ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Terminator »

1) Η σχολή όλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ΕΛλάδας
2) Το επίδομα είναι περίπου 200 ευρώ μεσα στην σχολή και μόλις αποφοιτήσεις είναι ο βασικός (899 ευρώ +κάποια επιδόματα)
3) Υπάρχει το να πάρεις το πτυχίο στα 4 χρόνια (να περάσεις επιτυχώς όλες τις γραπτές εξετάσεις της σχολής χωρις να μείνεις σε μαθήματα)
Παναγιωτης

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

Καλησπερα. Οπως και πολλοι αλλοι ετσι και εγω θελω να ρωτησω για την ΣΜΑ. Οι αποψεις που εχω ακουσει για τη σχολη διιστανται. Φιλος μου απο τη ΣΤΙΑ εκανε λογο για ευκολα θεματα στις εξετασεις και ανεφερε οτι πολλοι αποφοιτοι δεν ειναι ευχαριστημενοι με τη δουλεια που τους εχει ανατεθει να φερουν εις περας στην υπολοιποι ζωη τους. Απο προηγουμενα σχολια στο φορουμ ενημερωθηκα οτι πολλοι φοιτητες εγκαταλειπουν τη ΣΜΑ για το πολυτεχνειο με σκοπο να επεκτεινουν τις ακαδημαικες γνωσεις τους και να εχουν μεγαλυτερες χρηματικες απολαβες. Αυτα το οποιο ζητω να με βοηθησετε να καταλαβω ειναι τα εξης:1) Οι ΣΜΑ εχουν μεγαλυτερη εξειδικευση απο τους ηεκτρολογους μηχανικους;

2) Ποσες και καθε ποτε ειναι οι μεταθεσεις;

3) Οι γνωσεις των φοιτητων του πολυτεχνειου ειναι περισσοτερες απο αυτων της ΣΜΑ;

4) Υπαρχει καποιο μειονεκτημα στη σχολη που πρεπει να γνωριζω;

Αν θα μπορουσε να απαντησει καποιος φοιτητης της σχολης θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα ωστε να εχω μια αντικειμενικη και σφαιρικη αποψη για τη σχολη. Καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη και ευχαριστω εκ των προτερων.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Η σχολή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πολυτεχνείο. Οι καθηγητές είναι ακαδημαϊκοί με διδακτορικό τώρα από εκείνη τη στιγμή και μετά έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις μεταπτυχιακά γιατί αυτά σου παρέχουν ειδικευμένες γνώσεις σε ένα γνωστικό αντικείμενο.
Παναγιωτης

Για ποιο λογο τοτε πολλοι φοιτητες της ΣΜΑ κανουν το 3ο ετος των σπουδων τους στο πολυτεχνειο και εν τελη εγκαταλειπουν τη ΣΜΑ?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Οι ερισσότεροι ψάχνουν καριέρα μηχανικού αεροσκαφών στο εξωτερικό με μεγαλύτερους μισθούς από αυτούςς της ΠΑ. Εάν μείνουν ΣΜΑ είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν υποχρεωτικά 8 χρόνια στο στρατό πριν φύγουν κάτι που δεν τους συμφέρει και εγκαταλείπουν.
Παναγιωτης

Μπορειτε να μου πειτε ποιο ειναι το κυριο αντικειμενο μελετης των φοιτητων της ΣΜΑ?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Οι ειδικότητες είναι μηχανικός αεροσκαφών/τηλεπικοινωνιών και αεροπορικών εγκαταστάσεων το μεγαλύτερο μέρος θα το βγάλεις Τανάγρα και Λάρισα.
Παναγιωτης

Απο γνωστο μου ειχα ακουσει οτι οι εξετασεις που ινουν οι φοιτητες δεν εχουν ιδιαιτερ δυσκολια. Υπαρχει πιθανοητα να αληθευει αυτο; Επισης εσεις ανηκετε στην πολεικη αεροπορια;

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

ΕΕγω προσωπικα οχι αλλά εχω γνωστο που ήταν στη ΣΤΥΑ και συνταξιοδοτήθηκε το 2010. Τα μαθήματα δεν είναι δύσκολα για τον λόγω οτι είσαι αναγκασμένος κάθε μέρα το απόγευμα να διαβαζεις παρουσία αξιωματικού. Γι αυτό όλοι στη ΣΜΑ όπως και σε κάθε στρατιωτική σχολή παίρνουν πτυχιο στα 4 χρόνια αλλά οι του πολυτεχνείου κόβονται και χρωστάνε μαθήματα και αποφοιτούν στα 5 ή 6 χρόνια
HighSpeedDirt

Δημοσίευση από HighSpeedDirt »

Καλησπερα σε ολους και συγνωμη για την ερωτηση μεσα σε thread ερωτησης, ομως εχει να κανει με τη συγκεκριμενη σχολη.
Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος να εισελθει στη σχολη κατοπιν 1ου πτυχιου (Πολυτεχνειου στη συγκεκριμενη περιπτωση).
Πιο απλουστευμενα, να τελειωσω τη σχολη μου την πρωτη και να μπορεσω να παρακολουθησω και τη ΣΜΑ ωστε να γινω Μηχανικος Αεροσκαφων στην ΠΑ. Ευχαριστω προκαταβολικα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από D.Y.K »

HighSpeedDirt έγραψε:Καλησπερα σε ολους και συγνωμη για την ερωτηση μεσα σε thread ερωτησης, ομως εχει να κανει με τη συγκεκριμενη σχολη.
Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος να εισελθει στη σχολη κατοπιν 1ου πτυχιου (Πολυτεχνειου στη συγκεκριμενη περιπτωση).
Πιο απλουστευμενα, να τελειωσω τη σχολη μου την πρωτη και να μπορεσω να παρακολουθησω και τη ΣΜΑ ωστε να γινω Μηχανικος Αεροσκαφων στην ΠΑ. Ευχαριστω προκαταβολικα.

Για να παρακολουθήσεις την ΣΜΑ ο μόνος τρόπος είναι να ξανά δώσεις Πανελλήνιες και φυσικά να σε "πιάνει" το όριο ηλικίας.

Άλλος τρόπος (πχ κατατακτήριες κλπ) δεν υπάρχει.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Terminator έγραψε: ΕΕγω προσωπικα οχι αλλά εχω γνωστο που ήταν στη ΣΤΥΑ και συνταξιοδοτήθηκε το 2010. Τα μαθήματα δεν είναι δύσκολα για τον λόγω οτι είσαι αναγκασμένος κάθε μέρα το απόγευμα να διαβαζεις παρουσία αξιωματικού. Γι αυτό όλοι στη ΣΜΑ όπως και σε κάθε στρατιωτική σχολή παίρνουν πτυχιο στα 4 χρόνια αλλά οι του πολυτεχνείου κόβονται και χρωστάνε μαθήματα και αποφοιτούν στα 5 ή 6 χρόνια
Δεν ισχυει καθολα αυτο, υπαρχουν ατομα απο στρατιωτικες σχολες που τελειωνουν εκπροθεσμα, για ενα ή και δυο εξαμηνα. Παρενθετικα στο πολυτεχνειο η φοιτηση ειναι υποχρεωτικως πενταετης οποτε οταν ακους για φοιτητη πολυτεχνειου που πηρε πτυχιο στα 5 χρονια, δεν ειναι κατ υπερβαση. Οπωσδηποτε ισχυει αυτο που λες πως οι σπουδαστες στρατιωτικων σχολων δειχνουν αλλη συνεπεια στη μελετη, ειτε λογω προγραμματος ειτε επειδη ειναι καλοι με το βιβλιο, σε ατομικο επιπεδο. Βεβαια υπαρχει και η διασταση του πραγματος που λεει πως οι ενστολοι σπουδαστες τυγχανουν ηπιοτερας μεταχειρισης απο τους υπολοιπους στις εξετασεις τους κλπ κλπ, αλλα δεν ειναι κατι που γνωριζω σε προσωπικο επιπεδο, οποτε δε μπορω και να το επιβεβαιωσω
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:
Terminator έγραψε: ΕΕγω προσωπικα οχι αλλά εχω γνωστο που ήταν στη ΣΤΥΑ και συνταξιοδοτήθηκε το 2010. Τα μαθήματα δεν είναι δύσκολα για τον λόγω οτι είσαι αναγκασμένος κάθε μέρα το απόγευμα να διαβαζεις παρουσία αξιωματικού. Γι αυτό όλοι στη ΣΜΑ όπως και σε κάθε στρατιωτική σχολή παίρνουν πτυχιο στα 4 χρόνια αλλά οι του πολυτεχνείου κόβονται και χρωστάνε μαθήματα και αποφοιτούν στα 5 ή 6 χρόνια
Δεν ισχυει καθολα αυτο, υπαρχουν ατομα απο στρατιωτικες σχολες που τελειωνουν εκπροθεσμα, για ενα ή και δυο εξαμηνα. Παρενθετικα στο πολυτεχνειο η φοιτηση ειναι υποχρεωτικως πενταετης οποτε οταν ακους για φοιτητη πολυτεχνειου που πηρε πτυχιο στα 5 χρονια, δεν ειναι κατ υπερβαση. Οπωσδηποτε ισχυει αυτο που λες πως οι σπουδαστες στρατιωτικων σχολων δειχνουν αλλη συνεπεια στη μελετη, ειτε λογω προγραμματος ειτε επειδη ειναι καλοι με το βιβλιο, σε ατομικο επιπεδο. Βεβαια υπαρχει και η διασταση του πραγματος που λεει πως οι ενστολοι σπουδαστες τυγχανουν ηπιοτερας μεταχειρισης απο τους υπολοιπους στις εξετασεις τους κλπ κλπ, αλλα δεν ειναι κατι που γνωριζω σε προσωπικο επιπεδο, οποτε δε μπορω και να το επιβεβαιωσω

Είναι απειροελάχιστοι οι μαθητές στρατιωτικών σχολών που τελειώνουν εκπρόθεσμα

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλημέρα! Έχω διαβάσει ορισμενες πολύ καλές απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα της σχολής και την αποκατάσταση, αλλά δεν έχω δει καμια που να αφορά το ίδιο το επάγγελμα. Με τι ακριβως ασχολείται ο ΣΜΑς όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του; Περιέχει και έρευνα και ανάπτυξη; Και αν ναι, πόσο μπορεί κάποιος να εξελιχθει σε αυτόν τον τομέα;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Αυτπ δεν μπορούμε να στο περιγράψουμε θα πρέπει να το δεις μόνος σου οταν μπείς στην σχολή και αποφοιτήσης ως αξιωματικός.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης