Όριο ύψους για στρατιωτικές σχολές (2009)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Ακόμη και οι αριστούχοι μαθητές, που είναι αδύνατοι (σε βάρος) θα αποκλείονται πλέον από τις στρατιωτικές σχολές. Από την 1η Ιανουαρίου αλλάζουν τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και ο δείκτης μάζας σώματος των υποψηφίων.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα και το θέμα έχει φτάσει επανειλημμένως στο Κοινοβούλιο με ερωτήσεις προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

**Πρόσφατα, όμως, ο Μ. Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γιατρός το επάγγελμα, θέτει μια επιπλέον παράμετρο: τα νέα κριτήρια δεν βγάζουν εκτός συναγωνισμού μόνον τα κορίτσια που έχουν ύψος κάτω του 1,65 μ. (1,70 μ. για τα αγόρια), όπως έχει συχνά αναφερθεί. Αλλά με την εισαγωγή του κριτηρίου «δείκτη μάζας σώματος», ειδικά με τα περιορισμένα όρια που θέτουν σε ισχύ, εκτός των παχύσαρκων αποκλείονται ακόμη και όσοι σήμερα χαρακτηρίζονται αδύνατοι.

**Ο βουλευτής επισημαίνει ότι τα κριτήρια σε ό, τι αφορά το βάρος των υποψηφίων είναι υπερβολικά. Εισάγονται απαράδεκτες εξαιρέσεις, υπογραμμίζει, από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, αφού «εξαιρούνται χιλιάδες -περίπου το 80% των εξεταζομένων- υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές». Καταστρατηγείται, επίσης, η αρχή της αναλογικότητας, αφού εισάγονται κριτήρια ύψους για τις γυναίκες αυξημένα κατά 10 εκατ. ενώ για τους άνδρες μόλις κατά 5 εκατ.

**Οσο κι αν το υπουργείο δεν το ομολογεί, οι στρατιωτικοί θέλουν να βάλουν περισσότερα εμπόδια στις γυναίκες. Ηδη, ο αριθμός τους στις στρατιωτικές σχολές αυξάνεται κατακόρυφα και σε ορισμένες η αναλογία προσεγγίζει το 50% σε σχέση με τους άνδρες. Πολλές δε επιτυγχάνουν και καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με τους άνδρες. Επισήμως, το υπουργείο απαντά ότι τα χαρακτηριστικά του νέου σωματότυπου «θα επιτρέπουν στους στρατιωτικούς να αντεπεξέρχονται στις δύσκολες συνθήκες εκπαίδευσης και στις συνθήκες κάθε είδους επιχειρήσεων».

Ελευθεροτυπία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εχω δωσει πανελληνιες δυο φορες με πρωτη επιλογη ΣΜΥ εχω συγκεντρωσει τα μορια και κριθηκα ακαταλληλη απο το υψος αυτο εναι μεγαλη αδικια για ενα παιδι που θελει τοσο πολυ να μπει στη συγκεκριμενη σχολη. Δηλαδη οι ψιλοι μπορουν να κανουν περρισοτερα δεν μπορω να το καταλαβω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Πυρ και μανία οι γονείς με τα νέα σωματομετρικά δεδομένα που απαιτούνται για τους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών στα μέσα της σχολικής χρονιάς!

Χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα και ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Εθνικής Αμυνας «να το τροποποιήσουν, να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις μέσα από δημόσιο διάλογο και να οριστεί μεταβατική περίοδος για τις αλλαγές».

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ Α' 233/07) που αρχικά ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 19 Οκτωβρίου 2007 και παρέμεινε ανενεργό για να ενεργοποιηθεί μεσούσης της σχολικής χρονιάς, αλλάζουν από 1ης Ιανουαρίου τα σωματομετρικά δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος για τους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών. Οπως αναφέρει εγκύκλιος που διαβιβάστηκε στα σχολεία, προβλέπεται ότι το ελάχιστο όριο αναστήματος για τους άντρες διαμορφώνεται στα 1,70 μέτρα και για τις γυναίκες στα 1,65 μέτρα. Μέχρι τώρα ίσχυε αντίστοιχα το 1,65 για τους άντρες και το 1,55 για τις γυναίκες. Επίσης για το σωματικό βάρος εισάγεται ο δείκτης μάζας σώματος.

Ελευθεροτυπία
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από kallitexnis »

ΔΗΜΗΤΡΑ έγραψε:Εχω δωσει πανελληνιες δυο φορες με πρωτη επιλογη ΣΜΥ εχω συγκεντρωσει τα μορια και κριθηκα ακαταλληλη απο το υψος αυτο εναι μεγαλη αδικια για ενα παιδι που θελει τοσο πολυ να μπει στη συγκεκριμενη σχολη. Δηλαδη οι ψιλοι μπορουν να κανουν περρισοτερα δεν μπορω να το καταλαβω
Δήμητρα είμαι μόνιμο στέλεχος Μή Παραγωγικός του Ε. Σ... Ο λόγος για τον οποίον με απέρριψαν το απόγευμα τις ημέρας κατάταξης της ΣΜΥ ήταν όριο ηλικίας(το ξεπερνούσα για 2 μήνες). Ευχαριστώ.
Anonymous

Ειδα σε μια σελιδα το υψος των ικαρων και ελεγε πως ξεκιναει απο 1,65 και μπερδευτηκα... Τελικα τι ειναι ;1.70 η 1.65;

Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Velerefontis »

Oλες οι στρατιωτικες σχολες εχουν σαν ελαχιστο οριο υψους το 1.65. Ειδικα στην ικαρων ομως, στο τμημα ιπταμενων δε μπορεις να υπερβαινεις το 1.90 για ευνοητους λογους
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Άβαταρ μέλους
-erased-
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από -erased- »

Τα όρια σύμφωνα με εντολή άλλαξαν από φέτος σε 1,70 για αγόρια και 1,65 για κορίτσια! Ίσως γι αυτό να μπερδεύτηκε ο Ηλίας, μερικοί ίσως να μην το έχουν ανανεώσει. Τώρα ίσως τα ξαναεπαναφέρουν στα παλιά γιατί η αλλαγή στη μέση της σχολικής περιόδου έχει φέρει αντιδράσεις από γονείς και μαθητές, οπότε μπορεί να το κάνουν να ισχύσει σταδιακά.
Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
Anonymous

Ευχαριστω φιλε μου δεν ξερεις ποσο με βοηθας ) γιατι κατι ελεγαν για 1.70 φετος... Και δεν ημουν σιγουρος...
Άβαταρ μέλους
-erased-

Δημοσίευση από -erased- »

ηλιας έγραψε:Ευχαριστω φιλε μου δεν ξερεις ποσο με βοηθας ) γιατι κατι ελεγαν για 1.70 φετος... Και δεν ημουν σιγουρος...

Είναι σίγουρο πάντως. Είμαι κι εγώ υποψήφιος (με 10% βέβαια) και φροντίζω να είμαι ενημερωμένος με αυτά τα θέματα. Καλή επιτυχία Εικόνα
Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
Lexi
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Lexi »

Υπάρχει κανένας που μπορεί να με ενημερώσει υπεύθυνα για την Ιατρική ΣΣΑΣ; Πραγματικά έχω ακούσει τόοοοσα... Είναι απαιτητικές οι εξετάσεις για να μπεις; Εγώ που έχω ύψος 1.63-1.64 δεν έχω καμία ελπίδα για εισαγωγή στη σχολή;
Μαρίνα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Μαρίνα »

Και βέβαια υπάρχει Ιατρικό ΣΣΑΣ όπως και Οικονομικό. Οταν θα βγεί η εγκύκλιος θα λέει για το ύψος σίγουρα, προσωπικό σου λέω οτι αν περνας εκει να πας να δώσεις κανονικά αθλήματα και ιατρικα. Δεν νομίζω να σε κόψουνε για ένα πόντο έκτος και πέσεις σε κάποιον βλάκα...
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από kallitexnis »

Lexi έγραψε:Υπάρχει κανένας που μπορεί να με ενημερώσει υπεύθυνα για την Ιατρική ΣΣΑΣ; Πραγματικά έχω ακούσει τόοοοσα... Είναι απαιτητικές οι εξετάσεις για να μπεις; Εγώ που έχω ύψος 1.63-1.64 δεν έχω καμία ελπίδα για εισαγωγή στη σχολή;
Το ύψος είναι αυστηρά στο 1.65 για γυναίκες και 1.70 για άντρες πλέον. Αφού βγήκε απόφαση αναίρεσης για την προσωρινή άρση τον περασμένο Μάιο για τις αλλαγές περί ύψους των υποψηφίων. Εγώ τουλάχιστον όταν έδωσα ΠΚΕ που ήταν 1.65 για τους άντρες, ανεξαρτήτως ύψους-βάρους μας μέτρησαν όλους άνευ υποδημάτων.
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Anonymous

Τι υψος χρειαζεται στις γυναικες για σμυ
Jimmy

Δημοσίευση από Jimmy »

1.65 αλλα δεν ειμαι και σιγουρος...
Anonymous

Γεια σας! Μηπως θα σας ηταν ευκολο να μου πειτε τι υψος ακριβως χρειαζεται για μια γυναικα; Ευχαριστω...
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης