35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από lephleg »

Andreas98 έγραψε:Κανονικά στην Εθνική Φρουρά (όπως όλοι;)

Andreas98 έγραψε:σίγουρα δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα, ούτε να ζω 2 χρόνια Με το φόβο να με ανακαλύψουν

Ανδρεα εισαι σε λαθος site. Το παρον αφορα Ελλαδιτες που ερχονται στη Κυπρο για θητεια, οποτε οτι και να σου πουμε δεν θα ευσταθει. Στη Κυπρο περνατε απο διαφορετικες διαδικασιες κατα την καταταξη σας και μπορει να υπαρχουν διαφορετικες προϋποθεσεις για να υπηρετησεις ΛΟΚατζης. Ρωτα σιγουρα το στρατολογικο γραφειο που ανηκεις.

Στα κεντρα εκπαιδευσης στην Ελλαδα σου ελεγχουν την μυωπια αν δηλωσεις οτι εχεις εστω και λιγο. Σε μενα τουλαχιστον που καταταχτηκα περυσι στο Κεντρο Εκπαιδευσης Τεθωρακισμενων στον Αυλωνα Αττικης, μας περασαν ολους απο στρατιωτικο οφθαλμιατρο και μας ελεγξε με μηχανημα.

Παντως επειδη ουτε πολλοι Κυπραιοι τον ξερουν, η 35ΜΚ ειναι η μονη ελλαδιτικη μοιρα στο νησι (σαν την ΕΛΔΥΚ). Οι 31ΜΚ,32ΜΚ και η 33ΜΚ απο την αλλη ειναι αμιγως ελληνοκυπριακες (η 34ΜΚ δεν λειτουργει απο το 2008, ειναι μοιρα επιστρατευσεως).

Άβαταρ μέλους
Andreas98
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Andreas98 »

lephleg έγραψε:

Ανδρεα εισαι σε λαθος site. Το παρον αφορα Ελλαδιτες που ερχονται στη Κυπρο για θητεια, οποτε οτι και να σου πουμε δεν θα ευσταθει. Στη Κυπρο περνατε απο διαφορετικες διαδικασιες κατα την καταταξη σας και μπορει να υπαρχουν διαφορετικες προϋποθεσεις για να υπηρετησεις ΛΟΚατζης. Ρωτα σιγουρα το στρατολογικο γραφειο που ανηκεις.

Στα κεντρα εκπαιδευσης στην Ελλαδα σου ελεγχουν την μυωπια αν δηλωσεις οτι εχεις εστω και λιγο. Σε μενα τουλαχιστον που καταταχτηκα περυσι στο Κεντρο Εκπαιδευσης Τεθωρακισμενων στον Αυλωνα Αττικης, μας περασαν ολους απο στρατιωτικο οφθαλμιατρο και μας ελεγξε με μηχανημα.

Παντως επειδη ουτε πολλοι Κυπραιοι τον ξερουν, η 35ΜΚ ειναι η μονη ελλαδιτικη μοιρα στο νησι (σαν την ΕΛΔΥΚ). Οι 31ΜΚ,32ΜΚ και η 33ΜΚ απο την αλλη ειναι αμιγως ελληνοκυπριακες (η 34ΜΚ δεν λειτουργει απο το 2008, ειναι μοιρα επιστρατευσεως).

αα δεν το ηξερα αυτο, ευχαριστω φιλε. Θα παρω και να ρωτησω στο στρατολογικο να μαθω, ελπιζω να εχω το δικαιωμα να υπηρετησω λοκ

και παλι ευχαριστώ :)

Δημήτριος

Δημοσίευση από Δημήτριος »

Αλάνια καλησπέρα. Απευθύνομαι σε όσους υπηρέτησαν στην 35ΜΚ ΄και σε αυτούς που γνωρίζουν. Στην 35ΜΚ το πρόγραμμα της εκπαίδευσης Περιλαμβάνει και σκηνάκια το χειμώνα σε χιονισμένο βουνό ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

Δημήτριος έγραψε:Αλάνια καλησπέρα. Απευθύνομαι σε όσους υπηρέτησαν στην 35ΜΚ ΄και σε αυτούς που γνωρίζουν. Στην 35ΜΚ το πρόγραμμα της εκπαίδευσης Περιλαμβάνει και σκηνάκια το χειμώνα σε χιονισμένο βουνό ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αναφερεσαι στη χειμερινη διαβιωση. Η συγκεκριμενη ασκηση γινεται στο ορος Τροοδος εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες (στη Κυπρο δεν ειναι στανταρ το χιονι το χειμωνα) αλλα και οι οικονομικες συγκυριες (κονδυλια).

Σε εμας δυστυχως δεν εγινε τον χειμωνα που μας περασε, αν και ειχαμε χιονι (εριξε μεχρι και στο Σταυροβουνι), καθως επεσε την ιδια περιοδο με την επιχειρησιακη αξιολογηση της μοναδας που γινεται καθε 6 χρονια.

Μια γευση απο τη χειμερινη διαβιωση παλιοτερων σειρων:

I-Five
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από I-Five »

Μερικες ερωτησεις και απο εμενα

1) Αδειες-εξοδοι-τιμητικες ισχυουν οτι και στην Ελδυκ η ειναι πιο αυστηρα;

2) ΟΙ συνθηκες γενικα στο στρατοπεδο ειναι καλυτερες απο Ελλαδα;

3) Μιας και θα μπω Νοεμβρη Πως ειναι γενικα ο χειμωνας στην Κυπρο παλευεται;

4) Μιας και ακουω οτι υπαρχει αρκετο τρεξιμο καποιος που δεν εχει και την καλυτερη αντοχη την παλευει στην αρχη;

Μακεδόνας

Δημοσίευση από Μακεδόνας »

Φίλε υπηρέτησες στην 35ΜΚ έτσι; Μπορείς να μου στείλεις email στο Mitsoukos@yahoo.gr να σε ρωτήσω ορισμένα πράγματα;
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

I-Five έγραψε:Μερικες ερωτησεις και απο εμενα

1) Αδειες-εξοδοι-τιμητικες ισχυουν οτι και στην Ελδυκ η ειναι πιο αυστηρα;

2) ΟΙ συνθηκες γενικα στο στρατοπεδο ειναι καλυτερες απο Ελλαδα;

3) Μιας και θα μπω Νοεμβρη Πως ειναι γενικα ο χειμωνας στην Κυπρο παλευεται;

4) Μιας και ακουω οτι υπαρχει αρκετο τρεξιμο καποιος που δεν εχει και την καλυτερη αντοχη την παλευει στην αρχη;

• Aδειες και εξοδοι, ναι. Εξοδοι σε καποιες περιοδους οταν παλιωσεις και πολυ καλυτερα απο ΕΛΔΥΚ (3 εξω - 1 μεσα). Τιμητικες με τιποτα (ελαχιστες εξαιρεσεις) και διανυκτερευσεις παλι πολυ δυσκολα (με συγγενη Α βαθμου μονιμο κατοικο στο νησι κι αμα).
  • Καμια σχεση με Ελλαδα σε στρατιωτικη πειθαρχια (σε βαθμο που οταν επαναπατριστηκα, ενιωθα πολιτης με στολη). Το επιπεδο των εγκαταστασεων (εχοντας περασει απο Αυλωνα και Ρεντινα) ηταν επισης η μερα με τη νυχτα. Κοριος δεν ξερεις τι θα πει στη Κυπρο.Aircondition στις διμοιριες, τουαλετες καθαρες, αφθονο και πολυ καλυτερο φαγητο (εξαρταται και στο μαγειρα). Η κατασταση εμοιαζε με αμερικανικη μοναδα σε σχεση με αυτα που αντικρισαμε μετα στον Ελληνικο Στρατο...
  • ΠΟΛΥ υγρασια. Την περισσοτερη που εχω δει στη ζωη μου. Με ενα εσωθερμικο στις ασκησεις και ενα φλισακι στη μοιρα κατω απο το τζακετ την παλευεις ομως. Απο θερμοκρασιες στο Σταυροβουνι δεν θυμαμαι να φτασαμε ποτε σε μειον ακομα κ οταν χιονισε (δεν το εστρωσε). Στους 2-3C ηταν τα χοντρα κρυα της πρωτοχρονιας, απλα με την υγρασια (+ την ομιχλη) το ενιωθες για πολυ χαμηλοτερα. Ειδικα σε κατι 4α νουμερα σκοπετο (4-6 το πρωι) νομιζες οτι θα σε εβρισκε η αλλαγη παγοκολωνα.(Βεβαια ενταξει μη λεμε και μαλκιες, Εβρος δεν ειναι... )
  • Θα την αποκτησεις... Αρκει να θες. Ο οργανισμος προσαρμοζεται πολυ γρηγοροτερα απο οτι νομιζουμε. Οταν εφτασα ζητημα να ετρεχα 1χλμ συνεχομενα. Δεν την παλευα μια σε σχεση με αλλους (μου φυγε η μαγκια στη κυριολεξια). Οταν πηρα μπερε (1 μηνα μετα περιπου) εβγαζα τα 7χλμ του πρωινου τρεξιματος με αρβυλα (!) και δεν πιστευα τον εαυτο μου. "Ολα στο μυαλο ειναι", θα το ακουσεις πολλες φορες στην 35ΜΚ. Να'ναι καλα οι εκπαιδευτες μου (2014 Β ΕΣΣΟ) ...

I-Five
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από I-Five »

Λοιπον 9-11 μπαινω μεγαλο πευκο Για να παω ειτε ελδυκ ειτε 35 μκ γενικα κυπρο τι πρεπει να δηλωσω και που;
Άβαταρ μέλους
johnny92
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από johnny92 »

Κι εγω το ιδιο φιλε μ. Απ'οτι ξερω δηλωνουμε στο κεντρο οτι θεμε να παμε κυπρο 35 μκ!
3η ΜΑΛ
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από 3η ΜΑΛ »

Θα το δηλωσετε στο κεντρο.
Think less..Live more...
341

Δημοσίευση από 341 »

Και εγω παιδια 10/11 μπαινω πευκο και σκεφτομαι να δηλωσω 35 μκ... Αν δηλωσουμε σε παιρνουν ευκολα η απαιτει αλλες διαδικασιες?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

341 έγραψε:Και εγω παιδια 10/11 μπαινω πευκο και σκεφτομαι να δηλωσω 35 μκ... Αν δηλωσουμε σε παιρνουν ευκολα η απαιτει αλλες διαδικασιες;

Για πλάκα σε παίρνουν.

Άβαταρ μέλους
Razorakos15
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Razorakos15 »

Μαγκες ειμαι α εσσο και χθες επαναπατριστικα και τωρα ειμαι με αδεια... η γνωνη μου ειναι πως η 35 στις σημερινες μερες πλεον δεν αξιζει καθολου λογο του οτι εχει κοπει πολη ο αερας και δεν υπαρχει πλεον καψωνι ουτε αοο στελέχη. Δεν υπαρχει πλεον το παλιος νεος και τα πουστονεα δεν ακουνε τιποτα, απο την γ εσσο και μετα μπουρδελα ειναι, ολη την ωρα αναφερομενους τους βγαζαμε αλλα και παλη του κεφαλιου τους. Η μοιρα κατεληξε σχεδον αχριστη...Ξανασκεφτητε το μετα απο 6 μηνες να ερθετε κυπρο μπας και αλαξει η διοικηση...

Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Laskaris »

Φίλε Razorakos 15 μπαίνω τώρα ΣΤ ΕΣΣΟ και σκέφτομαι να δήλωσω 35 ΜΚ επειδή εχω σχηματίσει την εντύπωση οτι πρόκειται για αξιόλογη μοναδα που προσφέρει σοβαρή εκπαίδευση. Αν θες δώσε μας κάποιες παραπάνω πληροφορίες για την παρεχόμενη εκπαιδευση και την κατάσταση που επικρατεί στην μοίρα. Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμες για πολλούς. Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Razorakos15
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Razorakos15 »

Φιλε μου ακομα και τα ΤΠΕΝ πλεον ειναι απλα ευκολα... Δεν προσφερουν ουτε δυσκολια ουτε καψωνι, ακομα και οι εκπεδευτες ηθελαν να αιτηθουν να φυγουν απο εκπεδευτες γιατι το επιπεδο εκπεδευσης ειχε κατεβει παααρα πολυ. Το μονο που μετρησε πραγματικα στα "λελε" μου ηταν οι ειδηκοτητες που εκανε η Δ εσσο, ηταν πραγματικα πολυ καλες για τους ολμους και τους ΧΑΤ.
Θα συμβουλεβα να πας ΜΑΛ για τωρα μεχρι να αλαξει κατι με την μοιρα γιατι μονο ταλεπορια θα βρεις πλεον στην μοιρα.
Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες