35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος
35 Μ/Κ πάνε μόνο όσοι δήλωσαν Ειδικές Δυνάμεις.
Ρε παιδια βρίσκεται κανεις στην Κυπρο αυτη την περιοδο; Θελω μια χαρη και δεν εχω κανεναν γνωστο ουτε απο στελεχοι
Γειά σας παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω πόσα χρήματα πέρνεις στην 35μκ και ποσά χρήματα στο πεζικό στην Κύπρο
Τα χρήματα είναι ίδια και έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα μηνύματα. Διάβασέ τα.
Η 35 είναι ιδέα εάν την επιλέξεις, Γιατί την επιλέγεις, φρόντισε να το ευχαριστηθείς και άσε το κάψιμο για άλλους 232 ΕΣΣΟ 94Ε 41 Λ. Κ.
Παιδιά, ξέρει μήπως κανείς τη διεύθυνση του στρατοπέδου της 35Μ/Κ στην Κύπρο. Στρατόπεδο Στέλειος Μαυρομάτης, Σταυροβούνι. Θ΄λεω να στείλω ένα δέμα σε ένα φιλο αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά. Ευχαριστώ
Μεγάλε λάθος κάνεις τα τθ δεν είναι στην ελδυκ, εκεί υπηρέτησα καί ξέρω...5η επιλαρχία μέσων αρμάτων, Μαθιάτης Κύπρος...
Άμα ειχες τοπακα στον 43λκ... περαστικά σου... γκιουζεπας στον 41λκ
- Γιωργαρας1997
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Μαγκες θα κοψω την αναβολη μου και τον ιουλιο θελω να μπω και συγκεκριμενα μετα το πευκο να δηλωσω για 35. Θελω φανταρους που υπηρετησαν προσφατα και ακομα καλυτερα αν εχουμε κανεναν της τελευταιας σειρας να μου πειτε αν αξιζει ακομα η 35. Φιλος μου ο οποιος μολις επαναπατριστηκε και ηταν στην ΕΛΔΥΚ μου λεει οτι η 35 δεν ειναι τιποτα πια και οτι κανανε περισσοτερες ασκησεις και βολες τουλαχιστον 2 φορες την εβδομαδα ειδικα στις αρχες. Εγω μαγκες μου θελω να παω και να εχει και καλη γυμναστικη αλλα και αρκετες ασκησεις. Μου ειπε επισης οτι 2 ατομα απο την 35 πηγανε στην ΕΛΔΥΚ και θελανε να φυγουν λεγοντας οτι ειναι ακομη πιο δυσκολα... ισχυουν αυτα; Οποιος ξερει πραγματικα τι παιζει και υπηρετησε εκει ας μου απαντησει παρακαλω!!!
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Πιο εχουν ως ατομικό οπλο οι καταδρομείς της 35 ΜΚ. Τι αλλά χρησιμοποιούν. Είναι καλή η εκπαιδευση.
Έχω διαβάσει παλαιότερες αναρτήσεις όμως θα με κάλυπταν πιο πρόσφατες!!!
Έχω διαβάσει παλαιότερες αναρτήσεις όμως θα με κάλυπταν πιο πρόσφατες!!!

- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 15
Μάγκες υπηρέτησα στην 35ΜΚ. Απολύθηκα τον περασμένο Αύγουστο. Παρ'ότι απολύθηκα σχετικά πρόσφατα κρατάτε μια επιφύλαξη για αυτά που λέω γιατί έχει αλλάξει ο Δίκας. Επιπλέον καλό είναι να ξέρετε ότι οι μονάδες αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου ακόμα και με τον ίδιο διοικητή. Η εικόνα της μονάδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κ@#$ες του. Κάτι άλλο. Τα παρακάτω είναι η προσωπική μου εμπείρια. Καμμία θητεία δεν είναι ίδια. Ακόμα και στον ίδιο λόχο να υπηρέτησαν κάποιοι διαφορετική εικόνα θα σου μεταφέρουν. Ο νοών νοείτω. Για το ΠΕΝ δεν θα πώ πολλά πράγματα πάρα μόνο ότι κόπηκε πάνω από το 40% των υποψηφίων. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν τους έκοψαν αλλά κόπηκαν από μόνοι τους. Αυτα ως προς την δυσκολία. Σχετικά με την γυμναστική ήταν καθημερινή και περιελάμβανε πολλά πράγματα από το κλασσικό 7αρι τρέξιμο και στιβο μάχης μέχρι κυκλική προπόνηση (έλξεις, βυθίσεις, σκοινί, κάμψεις) και σπριντάκια. Θυμάμαι ότι ακόμα και την ημέρα που θα κάναμε πενηντάρα το βράδυ ο λόχος μου το πρωί πήγε κανονικά για γυμναστική. Ο δίκας είχε πραγματική εμμονή με την γυμναστική. Ακόμα καιστο φυλάκιο όταν ήμουν είχαμε κάνει δυναμομέτρηση. Η εκπάιδευση περιελμαβανε από ατομική τακτική, πυρ και κίνηση, πορείες ημερήσιες και νυχτερινές, ρίψη χειρομβομβίδας ασκήσεις περιπόλου μάχης, καταδρομικές κρούσεις, εκπαίδευση ειδικότητας, βολές με όλμους αντιαρματικά πολυβόλα, θαλασσία πενηντάρα και άλλα πολλά. Το πιο έντονο κομμάτι της θητείας μου πάντως έιναι το καψώνι.Ήταν συνεχές ευφανταστο και σε βαθμό που σε έλιωνε ειδικά στο ΠΕΝ και τους πρώτους μήνες της θητέιας μου. Πολλές αναμνήσεις από το καψώνι. Το καλοκάρι πριν επαναπατρισθώ τα πράγματα είχαν χαλαρώσει λίγο και λόγω της εμπλοκής αλλά και επειδή ο Δικας θα έφευγε και ήταν πιο στα α@#@ του. Τώρα απο ότι ακούω ο καινούργιος δίκας εφαρμόζει εντατική εκπαίδευση οπότε μην αγχωνεστε ότι θα βαρεθείτε Το ατομικό όπλο που χρησιμοποιούν είναι το G3. Ως προς την ΕΛΔΥΚ να 'ναι καλά τα παιδιά υπηρετούν σε μία τιμημένη μονάδα αλλά τουλάχιστον όσο υπηρετούσα εγώ κάτω καμμία σύγκριση. Να ξέρετε ότι υπάρχει το φαινόμενο αυτοί που κόβονται να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία ότι και καλά δεν άξιζε και δεν υπηρχε πρόκληση και τέτοια.
- Laskaris
Κάτι ακόμα. Όσοι ενδιαφέρεστε για 35 να ξέρετε το εξής. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω η 35 δεν είναι απλώς μία μονάδα είναι ΙΔΕΑ. Όταν θα ανεβαίνετε στο Σταυροβούνι με τα μπέργκινγκ και θσ αντικρίσετε την φωτισμένη τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο θα καταλάβετε.
Καλησπέρα,
Ορκίστηκα 6 Απριλίου από το Πυροβολικό και θα πάω τώρα 35μκ μετά τον Αυλώνα που με στείλανε για 19 του μηνώς κι έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις
1) Πλέον ως τι θα παρουσιάζομαι; Να συνεχίσω να παρουσιάζομαι ως "Στρατιώτης πυροβολικου... " ή πρέπει να λέω κάτι άλλο;
2) Παρουσιάζομαι Αυλώνα με τη στολή παραλλαγής (χιτωνιο κτλ με τα σήματα);
3) Τι σήματα να έχω πάνω; Τώρα που πλέον θα ανήκω στους καταδρομείς δεν πρέπει να παρουσιαστω έχοντας βγάλει το σήμα του πυροβολικού και να βάλω το σήμα των καταδρομών ("Ο Τολμών Νικά"); Πρέπει να βάλω και σήμα με την ελληνική σημαία μιας και θα πάω Κύπρο; Σε ποιό χέρι βάζω το κάθε σήμα; Αριστερό χέρι των καταδρομών, δεξί χέρι τη σημαία;
Ευχαριστώ
Ορκίστηκα 6 Απριλίου από το Πυροβολικό και θα πάω τώρα 35μκ μετά τον Αυλώνα που με στείλανε για 19 του μηνώς κι έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις
1) Πλέον ως τι θα παρουσιάζομαι; Να συνεχίσω να παρουσιάζομαι ως "Στρατιώτης πυροβολικου... " ή πρέπει να λέω κάτι άλλο;
2) Παρουσιάζομαι Αυλώνα με τη στολή παραλλαγής (χιτωνιο κτλ με τα σήματα);
3) Τι σήματα να έχω πάνω; Τώρα που πλέον θα ανήκω στους καταδρομείς δεν πρέπει να παρουσιαστω έχοντας βγάλει το σήμα του πυροβολικού και να βάλω το σήμα των καταδρομών ("Ο Τολμών Νικά"); Πρέπει να βάλω και σήμα με την ελληνική σημαία μιας και θα πάω Κύπρο; Σε ποιό χέρι βάζω το κάθε σήμα; Αριστερό χέρι των καταδρομών, δεξί χέρι τη σημαία;
Ευχαριστώ
- Laskaris
Νίκο Καλησπέρα Μην ανησυχείς θα τα βρείς όλα στην πορεία. Για να σου δώσω μία εικόνα θα σου απαντήσω.1)Όταν θα πάς στην Μοίρα και μέχρι να τελειώσει το ΠΕΝ θα παρουσιάζεσαι ως υποψήφιος καταδρομέας.2)Αυλώνα θα παρουσιαστείς κανονικά με την στολή που έχεις και τον μπλέ μπερέ. Όταν θα πας Κύπρο για να ξεκινήσεις το ΠΕΝ θα βγάλεις όλα τα σήματα. ΠΕΝ δηλαδη θα περάσεις με μία σκέτη στολή χωρίς τίποτα επάνω. Όταν ολοκληρώσεις επιτυχώς την εκπαίδευση κατά την απονομή Μπερέ θα σου δώσουν τα καταδρομόσημα. Την ελληνική σημαία την βάζεις στο αριστερό χέρι και το το Τολμών Νικά από κάτω.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες