ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής
Πάντοτε υπήρχε όριο ηλικίας για το ΣΥΚ, απλώς αυτό μπορεί να αλλάξει κατόπιν απόφασης / διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για τα στελέχη του ΛΣ.Το όριο αυτή τη στιγμή είναι τα 28 έτη.
Οι κληρωτοι που δηλωνουν να υπηρετησουν, πηγαινουν στο σχολειο του στρατου ξηρας η τον κλασσικο του πολεμικου ναυτικου;Γιατι απο οσο γνωριζω υπαρχει διαφορα οχι τοσο στην εκπαιδευση καθως εχουν και πολλα κοινα αντικειμενα αλλα στην διαρκεια.
Μέχρι στιγμής μόνο στου ΠΝ.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 24
Όντως ισχύει, ένα φίλος μου που μπήκε με την Ε' ΕΣΣΟ τον Σεπτέμβρη στο Πεύκο μου είπε ότι ρώτησαν ποιοι θέλουν ΟΥΚ. Παρόλα αυτά εμένα μου ακούγεται κάπως περίεργο, πως γίνεται ενώ είσαι νεοσύλλεκτος του ΣΞ να μεταπηδήσεις στο ΠΝ;
Απ' όσο ήξερα, τώρα που ξανά ξεκίνησε ο θεσμός των ΟΒΑ, μόνο οι καλούμενοι για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό μπορούν να δηλώσουν επιθυμία για το ΣΥΚ και να περάσουν τις προβλεπόμενες αθλητικές εξετάσεις. Και αυτό όχι για όλες τις σειρές.
Απ' όσο ήξερα, τώρα που ξανά ξεκίνησε ο θεσμός των ΟΒΑ, μόνο οι καλούμενοι για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό μπορούν να δηλώσουν επιθυμία για το ΣΥΚ και να περάσουν τις προβλεπόμενες αθλητικές εξετάσεις. Και αυτό όχι για όλες τις σειρές.
- blood
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: Να πεθανω
- Επάγγελμα: Αχρηστος
Υπαρχει περιπτωση να ξαναβγει καμια προκυρηξη; Επισης ρε παιδια δεν θα ηταν καλο να πηγαιναν και οι απλοι φανταροι ΟΥΚ; Ξερω ειναι λιγοι η 9 μηνες αλλα να γινοταν το εξης οσοι θελαν ΟΥΚ να ηταν παραπανω η θητεια αυτο δεν θα ηταν ποιο καλο; Ετσι θα ειχαμε περισοτερους βατραχους και εμπειρους πολεμιστες γιατι αλλος μπορει να μην γουσταρει πχ να παει μονιμος
Δεν υπαρχει μυικα ποιο δυνατος απο εμενα στο κοσμο
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Καλο θα ηταν φτανει ομως να υπηρχε η μεριμνα για μετεκπαιδευση αλλιως δεν θα ειχε τοσο μεγαλη σημασια
bruce lee έγραψε:Υπαρχει περιπτωση να ξαναβγει καμια προκυρηξη; Επισης ρε παιδια δεν θα ηταν καλο να πηγαιναν και οι απλοι φανταροι ΟΥΚ; Ξερω ειναι λιγοι η 9 μηνες αλλα να γινοταν το εξης οσοι θελαν ΟΥΚ να ηταν παραπανω η θητεια αυτο δεν θα ηταν ποιο καλο; Ετσι θα ειχαμε περισοτερους βατραχους και εμπειρους πολεμιστες γιατι αλλος μπορει να μην γουσταρει πχ να παει μονιμος
Εάν εννοείς για Επαγγελματίες Οπλίτες το ερώτημά σου έχει απαντηθεί πολλάκις στα αντίστοιχα νήματα.
Εν ολίγοις δύσκολο το βλέπω.
Φαντάρους ξεκίνησε να παίρνει το ΠΝ μια φορά το χρόνο από την 'Β ΕΣΣΟ εκ των οποίων όσοι αποφοιτήσουν από το σχολείο θα έχουν την δυνατότητα να παρατείνουν την θητεία τους (επί πληρωμή φυσικά) για έως και 3 χρόνια (ΟΒΑ).
- blood
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: Να πεθανω
- Επάγγελμα: Αχρηστος
Το ξερω οτι εχει απαντηθει απλα λεω μηπως αλλαξε κατι. Α δεν το ηξερα οτι στην δευτερη εσσο μπορουν να μπουν και απλοι φανταροι απο τα ποτε εγινε αυτο; Γτ δεν το ηξερα και ηθελα να καταταγω και γω κριμα που δεν το ξερα! Καλα θα ηταν να ηταν ολες οι εσσο αλλα απο τιποτα καλο κι αυτπ! ΔΥΚ εσυ εχεις τελειος ΟΥΚ Αλογου το ονοματος η απλα εχεις το ονομα?D.Y.K έγραψε:bruce lee έγραψε:Υπαρχει περιπτωση να ξαναβγει καμια προκυρηξη; Επισης ρε παιδια δεν θα ηταν καλο να πηγαιναν και οι απλοι φανταροι ΟΥΚ; Ξερω ειναι λιγοι η 9 μηνες αλλα να γινοταν το εξης οσοι θελαν ΟΥΚ να ηταν παραπανω η θητεια αυτο δεν θα ηταν ποιο καλο; Ετσι θα ειχαμε περισοτερους βατραχους και εμπειρους πολεμιστες γιατι αλλος μπορει να μην γουσταρει πχ να παει μονιμος
Εάν εννοείς για Επαγγελματίες Οπλίτες το ερώτημά σου έχει απαντηθεί πολλάκις στα αντίστοιχα νήματα.
Εν ολίγοις δύσκολο το βλέπω.
Φαντάρους ξεκίνησε να παίρνει το ΠΝ μια φορά το χρόνο από την 'Β ΕΣΣΟ εκ των οποίων όσοι αποφοιτήσουν από το σχολείο θα έχουν την δυνατότητα να παρατείνουν την θητεία τους (επί πληρωμή φυσικά) για έως και 3 χρόνια (ΟΒΑ).
Δεν υπαρχει μυικα ποιο δυνατος απο εμενα στο κοσμο
Θεωρω μη εφικτο εως αδυνατο εφεδροι, παιδια που θελουν να υπηρετησουν Ε. Δ και ειδικα στα ΟΥΚ να βγαλου το σχολειο... Το σχολειο οπως και ολα τα αντιστοιχα εχει γινει αυστηρως επαγγελματικο και αναφερεται σε ειδη εμπειρα ατομα... Αλλα εδω εχουμε αλλη μια πρωτοτυπια του Ελληνικου κρατους. Θα μπορουσε τουλαχιστον σε αυτους που το δηλωνουν να εχει μια περιοδο προετιμασιας ενος μηνα οπως γινεται στους Αμερικανους.
Εν ολιγοις παιδια, φετος υπαρχει η δυνατοτητα να υπηρετησει ενας απλος φανταρος τα ΟΥΚ; . Αν οντως γινεται Τι πρεπει να δηλωσει; .
BLK έγραψε:Εν ολιγοις παιδια, φετος υπαρχει η δυνατοτητα να υπηρετησει ενας απλος φανταρος τα ΟΥΚ; Αν οντως γινεται Τι πρεπει να δηλωσει;
Εχει απαντηθει φιλε μου το ερωτημα σου πολλες φορες. Παμε αλλη μια. Ναι περναει κλιμακιο της ΜΥΚ, οπως λενε τα παιδια παραπανω, δεν ξερω απο ποια ΕΣΣΟ αλλα νομιζω το λενε τα παιδια παραπανω. Εγω νομιζω ειναι του Σεπτεμβριου και διορθωστε με αν κανω λαθος παρακαλω.
Υπαρχει καποια προαπαιτουμενα τα οποια αναγραφονται στην σεδιδα του Π. Ν αναλυτικα.
Να ολοκληρώσει επιτυχώς τις κάτωθι αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται προ της ενάρξεως της Φάσεως Εντάξεως και αφού ο υποψήφιος έχει προσκομίσει στη ΣΥΚ, απόφαση της Α. Ν. Υ. Ε που τον κρίνει κατάλληλο:
(1) Τροχάδην ενός (1) μιλίου ξηράς (1.609m) σε χρόνο μικρότερο των επτάμιση (7½) λεπτών, με στολή επιχειρήσεων ή φόρμα παραλλαγής και άρβυλα.
(2) Τριάντα (30) τουλάχιστον συνεχόμενες κάμψεις (push ups), άνευ χρονικού περιορισμού.
(3) Τριάντα (30) τουλάχιστον συνεχόμενες αναδιπλώσεις κοιλιακών, άνευ χρονικού περιορισμού.
(4) Οκτώ (8) τουλάχιστον συνεχόμενες έλξεις στο μονόζυγο (λαβή λίγο πιο ανοιχτή από το ύψος των ώμων με τις παλάμες αντίθετα του προσώπου (να μην κοιτάνε το πρόσωπο)), άνευ χρονικού περιορισμού.
(5) Οκτώ (8) τουλάχιστον συνεχόμενες βυθίσεις στο δίζυγο άνευ χρονικού περιορισμού.
(6) Αναρρίχηση επί κάλω (μπόντζος) πέντε (5) μέτρων, άνευ υποβοηθήσεως ποδιών (άνευ χρονικού περιορισμού).
(7) Συνεχής κολύμβηση τριακοσίων (300) μέτρων σε ελεύθερο στυλ (άνευ πτερυγίων) με περιβολή κολυμβήσεως, σε χρόνο μικρότερο των επτά (7) λεπτών (Εκτελείται στο κολυμβητήριο).
(8) Υποβρύχια κολύμβηση (μακροβούτι) τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέτρων με περιβολή κολυμβήσεως, άνευ χρονικού περιορισμού
Καλησπέρα σε ολους.. Εγώ έχω τελειώσει το στρατιωτικό μου και είχα υπηρετήσει 9μηνο στα λοκ.. Υπάρχει κάποιος τροπος να ξαναυπηρετησω στα ΟΥΚ πέρα απο σχολή εποπ κτλ.. Φέρνω το θέμα σε σύγκριση με την Αμερική που απο όσο ξέρω μπορείς να ενταχθεις με αίτηση.. Εδώ υπάρχει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστω
Όχι δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο οπότε δεν υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.
Κώστας έγραψε:Καλησπέρα σε ολους. Εγώ έχω τελειώσει το στρατιωτικό μου και είχα υπηρετήσει 9μηνο στα λοκ. Υπάρχει κάποιος τροπος να ξαναυπηρετησω στα ΟΥΚ πέρα απο σχολή εποπ κτλ. Φέρνω το θέμα σε σύγκριση με την Αμερική που απο όσο ξέρω μπορείς να ενταχθεις με αίτηση. Εδώ υπάρχει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστω
σχολη εποπ τη ειναι πρωτη φορα το ακουω;
δεν πρεπει να εχεις υπηκοοτητα για να πας αμερικη στρατο;
messi έγραψε:
σχολη εποπ τη ειναι πρωτη φορα το ακουω;
δεν πρεπει να εχεις υπηκοοτητα για να πας αμερικη στρατο;
Προφανώς εννοεί σχολή... Ή... Εποπ. Σχολή εποπ δεν υπάρχει, υπάρχουν ειδικότητες και σχολεία για αυτές.
Τωρα για τον αμερ. Στρατο ναι πρέπει να έχεις αμερ. Υπηκοοτητα αλλά για να τα καλύπτουμε και όλα υπάρχουν και δυνατότητες να μην έχεις την υπηκοότητα και να είσαι στον αμερ. Στρατό αλλά νομίζω ότι δεν είναι για τις μάχιμες θέσεις.
Αλλά στην τελική δεν μας νοιάζει γιατί ο αμερικάνικος στρατός ήρθε ώς παράδειγμα στο topic...
Amat victoria curam
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες