Εθελοντική κατάταξη στο Στρατό (πρότακτος)

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 19
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η πλήρης θητεία είναι 9 μήνες, εσύ θα κάνεις 8μηνο, και στη 35 ΜΚ δέχονται και 8μηνους.
guest84

Δημοσίευση από guest84 »

Καλησπέρα. Αυτές τις μερες τελειωνω το λυκειο και εχω γινει 18 και θελω να μπω στον στρατο ως εθελοντης. Τα χαρτια μου τα στην στρατιωτικη υπηρεσια του νομού μου; Και εάν τα κανω μεθαριο (3/6 δηλαδή) θα μπω τον ιουλιο ή τον σεπτεμβρη?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα πας στην στρατολογία σου και θα συμπληρώσεις μια αίτηση για πρότακτος.

Φυσικά και θα πας στην στρατολογία που ανήκεις και που πέρασες και ως περιοδεύων.

Το πότε θα σε πάρουν, θα σου το απαντήσουν οι ίδιοι όταν συμπληρώσεις την αίτηση.

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Καλησπέρα,

Είμαι 17 τον Σεπτέμβριο κλείνω τα 18 και θέλω να μπω τον Νοέμβριο.

Γίνεται να πάω τον Νοέμβριο (ή όποτε θέλω μετά τα 18) να κάνω κάποια αίτηση στην στρατολογία για να ξεκινήσω;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι γίνεται.

Πέρνα από την Στρατολογία σου για να συμπληρώσεις την αντίστοιχη αίτηση για πρότακτος και για να σου δώσουν συμπληρωματικές οδηγίες / κατευθύνσεις.

ριγκος

Δημοσίευση από ριγκος »

Μολις τελειωσα το σχολειο και εκανα τα χαρτια να μπω φανταρος ξερει καποιος να μου πει ποτε ακριβως θα μπω
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Terminator »

Κανονικά το χαρτί έρχεται το έτος που συμπληρώνεις το 19 έτος της ηλικίας σου αλλά οταν ζητάς εθελοντικά να καταταγείς συχνλα το στρατολογικό σε χώνει στην επόμενη η μεθεπόμενη εσσο.
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Εχω κλεισει τα 18 απο το φεβρουαριο εχω δηλωση αλεξιπτωτα

Νικιτας Κ.

Δημοσίευση από Νικιτας Κ. »

Γεια σας θα ηθελα να κανω μια συντομη ερωτηση, στον στρατο μπορεις να πας χωρις να δωσω πανελληνιες; Εχω Μερικα ψυχολογικα προβληματα και γενικος προβληματα (μπορει να φανει οτι ειναι δικαιολογιες αλλα δεν ειναι) και με χαλασαν ος μετριο προς καλο μαθητη που ειμουν στο γυμνασιο και λυκειο, αυτη την στιγμη παο 3η λυκειου ειμαι 17 και δεν εχο την παραμικρη διαθεση για διαβασμα. Αμα δεν μπορεις με την καμια να πας στρον στρατο για μερικα χρονια χωρις πανελληνιες μπορει καποιος να μου πει ποια μαθηματα πρεπει να γραψω στης φετινες πανελληνιες για την εισαγωγη μου σε σχολη αστυφυλακων η σε μια στρατιωτικη σχολη. Ειμαι στην θεωρητικη κατευθηνση και μισω τα Μαθηματικα, καθε απαντηση θα ειναι αποδεκτη και θα την εκτιμουσα παρα πολυ. Ευχαριστω
προτακτος

Δημοσίευση από προτακτος »

http://policenet.gr/article/%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BF%CF%87%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AF%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B7
προτακτος

Δημοσίευση από προτακτος »

Παιδια εγω ειμαι του 98 και εχω τελειωσει το σχολειο αλλα δεν μου ερθε χαρτι
θα το προλαβω αυτο ωστε να ευνοηθω και να βγαλω και διπλωμα;
εγω απο τον ιανουραριο για τον στρατο θα φαινεται πως ειμαι 19 χρονων και ας μην εχω γεννηθει το ιανουαριο;

yoba87
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από yoba87 »

Μάγκες τα φώτα σας άμεσα παρακαλώ.

Έκανα τα χαρτιά μου αρχές Φλεβάρη για να μπω εθελοντικά (πρότακτος) στον στρατό και τελικά έχει ανανεωθεί το Site και μπαίνω Μάρτιο!

Αλλά τις τελευταίες μέρες προέκυψε κάτι προσωπικό και η αλήθεια είναι ότι αυτήν την στιγμή το σκέφτομαι σοβαρά αν θα πάω ή όχι.

Σε περίπτωση που αποφασίσω να μην πάω, από ότι διάβασα στο ΦΕΚ λέει

Όσους υπέβαλαν δικαιολογητικά για την κατάταξή τους ως πρότα- κτοι οπλίτες, σύµφωνα µε το άρθρο 38 του (α) σχετικού, εφόσον οι υπηρεσιακές ανά- γκες το επιτρέψουν. Αυτοί έχουν δικαίωµα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά τους ή να µην κατατάσσονται χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

Με απλά λόγια μπορώ να σταματήσω την εθελοντική κατάταξη χωρίς καμία συνέπεια και να περιμένω να έρθει το χαρτί για να μπω κανονικά;

Εχω καταλάβει καλά; Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Πρέπει να πάω να το δηλώσω στην Σ. Υ;
Yoba2
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Yoba2 »

Ξεχασα το συνθηματικο για το πανω λογιασμο οποτε εκανα δευτερο.

Λοιπον μαγκες τελικα μου ηρθε το χαρτι τον Μαρτιο αφου δηλωσα σαν προτακτος και τελικά δεν παρουσιαστικα αφου με διαβεβαιωσε το παιδι στην στρατολογια οτι δεν θα εχω καμια συνεπεια (οτι και και το ΦΕΚ δηλαδη) επειδη μου εσκασε κατι σοβαρο εκεινη την στιγμη.

Το θεμα ειναι τωρα ποτε να περιμενω το χαρτι;

Θα μου ερθει κανονικα σαν να μην δηλωσα ποτε σαν προτακτος ή εχει ξεκινησει η διαδικασια ας πουμε και θα μου ερθει συντομα;

Το παιδι στην στρατολογια μου ειπε οτι λογικα θα ερθει τον Μαιο το χαρτι ισχυει;(το λεω γιατι πολοι στην στρατολογια δεν ξερουν τι τους γινεται συγνωμη κιολας).

Nickkk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nickkk »

Καλησπερα παιδια! Λοιπον, πριν λιγες μερες ειχα παει στην στρατολογικη υπηρεσια της περιοχης μου και δηλωσα προτακτος. Στην δηλωση αναφεροταν αν θα ηθελα να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις ή στους καταδρομεις και δηλωσα ειδικες δυναμεις. Η απορια μου ειναι η εξης. Υπαρχει περιπτωση να με παρουν στους καταδρομεις ή οχι; Αν οχι τι μπορω να κανω ωστε να παω σε μοναδα καταδρομων; Παραξενευτηκα λογω το οτι οι καταδρομεις ειναι ΕΔ και το αναφερουν ξεχωριστα. Ευχαριστω πολυ!
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Φυσικα και υπάρχουν πιθανότητες να μην σε πάρουν.

Από την στιγμή που δήλωσες κατάταξη σαν πρότακτος πρώτα θα τακτοποιηθούν όλοι όσοι πρέπει να μπουν στην συγκεκριμένη ΕΣΣΟ και μετά ΑΝ υπάρχει χώρος θα τακτοποιηθούν οι πρότακτοι στα στρατόπεδα που έχουν ανάγκη και φυσικά μπορεί να μην είναι Ειδικές Δυνάμεις.

Πάντως μην σκας, απλά όταν σε πάρουν και πας στο ΚΕΝ τις πρώτες μέρες περνάει επιτροπή και δηλώνεις ότι θες να πας Ε. Δ, κάνεις τι ασκήσεις και αν τα καταφέρεις είσαι μέσα.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης