Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Dramedian »

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα φύγω μάλλον αυτήν την Παρασκευή για κάτω και τη Δευτέρα, να είμαστε καλα, θα πάω φρουραρχείο. Αλλά αγχώνομαι γιατί το Ρέθυμνο είναι μικρό και δε ξέρω αν υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις σαν και τη δική μου, καθώς και μην πέσω σε κανένα στραβόξυλο γιατρό. Τέσπα, τι να πω!

Δε μπορεί για παράδειγμα να μου πει ότι πως μπορώ να μεταβώ στο φρουραρχείο Ρεθύμνου ενώ στο στρατόπεδο Ρεθύμνου, όχι; Αφου στην ίδια πόλη είναι! Δε ξέρω!

Τέσπα, θενξ εγκέν!
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Νέος, βρες ένα δημόσιο γιατρό, και πες του την αλήθεια! Πες ακριβώς όπως έχουν τα πράγματα και την αλήθεια, μόνο την αλήθεια, χωρίς φανφάρες. Μη με παρεξηγήσεις, δεν εννοώ ότι δε λες την αλήθεια! Αν τον παρακαλέσεις, δε νομίζω να αρνηθεί!
HoHe

Δημοσίευση από HoHe »

Καλησπερα! Το προβλημα με εμενα ειναι οτι ειμαστε διδυμοι και δεν μπορουμε να ανταπεξελθουμε οικονομικα για δυο ατομα στον στρατο. Ετσι πρεπει να μεινει ενας απ'τους δυο πισω για να δουλευει, και του χρονου να παει ο αλλος.
Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με τους Ψυχιατρους.

Πηγα σε ιδιωτη γιατρο και μου ζητησε ενα εξωφρενικο ποσο (350 ευρω), το οποιο φυσικα δεν εχω, Για να μου γραψει μια γνωματευση!Επισκευθηκα και δημοσιο γιατρο αλλα δεν ιδρωσε το αυτι του και με εδιωξε ευγενικα. Απ'την αλλη ο χρονος τρεχει και ειμαι ακομα ξεκρεμαστος.
Σκεφτηκα να ζητουσα μια παραταση για κοινωνικους λογους ωστε να κερδισω λιγο χρονο παραπανω για να το τρεξω καλυτερα και μετα να επερνα μια ετησια αναβολη, αλλα δεν ξερω να γινεται κατι τετοιο.
Το εχει κανει καποιος; Ευχαριστω!

Nikos2119
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nikos2119 »

HoHe έγραψε:Καλησπερα!Το προβλημα με εμενα ειναι οτι ειμαστε διδυμοι και δεν μπορουμε να ανταπεξελθουμε οικονομικα για δυο ατομα στον στρατο. Ετσι πρεπει να μεινει ενας απ'τους δυο πισω για να δουλευει, και του χρονου να παει ο αλλος.
Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με τους Ψυχιατρους.

Πηγα σε ιδιωτη γιατρο και μου ζητησε ενα εξωφρενικο ποσο (350 ευρω),το οποιο φυσικα δεν εχω, Για να μου γραψει μια γνωματευση!Επισκευθηκα και δημοσιο γιατρο αλλα δεν ιδρωσε το αυτι του και με εδιωξε ευγενικα. Απ'την αλλη ο χρονος τρεχει και ειμαι ακομα ξεκρεμαστος.
Σκεφτηκα να ζητουσα μια παραταση για κοινωνικους λογους ωστε να κερδισω λιγο χρονο παραπανω για να το τρεξω καλυτερα και μετα να επερνα μια ετησια αναβολη, αλλα δεν ξερω να γινεται κατι τετοιο.
Το εχει κανει καποιος; Ευχαριστω!

Αναβολή για κοινωνικούς λόγους γίνεται και μία μέρα πριν την κατάταξη, καλό είναι να έχεις κάποια έγγραφα που να υποστηρίζουν το πρόβλημα που λες οτι έχεις. Από τη στρατολογία μου είπαν είναι ελαστικοί σε αυτό το είδος αναβολής, εφόσον σου πάρουν τα έγγραφα είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα την πάρεις.

Οσο αφορά τους ψυχίατρους θέλει υπομονή να πέσεις σε άνθρωπο με κατανόηση. Πάντως μπορείς να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο και να ζητήσεις εκεί αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (με συνοδό τελειώνεις πιο γρήγορα), εκεί μπορείς να πας και χωρίς χαρτί γιατρού, απλά παρουσιάζεις το πρόβλημα σου (οικονομικό) με λίγες ψυχολογικές σάλτσες. Δεν έχω ακούσει να αρνούνται σε κάποιον που παίρνει πρώτη φορά τέτοια αναβολή.

Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

HoΗe, δεν εχω να προτείνω κάτι άλλο! Σου προτείνω να κυνηγήσεις αυτό που λέω και στο άλλο παιδί που έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα πιο πάνω. Πήγαινε σε δημοσιο ψυχιατρο και κλαψου στην τελικη! Δωσε του και αποδείξεις! Κάνε τον να δει και να καταλάβει ότι όντως υπάρχει πρόβλημα!

Γίνεται όντως αναβολη για κοινωνικους λογους μέχρι και μια μερα πριν απο την καταταξη; Ειναι σιγουρο αυτο; Δηλαδη αν παω στρατολογια μια μερα (εργασιμη) πριν που παρουσιαζομαι, μπορω να διεκδικησω αναβολη κοινωνικων λογων;

Ξερει κανεις για τη διαδικασια για ψυχολογικους λογους με ΣΥΝΟΔΟ, στο στρατοπεδο, οταν παρουσιαζεσαι; Γιατι εχω διαβασει εδω μεσα ενα καρο πραγματα!
Alexandra22
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Alexandra22 »

Καλημέρα σας παιδιά και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε κατατοπίζοντας και άλλα παιδιά. Η δική μου ερώτηση/απορία, αν γνωρίζετε, είναι η εξής- Ο γιός μου στο παρελθόν έχει περάσει απο ΚΕΔΔΥ άλλα απευθύνθηκαμε ξανά για να επαναξιολογηθεί, καθώς είχε λήξει η προηγούμενη γνωμάτευση και μας είπανε οτι το ταχύτερο θα περάσει παλι.

Στη προηγούμενη γνωμάτευση, αναφέροταν ως διάγνωση δυσκολίες στη μάθηση και παρακάτω περιγραφόταν η γενικότερη εικόνα του. Σε έγκυκλιο όμως που είδαμε με παθήσεις που μπορούν να δώσουν αναβολή έτησια η διετή, αναφέρονται και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσαριθμησία, δυσγραφία και άλλα... , ακριβώς έτσι αναφέρει, αφήνοντας δηλαδή ενα ''παραθυράκι'' και για αλλές ειδικές περιπτώσεις, τι ακριβώς; Εννόω τι θα πρέπει να αναφέρει θεωρείτε η γνωμάτευση για να εμπίπτει; Μια τέτοια περίπτωση να ζητήσει κανείς αναβολή εμπίπτει για λόγους υγείας η για ψυχολογικούς; Και ποια η διαδικασία;

Θέλω να πω, θα πρέπει να πάμε το χαρτί κατευθείαν στη στρατολογία και εκεί θα του τη δώσουν; Η θα πρέπει να εξεταστεί απο επιτροπή γιατρών όπως στις αναβολές για σωματικά προβλήματα; Επίσης αν έχετε εικόνα, για να κατατοπίζομαστε λίγο καλύτερα, σε περίπτωση που καποιος περάσει απο ιατρική επιτροπή για λόγους υγείας, και είναι να παρουσιαστεί λίγες μέρες μετά, μέχρι να βγεί η απόφαση της επιτροπής, είτε θετική είτε αρνητική, και να του κοινοποιηθεί στο σπίτι, πηγαίνει φαντάρος η μπορεί να περιμένει μέχρι την έκβαση της απόφασης;

Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων.
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καλησπέρα Αλεξάνδρα! Προσωπικά δεν έχω ιδέα! Για σιγουριά και για να μη σου πω βλακείες ρώτα το στρατολογικό γραφείο που υπάγεται ο γιος σου (εκεί που είναι εγγεγραμμένος) ! Πίστεψέ με, θα σου απαντήσουν τα πάντα με λεπτομέρειες για να μην αγχώνεσαι κιόλας!

Για το μόνο που θα μπορούσα να σου απαντλησω κάπως είναι για την τελευταία σου ερώτηση! Αν περάσει καποιος από την εξέταση του στρατιωτικού γιατρού (με τη μέθοδο του φρουραρχείου - ψάξε την εδω μέσα, είναι χιλιάδες φορές γραμμένη) παραδίδει τα χαρτιά του στη στρατολογία, και μετά περιμένει απάντηση (επιστολή) την οποία θα στείλουν σίγουρα μετά τη μέρα παρουσίασης στο στρατό! Δε χρειάζεται δηλαδή να παρουσιαστείς! Απλά περιμένεις την επιστολή και μετά στα χρονικά περιθώριο του ενός μηνα κλείνεις ραντεβού με το στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής σου (ή όπου σε στείλουν) και περνάς από την επιτροπή των γιατρών, οι οποίοι ουσιαστικά επικυρώνουν την αναβολή που έγραψε ο στρατιωτικός γιατρός τότε (στο φρουραρχείο) !

Επειδή η δική σου περίπτωση είναι διαφορετική, δεν είναι ψυχολογική αλλά καθαρά ιατρική, ψάξε να βρεις αυτό αλλά καλύτερα κάνε αυτό που σου έγραψα στην αρχή! Πάρε τηλέφωνο τη στρατολογία να σου λύσουν κάθε απορία! Εγώ ότι ξέρω το ξέρω από τη συζήτηση που είχα από τον Θεόσταλτο NIMDA (δες την πιο πάνω) !

Αυτά από εμένα!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Alexandra22 έγραψε:Καλημέρα σας παιδιά και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε κατατοπίζοντας και άλλα παιδιά. Η δική μου ερώτηση/απορία, αν γνωρίζετε, είναι η εξής- Ο γιός μου στο παρελθόν έχει περάσει απο ΚΕΔΔΥ άλλα απευθύνθηκαμε ξανά για να επαναξιολογηθεί, καθώς είχε λήξει η προηγούμενη γνωμάτευση και μας είπανε οτι το ταχύτερο θα περάσει παλι.

Στη προηγούμενη γνωμάτευση, αναφέροταν ως διάγνωση δυσκολίες στη μάθηση και παρακάτω περιγραφόταν η γενικότερη εικόνα του. Σε έγκυκλιο όμως που είδαμε με παθήσεις που μπορούν να δώσουν αναβολή έτησια η διετή, αναφέρονται και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσαριθμησία, δυσγραφία και άλλα... , ακριβώς έτσι αναφέρει, αφήνοντας δηλαδή ενα ''παραθυράκι'' και για αλλές ειδικές περιπτώσεις, τι ακριβώς; Εννόω τι θα πρέπει να αναφέρει θεωρείτε η γνωμάτευση για να εμπίπτει; Μια τέτοια περίπτωση να ζητήσει κανείς αναβολή εμπίπτει για λόγους υγείας η για ψυχολογικούς; Και ποια η διαδικασία;

Θέλω να πω, θα πρέπει να πάμε το χαρτί κατευθείαν στη στρατολογία και εκεί θα του τη δώσουν; Η θα πρέπει να εξεταστεί απο επιτροπή γιατρών όπως στις αναβολές για σωματικά προβλήματα; Επίσης αν έχετε εικόνα, για να κατατοπίζομαστε λίγο καλύτερα, σε περίπτωση που καποιος περάσει απο ιατρική επιτροπή για λόγους υγείας, και είναι να παρουσιαστεί λίγες μέρες μετά, μέχρι να βγεί η απόφαση της επιτροπής, είτε θετική είτε αρνητική, και να του κοινοποιηθεί στο σπίτι, πηγαίνει φαντάρος η μπορεί να περιμένει μέχρι την έκβαση της απόφασης;

Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Όντως παρατηρώ ότι έχεις διαβάσει το ΦΕΚ. Η αναβολή αυτή εμπίπτει στις αναβολές για ψυχολογικούς λόγους. Διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηληκία, όπως δυσαριθμισία κα, αυτά θα γράψουν. Η διαδικασία είναι η κάτωθι:

Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Απο την 5η μέρα και μετά πρίν την ημέρα που θα παρουσιαστεί, θα περάσετε μαζί με το παιδί απο το φρουραρχείο που ανήκετε. Το ποιό φρουραρχείο είναι αυτό, θα το μάθετε κάνοντας ένα τηλέφωνο σε ένα οποιοδήποτε στρατολογικό γραφείο, ή σε κάποιο απο τα κάτωθι, Εφόσον αναγνωρίζετε σε κάποιο απο αυτά το δικό σας:

/forum/uploads/5633/pinakasSLG.pdf

Εκει θα πάτε με τις γνωματεύσεις που ήδη έχετε απο εκεί που παρακολουθείται το παιδί.

Αυθημερόν θα σας παραπέμψουν σε υγειονομική επιτροπή σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου θα σας το πούν εκεί το που θα πάτε, θα παρουσιαστεί το παιδί στην επιτροπή, και θα του χορηγηθεί η αναβολή. Προτείνω πάντα και την δική σας συνοδεία ώστε όπου χρειάζεται να εξηγήτε κι εσείς το ιστορικό του.

me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από me »

Καλησπέρα και από εμένα. Μία ερώτηση. Αν το έχει κάνει κανείς, ας πει. Έχω αναβολή λόγω σπουδών, αν μπω αλλά δεν την παλεύω και πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, μπορώ να χρησιμοποιήσω την αναβολή λόγω σπουδών ή απαξ και μπω, πάει αυτή; Ξέρει κανείς να πει με σιγουριά; Ευχαριστώ
vetmed1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από vetmed1 »

Καλημέρα προς συναγωνιστές και διαχειριστές! Αν επιλέξω την αναβολή μέσω στρατοπέδου, δικαιούμαι φύλλο πορείας για δωρεάν μετακίνηση μέσω κτελ; Ευχαριστώ! Και μετά... Όταν φύγω με την αναβολή... Δικαιούμαι και πάλι φύλλο πορείας για επιστροφή;
Chris2121
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Chris2121 »

Καλημέρα και απο μένα

Εχω χαρτί από ψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου. Με λίγα λόγια αναφέρει οτι παρακολουθούμε 6 μήνες και λόγω αγχους που έχει επιδεινωθεί για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους προτείνει 6-μηνη αναβολή.1) Χρειάζομαι χαρτιά που να υποστηρίζουν τα γραφόμενα; Αν ναι για το γιατρό ή για την επιτροπή;

2) Υπάρχει περίπτωση να μη πειστεί ο στρατιωτικός γιατρός ή να μην θεωρείται ικανός λόγος για αναβολή;

3) Έχω ελπίδα να τελειώνω μέσω Φρουραρχείου, ρωτάω γιατί κάπου διάβασα οτι είναι για αυτούς που δεν μπορούν να πάνε στο στρατόπεδο, κάτι που είναι λίγο τραβηγμένο στη περίπτωση μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, πολύ χρήσιμο forum!

Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Nimda »

Chris2121 έγραψε:Καλημέρα και απο μένα

Εχω χαρτί από ψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου. Με λίγα λόγια αναφέρει οτι παρακολουθούμε 6 μήνες και λόγω αγχους που έχει επιδεινωθεί για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους προτείνει 6-μηνη αναβολή.1) Χρειάζομαι χαρτιά που να υποστηρίζουν τα γραφόμενα; Αν ναι για το γιατρό ή για την επιτροπή;

2) Υπάρχει περίπτωση να μη πειστεί ο στρατιωτικός γιατρός ή να μην θεωρείται ικανός λόγος για αναβολή;

3) Έχω ελπίδα να τελειώνω μέσω Φρουραρχείου, ρωτάω γιατί κάπου διάβασα οτι είναι για αυτούς που δεν μπορούν να πάνε στο στρατόπεδο, κάτι που είναι λίγο τραβηγμένο στη περίπτωση μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, πολύ χρήσιμο forum!

1) Η γνωματευση σου αρκει.
2) Σπανια, αλλα ναι.
3) Εχεις ελπιδες.

alexis27

Δημοσίευση από alexis27 »

Γεια σας! Θα ήθελα την εμπειρική σας γνώμη για το εξής θέμα μου. Θα αιτηθώ ετήσια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (τα πραγματικά προβλήματα είναι άλλα) την μέρα που παρουσιάζομαι στο στρατόπεδο, με συνοδό και αυτοκίνητο για να ξεμπερδέψω την ίδια ημέρα. Έψαξα και βρήκα γιατρό για να πάρω ιατρική βεβαίωση ώστε να υποστηρίξω την θέση μου στην επιτροπή.

Στον ιδιώτη ιατρό εξήγησα τα προβλήματα, του είπα ότι ΔΕΝ επιδιώκω Ι5 πέραν την αναβολής, τον ρώτησα αν η διάγνωση που θα μου γράψει αλλάζει το Ι, μου είπε όχι και μου είπε ότι η ετήσια αναβολή κόβεται αφού περάσω από επιτροπή και με χαρτί από αυτόν πως είμαι καλά. Μου έγραψε την διάγνωση "αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές", τον κωδικό της πάθησης από το σύστημα του ΠΕΔΥ, αγωγή, ότι με παρακολουθεί και ότι προτείνει ένα χρόνο αναβολή.

Εχτές αγχώθηκα γιατί διαβάζοντας το ανάλογο ΦΕΚ είδα ότι όλες οι ψυχικές παθήσεις έχουν τις ενδείξεις Ι4/Ι5.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: Είναι δυνατόν λόγο υπερβάλλοντος ζήλου της επιτροπής, χωρίς να έχει περάσει η διετία και χωρίς να το θέλω να με βγάλουν Ι5 κατευθείαν; Είναι δυνατόν όταν υπηρετήσω του χρόνου και τους πω ότι είμαι καλά να με βγάλουν κανένα Ι3 άοπλο/Ι4; ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ! ΕΠΙΣΗΣ στο πιστοποιητικό τύπου Α' θα φαίνεται αυτή η αναβολή και ο λόγος της αναβολής; Περιμένοντας την εμπειρική σας γνώμη! Ευχαριστώ πολύ!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

alexis27 έγραψε:Γεια σας! Θα ήθελα την εμπειρική σας γνώμη για το εξής θέμα μου. Θα αιτηθώ ετήσια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (τα πραγματικά προβλήματα είναι άλλα) την μέρα που παρουσιάζομαι στο στρατόπεδο, με συνοδό και αυτοκίνητο για να ξεμπερδέψω την ίδια ημέρα. Έψαξα και βρήκα γιατρό για να πάρω ιατρική βεβαίωση ώστε να υποστηρίξω την θέση μου στην επιτροπή.

Στον ιδιώτη ιατρό εξήγησα τα προβλήματα, του είπα ότι ΔΕΝ επιδιώκω Ι5 πέραν την αναβολής, τον ρώτησα αν η διάγνωση που θα μου γράψει αλλάζει το Ι, μου είπε όχι και μου είπε ότι η ετήσια αναβολή κόβεται αφού περάσω από επιτροπή και με χαρτί από αυτόν πως είμαι καλά. Μου έγραψε την διάγνωση "αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές", τον κωδικό της πάθησης από το σύστημα του ΠΕΔΥ, αγωγή, ότι με παρακολουθεί και ότι προτείνει ένα χρόνο αναβολή.

Εχτές αγχώθηκα γιατί διαβάζοντας το ανάλογο ΦΕΚ είδα ότι όλες οι ψυχικές παθήσεις έχουν τις ενδείξεις Ι4/Ι5.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: Είναι δυνατόν λόγο υπερβάλλοντος ζήλου της επιτροπής, χωρίς να έχει περάσει η διετία και χωρίς να το θέλω να με βγάλουν Ι5 κατευθείαν; Είναι δυνατόν όταν υπηρετήσω του χρόνου και τους πω ότι είμαι καλά να με βγάλουν κανένα Ι3 άοπλο/Ι4; ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ! ΕΠΙΣΗΣ στο πιστοποιητικό τύπου Α' θα φαίνεται αυτή η αναβολή και ο λόγος της αναβολής; Περιμένοντας την εμπειρική σας γνώμη! Ευχαριστώ πολύ!

Καλώστον Αλέξη! Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ. Μην αγχώνεσαι για τίποτα παληκάρι μου. Δεν θα αλλάξει το "Ι" σου, αλλά και σε όποιους αλλάζει, δεν φένεται τίποτα σε απολυτήρια έγγραφα του στρατού. Ευχαριστώ, και την αναβολή θα την πάρεις, στήριξε όμως το χαρτάκι που σου έδωσε ο ψυχίατρος, ο οποίος στα έγραψε υποδειγματικά.

Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Nimda »

Απο τι διαβασα στο φορουμ, εμεις που εχουμε αναβολη Οταν θα ερθει η ωρα να παρουσιαστουμε θα μπουμε μια εβδομαδα πιο νωρις απο τους υπολοιπους. Αυτο σημαινει πως θα απολυθουμε και μια εβδομαδα πιο νωρις σωστα; Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες