Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
anavolikos

Δημοσίευση από anavolikos »

Γεια σε όλους και πολλά συγχαρητήρια στος διαχειρηστές του σαιτ

Είμαι χοντρός για την ακρίβεια περίπου 140 κιλά αν μέχρι την τελευταία φορά που ζηγίστικα δεν πήρα και άλλα, το

ύψος μου είναι 1,82 με 1,83 που σημαίνει που σημαίνει ότι ο δείκτης μάζας σώματός μου είναι 42,27 με 41,8 αντίστοχα

το φεκ σε αυτή την περίπτωση. Δεν το ξεχωρίζει το ι4 με το ι5 απλά λέει δμς πάνω από 40 ι4 ή ι5 και διετής αναβολή δίπλα για το ι4 ή για το ι 5

εγώ συγκεκριμένα έχω και κάποια προβλήματα με την πίεση (με κουράρει καρδιολόγος) δεν κάνει να τρώω οτιδήποτε μόνο ανάλατα αλλιώς ανεβένει η πίεση και

παίρνω και χάπια για την πίεση επίσης δεν μπορώ να στέκομαι πολλές ώρες όρθιος με πονάνε τα πόδια μου και η μέση μου

Τι Ι νομίζετε ότι θα πάρω και τι αναβολή θα πάρω αν πάρω... Πρέπει να καταταγώ τον μαρτη 2016

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

anavolikos έγραψε:Γεια σε όλους και πολλά συγχαρητήρια στος διαχειρηστές του σαιτ

Είμαι χοντρός για την ακρίβεια περίπου 140 κιλά αν μέχρι την τελευταία φορά που ζηγίστικα δεν πήρα και άλλα, το

ύψος μου είναι 1,82 με 1,83 που σημαίνει που σημαίνει ότι ο δείκτης μάζας σώματός μου είναι 42,27 με 41,8 αντίστοχα

το φεκ σε αυτή την περίπτωση. Δεν το ξεχωρίζει το ι4 με το ι5 απλά λέει δμς πάνω από 40 ι4 ή ι5 και διετής αναβολή δίπλα για το ι4 ή για το ι 5

εγώ συγκεκριμένα έχω και κάποια προβλήματα με την πίεση (με κουράρει καρδιολόγος) δεν κάνει να τρώω οτιδήποτε μόνο ανάλατα αλλιώς ανεβένει η πίεση και

παίρνω και χάπια για την πίεση επίσης δεν μπορώ να στέκομαι πολλές ώρες όρθιος με πονάνε τα πόδια μου και η μέση μου

Τι Ι νομίζετε ότι θα πάρω και τι αναβολή θα πάρω αν πάρω... Πρέπει να καταταγώ τον μαρτη 2016

Αν δεν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα βγαίνεις Ι4 αυτό εννοεί. Εαν η παχυσαρκία με δείκτη μάζας σώματος άνω του 40, συνδυάζεται και με άλλο πρόβλημα υγείας, βγαίνεις Ι5. Η αρτηριακή υπέρταση ελεγχόμενης μορφής, είναι απο Ι2 έως Ι4. Είσαι στο μετέχνιο εαν θα υπηρετήσεις. Θα εξαρτηθεί απο την γνωμάτευση του καρδιολόγου που είσαι υποχρεωμένος να προσκομίσεις, και απο τον ιατρό που θα πέσεις. Το δεδομένο είναι ότι αρχικά, θα πάρεις την διετή αναβολή, και εαν χασεις λίγο βάρος ώστε να πάσεις κάτω απο το 40, θεωρώ ότι μετά την αναβολή θα υπηρετήσεις ως Ι4.

anavolikos

Δημοσίευση από anavolikos »

dn24 έγραψε:
anavolikos έγραψε:Γεια σε όλους και πολλά συγχαρητήρια στος διαχειρηστές του σαιτ

Αν δεν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα βγαίνεις Ι4 αυτό εννοεί. Εαν η παχυσαρκία με δείκτη μάζας σώματος άνω του 40, συνδυάζεται και με άλλο πρόβλημα υγείας, βγαίνεις Ι5. Η αρτηριακή υπέρταση ελεγχόμενης μορφής, είναι απο Ι2 έως Ι4. Είσαι στο μετέχνιο εαν θα υπηρετήσεις. Θα εξαρτηθεί απο την γνωμάτευση του καρδιολόγου που είσαι υποχρεωμένος να προσκομίσεις, και απο τον ιατρό που θα πέσεις. Το δεδομένο είναι ότι αρχικά, θα πάρεις την διετή αναβολή, και εαν χασεις λίγο βάρος ώστε να πάσεις κάτω απο το 40, θεωρώ ότι μετά την αναβολή θα υπηρετήσεις ως Ι4.

λοιπόν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση θα σας ενημερώσω για το τι έγινε για να υπάρχει και μια συνέχεια στις περιπτώσεις αν πάρω αναβολή ως Ι4 σε δύο χρόνια αν είμαι περισότερα κιλά θα πάρω αναβολή ως ι 5 Ή οριστική απάλαγή

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

anavolikos έγραψε:λοιπόν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση θα σας ενημερώσω για το τι έγινε για να υπάρχει και μια συνέχεια στις περιπτώσεις αν πάρω αναβολή ως Ι4 σε δύο χρόνια αν είμαι περισότερα κιλά θα πάρω αναβολή ως ι 5 Ή οριστική απάλαγή

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ, και περιμμένουμε εαν το επιθυμείς, να μας ενημερώσεις για την περίπτωση της υγείας σου.

ks20
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ks20 »

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το φόρουμ.

Για λόγους υγείας πήρα 2ετή αναβολή η οποία έλειξε και παρουσιάζομαι πάλι τώρα τον Μάρτιο. Το πρόβλημα μου μάλλον επέχει πλήρη αναβολή. Στα τηλέφωνα δεν μπορώ δυστυχώς να βρω κάποιον και αυτή τη στιγμή δε δύναμαι να πάω στο ΡΟΥΦ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιπλέον χαριά χρειάζεται να έχω μαζί μου στο φρουραρχείο τώρα (για να ξανακάνω τη διαδικασία αναβολής/πιθανής απαλλαγής 5 ημέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης). Ένας φίλος μου είπε ότι επειδή το ιστορικό μου υπάρχει ηδη στο φάκελο δεν χρειάζονται έγγραφα από εμένα εκτός από το χαρτί κατάταξης. Τι πιστέυετε εσεις;

Και κάτι αλλο σημαντικό. Αφού πάω φρουραρχείο και νοσοκομείο για γνωμάτευση, θυμάμαι πρέπει να σταλεί υπηρεσιακά ένα χαρτί και περιμένω περίπου 1 μήνα για τη διαδικασία αυτή. Εγω τί πρέπει να κάνω τότε;(1μήνα μετά τη διαδικασία αναβολής). Πρέπει να προσέχω κάποια προθεσμία να μην περάσει μηπως; Μήπως πρέπει να πάρω αυτο το χαρτι που θα σταλεί υπηρεσιακά ΠΡΙΝ το πέρας Του 1 μηνός από την ημερομηνία κατάταξής μου; Είναι πολύ σημαντικές οι ημερομηνίες αυτές για μένα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την πληροφόρηση!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

ks20 έγραψε:Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το φόρουμ.

Για λόγους υγείας πήρα 2ετή αναβολή η οποία έλειξε και παρουσιάζομαι πάλι τώρα τον Μάρτιο. Το πρόβλημα μου μάλλον επέχει πλήρη αναβολή. Στα τηλέφωνα δεν μπορώ δυστυχώς να βρω κάποιον και αυτή τη στιγμή δε δύναμαι να πάω στο ΡΟΥΦ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιπλέον χαριά χρειάζεται να έχω μαζί μου στο φρουραρχείο τώρα (για να ξανακάνω τη διαδικασία αναβολής/πιθανής απαλλαγής 5 ημέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης). Ένας φίλος μου είπε ότι επειδή το ιστορικό μου υπάρχει ηδη στο φάκελο δεν χρειάζονται έγγραφα από εμένα εκτός από το χαρτί κατάταξης. Τι πιστέυετε εσεις;

Και κάτι αλλο σημαντικό. Αφού πάω φρουραρχείο και νοσοκομείο για γνωμάτευση, θυμάμαι πρέπει να σταλεί υπηρεσιακά ένα χαρτί και περιμένω περίπου 1 μήνα για τη διαδικασία αυτή. Εγω τί πρέπει να κάνω τότε;(1μήνα μετά τη διαδικασία αναβολής). Πρέπει να προσέχω κάποια προθεσμία να μην περάσει μηπως; Μήπως πρέπει να πάρω αυτο το χαρτι που θα σταλεί υπηρεσιακά ΠΡΙΝ το πέρας Του 1 μηνός από την ημερομηνία κατάταξής μου; Είναι πολύ σημαντικές οι ημερομηνίες αυτές για μένα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την πληροφόρηση!

Ο φάκελος σου υπάρχει. Εαν θες προαιρετικά να πάρεις κάποιο χαρτί απο ιδιώτη ή δημόσιο ιατρό για να ισχυροποιήσεις την θέση σου, μπορείς να το κάνεις, κανείς δεν θα στο απαγορέψει, αν και δεν θα στο σύστηνα προσωπικά καθότι έχουν δρομολογήθεί ήδη τα πράγματα με τον στρατό, πλέον είσαι στα χερια τους.

Όσον αφορά το χαρτί, μην ανησυχείς, εαν πάρεις απαλλαγή, θα σου γνωστοποιήσουν ότι δεν θα χρειαστεί να παρουσιαστείς.

ΣΠΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ΣΠΥΡΟΣ »

Γεια σας και συγχαρητήρια και από εμένα για την ενημέρωση που παρέχετε στο forum. Η περίπτωση μου είναι σχετική με ενός παιδιού πιο πάνω.

Πριν 2 χρόνια είχα κάνει διαδικασίες αναβολής μέσω φρουραρχείου. Έχω ύψος 1,80 και τότε ήμουν γύρω στα 160 κιλά. Όταν ήρθε η ώρα να περάσω από την επιτροπή απαλλαγών (στην Τρίπολη με είχαν στείλει) μου έδωσαν διετή αναβολή η οποία έληξε πριν κάποιες μέρες οπότε είναι να παρουσιαστώ κάποια στιγμή το Μάιο.

Από το 2014 έως τώρα έχω πάρει και άλλο βάρος. Αυτή τη στιγμή είμαι 175 κιλά, άρα μιλάμε για ΔΜΣ :54. Κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας δεν έχω αλλά όπως είναι ευκόλως κατανοητό η ορθοστασία πάνω από 5 λεπτά είναι σχεδόν αδύνατη (καθώς με πονάνε η μέση και τα γόνατα) όπως και η απλή βάδιση είναι πολύ δύσκολη καθώς κουράζομαι/λαχανιάζω πολύ γρήγορα.

Και επειδή με τον καινούριο ΦΕΚ (2014) δεν είναι υπάρχει κάποιος διαχωρισμός για Ι4/Ι5 θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση μου. Θα εξαρτηθεί από τον γιατρό που θα με εξετάσει αν θα υπηρετήσω ως Ι4 (επειδή ας πούμε δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα) ή αν θα βγω Ι5 και θα πάρω απαλλαγή (επειδή ο ΔΜΣ είναι πολύ παραπάνω από το 40 και δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω στις στρατιωτικές υποχρεώσεις) ; Μπορεί να με ρωτήσουν εμένα αν θέλω να υπηρετήσω ή όχι;

Ευχαριστώ

jamalakia
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από jamalakia »

Γεια σας. Παρουσιαστικα τον Νοέμβριο του 2015 στην Τρίπολη στην αεροπορία. Ήμουν 149 κιλά και ύψος 1.84 . Για τον λόγο αυτο μου έδωσαν αναβολή 1 χρονο. Επειδή δεν έχω χρόνο για χάσιμο περιμένοντας να μπω φανταρος και ουτε εχω σκοπό να μείνω υπέρβαρος. Θα ηθελα να σας ρωτήσω αν παρουσιαστώ τον Μάιο Και ζυγιζω 137 κιλά θα είμαι ι 5 ή ι4 ... το ρωτάω αυτό γιατι με βάση το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθώ εδώ Κ μερικούς μηνεςυπολογιζω οτι θα ειμαι 135 με 137 κιλά. Δηλαδή ίσως έχω δείκτη μάζας για ι3 η για ι4. Κ η απαρια μου Στο ΦΕΚ για την παχυσαρκία ειναι η εξής. λέει σε κάποιο σημείο πως αυτοί που έχουν δείκτη μάζας πανό από 40 πως πάνε ι4 ι5... πως λοιπόν καθορίζετε το ι4 με το ι5; Αν παρουσία στο 137 κιλά θα με κρατήσουν;
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ενημέρωση που προσφέρετε σε αυτά τα θέματα.
Το δικό μου πρόβλημα είναι υψηλή επιγονατίδα. Με λίγα λόγια δεν μπορώ ούτε να τρέξω ή να κάνω άλματα επειδή εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος εξάρθρωσης, την οποία ακολουθούν μήνες αποθεραπείας. Μήπως γνωρίζετε σε ποιά κατηγορία εντάσσομαι; Προς το παρόν είμαι φοιτητής και έχω αναβολή για άλλα 3 χρόνια αλλά εφόσον τελειώνω τον σεπτέμβριο έλεγα να ξεμπερδεύω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Στάμος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Στάμος »

Έχω σοβαρά ενδοκρινολογικά προβλήματα που χρειάζονται ενέσιμα φάρμακα σε σχεδόν καθημερινή βάση. Πως μπορώ να μάθω αν μπορώ να πάρω απαλλαγή;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Διάβασε το ΦΕΚ της Σωματικής Ικανότητας, σελίδες 12-14

Γενικός Πίνακας Νοσημάτων Παθήσεων και Βλαβών
Στάμος
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Στάμος »

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας Nassos. Απ' ότι καταλαβαίνω βρίσκομαι στην κατηγορία 213 αλλά εγώ πάσχω απο δευτεροπαθή υπογοναδισμό και για αυτό χρειάζομαι και την αγωγή που παίρνω. Υπάρχει κάποια περαιτέρω πληροφορία που θα μπορούσατε να μου δώσετε αν είναι δυνατόν;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα πρέπει να σε εξετάσουν ιατροί σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μετά να περάσεις από Επιτροπή Απαλλαγών. Εννοείται θα καταθέσεις όλο το ιστορικό εξετάσεων και θεραπείας.

Δες και το σχετικό θέμα

Επιτροπή Απαλλαγών
Στάμος
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Στάμος »

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, μπορώ να πάω και τώρα να με εξετάσουν;
Στάμος
Στρατιώτης
Στρατιώτης