Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Μακης έγραψε:Τωρα μιλας σοβαρα; Γενικα δεν παιρνουν πλοιαρχους η μονο στον συγκεκριμενο τυπο πλοιου που ανεφερα;

Γενικά υπάρχει κορεσμός στον τομέα των πλοιάρχων, δεν είναι κρυφό, και δεν είναι ανάγκη να βασιστείς στο δικό μου λόγο.

Ψάξε να δεις πόσα άρθρα κυκλοφορούν με σπουδαστές ΑΕΝ Πλοιάρχων που δεν βρήκαν εταιρεία για τα εκπαιδευτικά ταξίδια.

Ειδικά για εταιρείες LNG/LPG που έχουν υψηλά μισθολόγια και τις προτιμούν όλοι όπως θα δεις αν πας να κάνεις αίτηση υπάρχει στο πάνω ή κάτω μέρος από ποιον συστήνεσαι για εργασία...

Αν δεν έχεις γνωστό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Του επαγγέλματος ναι. Μηχανικός

Σου απάντησα από εμπειρία καθαρά και χωρίς να κρύβω σκοπιμότητες.

Αυτή είναι η αλήθεια, θα πας σε εταιρεία στην Ελλάδα με δίπλωμα Βουλγαρίας; Σίγουρα θα προτιμήσει δόκιμο από ΑΕΝ τον οποίο τον έχει εκπαιδεύσει στα πρότυπα της εταιρείας και χτίζει πάνω του το μέλλον της εταιρείας.

Το ναυτικό επάγγελμα έχει τους κύκλους τους.

Το site μου το είχε δείξει και δόκιμο που είχα αλλά πως βγαίνει το ΑΕΙ; Ποιος κάνει την αντιστοίχιση;

Να πάρεις δίπλωμα κλάσης Α ή Β μόνο με σπουδές είναι απλά για γέλια.

Πως θα γίνεις Γραμματικός ή 2ος μηχανικός άμα δε ξέρεις να λύνεις μια αντλία ή να βγάζεις φόρτωση;

Εδώ αυξήσαν τους μήνες υπηρεσίας για απόκτηση διπλώματος.

Όχι απλά μπορεί είναι σίγουρα μαρκετινγκ. Δεν λέω ότι δεν ενδέχεται να έχει καλό επίπεδο μόρφωσης ή τεχνικού υλικού αλλά σε ελληνική εταιρεία θα πας να ζητήσεις δουλειά...

Δεν θεωρώ πως θα έχεις ελπίδες με ένα τέτοιο χαρτί, εκτός αν δε το θες για θάλασσα αλλά σκέφτεσαι να κάνεις κάτι άλλο μετά.

Μακης

Δημοσίευση από Μακης »

Τελικα για μηχανικος θα παω και λογικα απο πανελληνιες βγαζω τα μορια(δεν ειναι και πολλα)...Σε lnp/lng δοκιμους μηχανικους περνουν γενικα;

Δεν ειναι οι υψηλοι μισθοι που με ελκυουν σε αυτου του ειδους τα πλοια αλλα το εμπορευμα τους το οποιο με ενδιαφερει πολυ διοτι ασχολουμαι στον ελευθερο μου χρονο με υδρογονανθρακες(εκτος σχολειου).

Και μη μου πεις να παω σε κανα αει γιατι γουσταρω το συγκεκριμενο επαγγελμα.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Μακης έγραψε:Τελικα για μηχανικος θα παω και λογικα απο πανελληνιες βγαζω τα μορια (δεν ειναι και πολλα) ... Σε lnp/lng δοκιμους μηχανικους περνουν γενικα;

Δεν ειναι οι υψηλοι μισθοι που με ελκυουν σε αυτου του ειδους τα πλοια αλλα το εμπορευμα τους το οποιο με ενδιαφερει πολυ διοτι ασχολουμαι στον ελευθερο μου χρονο με υδρογονανθρακες (εκτος σχολειου).

Και μη μου πεις να παω σε κανα αει γιατι γουσταρω το συγκεκριμενο επαγγελμα.

Το επάγγελμα ακόμα δεν το ξέρεις, κάτσες να μπεις και βλέπεις.

Σαν μηχανικός δεν θα ασχοληθείς με το φορτίο παρά μόνο με τις ψυκτικές εγκαταστάσεις που το ψύχουν.

Πέρνουν αλλά αν δεν έχεις γνωστό όπως σου είπα δεν γίνεται.

3-4 εταιρείες είναι που έχουν LNG/LPG και πάνε βάσει γνωριμιών.

Μπορείς όμως να ξεκινήσεις σε δεξαμενόπλοια και κάποια στιγμή να κάνεις την αλλαγή.

Αλλά οι απαιτήσεις αυξάνονται, σχεδόν σε όλες τις εταιρείες υπάρχει ρήτρα να μη χρωστάς μαθήματα ή άντε 1-2 το πολύ με καλή γνώση αγγλικών (ναι ακόμα για δόκιμος).

Επίσης θα περάσεις από ψυχομετρικά τεστ στις περισσότερες.
Μπες με το καλό και βλέπεις.

Σαν μηχανικός γενικά θα έχεις ευρύτερο φάσμα επιλογών και υπάρχει ζήτηση.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Λογικα θα τα πιασω τα 10.500+ που θα κυμανθει φετος η σχολη αντε 11.000 το πολυ γιατι απο 10.200 ποσο πανω να φτασει... τεσπα. Μπορειτε να μου πειτε ποτε περιπου να αρχισω να χτυπαω πορτες εταιρειων; (ημερομηνια δλδ), γιατι κατι ακουσα για μεσα νοεμβρη. Μηπως μου πουν οτι ειναι νωρις και με παρουν με κακο ματι?; Θελω μια ημερομηνια που θα μου δωσει ενα σχετικο προβαδισμα ας το πουμε ετσι...

Επισης εχω ακουσει κατι για καποιους πρακτορες, δηλαδη τους λαδωνεις και σου βρισκουν μπαρκο η κατι παρομοιο. Αυτο ισχυει η ειναι λαμογια που εκμεταλλευονται τον κοσμο;

Ακομη εχω ακουσει οτι διπλα στα γραφεια εταιρειων στον πειραια υπαρχουν 2-3 καφετερειες που συχναζουν ναυτικοι. Αν αληθευει μπορω ας πουμε να παω εκει για συμβουλες κλπ η θα με βρισουν;

Και κατι τελευταιο.dn24 κατι ειχες αναφερει σε ενα post σου..."μην τα πεις αυτα σε καπετανιο" μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοουσες παρακαλω;

Υ/Γ: Το proficiency ειναι απαραιτητο για την ευρεση εταιρειας; Γιατι εχω μονο lower και δεν προλαβαινω να το βγαλω μεσα στη σχολη γιατι μετα ξεκινουν τα μπαρκα. Επισης εχω πτυχιο γαλλικων Β2. Μετραει καθολου αυτο;

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Θανος έγραψε:Λογικα θα τα πιασω τα 10.500+ που θα κυμανθει φετος η σχολη αντε 11.000 το πολυ γιατι απο 10.200 ποσο πανω να φτασει... Τεσπα. Μπορειτε να μου πειτε ποτε περιπου να αρχισω να χτυπαω πορτες εταιρειων;(ημερομηνια δλδ), γιατι κατι ακουσα για μεσα νοεμβρη. Μηπως μου πουν οτι ειναι νωρις και με παρουν με κακο ματι; Θελω μια ημερομηνια που θα μου δωσει ενα σχετικο προβαδισμα ας το πουμε ετσι...

Επισης εχω ακουσει κατι για καποιους πρακτορες, δηλαδη τους λαδωνεις και σου βρισκουν μπαρκο η κατι παρομοιο. Αυτο ισχυει η ειναι λαμογια που εκμεταλλευονται τον κοσμο;

Ακομη εχω ακουσει οτι διπλα στα γραφεια εταιρειων στον πειραια υπαρχουν 2-3 καφετερειες που συχναζουν ναυτικοι. Αν αληθευει μπορω ας πουμε να παω εκει για συμβουλες κλπ η θα με βρισουν;

Και κατι τελευταιο.dn24 κατι ειχες αναφερει σε ενα post σου... "μην τα πεις αυτα σε καπετανιο" μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοουσες παρακαλω;

Υ/Γ: Το proficiency ειναι απαραιτητο για την ευρεση εταιρειας; Γιατι εχω μονο lower και δεν προλαβαινω να το βγαλω μεσα στη σχολη γιατι μετα ξεκινουν τα μπαρκα. Επισης εχω πτυχιο γαλλικων Β2. Μετραει καθολου αυτο;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Από μέσα Νοέμβρη θα περάσεις.

Μην κάνεις το τεράστιο λάθος να πληρώσεις πράκτορα, καλύτερα να μην μπαρκάρεις.

Μπορείς να πας για συμβουλές, αλλά θέλει θράσος, ότι νομίζεις κάνεις. Τις καλύτερες συμβουλές θα τις πάρεις απο ναυτοδιδάσκαλους στην σχολή σου.

Μετρημένες-ζυγισμένες λέξεις στο ακέραιο, αυτό εννούσα. Το γιατί δεν έχει σημασία, θα τα δείτε μέσα στα πλοία το τι μυαλά υπάρχουν και εαν το εμπορικό ναυτικό για αυτό τον λόγο θέλει πολύ δουλειά ή όχι. Είσαι δόκιμος, άρα -για αυτούς- ένα σκαλί πάνω απο τα ψάρια όπως έχω ακούσει με τα αυτιά μου. Απλά ακολούθησε την συμβουλή μου, δεν χρειάζεται να πω παραπάνω.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Σε ευχαριστω αλλα για το υστερογραφο δεν μου απαντησες και δεν βρηκα κατι στο θεμα με τις ξενες γλωσσες.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Θανος έγραψε:Σε ευχαριστω αλλα για το υστερογραφο δεν μου απαντησες και δεν βρηκα κατι στο θεμα με τις ξενες γλωσσες.

Εκ παραδρομής δεν σου απάντησα φίλε μου. Προλαβαίνεις πολύ άνετα να βγάλεις proficiency όσο θα είσαι στην σχολή, το τέλειο σενάριο είναι να το έχεις σαν απόφοιτος οπωσδήποτε. Μετράει και μάλιστα πάρα πολύ το πτυχίο των Γαλλικών σου, και να το περάσεις στο βιογραφικό σου όταν έρθει η ώρα να φτιάξεις. Απο τις εταιρείες όταν με το καλό περνάς για να αναζητήσεις δουλειά σαν δόκιμος, θα τους λες ότι έχεις ήδη πάει φροντιστήριο για να βγάλεις και το proficiency, και δείχνε τους απο το φροντιστήριο και κάτι που να το βεβαιώνει αυτό, αν και δεν θα στο ζητήσουν, απλά για να γίνεις πιστευτός ότι όντως προσπαθείς για να έρθεις στα στάνταρ που πρέπει.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Καλα εννοειται οτι μεχρι το τελος της σχολης θα το εχω βγαλει. Εδω αν ειχα χρονο με τα φροντηστηρια θα το εβγαζα τωρα αλλα δεν... Οταν λες να τους πω οτι παω ηδη φροντηστηριο για το βγαλω εννοεις οτι κανω αγγλικα αλλα με "εκοψε" το μπαρκο σωστα; Και κατι τελευταιο και συγνωμη που γινομαι κουραστικος. Ξερω οτι το εξαμηνο ξεκιναει κατα τον οκτωβρη. Οι μεταγραφες μετα απο ποσο καιρο βγαινουν;

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Να προσθέσω και γω μερικά γιατί και ο d.n 24 ασχολείτε με πολλά θέματα και δεν σας προλαβαίνει!(καλά να είστε και καλώς να μπείτε στο επάγγελμα).Μην τα μπλέκεις όλα μαζί, κάνε τώρα τα μαθήματά των πανελληνίων και με το καλό παίρνεις και το επόμενο πτυχίο των αγγλικών.

Προσωπικά με 2 πτυχία ξένων γλωσσών πιστεύω ότι έχεις πλεονέκτημα και αν τύχει να σε ρωτήσουν πες ότι με το πέρας των σπουδών θα έχω και το Proficiency.

Θα δεις με το ταξίδι ότι τα αγγλικά πια είναι η βασική γλώσσα σε ότι κάνεις.

Οι μετεγγραφές αργούν κομματάκι και συνήθως βγαίνουν τέλη Νοέμβρη, αλλά κάθε χρονιά δεν είναι στάνταρ.

Και όπως σου είπε ο d.n24 στο καπνηστήριο του πλοίου μετρημένες οι κουβέντες ειδικά στην αρχή!

Το καράβι είναι μικρογραφία της κοινωνίας και επειδή σαν δόκιμος θα είσαι ο χαμηλότερος σε βαθμό από όλους να ακούτε πολλά, να λέτε λίγα και να μην πολυσκάτε.

Σοβαροί στην δουλειά σας και προσηλωμένοι.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Καλα εννοειται οτι ειδικα στην αρχη επιβαλλεται σεμνοτητα αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι τελευταιο.Αφου μου λες οτι οι μεταγραφες πανε περιπου τελη νοεμβρη μπορει και αργοτερα τοτε πως υποτειθεται οτι πρεπει να παω πειραια και να γυρισω ολες τις εταιρειες οταν θα ειμαι λογικα σε καποιο νησι η καπου αλλου εκτος απο ασπροπυργο και δεν θα μπορω να λειψω και πολυ για να παω πειραια εγκαιρα(να πιασω θεση δλδ) λογω απουσιων.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Καποιος να απαντησει; Ευχαριστω!!!

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Απλά θα πάρεις κάποιες απουσίες, δεν είναι πρόβλημα.Έχεις περιθώριο μέχρι τις 67, αν δεις και αργεί η μεταγραφεί κάνεις μια βόλτα Πειραιά να κάνεις την έρευνα για εταιρεία.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Καθε μερα ποσες ωρες γινεται μαθημα μεσα στη σχολη;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

6 ώρες. Από 8.15 μέχρι 1.35