35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος
Παιδια επειδη ειμαι τριτεκνος Δικαιουμαι 8μηνη θητεια, γνωριζει καποιον αν θα το χασω αμα παω 35 μκ δηλαδη κανω 9μηνη θητεια?
μητσος έγραψε:Παιδια επειδη ειμαι τριτεκνος Δικαιουμαι 8μηνη θητεια, γνωριζει καποιον αν θα το χασω αμα παω 35 μκ δηλαδη κανω 9μηνη θητεια;
Όχι δεν χάνεις το δικαίωμα. Δέχονται κανονικά 8μηνίτες στην 35.
Και κατι ακομα, ισχυει οτι οι τριτεκνοι δικαιουνται να ερθουν τους τρεις τελευταιους μηνες στον τοπο κατοικιας τους (Αθηνα για μενα) και αν ισχυει, ισχυει και για την 35 η πρεπει να εκτισω ολη την θητεια μου στην κυπρο;
Αυτό που λες ισχύει για όλους όσους υπηρετούν στην Κύπρο ανεξαρτήτως θητείας. Δικαιούνται όλοι μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας τους το τελευταίο διάστημα πριν την απόλυσή τους.
έγραψε:Γεια σου και παλι.
Ειδικότητα σου έρχεται μαζί με τό χαρτί της μετάθεσης. Εκπαίδευση της ειδικότητας κάνεις στην Κύπρο - εκτός αν σου έρθει ειδικότητα νοσοκόμου.
Μπερέ θα πάρεις ένα μήνα σχεδόν από τη στιγμήπου θα πάς στην Κύπρο. Όταν ήμουν εγώ - πέρυσι δηλαδή- δεν περνάγαμε ΠΕΝ (Προχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτου) αλλά κάναμε εκπαίδευση στις ειδικότητές μας και όταν τελείωνε αυτή η εκπαίδευση τρέχαμε το 7άρι (7 χλμ με φόρτο 15 κιλών) και πέρναμε το μπερέ. Λίγο πριν φύγω εγώ, άλλαξε η διοιήκηση και είπανε οτι θα περνάγανε ΠΕΝ και εκεί. Όπως και να είναι τα πράγματα πάντως μπερέ παίρνεις μετά απο ένα μήνα.
Οι ασκήσεις που κάναμε εμείς ήτανε :2 50αρες πορείες (με φορτο 18 κιλών), ορεινό αγώνα (αναριχηση, καταρίχηση του πύργου που έχει το στρατόπεδο συν κάποιες άλλες ασκήσεις), αντάρτη, διαβίωση - διαφυγή, ΤΑΜΣ κατοικημένης περιοχής και θαλασσία (5 μέρες ασκήσεις στην θάλασσα).
Απ'οτι είδα σε κάποιες φωτογραφίες που υπήρχαν στο Λόχο μου, πιο παλιά κάνανε και χειμερινή διαβίωση. Εμείς δεν κάναμε αλλά δεν ξέρω αν αυτό ωφείλετε στο οτι δεν είχε αρκετό χιόνι ή γιατί δεν κάνουνε πλέον.
Για το αν είναι μάχιμη ή όχι η 35 δεν θα πώ τίποτα. Μάχιμη δεν είναι η Μοίρα. Μάχιμοι είναι αυτοί που αποτελούν τη Μοίρα οπότε εξαρτάται από το πόση όρεξη έχει ο καθένας.
Πρόσωπική μου άποψη πάντως είναι οτι αξίζει η θητεία στην Κύπρο.
Στις 2 50άρες πορείες-βολές που συμμετείχα, το Bergin ζύγιζε 45κιλά... Πλήρης φόρτος μάχης δηλαδή...
Σειρά 174 - 85Α' Εσσό... Και ναι τότε ήταν μάχιμη η μοίρα... Κι ας μην είχαμε πύργο αναρρίχησης στο στρατόπεδο...
Με 2 νυκτερινές ασκήσεις κάθε βδομάδα (η μία περιείχε βολές) ...
Με τον ''Κηδεια" διοικητη που υπαρχει τωρα η μοιρα παει απο τον κακο στο χειροτερο εχει φτασει το πεζικο να κανει περισσοτερες ασκησεις απο εμας. Ο δικος μας μονο τρεξιμο ευτυχος που αλλαζει ο διοικητης το καλοκαιρι μπας και ξανα φιαξουν τα πραγματα μεχρι να κλεισει η μοιρα, γιατι θα κλεισει σε λιγα χρονια
Γεια σας παιδια θελω να παω 35 μκ απλα το μονο που με δυσκολευει ειναι η ελξεις αν βγαλω ολα τα αλλα αθληματα με το παραπανω και στις ελξεις δεν τα καταφερω θα με παρουν εκει;
Θα σε πάρουν 100%.
Ευχαριστω για την απαντηση σου αδερφε μου χαρηκα πολυ
Καλησπέρα, Σκέφτομαι να εκτίσω τη θητεία μου και εγώ σιγά σιγά και έλεγα να δηλώσω 35μκ.'Ηθελα σχετικά κάποιες γνώμες απο προηγούμενους αλλά και όσους γνωρίζουν, ευχαριστώ!
μητσος έγραψε:Και κατι ακομα, ισχυει οτι οι τριτεκνοι δικαιουνται να ερθουν τους τρεις τελευταιους μηνες στον τοπο κατοικιας τους (Αθηνα για μενα) και αν ισχυει, ισχυει και για την 35 η πρεπει να εκτισω ολη την θητεια μου στην κυπρο;
D.Y.K έγραψε:Αυτό που λες ισχύει για όλους όσους υπηρετούν στην Κύπρο ανεξαρτήτως θητείας. Δικαιούνται όλοι μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας τους το τελευταίο διάστημα πριν την απόλυσή τους.
Δεν ισχύει για τους τρείς τελευταίους μήνες, τρίτεκνος ή οχι. Επαναπατρίζεσαι ένα μήνα περίπου πριν την λήξη της θητείας σου (για την Κύπρο πάντα, δεν γνωρίζω τι ισχύει αλλού).
Καλησπέρα σας.. Μέσα στο μήνα πάω να κόψω την αναβολή μου και το Σεπτέμβριο μπαίνω.. σκέφτομαι να δηλώσω Ειδικες δυναμεις.. Είμαι 19 χρόνων 1.90 περίπου στα 72 κιλά αλλά το τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει ήδη εντατική γυμναστική όχι μόνο για να προετοιμαστω για τις Ε. Δ αλλά γενικά για μενα γιατί είμαι σχετικά λεπτός.. Στο θέμα του Στρατού τώρα θέλω να πάω 35ΜΚ στην Ελδυκ καθώς στη Λευκωσία έχω συγγενείς 1ου βαθμού.. Πείτε μου λίγο η εκπαίδευση είναι τόσο εξαντλητικη και τα καψωνια οθ φυλακές και ο ψυχολογικός πόλεμος ισχύει από μαρτυρίες οπου αναφέρονται?; Εγώ πάντως θα ήθελα μια εκπαίδευση σοβαρή και για να πάρω μαθήματα για όλη μου τη ζωή αλλά και στο θέμα της Γυμναστικής που όπως σας λέω το τελευταίο καιρό είμαι πορωμενος..
- Razorakos15
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 13
DimiKy έγραψε:Καλησπέρα σας.. Μέσα στο μήνα πάω να κόψω την αναβολή μου και το Σεπτέμβριο μπαίνω.. σκέφτομαι να δηλώσω Ειδικες δυναμεις.. Είμαι 19 χρόνων 1.90 περίπου στα 72 κιλά αλλά το τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει ήδη εντατική γυμναστική όχι μόνο για να προετοιμαστω για τις Ε. Δ αλλά γενικά για μενα γιατί είμαι σχετικά λεπτός.. Στο θέμα του Στρατού τώρα θέλω να πάω 35ΜΚ στην Ελδυκ καθώς στη Λευκωσία έχω συγγενείς 1ου βαθμού.. Πείτε μου λίγο η εκπαίδευση είναι τόσο εξαντλητικη και τα καψωνια οθ φυλακές και ο ψυχολογικός πόλεμος ισχύει από μαρτυρίες οπου αναφέρονται?; Εγώ πάντως θα ήθελα μια εκπαίδευση σοβαρή και για να πάρω μαθήματα για όλη μου τη ζωή αλλά και στο θέμα της Γυμναστικής που όπως σας λέω το τελευταίο καιρό είμαι πορωμενος..
Φιλε μου πανε αξίζει. Δεν ξερω τι γινεται τωρα εκει αλλα απο ΠΕΝ αν εισαι τυχερος θα σε καψουν, αν οχι θα περασεις μια ευκολη και βαρετη εμπειρια... ειναι αναλογος τις καυλες που θα εχει εκεινη την περιοδο ο δοικας.
Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
Καλησπέρα σε όλους... Μάγκες πριν 2 μέρες πήρα την 10ήμερη άδεια ορκομωσίας από το Μ. Πεύκο και μαζί το φύλλο πορείας το οποίο μου λέει να παρουσιαστώ πάλι στο Μ. Πεύκο λόγω εκπαιδεύσεως και μεταθέσεως... Κανονικά απο την στιγμή που έχω δηλώσει για 35μκ δεν έπρεπε να λέει Λ' ΜΚ Αυλώνα... Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας βοηθήσει!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες