ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΟΥΚ

Δημοσίευση από ΟΥΚ »

Για τους στρατευσημους. Κάθε χρόνο ξεκινούν δύο σχολεια, το πρώτο ξεκινά τον Σεπτέμβριο και τελειώνει περίπου τον Μάιο και το δεύτερο ξεκινά τον Φεβρουάριο και τελειώνει περίπου τον Σεπτέμβριο οπότε όποιος ενδιαφέρεται θα κάνει διακοπή αναβολής θητείας για το πρώτο σχολείο κατά τον Ιούλιο και για το δεύτερο κατά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο(αν δεν προλάβετε να το κάνετε, θα κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι θέλετε να καταταγητε στην Α Εσω η στην εσω του Σεπτεμβρίου ως προτακτοι). Κατά την προπαιδευση(μόνο σε αυτές τις εσω)θα έρθει σημα από την ΔΥΚ και οποίος θέλει δηλώνει. Αν τελειώσετε το σχολείο σας δηνεται η δυνατότητα να παραμηνεται με σύμβαση 3 χρόνια στην μονάδα σαν οβα και υπάρχει και η δυνατότητα να την ανανεωσεται. Όποιος το σκεφτετε θα πρέπει να έχει κάνει πολυ καλή προετοιμασία γιατί Σαν στρατευσημοι έχετε μόνο μια ευκαιρια

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από teooyk »

Καλημέρα. Δηλαδή εμείς που μπαίνουμε τώρα με την Α έσσο έχουμε δικαίωμα αν κατάλαβα καλά. Πότε θα ερωτηθούμε περίπου; Παρουσιάζομαι μεγάλο πεύκο.
ΟΥΚ

Δημοσίευση από ΟΥΚ »

Καλησπέρα. Θα ερωτηθείς κατά την προπαιδευση σου στο Πεύκο αλλά και σε ολλα τα κέντρα καταταξης. Έχε κατά νου να κοιτάξεις αν προλαβαίνεις δηλαδή, να μην έχεις μειωμένη θητεία λογο πολυτεκνιας ( αν έχεις λόγο πολυτεκνιας μην την δηλώσεις)η κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

ΟΥΚ έγραψε:Καλησπέρα. Θα ερωτηθείς κατά την προπαιδευση σου στο Πεύκο αλλά και σε ολλα τα κέντρα καταταξης. Έχε κατά νου να κοιτάξεις αν προλαβαίνεις δηλαδή, να μην έχεις μειωμένη θητεία λογο πολυτεκνιας (αν έχεις λόγο πολυτεκνιας μην την δηλώσεις) η κάτι άλλο.
Ναι είμαι πολύτεκνος και σύμφωνα με τον νόμο μπορώ να υπηρετήσω 6 μηνα θητεία αλλά έτσι χάνω τις ειδικες δυνάμεις και θα δηλώσω να υπηρετήσω έννια μήνες.

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

Οπότε μπορείς να κάτσεις για μια πενταετία; Γιατί εγώ το 14 άκουσα ότι είναι τα τρία που κάθονται και άλλα 5+5. Άρα 13 χρόνια συνολικά.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Η διάρκεια της ανακατάταξης ή επανακατάταξης καθορίζεται στην εκάστοτε προκήρυξη. Αν δεν κάνω λάθος ναι, οι ΟΒΑ που παίρνει η ΔΥΚ (όπως και οι ΟΒΑ στην 2α ΜΑΛ) είναι συνολικά για 13 χρόνια το πολύ.
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Γεια σας αμα κανω εξεταση για τα μάτια που εχω 0,30 μυωπια μπορω να μπω μόνιμος στα Ο. Υ. Κ. απο πολεμικό ναυτικό ;

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μιχάλης έγραψε:Γεια σας αμα κανω εξεταση για τα μάτια που εχω 0,30 μυωπια μπορω να μπω μόνιμος στα Ο. Υ. Κ. Απο πολεμικό ναυτικό ;

Αρχικά για να γίνεις μόνιμος στην ΔΥΚ πρέπει να μπεις σε Παραγωγική Σχολή ή από ΣΝΔ, ή από ΣΜΥΝ. Όσο για την μυωπία, το 0.30 δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Seal έγραψε:Το σχολείο των ουκ και γενικά όλα τα σχολεία μπορούν να τα βγάλουν στρατιωτικοί γιατροί, νομικοι, νοσηλευτές;
Δεν ξέρω με σιγουριά. Ίσως να μπορούν να περάσουν κάποια Σχολεία, αλλά για ΣΥΚ πολύ δύσκολο. Φαντάζομαι κάποια όπως το ΣΒΕΑ, το ΣΒΕΚ ή το Αυτοδυτών. Έτσι κι αλλιώς όμως, τα στελέχη από την ΣΣΑΣ και την ΣΑΝ έχουν άλλο ρόλο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από marsupilami »

Καταδρομέας έγραψε:
Μιχάλης έγραψε:Γεια σας αμα κανω εξεταση για τα μάτια που εχω 0,30 μυωπια μπορω να μπω μόνιμος στα Ο. Υ. Κ. Απο πολεμικό ναυτικό ;

Αρχικά για να γίνεις μόνιμος στην ΔΥΚ πρέπει να μπεις σε Παραγωγική Σχολή ή από ΣΝΔ, ή από ΣΜΥΝ. Όσο για την μυωπία, το 0.30 δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Seal έγραψε:Το σχολείο των ουκ και γενικά όλα τα σχολεία μπορούν να τα βγάλουν στρατιωτικοί γιατροί, νομικοι, νοσηλευτές;
Δεν ξέρω με σιγουριά. Ίσως να μπορούν να περάσουν κάποια Σχολεία, αλλά για ΣΥΚ πολύ δύσκολο. Φαντάζομαι κάποια όπως το ΣΒΕΑ, το ΣΒΕΚ ή το Αυτοδυτών. Έτσι κι αλλιώς όμως, τα στελέχη από την ΣΣΑΣ και την ΣΑΝ έχουν άλλο ρόλο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

οντως εχουν αλλο ρολο αλλα μπορουν να περασουν τα σχολεια ειδικα οι γιατροι και οι νοσηλευτες που παιζουν σημαντικο ρολο σαυτες τις μοναδες αλλα και αυτοι στρατιωτικοι ειναι μπορει οχι μαχιμοι αλλα στρατιωτικοι.

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από marsupilami »

Seal έγραψε:Γιατί αφού υπάρχει ειδικότητα νοσοκομος ειδικών δυνάμεων δεν ξέρω άμα είναι και για αυτούς από σχολές αλλά ξέρω ότι είναι για εποπ Είχα δει σε ένα βίντεο που είχαν αφιέρωμα στους ουκ και ήταν μια νοσοκόμα στην αποστολή τους

νομιζω πως την ειδικοτητα αυτη την παιρνουν νοσοκομοι απο την σαν αν οχι τοτε σιγουρα οσοι την εχουν εκπαιδευονται απο αυτους δεν λεω πως απορροφονται κατα κορον σε αυτες τις υπηρεσιες αλλα καθε μοναδα εχει τον γιατρο της ο οποιος εχει περασει και το αναλογο σχολειο οταν μιλαμε για ειδ δυν αλλα απο οσα γνωριζω ως στρατιωτικος εχεις δικαιωμα να περασεις και σχ ειδ δυν τωρα αν θα εισαι και σε αναλογη μοναδα αυτο ειναι αλλο θεμα!

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

Παιδιά υποθέτουμε ότι μπαίνω κανονικά για την έναρξη του σχολείο τον ΟΥΚ (μιλάω για ΟΒΑ που υπόθηκε ότι ξεκινάει σχολείο τον γενάρη) και κάποια στιγμή τα παρατάω. Έπειτα θα με πάνε σε μονάδα ειδικών δυνάμεων αφού θα έχω κοπεί ή σε μονάδα πεζικού; Τονίζω πως παρουσιάζομαι μεγάλο πεύκο.
AGG

Δημοσίευση από AGG »

Παιδεια παω 3 λυκειου και θελω να ρωτησω 1ον ακομα μονο μονιμαδες πανε ουκ η αλλαξε κατι ;2ον που θα προτεινατε να παω στις ειδικες δειναμης για να κανω κατι μην ξυνω τα ***** μ
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

marsupilami έγραψε:οντως εχουν αλλο ρολο αλλα μπορουν να περασουν τα σχολεια ειδικα οι γιατροι και οι νοσηλευτες που παιζουν σημαντικο ρολο σαυτες τις μοναδες αλλα και αυτοι στρατιωτικοι ειναι μπορει οχι μαχιμοι αλλα στρατιωτικοι.

Ναι marsupilami συμφωνώ

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Seal έγραψε:

Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας είναι η όσον το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων προτού εισέλθουν σε φάση μέγιστης καταπόνησης, αφού σκοπός δεν είναι να "κοπούν" υποψήφιοι αλλά να ελαχιστοποιηθούν οι μικροτραυματισμοί. Μοναδικό κριτήριο για να απορριφθεί κάποιος υποψήφιος είναι να μην επιτυγχάνει τα προβλεπόμενα όρια, ένας έλεγχος που γίνεται τόσο πριν από την έναρξη της φάσης ένταξης, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της, οπότε τα όρια αυτά έχουν γίνει πιο αυστηρά

Αυτά τα βρήκα εκεί που αναφέρει για τα αθλήματα

Οποίος δεν μπορεί να τα βγάλει για να πάει κόβεται;

Εκεί που αναφέρει σκοπός δεν είναι να κοπούν αλλά να ελαχιστοποιηθούν οι μικροτραυματισμοι μπορείτε να μου το εξηγήσετε;

Οποίος κοπεί που πάει;

1. Βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση δηλαδή γυμνάζεσαι ώστε κατά την επόμενη φάση που ξεκινάει το Σχολείο να ελαχιστοποιηθούν οι τραυματισμοί.

2. Υποθέτω ότι αν είσαι Στρατιώτης παίρνεις μετάθεση για κάποια Μονάδα του ΣΞ. Πολύ πιθανόν να είναι και Ειδικές Δυνάμεις, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Αν είσαι Ναύτης του ΠΝ τότε ανάλογα παίρνεις μετάθεση στις τάξεις του ΠΝ.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

marsupilami έγραψε:νομιζω πως την ειδικοτητα αυτη την παιρνουν νοσοκομοι απο την σαν αν οχι τοτε σιγουρα οσοι την εχουν εκπαιδευονται απο αυτους δεν λεω πως απορροφονται κατα κορον σε αυτες τις υπηρεσιες αλλα καθε μοναδα εχει τον γιατρο της ο οποιος εχει περασει και το αναλογο σχολειο οταν μιλαμε για ειδ δυν αλλα απο οσα γνωριζω ως στρατιωτικος εχεις δικαιωμα να περασεις και σχ ειδ δυν τωρα αν θα εισαι και σε αναλογη μοναδα αυτο ειναι αλλο θεμα!

Ναι το έχω δει κι εγώ το συγκεκριμένο βίντεο. Πρέπει να είναι γιατρός αν θυμάμαι καλά, όχι νοσοκόμα. Άλλο νοσοκομός ΕΔ που είναι ειδικότητα ΕΠΟΠ και άλλο νοσηλευτής από την ΣΑΝ. Ως επί των πλείστων γιατροί υπάρχουν στις Μονάδες, οι νοσηλευτές είναι στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία 401,424 κλπ.

teooyk έγραψε:Παιδιά υποθέτουμε ότι μπαίνω κανονικά για την έναρξη του σχολείο τον ΟΥΚ (μιλάω για ΟΒΑ που υπόθηκε ότι ξεκινάει σχολείο τον γενάρη) και κάποια στιγμή τα παρατάω. Έπειτα θα με πάνε σε μονάδα ειδικών δυνάμεων αφού θα έχω κοπεί ή σε μονάδα πεζικού; Τονίζω πως παρουσιάζομαι μεγάλο πεύκο.

;; Σε αυτό ρώτα στο Κέντρο λογικά θα σου πουν. Μπορεί να είναι και Ειδικές Δυνάμεις.

Σημείωση Στρατοπεδάρχη: Σβήστηκε Παράθεση Μηνύματος μου διαγράφηκε απο την Ομάδα Διαχείρισης

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης