Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Dahvrok
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dahvrok »

Πήγα στη στρατολογία και με είπανε το ίδιο, αλλά η κατάστασή μου δε μπορεί να βελτιωθεί, αντίθετα να χειροτερέψει αν δεν προσέξω.
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Mparmpas »

Τοτε μετα τα δυο χρονια θα παρεις Ι-5. Απλα για να παρεις Ι-5 κατευθειαν χωρις να περασουν τα δυο χρονια αναβολης
πρεπει να εχεις κατι εξαιρετικα σοβαρο που αποκλειεται να ιαθει. Μην την ψαχνεις πολυ, ο στρατος γενικα εχει
τους δικους του χρονους και το δικο του σκεπτικο.
θεο

Δημοσίευση από θεο »

Καλησπερα, μια ερωτηση εχω παρει ι5 για παθολογικα αιτια μια σπανια ηπατικη αρρωστια της οποιας η θεραπεια χριζει φαρμακων διατηρημενων σε ψυγειο, το χαρτι λεει μεχρι τα 45 ειμαι διαθεσιμος στο στρατο οποτε με ξανακαλεσουν, περασα υγειονομικη επιτροπη στο στρατο, σε περιπτωση επιστρατευσης μπορουν να με καλεσουν; Γιατι εγω Προσωπικα ειμαι διατεθιμενος να υπερασπιστω τη πατριδα σε περιπτωση πολεμου, ΥΠΕΡΑΝΩΝ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙς, οποιος μπορει ας μου απαντησει
Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nimda »

Οι πιθανότητες να σε καλέσουν είναι ανύπαρκτες. Πρώτα καλούν άτομα που έχουν υπηρετήσει πρόσφατα, εθνοφύλακες, έφεδρους κτλ. Ουσιαστικά οποιαδήποτε σύγκρουση θα έχει τελειώσει πρωτού φτάσουμε σε σημείο γενικής επιστράτευσης όπου θα καλέσουν ή θα δεκτούν όποιον υπάρχει.
ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ »

Καλημερα σας. ο γιος μου,27 ετων, πτυχιουχος φιλολογιας &γλωσσολογιας, παρουσιαζεται για στρατευση μεθαυριο. επειδη εχει καποια χρονια προβληματα υγειας του ειπαν να παρουσιαστει στην σχολη πεζικου για εξεταση απο επιτροπη προκειμενου να αποφανθουν αν θα κριθει βοηθητικος η αν θα απαλλαγει. τα προβληματα ειναι τα εξης:1) εχει υποστει εγχειριση σκαφοειδους στερνου την 10/4/2011. το σκαφοειδες στερνο του αφησε τις εξης μονιμες βλαβες:2) ελαφρα δεξιοκαρδια 3) ελαφρα σμικρυνση του δεξιου πνευμονα λογω δεξιοκαρδιας και 4) πολλαπλες μικρες εμφυσηματικες κυστεις σε ολοκληρο τον κατω λοβο του αριστερου πνευμονα, λογω κακης αιματωσης του που προκληθηκε απο το σκαφοειδες στερνο. μηπως μπορειτε να με πληροφορησετε αν αυτα ειναι σαφη αιτια απαλλαγης, η μπορει να κριθει βοηθητικος και να υπηρετησει; παρακαλω να με ενημερωσετε οσο το δυνατον συντομοτερα. το mail μου ειναι s.kladogenni@glk.gr (ειμαι υπαλληλος του γενικου λογιστηριου του κρατους και κορη αξιωματικου)
Νίκος Σκεπασιανός

Δημοσίευση από Νίκος Σκεπασιανός »

Αν εχεις υπηρετισει 8 μηνες και για καποιο λωγο πηρες ι5 χωρις ομως να εχεις διμηουργισει προβλημα ουτε φυλακες ουτε εδε, υπαρχει περιπτωση να πας να τελειωσεις τη θητεια σου; Η σε περιπτωση επιστρατευσης θα σε καλουσαν;
dimitris1991
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dimitris1991 »

Σας παρακαλώ εάν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα άμεση βοήθεια Είχα λάβει αναβολή λόγω σπουδών την οποία διέκοψα οικειοθελώς και παρουσιάστηκα τον Μάρτιο του 2015. Ζήτησα αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και πήρα για ένα έτος. Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχα ένα τροχαίο και μου έδωσαν αναβολή λόγω αυτού για ακόμα ένα έτος. Το πρόβλημα ήταν αρκετά σοβαρό και όταν έληξε η αναβολή ζήτησα να περάσω επιτροπή απαλλαγών για να απαλλαγώ οριστικά Ι5. Δυστυχώς ο στρατιωτικός παρά την γνωμάτευση του γιατρού με κατέταξε Ι4. Δεν μπορώ να υπηρετήσω όμως. Τι μπορώ να κάνω τώρα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ζήτα επανεξέταση.
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

dimitris1991 έγραψε:Σας παρακαλώ εάν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα άμεση βοήθεια Είχα λάβει αναβολή λόγω σπουδών την οποία διέκοψα οικειοθελώς και παρουσιάστηκα τον Μάρτιο του 2015. Ζήτησα αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και πήρα για ένα έτος. Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχα ένα τροχαίο και μου έδωσαν αναβολή λόγω αυτού για ακόμα ένα έτος. Το πρόβλημα ήταν αρκετά σοβαρό και όταν έληξε η αναβολή ζήτησα να περάσω επιτροπή απαλλαγών για να απαλλαγώ οριστικά Ι5. Δυστυχώς ο στρατιωτικός παρά την γνωμάτευση του γιατρού με κατέταξε Ι4. Δεν μπορώ να υπηρετήσω όμως. Τι μπορώ να κάνω τώρα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εσύ για ποιον λόγο δεν θέλεις να υπηρετήσεις; Γιατί τα 2 προβλήματα που αναφέρεις είναι διαφορετικά και δεν συμβαδίζουν, αν έχεις ακόμα ψυχολογικά προβλήματα τότε ζητάς επανεξέταση και καλό θα ήτανε να έχεις γνωμάτευση από γιατρό που να αναφέρει τους λόγους που δεν μπορείς να υπηρετήσεις, για ένα τροχαίο που να μην σου έχει προκαλέσει μεγάλες βλάβες δεν δίνουν Ι5 πάντως.

konstantinos

Δημοσίευση από konstantinos »

Καλησπέρα,

Παρουσιάζομαι ξανά σε ένα μήνα μετά από δύο ετήσιες αναβολές για παθολογικό λόγο υγείας (δισκοκήλη). Παρότι, δεν επεδίωξα ιδιαίτερα τις αναβολές τις δυο προηγούμενες φορές (ιδίως την πρώτη σχεδόν παρακάλεσα να με αφήσουν να υπηρετήσω και ο γιατρός ήταν ανένδοτος), τις πήρα.

Τώρα, με συζητήσεις που έχω κάνει με κανα δυο γνωστούς μου στρατιωτικούς μου λένε ότι εφόσον δεν είμαι καθηλωμένος στο κρεβάτι ή σε αναπηρικό καροτσάκι, δύσκολα έως αδύνατο να πάρω απαλλαγή. Το θέμα είναι όμως ότι όντως ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και με ενοχλεί και πάλι έντονα η κήλη και το μόνο που θα κατάφερναν αν με έβαζαν να υπηρετήσω τώρα ως Ι4 είναι να με αποτελειώσουν, καθώς μπορώ να τη συντηρήσω αλλά με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που ακολουθώ και σίγουρα όχι με το να κοιμάμαι στα στρώματα του ελληνικού στρατού.(Τρεις μέρες κοιμήθηκα όταν παρουσιάστηκα την πρώτη φορά και σακατεύτηκε η μέση μου για ένα δίμηνο μετά). Σαφώς και μπορώ να περπατήσω, αλλά μιλάω με απόλυτη σιγουριά όταν λέω ότι μόνο κακό μπορεί να μου κάνει στην παρούσα φάση η κατάταξη.

Εάν όντως λοιπόν ο γιατρός κρίνει ότι δεν μπορεί να μου δώσει Ι5 (τα κριτήρια για να βγει κάποιος Ι5 διαφέρουν από αυτά για να δοθεί σε κάποιον η αναβολή; Πραγματικά δεν βγάζει νόημα!), θα μπορεί να μου δώσει έστω πάλι κάποια αναβολή παρότι έχω ξεπεράσει τα δύο χρόνια ή η μόνη λύση είναι να υπηρετήσω και να χειροτερέψει το πρόβλημά μου;

iKilledKenny
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από iKilledKenny »

konstantinos έγραψε:Καλησπέρα,

Παρουσιάζομαι ξανά σε ένα μήνα μετά από δύο ετήσιες αναβολές για παθολογικό λόγο υγείας (δισκοκήλη). Παρότι, δεν επεδίωξα ιδιαίτερα τις αναβολές τις δυο προηγούμενες φορές (ιδίως την πρώτη σχεδόν παρακάλεσα να με αφήσουν να υπηρετήσω και ο γιατρός ήταν ανένδοτος), τις πήρα.

Τώρα, με συζητήσεις που έχω κάνει με κανα δυο γνωστούς μου στρατιωτικούς μου λένε ότι εφόσον δεν είμαι καθηλωμένος στο κρεβάτι ή σε αναπηρικό καροτσάκι, δύσκολα έως αδύνατο να πάρω απαλλαγή. Το θέμα είναι όμως ότι όντως ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και με ενοχλεί και πάλι έντονα η κήλη και το μόνο που θα κατάφερναν αν με έβαζαν να υπηρετήσω τώρα ως Ι4 είναι να με αποτελειώσουν, καθώς μπορώ να τη συντηρήσω αλλά με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που ακολουθώ και σίγουρα όχι με το να κοιμάμαι στα στρώματα του ελληνικού στρατού.(Τρεις μέρες κοιμήθηκα όταν παρουσιάστηκα την πρώτη φορά και σακατεύτηκε η μέση μου για ένα δίμηνο μετά). Σαφώς και μπορώ να περπατήσω, αλλά μιλάω με απόλυτη σιγουριά όταν λέω ότι μόνο κακό μπορεί να μου κάνει στην παρούσα φάση η κατάταξη.

Εάν όντως λοιπόν ο γιατρός κρίνει ότι δεν μπορεί να μου δώσει Ι5 (τα κριτήρια για να βγει κάποιος Ι5 διαφέρουν από αυτά για να δοθεί σε κάποιον η αναβολή; Πραγματικά δεν βγάζει νόημα!), θα μπορεί να μου δώσει έστω πάλι κάποια αναβολή παρότι έχω ξεπεράσει τα δύο χρόνια ή η μόνη λύση είναι να υπηρετήσω και να χειροτερέψει το πρόβλημά μου;

Δυστηχώς μετά απο δύο ετήσιες αναβολές, δεν γίνετε να πάρεις άλλες. Εάν το πρόβλημα σου αναγράφετε στο ΦΕΚ ως Ι5 τότε θα την πάρεις την απαλλαγή, εάν όχι πιστεύω μπαίνεις κανονικά.

giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από giannis100 »

Γεια σας. Εχω ξαναγραψει αλλα δεν μπορουσανα μπω. Μαλλον ξεχασα τον κωδικο. Τελος παντων. Εχω παρει 2 χρονια για λογους παθολογικους. Περιμενω να ερθει το χαρτι καταταξης μαλλον στην επομενη εσσο ειμαι.

Οπως εχω ξαναγραψει δεν θελω να παω στρατο ουτε να βγω Ι5 ψυχολογικο. Οταν παω φρουραρχειο και μετα 401 οπως την αλλη φορα θα μπορεσω να ζητησω ξανα αναβολη η απαλλαγη; Να το αναφερω ξανα οτι λογω που εχασα τον πατερα μου και καταστραφηκαμε και οικονομικα και εχω την μανα μου αρρωστη δεν εχει κανεναν αλλον απο εμενα και δεν μπορεσα να κανω θεραπεια για την κυφωση ποναω κουραζομαι ευκολα και πολλες φορες ξεχναω πολυ. Θα πρεπει να βγαλω ξανα νεες εξετασεις που δεν εχω ομως ασφαλεια και ειναι ακριβες καιουτε μπορω να παω και σε ορθοπαιδικο διοτι δεν εχω 50 ευρω που θελουν.

Μηπως ξερετε αν μπορει καποιος ορθοπεδικος που ειναι και στο 401 αν του πω οτι δεν θελω να παω και ολα τα υπολοιπα ισως βοηθησει η θα στραβωσει; Με ειχε δει ιδιωτικα πριν 2 χρονια. Αν ειναι και στην επιτροπη υπαρχει περιπτωση να με λυπηθει και να δωσει απαλλαγη; Πιο πολυ την μανα μου που δεν εχει κανεναν αλλον εκτος απο εμενα. Αν δεν γινεται τιποτα το εχω παρει αποφαση να γινω ανυποτατος. Τι συνεπειες θα εχω; Θα με πιασουν και θα δωσω 6.000 που δεν εχω;

Το σπιτι που μενουμε ενα δυαρακι ηταν στου πατερα μου το ονομα. Ξερετε αν θα κανουν κατασχεση απο την εφορια; Ευχαριστω; Πολυ!
giannismar
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giannismar »

Δεν γίνεται να παρεις αλλη αναβολη για παθολογικους η ψυχολογικους λογους. Επισης για κανεναν απο τους αλλους λογους που λες (οικονομικα κλπ) δεν προβλεπεται αναβολη, ουτε και απαλλαγη. Παλεψε το για απαλλαγή, αν σε λυπηθουν μπορει να σου τη δωσουν, Αλλα αν δεν σου τη δωσουν θα υπηρετησεις. Για Ι5 παθολογικο που θες εσυ, λιγο δυσκολο ομως. Θα πρεπει ο γιατρος να υπογραψει ψεύδη χωρις λόγο ουσιαστικά. Επισης να ξερεις οτι το προστιμο των 6000 δεν σε απαλλάσει απο τη στρατευση. Δηλαδη και θα το πληρωσεις, και θα πας.
Mparmpas
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Mparmpas »

Το προβλημα σου δεν καταλαβαινω. Εφοσον δεν θες να πας στρατο και δεν μπορεις και για αλλους λογους θα πας
για απαλλαγη. Για παθολογικο Ι-5 και εγω λιγο δυσκολο το βλεπω εκτος κι αν εχεις πολυ σοβαρο θεμα. Οποτε
πηγαινε και ζητα να παρεις ενα ωραιοτατο Ι-5 ψυχολογικο αφου εξηγησεις τα προβληματα σου στους ειδικους.
Ανυποταξιες κλπ ξεχνα τα, θα φας ενα τερραστιο προτιμο και θα σε κυνηγαει αστυνομια και εφορια.
giannis100
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από giannis100 »

Καλησπερα σας Κυριε Μπαρμπας και Κυριε Γιαννη. Σας ευχαριστω πολυ αι τις συμβουλες τωρα και λιγο πιο παλια, καθως και για την αμεσηαπαντηση σας. Δεν ξερω αν πρεπει να το γραψω αυτο. Δηλαδη αν επιτρεπεται απο το φορουμ αλλα βασικα εγω επειδη δεν θελω να παω λογω οτι συγνωμη κιολας διοτι σιχαινομαι παρα πολυ και δεν θα το αντεξω να ειμαι με αλλους στον θαλαμο και πλενω συνεχεια τα χερια μου. Εχω μικροβιοφοβια. Δηλαδη εγω το λεω διοτι το εχω ψαξει. Επισης δεν δεχομαι απο κανεναν να μου λεει τι να κανω και να γινω δουλος του καθε κομπλεξακια. Πιο πολυ η μανα μου δεν θελει Ι5 εγω γιανα γλυτωσω απ ολα αυτα δεν εχω προβλημα αλλα με απειλει οτι αν παρω Ι5 θα αυτοκτονησει. Αληθεια σας λεω μα την Παναγια. Σας παρακαλω πολυ βοηθηστε με. Δεν ξερω τι να κανω. Μαλλον θα το παλεψω για Ι5 παθολογικο και εαν οχι, τοτε θα γινω ανυποτακτος η εδω η εξω. Θα πληρωσω προστιμο; Εφοσον δεν εχω κατι στο ονομα μου και ειμαι ανεργος οπως σας ειπα. Θα πηγαινα να τα ρωτησω ολα αυτα σε μια δικηγορο ειδικη σε αυτα τα θεματα αλλα δεν εχω τα 50 ευρω. Αν μπορειτε να μου πειτε αν γινω ανυποτακτος εδω που θα με βρουν; Θα αλλαξω κατοικια. Αν γινω ανυποτακτος εξωτερικου διαβασα εδω στο φορουμ οτι αν εχεις 7 χρονια εργασιας κ. Λ. Π. Στα 35 πας ενα μηνα και εξαγοραζεις την θητεια. Ετσι ειναι; Η πλατυποδια συν η κυφωση που δεν ξερω ακριβως ποσες μοιρες ειναι, θα ψαξω να βρω τις εξετασεις. Αν ειναι 30 μοιρες νομιζω δινουν απαλλαγη αν δεν κανω λαθος. Δωστε μου μια συμβουλη σας παρακαλω τι να κανω απο αυτα που σας γραφω; Αλλα ποτε δεν θα παρω απαλλαγη Ι5 ψυχολογικο και για την μανα μου αλλα και διοτι απο οτι ειδα σε ενα ποστ εδω στο φορουμ ειναι στιγμα που κουβαλας μια ζωη. Σας ευχαριστω παραπολυ και συγνωμη που σας εχω ζαλισει αλλα ειλικρινα ειμαι σε απογνωση. Μεθ' υποληψεως!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες