Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

Καθε χρονο παιρνουν παιδια με απολυτηριο, οποτε το 2017 θα παρουν επισης, δεν νομιζω ξαφνικα να αλλαξει και να το πανε 100% απο πανελληνιες. Με απολυτηριο 17 περνεις 17,000 μορια για το απολυτηριο και για τα αγγλικα περνεις 2000 αν εχεις Lower,2500 για Proficiency και κατι ενδιαμεσο αν εχεις Advanced,2200 η 2300 αν θυμαμαι καλα. Αν εχεις Proficiency, τοτε με 17000 + 2500 = 19500 εχεις ελπιδες

Εαν θελεις πολυ να μπεις στην ΑΕΝ και θες να το εχεις σιγουρο, μπορεις να διαβασεις για πανελληνιες και να δωσεις και με πανελληνιες και με απολυτηριο, με δυο τροπους δηλαδη (εγω ετσι κανω τοσα χρονια). Ετσι κι αλλιως, και χαλια να γραψεις στις πανελληνιες (λεμε τωρα) το απολυτηριο σου δεν αλλαζει, παραμενει 17. Οποτε αμα εχεις ορεξη και θες να το σιγουρεψεις, δινεις πανελληνιες (φετος τα μορια ηταν 11030 με το καινουριο συστημα) και δινεις και με απολυτηριο.

Καλη επιτυχια.
Ioanna745
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Ioanna745 »

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου. Με βοήθησες αρκετά! Εικόνα
ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ »

Η μεγαλύτερη μα... Κία της ζωής μου. Δεν άκουγα όταν μου λέγανε να μην μπω στις ΑΕΝ, ήθελα να βγάλω λεφτά. ΟΥΤΟΠΙΑ. Οικογένεια (μηδέν), προσωπική ζωή (μηδέν). Τα χρόνια που πέρασαν δεν γυρίζουν πίσω, ούτε οι στιγμές που έχασα. Όσοι μπουν σε ποστάλια και πληρώνονται είναι εντάξει, οι άλλοι που θα πάτε έξω στα ποντοπόρα σας λυπάμε. Ευχή και κατάρα στα παιδιά μου να μην γίνουν και να μην παντρευτούν πότε ναυτικό. Παρόλα ταύτα όσοι ακολουθήσετε αυτή τη ζωή να σας φυλάει ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ.
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από TAG »

No problem,If you have any other questions,feel free to ask straight ahead.(για να εξοικιωνομαστε με τα αγγλικα, ειναι πολυ σημαντικα στο βαπορι :P)
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Triton3 »

ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ έγραψε:Η μεγαλύτερη μα... Κία της ζωής μου. Δεν άκουγα όταν μου λέγανε να μην μπω στις ΑΕΝ, ήθελα να βγάλω λεφτά. ΟΥΤΟΠΙΑ. Οικογένεια (μηδέν), προσωπική ζωή (μηδέν). Τα χρόνια που πέρασαν δεν γυρίζουν πίσω, ούτε οι στιγμές που έχασα. Όσοι μπουν σε ποστάλια και πληρώνονται είναι εντάξει, οι άλλοι που θα πάτε έξω στα ποντοπόρα σας λυπάμε. Ευχή και κατάρα στα παιδιά μου να μην γίνουν και να μην παντρευτούν πότε ναυτικό. Παρόλα ταύτα όσοι ακολουθήσετε αυτή τη ζωή να σας φυλάει ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ.

Και εγώ τους τα γράφω... Σχεδόν τα ίδια... Αλλά δεν μας ακούνε... Δεν θέλουν να καταλάβουν... Μύρισαν το τυρί (χρήμα) ... Αλλά δεν έχουν δεί ακόμα την φάκα (βαπόρι... Ζωή ναυτικού)

Αστους να καταστρέψουν και αυτοί τις ζωές τους... Τα χαμένα χρόνια στα βαπόρια δεν γυρίζουν πίσω.-

Άβαταρ μέλους
psofos
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από psofos »

Ο θειος μου ειναι απο 17 χρονων στα καραβια (κατωτερο πληρωμα) και ακομα μπαρκαρει στα 50 του γιατι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ φιλε μου. Και οικογενεια εχει και παιδια εχει και λεφτα εχει και εμπειριες εχει... Τωρα εσενα και καθε αλλου που δεν τους αρεσει ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ! Δεν σας φταιει κανενας. Ειπαμε οτι εχει ανεργια ο κλαδος λογω μαζικης στροφης στη θαλασσα αλλα αν ψαχτεις και λιγο και σου αρεσει κιολας, τοτε τη θεση δε θα στη φαει ουτε ο φιλιππινεζος ουτε κανενας αλλος. Οσο για το χαμενο χρονο που λες ενα θα σου πω. Πλεον με την τεχνολογια βλεπεις συχνα τους δικους σου. Ετσι και αλλιως αν θες καλα λεφτα σημερα πρεπει να κανεις και καποιες θυσιες γιατι κανενας δεν θα στα χαρισει... Βεβαια υπαρχει ενα θεμα με τους πλοιαρχους αλλα οι μηχανικοι δεν εχουν μεγαλο προβλημα ανεργιας προς το παρον τουλαχιστον! Αυτο με τους ελληνες καπετανιους που λενε οτι οι καλυτεροι οντως δεν ισχυει πλεον. Ισχυε παλιοτερα αλλα τωρα ολα γινονται με κουμπια...

Οσοι θελετε και το ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ μην ακουτε ακυρους... Πηγαινετε και θα βγειτε κερδισμενοι. Αλλα οπως ειπα πρεπει να ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ οχι μονο τα λεφτα (που αυτος ειναι ο λογος που μπαρκαρουνε καποιοι πλεον) αλλα και τη θαλασσα αλλιως θα περασετε αρκετα δυσκολα. Θα τη βγαλετε μεσα στο βαπορι δε λεω, αλλα με το ζορι...

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλησπερα εχω μια ερωτηση.. δεν εχω καθολου εμπειρια απο καραβια γτ τωρα θα παω το πρωτο.. εχω 2 επιλογες.. φορτηγα οπου μπορω να παω γτ ειναι σιγουρο.. και τα lng που περριμενω απαντηση απο τις ναυτιλιακες... ποια θα μου πρωτινατε να διαλεξω και γτ αν ειναι συνατον.. ευχαριστο
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TAG έγραψε:Άσχετο, ο dn24 που έχει εξαφανιστέι εδώ και μήνες; Μπάρκαρε το παλικάρι;

Εκτιμώ και ανταποδίδω το ενδιαφέρον σου καλέ μου Φίλε. Καλή χρονιά, και με υγεία. Υπήρχαν κάποια προβλήματα και υποχρεώσεις.

Φέτος το μπάρκο που αναφέρεις, επιτέλους δηλαδή καθότι έχω ρίξει το διάβασμα της ζωής μου.

Υπάρχει κάποια απορία;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιαννης έγραψε:Καλησπερα εχω μια ερωτηση. Δεν εχω καθολου εμπειρια απο καραβια γτ τωρα θα παω το πρωτο. Εχω 2 επιλογες. Φορτηγα οπου μπορω να παω γτ ειναι σιγουρο. Και τα lng που περριμενω απαντηση απο τις ναυτιλιακες... Ποια θα μου πρωτινατε να διαλεξω και γτ αν ειναι συνατον. Ευχαριστο

Φορτηγά και LNG. Μάλιστα... Στο ίδιο ακριβώς δίλλημα μεταξύ αυτών των δύο επακριβώς, έχω υπάρξει κι εγώ.

Το φορτηγό οικονομικά και από πλευράς απορροφητικότητας δύσκολα τα πράγματα. Για την απορροφητικότητα το είπα καθότι τα ναύλα έχουν πέσει στα τάρταρα, και απολύουν πλήρωμα, ρίξε μια Ματιά στο κόλπο της Ελευσίνας..

Τώρα έχουν πάλι που ψευτοκινούνται τα "μπαλκάρια"...

Στα φορτηγά πολύμηνα ταξίδια (τουλάχιστον 7 μήνα), και θα βλέπεις κάνα λιμανάκι παραπάνω -σε σχέση με τα lng, το τονίζω- Τέλος όπως προείπα, λίγα λεφτά, όχι αμελητέα, αλλά αυτά και τα ποστάλια, πληρώνουν τα λιγότερα.

Στα LNG τα πιό πολλά χρήματα που θα μπορούσες να βρείς, επίδομα ετοιμότητας,4 μήνες συμβάσεις που για μένα είναι αξεπέραστο ως θετικό, και προσωπικά σε LNG είμαι (όχι τώρα - δεν ταξιδεύω αυτή τη στιγμή, γενικά). Τέλος δεν βλέπεις λιμάνια, τολμώ να πω χειρότερα και από τα γκαζάδικα επ'αυτού.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιαννης έγραψε:Καλησπερα εχω μια ερωτηση. Δεν εχω καθολου εμπειρια απο καραβια γτ τωρα θα παω το πρωτο. Εχω 2 επιλογες. Φορτηγα οπου μπορω να παω γτ ειναι σιγουρο. Και τα lng που περριμενω απαντηση απο τις ναυτιλιακες... Ποια θα μου πρωτινατε να διαλεξω και γτ αν ειναι συνατον. Ευχαριστο

Φορτηγά και LNG. Μάλιστα... Στο ίδιο ακριβώς δίλλημα μεταξύ αυτών των δύο επακριβώς, έχω υπάρξει κι εγώ.

Το φορτηγό οικονομικά και από πλευράς απορροφητικότητας δύσκολα τα πράγματα. Για την απορροφητικότητα το είπα καθότι τα ναύλα έχουν πέσει στα τάρταρα, και απολύουν πληρώματα παρά παίρνουν, ρίξε μια ματιά στο κόλπο της Ελευσίνας.

Τώρα έχουν πάλι που ψευτοκινούνται τα "μπαλκάρια"...

Στα φορτηγά πολύμηνα ταξίδια (τουλάχιστον 7 μήνα), και θα βλέπεις κάνα λιμανάκι παραπάνω -σε σχέση με τα lng, το τονίζω- Τέλος όπως προείπα, λίγα λεφτά, όχι αμελητέα, αλλά αυτά και τα ποστάλια, πληρώνουν τα λιγότερα. Τέλος, είναι τα πιό ξεκούραστα πλοία ΜΑΚΡΆΝ. Αρκεί βέβαια να μην πέσεις σε κακοσυντηρημένο πλοίο, αυτά είναι τα αυτονόητα.

Στα LNG τα πιό πολλά χρήματα που θα μπορούσες να βρείς, επίδομα ετοιμότητας,4 μήνες συμβάσεις που για μένα είναι αξεπέραστο ως θετικό, και προσωπικά σε LNG είμαι (όχι τώρα - δεν ταξιδεύω αυτή τη στιγμή, γενικά). Τέλος δεν βλέπεις λιμάνια, τολμώ να πω χειρότερα και από τα γκαζάδικα επ'αυτού. Σαν πλοία είναι κουραστικά, καθότι έχουν 4χρονες μηχανές, μεικτού κύκλου μεν, αλλά όταν έρθει η ώρα του maintenance. Εκεί να σε χαρώ στην Wartsila.(Δεν Μας λες αν πας για πλοίαρχος ή Μηχανικός).

Θ

Δημοσίευση από Θ »

Παιδιά καλημέρα. Καλή χρονιά. Φέτος πέρασα στην σχολή πλοιάρχων και από τον οκτώβριο έχω κάνει αναστολή σπουδών για να πάω πρώτα στρατό. Τελικά μπαίνω σε λίγες μέρες. Θέλω να ρωτήσω αφού είναι 9 μήνες θα προλάβω κανονικά την σχολή (θα φαίνομαι σαν αναστολή σπουδών και το νέο διδικακτικό έτος;) ή θα αρχίσουν να βάζουν απουσίες;Είναι επείγον παιδιά, όποιος ξέρει ας μου απαντήσει!

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από TAG »

Καλή Χρονιά αγαπητέ Βασίλη, πάντα με υγεία, ευλογία και ήρεμες θάλασσες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, εαν προκύψουν απορίες, θα ρωτήσω.
Kωνσταντινα.

Δημοσίευση από Kωνσταντινα. »

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Είμαι υποψήφια πανελλήνιων και ευελπιστώ Να περάσω στις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού Έχοντας -μόνο- γνώση τα μειονεκτήματα Που θα αντικρίσω μπροστά μου, μιας και αδελφός μου αυτή την στιγμή βρίσκεται στο πολεμικό ναυτικό και μου έχει πει κάποια πράγματα. Θα ήθελα να ενημερωθώ από κάποιον εδώ για το τι πρέπει να γνωρίζω πριν γράψω στο μηχανογραφικό μου τη συγκεκριμένη σχολή και εάν Υπάρχουν πλεονεκτήματα Για μια γυναίκα Στο εμπορικό ναυτικό. Ευχαριστώ πολύ.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κωνσταντίνα μπορείς να διαβάσεις το παρακάτω θέμα για να πάρεις μια ιδέα για το τι θα αντιμετωπίσεις.

Εμπορικό Ναυτικό για γυναίκες

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από teooyk »

Θ έγραψε:Παιδιά καλημέρα. Καλή χρονιά. Φέτος πέρασα στην σχολή πλοιάρχων και από τον οκτώβριο έχω κάνει αναστολή σπουδών για να πάω πρώτα στρατό. Τελικά μπαίνω σε λίγες μέρες. Θέλω να ρωτήσω αφού είναι 9 μήνες θα προλάβω κανονικά την σχολή (θα φαίνομαι σαν αναστολή σπουδών και το νέο διδικακτικό έτος;) ή θα αρχίσουν να βάζουν απουσίες;Είναι επείγον παιδιά, όποιος ξέρει ας μου απαντήσει!

Ευχαριστώ.

Παιδιά εδώ το παιδί δεν έχει Πάρει απάντηση και λέει ότι είναι επείγον. Όποιος ξέρει ας του απαντήσει.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης