Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

xaris90 έγραψε:Για τη δικια μου την ερωτηση κανεις ρε παιδια;

Tην ερώτηση σου καλό θα είναι να την απευθύνεις σε ένα γιατρό, αφού το ΦΕΚ δεν σε καλύπτει και σε μπερδεύει τι άλλο θέλεις από το φόρουμ; Να σου απαντήσει κάποιος με το ζόρι; Δεν πάμε καλά.

xaris90
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από xaris90 »

Φιλε μου δε θελω απαντηση με το ζορι! Οπως βλεπεις εγραψα εαν υπαρχει καποιος με αυτα τα συμπτωματα που να πηρε αναβολη. Δε ζητησα απο καποιον που δεν εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο θεμα!
Άβαταρ μέλους
panpan89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από panpan89 »

Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να μου λυσετε καποιες αποριες εφοσον γνωριζετε.

μεσω φρουραρχειου βγηκα ι5 παθολογικο για συριγγομυελια.

στην επιτροπη που θα παω πρεπει να εχω παλι ολες μου τις εξετασεις, βεβαιωσεις απο το δημοσιο νοσοκομειο κτλ η μονο τη γνωματευση του στρατιωτικου γιατρου; επισης θα εξεταστω παλι και υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν το ι;

τελος να αναφερω οτι στο φεκ (579), στη διαρκεια αναβολης, δε λεει 'εα','δεα' ειναι κενο και διπλα λεει κανονικα ι5. τι σημαινει αυτο;

ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και ειμαι ευγνωμων σ οποιον απαντησει.

Γιωργος96
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Γιωργος96 »

Καλησπερα παιδια. Περασα αρκετη ωρα διαβαζωντας πολλα θεμματα αλλα δυστυχως δεν βρηκα καποιο με παρομοιο προβλημα και ετσι αποφασισα να ανοιξω ενα δικο μου. Αρχικα με λενε γιωργο ειμαι 19 και παρουσιαζομαι τον Ιανουαριο. Αυτην την βδομαδα που ερχεται θα κλεισω ραντεβου στο ναυτικο νοσοκομειου κρητης (χανια αν δεν κανω λαθος) για να περασω απο επιτροπη για να με κρινουν αν μπορω να βγω Ι5.

Ειχα προβλημα στην σπονδυλικη στυλη Ενας σπονδυλας ειχε φυγει απο την θεση του και κινδυνευα να μου κοψει τους μυεις/νευρα και ετσι εκανα χειρουργικη επεμβαση και μου εκαναν σπονδυλοδεσια. Εχω 6 βιδες στην μεση μου και 2 μοσχευματα αν δεν κανω λαθος. Ο γιατρος μου απαγορευει να σηκωνω πανω απο 10 κιλα και γενικοτερα μου απαγορευει να κανω το οτιδηποτε που θα υπαρξει πιθανοτητα να χτυπησω στην λεκανη γιατι αν γινει αυτο θα 'τρανταχτει' η σπονδυλικη στυλη και ισως υπαρξει σοβαρο προβλημα. Η εγχειριση εξελιχθηκε πολυ καλα, ολα πηγαν μια χαρα και τωρα πηγαινω καθε χρονο για εξεταση για να δουμε αν οντως συνεχιζω καλα. Με λιγα λογια μπορω να κανω ελαχιστες δραστηριοτητες σε συγκριση με εναν φυσιολογικο ανθρωπο.

Το δευτερο προβλημα. Εχω επισης προβλημα με τους μυς/νευρα το οποιο λεγεται Μυωτονια Τυπου Μπεκερ. Το συγκεκριμενο προβλημα δεν μου δινει την δινατοτητα να κανω πολλα. Να σας το εξηγησω. Αν σφιξετε την γροθια σας και ανοιξετε την παλαμη σας γρηγορα ανοιγει, εμενα δεν ανοιγει επηδει δεν με αφηνουν οι μυεις/νευρα. Αν γενικοτερα βαλω τους μυεις/νευρα να ζοριστουν αυτοι τεντωνουν και δεν με αφηνουν να κινηθω σαν φυσιολογικος ανθρωπος. Αν ας πουμε καθομαι στην καρεκλα και εχω ηρεμησει πανω απο 5 λεπτα και μου πειτε να σηκωθω και να τρεξω, θα σηκωθω θα τεντωθουν οι μυεις/νευρα στα ποδια μου και αυτο που θα γινει ειναι να κανω ενα βημα και να πεσω κατω. Επισης αυτο γινεται αν καθομαι ακινητος για πανω απο πεντε λεπτα. Ζοριζονται οι μυεις/νευρα και οταν παω να κανω καποιο βημα ειναι δυσκολα τα πραγματα. Αλλα αν 'ζεσταθουν' οι μυεις/νευρα στην παλαμη μου ας πουμε αν την σφιξω 30 φορες μετα δεν θα εχω προβλημα και το ιδιο συμβαινει και στο υπολοιπο μου σωμα (ποδια, χερια, λαιμος κτλπ) Ελπιζω να πηρατε μια ιδεα.

Ειναι πολλα που αγχωνομαι που καποιος αλλος δεν θα σκεφτοταν καν. Στην ορκομοσια ολοι οι φανταροι ειναι ορθιοι για να γινει η διαδικασια. Εγω αν ειμαι ορθιος πανω απο πεντε λεπτα χωρις να κινω τα ποδια μου θα πεσω οταν ειναι να ξεκινησω. Υπαρχει καποια πιθανοτητα να 'απαλλαγω' απο την ορκομοσια και να μην ειμαι με τους φανταρους ορθιος;(Αυτο το ρωταω αν δεν γινει δεκτο το Ι5)

Με λιγα λογια. Θα ηθελα να βγω Ι5 και να μην υπηρετησω λογω αυτων των προβληματων και κυριως το δευτερο. Με τις γνωσεις σας υπαρχει πιθανοτητα να βγω Ι5 με αυτες τις 'παθησεις'; Αν καποιος / καποια γνωριζει το οτιδηποτε και ειναι ευκολο να μου πει θα ηταν ειλικρινα υπεροχα. Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και ζηταω συγνωμη αν οι συγκεκριμενες παθησεις εχουν ξανα απαντηθει στο φορουμ. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για καθε απαντηση σας. Καλο σας βραδυ

Ipan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ipan »

Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στα προβλήματα σου βγαίνεις για πλάκα Ι5 πιστεύω.

Ακόμα και Ι4 να βγεις, στην ορκομωσία αν έχεις τέτοιο σοβαρό πρόβλημα δε θα σε βάλουν να κάτσεις όρθιος.

Γενικά να ξέρεις φοβούνται πάρα πολύ όσο αφορά θέματα υγείας γιατί έχουν ευθύνη αν πάθεις κάτι.
Γιωργος96
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Γιωργος96 »

Ευχαριστω πολυ. Οσο υπερβολικο και αν ακουγεται με ανακουφισες. Να σαι καλα
Στρατής

Δημοσίευση από Στρατής »

Καταρχάς με λένε Στρατή έχω πάρει αναβολή ενός έτους κατόπιν 2 εισαγωγών 1 στο 401 για μια εβδομάδα στη νευροχειρουργική κλινική συν μαγνητική πασχω από αυχενοβραχιονιο σύνδρομο ήπιων εκφυλιστικου τύπου αλλοιώσεων αντίστροφη της φυσιολογικής λορδωσης είχα ένα ατύχημα στα σπεν με τον αυχένα ήμουν συνέχεια με πονοκέφαλο οξύ πόνο στον αυχένα ζάλη και δεν ένιωθα όλη τη δεξιά μου πλευρά σαν να είχα νεκρωθεί αυτό γινόταν συνέχεια κάθε μέρα έως ότου με πήραν σηκωτο μια μέρα από το στρατόπεδο κ μου έκαναν 2η εισαγωγή για 4 μέρες επίσης είχα και επισήμανση για ι4 αλλά δεν πέρασα επιτροπή επειδή ήμουν 2η εισαγωγή κάθε μέρα ήμουν με κολάρο και ενέσεις για να ηρεμησω απ τον πόνο τελικά μου έδωσαν την αναβολή αλλά σε 5 μήνες θα τελείωνα τη θητεία και τώρα που έχω αναβολή αυτο το πρόβλημα παραμένει όταν πια περάσω επιτροπή σε ένα χρόνο θα με απαλλάξουν?
zidane
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από zidane »

Πάσχω από ηπατίτιδα B χρόνια περνώ I5 απαλλαγή; Και ποια διαδικασία πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Γενικός Πίνακας Νοσημάτων Παθήσεων και Βλαβών

Σελίδες 48-49-50

Για τη διαδικασία δες προηγούμενα μηνύματα.

Όπως επίσης και το παρακάτω

Επιτροπή Απαλλαγών
zidane
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από zidane »

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Δεν μπορω να βγαλω ακρη με τις σελιδες, δεν βγαζω καποιο συγκεκριμενο συμπερασμα.
Οπως και να εχει να'σαι καλα και καλη χρονια.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

zidane έγραψε:Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Δεν μπορω να βγαλω ακρη με τις σελιδες, δεν βγαζω καποιο συγκεκριμενο συμπερασμα.
Οπως και να εχει να'σαι καλα και καλη χρονια.

Εικόνα

toutifrutti
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από toutifrutti »

Καλημερα,

Ειχα παρει 2ετη αναβολη το 2012 μετα απο εξεταση ψυχολογου και μετα απο δυο χρονια που πηγα παλι, βγηκα Ι5 παθολογικο για λογους υγειας. Στο απολυτηριο λεει οτι ειμαι Ι5 και απαλλαγμενος απο τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις αλλα οτι υπεχω στρατιωτικες υποχρεωσεις εαν κριθω για στρατευση εως τα 45 μετα απο επανεξεταση. Ειχα διαβασει καπου οτι εαν εχεις παρει 2ετη αναβολη και μετα απαλλαγη δεν υπαρχει περιπτωση να σε ξανακαλεσουν αλλα επειδη η απαλλαγη μου τη 2η φορα δν ειχε αμεση σχεση με τη πρωτη δε ξερω και απλα θελω να τελειωνω μια και καλη.

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Καλο Σ/Κ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

toutifrutti έγραψε:Καλημερα,

Ειχα παρει 2ετη αναβολη το 2012 μετα απο εξεταση ψυχολογου και μετα απο δυο χρονια που πηγα παλι, βγηκα Ι5 παθολογικο για λογους υγειας. Στο απολυτηριο λεει οτι ειμαι Ι5 και απαλλαγμενος απο τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις αλλα οτι υπεχω στρατιωτικες υποχρεωσεις εαν κριθω για στρατευση εως τα 45 μετα απο επανεξεταση. Ειχα διαβασει καπου οτι εαν εχεις παρει 2ετη αναβολη και μετα απαλλαγη δεν υπαρχει περιπτωση να σε ξανακαλεσουν αλλα επειδη η απαλλαγη μου τη 2η φορα δν ειχε αμεση σχεση με τη πρωτη δε ξερω και απλα θελω να τελειωνω μια και καλη.

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Καλο Σ/Κ

Καλημέρα και καλό Σ/Κ και σε εσένα φίλε μου! Για να κληθείς αυτεπάγγελτα για επανεξέταση, πρέπει να συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι όπως πλαστά ιατρικά έγγραφα μετά απο διασταύρωση στοιχείων για παράδειγμα. Μην ανησυχείς, δεν θα υπηρετήσεις, εκτός απροόπτου για λόγους που σου προανέφερα. Ευχαριστώ.

loup

Δημοσίευση από loup »

Καλησπέρα σας, Παρουσιάζομαι στις 9 Μαρτίου και περιμένω να με καλέσει η αστυνομία να πάρω το χαρτί για να μπορέσω να πάω στο φρουραρχείο, έχω περάσει οξί έμφραγμα μυοκαρδίουκαι σύμφωνα με το έντυπο παθήσεων αναφέρει ξεκάθαρα Ι5. Είναι δεδομένο πως θα την πάρω την απαλλαγή; Υπάρχει περίπτωση να θητήσω κανονικά; Το ρωτάω καθώς ο καιρός πλησιάζει και θα πρέπει να διευθετήσω διάφορα θέματα όπως δουλεία ενοίκια και άλλα διάφορα. Ευχαριστώ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

loup έγραψε:Καλησπέρα σας, Παρουσιάζομαι στις 9 Μαρτίου και περιμένω να με καλέσει η αστυνομία να πάρω το χαρτί για να μπορέσω να πάω στο φρουραρχείο, έχω περάσει οξί έμφραγμα μυοκαρδίουκαι σύμφωνα με το έντυπο παθήσεων αναφέρει ξεκάθαρα Ι5. Είναι δεδομένο πως θα την πάρω την απαλλαγή; Υπάρχει περίπτωση να θητήσω κανονικά; Το ρωτάω καθώς ο καιρός πλησιάζει και θα πρέπει να διευθετήσω διάφορα θέματα όπως δουλεία ενοίκια και άλλα διάφορα. Ευχαριστώ.

Μέσω του Φρουραρχείου της πόλης σου, θα παραπεμφθείς σε κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Και στο Φρουραρχείο, και στο ΣΝ, θα έχεις μαζί σου όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις, που πιστοποιούν το πρόβλημα αυτό. Το ΦΕΚ καλά κάνει και λέει (σωστά λέει), αλλά την τελική απόφαση θα την πάρουν αυτοί.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες