Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 155

Δημοσίευση από vardtrooper »

marsupilami έγραψε:
RedDead έγραψε:Με το φαγητο τι παιζει, γιατι εχω θέμα Επίσης ποσα ειναι τα χρήματα που θα παίρνουμε, γιατι ακουω διάφορα.

Στην κομοτηνη πολυυ καλο το φαγητο στο ρεθυμνο μετριο που ημουν. εγω τα ετρωγα ολα τα φαγητα δεν ειχα θεμα αλλα δεν τα ελεγες και πεντανοστιμα καθε φορα. εγω επαιρνα 297 και εδινα 70 ευρω για το συσσιτιο και κομοτηνη που εχω ρωτησει εχουν δωσει μεχρι και 85 για φαγητο

Τι εννοείς ρε φίλε για το συσσίτιο που λες;

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

RedDead έγραψε:Υπαρχει δηλαδή καθε μερα μονο ενα φαγητο για νας φας εε, δεν υπάρχει ξερω εχω δεύτερη επιλογη ; Επίσης οντας πολύτεκνος μπορω να επιλέξω να παω σε όποια σχολη θελω ;

Εχεις προταιρεοτητα. βοηθος συσσυτιαρχη ειναι κατι σαν σερβιτορος εξυπηρετεις τους υπολοιπους αν χρειστουν κατι πχ νερο λαδι αλατι μαχαιρι πιρουνι χαρτοπετσετες. βοηθος στο σερβιρισμα και κατοπιν να μαζευτουν τα τραπεζια. υπαρχουν τραπεζοκομοι δεν τα κανουμε ολα εμεις.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

marsupilami έγραψε:
Καταδρομέας έγραψε:marsupilami στην Σχολή οι υπηρεσίες που έχετε είναι οι γνωστές θαλαμοφύλακες και σκοποί; Έχετε και μαγειρεία;
Επίσης πόσο συχνά έχετε;
Πεζη περιπολια σκοποι πυλης αυτες ειναι οι κυριοτερες συν αυτες που ανεφερες... Στο ρεθυμνο καναμε ανα δυο μερες οποτε πηγαινε τρεις την εβδομαδα περιπου

Κατάλαβα
Ευχαριστώ marsupilami

Άβαταρ μέλους
RedDead
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από RedDead »

Η Σχολή τι σου πατεχει ; Στολή, σεντόνια κλπ οπως στις στρατιωτικες ; Γενικά απο ο, τι ακούω η Αστυφυλακων ειναι πιο χαλαρες απο αποψη αυστηρότητας σε σχεση με τις στρατιωτικες, σωστα ;
vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Το οποιο ειναι λογικο να ειναι μια πιο χαλαρη και ας θεωρειται και εκεινη "στρατιωτικη" σχολη. Δεν παυει να ειναι μια σχολη που θα βγαλει αστυφυλακες οχι στρατιωτικους για να εχει και την αρμοζουσα "πειθαρχια" (που πιστευω οτι εχει μεσα στην σχολη αλλα οχι σε στρατιωτικα επιπεδα)
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

vardtrooper έγραψε:Το οποιο ειναι λογικο να ειναι μια πιο χαλαρη και ας θεωρειται και εκεινη "στρατιωτικη" σχολη. Δεν παυει να ειναι μια σχολη που θα βγαλει αστυφυλακες οχι στρατιωτικους για να εχει και την αρμοζουσα "πειθαρχια" (που πιστευω οτι εχει μεσα στην σχολη αλλα οχι σε στρατιωτικα επιπεδα)

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

vardtrooper έγραψε:Το οποιο ειναι λογικο να ειναι μια πιο χαλαρη και ας θεωρειται και εκεινη "στρατιωτικη" σχολη. Δεν παυει να ειναι μια σχολη που θα βγαλει αστυφυλακες οχι στρατιωτικους για να εχει και την αρμοζουσα "πειθαρχια" (που πιστευω οτι εχει μεσα στην σχολη αλλα οχι σε στρατιωτικα επιπεδα)

Ακριβως!

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Κάτι απορίας άξιο που σκεφτόμουν marsupilami

1. Ο Αρχηγός σε κάθε ΤΔΑ είναι εκείνος με την υψηλότερη βαθμολογία; Αντίστοιχα και για τους Διμοιρίτες, Ομαδάρχες;
2. Ο πρώτος στην Αστυφυλάκων που μπαίνει με 18.000+ (δηλαδή με βαθμολογία ελάχιστα πιο κάτω από την Αξιωματικών), δεν είναι πιθανόν για παράδειγμα σε περίπτωση που κάποιος παραιτηθεί ή δεν εμφανισθεί καθόλου στην κατάταξη στην Αξιωματικών να μπει εκείνος επιλαχόντας; Δεδομένου ότι έχει βάλει Αξιωματικών-Αστυφυλάκων με την σειρά στο μηχανογραφικό;

3. Μετά από αυτό μου γεννιέται μια άλλη απορία, εφόσον μπαίνεις πρώτος ή μέσα στους 2-3 πρώτους στην Αστυφυλάκων δεν είναι πιθανόν αν κάνεις 10% την επόμενη χρονιά (ή και την παραεπόμενη), αλλά ας πούμε την επόμενη, να μπεις στην Αξιωματικών; Σε τέτοια περίπτωση τι γίνεται διακόπτεται η πρακτική, παραιτείσαι και μπαίνεις Αξιωματικών;

Αυτά γιατί είδα ένα βίντεο από το μεσημεριανό προσκλητήριο στο ΤΔΑ Κομοτηνής όπου οι Διμοιρίτες νομίζω μετέφεραν στον Αρχηγό τους κωλυόμενους και τους υπό παραίτηση, και με την σειρά του ο Αρχηγός τα μετέφερε στον Αστυνόμο. Και σκέφτηκα μήπως μπήκαν επιλαχοντές στην Αξιωματικών ή αλλού και παραιτήθηκαν. Δύσκολο μου φαίνεται να παραιτηθείς από την Αστυφυλάκων, λόγω υπερβολικού καψωνιού ή λόγω των συνθηκών. Που σίγουρα θα υπάρχει σε κάποιο βαθμό όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά δεν πρέπει να είναι σε επίπεδα ΣΣΕ ή ΣΜΥ.
Εκτός αν προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας ή οικογενειακό.

mpapa
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από mpapa »

Καλημέρα, σήμερα με κάλεσαν στο Αστυνομικό τμήμα...

• έφτιαξα μερικές υπεύθυνες δηλώσεις (π. Χ. Δεν είμαι σε άλλο ΑΕΙ ΤΕΙ )
  • έδωσα νούμερα από ρούχα και παπούτσια
  • μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα
Μου είπαν να ετοιμάζω :

• ΑΦΜ,
  • κωδικούς taxisnet
  • Βιβλιάριο τραπέζης με εμένα πρώτο δικαιούχο
Σε δεύτερη φάση θα με ξανακαλέσουν για να δηλώσω την πόλη επιθυμώ.

Η εγγραφή στο ΙΚΑ,

και η διαγραφή από το ταμείο που είμαστε ασφαλισμένοι

θα γίνει μέσα στην Σχολή μου είπανε.

vardtrooper
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Άντε αδερφέ και καλές βάρδιες να έχεις. Και εμείς μακαρι το Σεπτέμβρη του 19 να λέμε τα ιδια!
Kostas12345
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 93

Δημοσίευση από Kostas12345 »

Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι
mpapa
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από mpapa »

vardtrooper έγραψε:Άντε αδερφέ και καλές βάρδιες να έχεις. Και εμείς μακαρι το Σεπτέμβρη του 19 να λέμε τα ιδια!

Ευχαριστώ φίλε

... Και εμείς ΕΜΠΕΙΡΟΙ πλέον να σας λέμε τι ακριβώς συμβαίνει και τι τρέχει με την σχολή και να σας βοηθάμε.

όπως κάνει φέτος ο marsupilami

mpapa
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από mpapa »

Kostas12345 έγραψε:Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι

Ευχαριστώ,

και εσύ και όλα τα παιδιά του forum,

ο, τι επιθυμούν

Άβαταρ μέλους
RedDead
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από RedDead »

Εμένα αύριο μου ειπαν να παω για δακτυλικά αποτυπώματα. Στο τηλέφωνο μου ειπαν να βγαλω αφμ και κωδικο taxisnet. Μαλλον με βλεπω για Κομοτηνή...ATM υπαρχει μεσα στην σχολη; Προτείνετε να ανοιξω σε καποια συγκεκριμένη Τράπεζα ; Επισης πόσες μερες ειναι η βασική εκπαίδευση ;
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

RedDead έγραψε:Εμένα αύριο μου ειπαν να παω για δακτυλικά αποτυπώματα. Στο τηλέφωνο μου ειπαν να βγαλω αφμ και κωδικο taxisnet. Μαλλον με βλεπω για Κομοτηνή...ATM υπαρχει μεσα στην σχολη; Προτείνετε να ανοιξω σε καποια συγκεκριμένη Τράπεζα ; Επισης πόσες μερες ειναι η βασική εκπαίδευση ;

Μεσα στην σχολη δεν υπαρχει ATM οποτε να εχεις χρηματα μαζι σου. η βασικη εκπαιδευση διαρκει 25 ημερες

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες