Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
NickGiannako
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από NickGiannako »

dn24 έγραψε:
NickGiannako έγραψε:Γεια και από εμένα. Προκαταβολικά ευχαριστώ στην οποία βοήθεια. Είμαι γεννηθείς του 1988 και η αναβολή προφανώς τελειώνει 31/12/15. Όποτε γύρω στον Μάρτη θα μου έρθει και το χαρτί. Η ερώτηση μου είναι μόνο για λόγους ψυχολογικού περιεχομένου δικαιούμαι αναβολή;(γτ όπως διαβαςα Αυτό ισχύει). Και αν ναι ποσο; Επίσης αυτό φαίνεται καπου; Καθώς μετέπειτα θέλω να αρχίσω ιατρική ειδικότητα.

Καλησπέρα φίλε μου, και σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ. Διάρκειας πάνω απο 2μηνη ναι, μονο για ψυχολογικούς λόγους μπορείς να πάρεις για την δική σου περίπτωση, και συγκεκριμένα θα πάρεις 6μηνη για απλή αγχώδης διαταρραχή/κρίση άγχους, αναβολές για σοβαρότερα ψυχικά νοσήματα αποδεδειγμένα και με διάγνωση της ιατρικής επιτροπής που θα επικυρώσει μια αναβολή, μπορεί να πάρει κάποιος 1 ετους ή διετής. Επίσης υπάρχει και η αναβολή για κοινωνικούς λόγους, η οποία είναι 3μηνη, δηλαδή για 1 ΕΣΣΟ ουσιαστικά/πρακτικά. Ευχαριστώ.

ευχαριστώ dn24 . για κάθε αναβολή από τις ανωτέρω θέλω να ρωτήσω αν γράφετε / υπάρχει πουθενά ο ψυχολογικός λόγος της αναβολής μετά το πέρας της θητείας. και επίσης σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω Ι5. απλα θέλω να τελειώσω την σχολή μου. ευχαριστω ξανα

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Dn24 έγραψε:Ευχαριστώ για την βοήθεια. Αλλα όλες οι προαναφερθείσες αναβολες 6μηνη 12 μήνη 24 μήνη για ψυχολογικούς λόγους δεν αναγράφονται πουθενά με το τέλος της θητείας ;(Συγγνώμη που ρωτάω συνέχεια θέλω να το ξέρω σίγουρα) και επουδενί δεν θέλω Ι5. Θελω απλά να τελειωςω την σχολή μου.

Πουθενά δεν αναγράφονται. Μόνο αν πάρει κανείς Ι5 Ψυχολογικό, όπου πάντα θα είσαι υποχρεωμένος (πχ ακόμα και σε ιδιωτικές εργασίες, να γράφεις τον λογο νόμιμης απαλλαγής απο το στραύτευμα). Οι απλές αναβολές για ψυχολογικούς λόγους δεν φαίνονται, δεν τις κουβαλάς σαν σταυρό μαζί σου στην πολιτική ζωή, ούτε στο πιστοποιητικό τύπου Α μετά αναγράφονται, ούτε πουθενά.

ds έγραψε:Ευχαριστω για την απαντηση. Η ερωτηση μου ηταν ομως κυριως για το κατα ποσο ειναι πιθανον να μη μου δωσουν αναβολη εφοσον τη ζητησω στο κεντρο. Απο οτι εχω καταλαβει η ανυποταξια εξωτερικου ειναι διαφορετικο θεμα.

Στο κέντρο θα την πάρεις σίγουρα την ίδια μέρα αν πας με συνοδό ή την επόμενη στην χειρόταιρη. Η ανυποταξία εξωτερικού αφορά κατοίκους μόνιμους ή μη του εξωτερικού, που αρνούνται να υπηρετήσουν την θητεία τους και να παρουσιαστούν.

NickGiannako
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από NickGiannako »

Dn24 σε ευχαριστώ παρά πολύ για την βοήθεια, εμένα με ενδιαφέρει να πάρω αναβολή( ψυχολογικών λόγων)αφου βλέπω ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει. και να την παρατείνω όσο γίνεται. δεν ξέρω αν θέλει γνωμάτευση γιατρού η όχι. εγω δεν θέλω κυρώσεις στην μετέπειτα ειδικότητα μου και φυσικά ποτέ Ι5. αν μου δώσουν μέχρι 2 έτη. μετα μπαινω υπηρετώ χωρίς ανυποταξία κτλ. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

NickGiannako έγραψε:Dn24 σε ευχαριστώ παρά πολύ για την βοήθεια, εμένα με ενδιαφέρει να πάρω αναβολή (ψυχολογικών λόγων) αφου βλέπω ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Και να την παρατείνω όσο γίνεται. Δεν ξέρω αν θέλει γνωμάτευση γιατρού η όχι. Εγω δεν θέλω κυρώσεις στην μετέπειτα ειδικότητα μου και φυσικά ποτέ Ι5. Αν μου δώσουν μέχρι 2 έτη. Μετα μπαινω υπηρετώ χωρίς ανυποταξία κτλ. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον

6μηνη θα πάρεις αν τελικά στην δώσουν, και φυσικά απαιτείται γνωμάτευση απο δημόσιο ή ιδιώτη ψιχίατρο. Καμία κύρωση δεν θα έχεις, πουθενά δεν θα φανεί. Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

πλατανιώτικο

Δημοσίευση από πλατανιώτικο »

Διαδικασίες ανάβολης για ψυχολογικούς λόγους από το εξωτερικό; Η έγκαιρη παρουσίαση μου αποτελεί αναπόφευκτη υποχρέωση ακόμα και αν αυτό σημαίνει ένα ανέφικτο (όσον αναφορά τους χρονικο-οικονομικους παράγοντες) ταξίδι έως την Ελλάδα;

ευχαριστώ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

πλατανιώτικο έγραψε:Διαδικασίες ανάβολης για ψυχολογικούς λόγους από το εξωτερικό; Η έγκαιρη παρουσίαση μου αποτελεί αναπόφευκτη υποχρέωση ακόμα και αν αυτό σημαίνει ένα ανέφικτο (όσον αναφορά τους χρονικο-οικονομικους παράγοντες) ταξίδι έως την Ελλάδα;

ευχαριστώ

Ακριβώς, μόνο λόγοι οι οποίοι μπορούν να ματαιώσουν το ταξίδι σου όπως αποδεδειγμένη ασθένεια, ή τρομοκρατικές επιθέσεις=περιορισμός η ακύρωση πτήσεων, ή κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν θα σου επιτρέψει να παρουσιαστείς τα χρονικά διαστήματα που ορίζονται, η μοναδική ευελιξία του συστήματος ως προς την περίπτωση σου είναι αυτή. Και φυσικά αυτοπροσώπως και μόνο.

DS

Δημοσίευση από DS »

dn24 έγραψε:Στο κέντρο θα την πάρεις σίγουρα την ίδια μέρα αν πας με συνοδό ή την επόμενη στην χειρόταιρη. Η ανυποταξία εξωτερικού αφορά κατοίκους μόνιμους ή μη του εξωτερικού, που αρνούνται να υπηρετήσουν την θητεία τους και να παρουσιαστούν.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Μια ακόμη ερώτηση για να ξεκαθαρίσω ένα σημείο. Ακόμη και με δεδομένο οτι στην ουσία δεν έχω καποιο ψυχολογικό προβλημα (και δεν θα έχω καποιο χαρτί από γιατρό), πάλι γίνεται να μου δώσουν την αναβολή επειδή μένω εξωτερικο και δεν μπορώ / θέλω να γυρίσω τωρα; Μίλησα με 2 υπαλλήλους απο τη στρατολογια, ο ένας μου είπε οτι θα μου δωσουν σιγουρα την εξτρα αναβολή, ο αλλος μου ειπε παιζεται.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Και συγνώμη αν έχει απαντηθει απλα επειδή παίρνω αντικρουόμενες απαντήσεις αλλά δεν έχω ακούσει κανένα γνωστο μου να ζητησε αυτην την αναβολη και να μην την πηρε, θα ήθελα να ξέρω αν καποιος στο φορουμ εχει δει τετοιες περιπτωσεις

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DS έγραψε:Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Μια ακόμη ερώτηση για να ξεκαθαρίσω ένα σημείο. Ακόμη και με δεδομένο οτι στην ουσία δεν έχω καποιο ψυχολογικό προβλημα (και δεν θα έχω καποιο χαρτί από γιατρό), πάλι γίνεται να μου δώσουν την αναβολή επειδή μένω εξωτερικο και δεν μπορώ / θέλω να γυρίσω τωρα; Μίλησα με 2 υπαλλήλους απο τη στρατολογια, ο ένας μου είπε οτι θα μου δωσουν σιγουρα την εξτρα αναβολή, ο αλλος μου ειπε παιζεται.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Και συγνώμη αν έχει απαντηθει απλα επειδή παίρνω αντικρουόμενες απαντήσεις αλλά δεν έχω ακούσει κανένα γνωστο μου να ζητησε αυτην την αναβολη και να μην την πηρε, θα ήθελα να ξέρω αν καποιος στο φορουμ εχει δει τετοιες περιπτωσεις

Καταρχήν εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

Αυτός που σου είπε παίζεται, έχει ένα point. Κοίταξε, θα στα πω αναλυτικά. Καταρχήν η διαδικασία αυτή, γίνεται αυτοπροσώπως, οπότε είσαι υποχρεωμένος να έρθεις. Χαρτί απο νοσοκομείο του εξωτερικού μπορείς να φέρεις, αλλά να ξέρεις ότι πρέπει ότι χαρτί πάρεις απο νοσοκομείο του εξωτερικού, θα πρέπει να περάσεις και απο την πρεσβεία ώστε να ελένξεις εαν αυτό το χαρτι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, οπως στον στρατό, και ρώτα εαν θέλει και μετάφραση.

Ποιά είναι η διαδικασία (τουλάχιστον εδώ απο Ελλάδα) : Πας σε δημόσιο ή ιδιώτη ψυχίατρο και μόνο αυστηρά,(όχι ψυχολόγο), και σου βγάζει χαρτί με γνωμάτευση αγχώδης διαταρραχή/αγχώδης εκδηλώσεις. Εσυ στην υγειονομικη επιτροπή, θα πείς ότι είσαι πιεσμένος ψυχολογικά αυτη τη περιοδο, και την δεδομένη χρονική στιγμή αδυνατείς να υπηρετήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θες απαλλαγή, απλά χρειάζεσαι λιγο χρόνο. Οπως καταλαβαινεις, δεν θα πέσεις σε βλάκες, καταλαβαίνουν αυτοί, και θα σου δώσουν εξάμηνη αναβολή.

manos2016
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από manos2016 »

Γεια σας. Ήρθε σήμερα το χαρτί για την κατάταξη μου όμως έχω πολλά θέματα. Χρωστάω μαθήματα στην σχολή και η εξεταστική αργεί και η αναβολή για κοινωνικούς λόγους δεν με βολεύει καθώς αναφέρεται σε κατάταξη στην ακριβώς επόμενη ΕΣΣΟ και δεν προλαβαίνω την εξεταστική. Επίσης έχω ξεκινήσει να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά για να βγάζω κάποια χρήματα και είναι δύσκολο να τα σταματήσω και να αφήσω τα παιδιά εκτεθειμένα λίγο πριν τις πανελλήνιες. Γίνεται να μου χορηγηθεί 6μνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους;----Πόσο εύκολο είναι να την πάρω και τι θα μπορούσα να προσκομίσω στην επιτροπή για να τη δεχτούν----. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

manos2016 έγραψε:Γεια σας. Ήρθε σήμερα το χαρτί για την κατάταξη μου όμως έχω πολλά θέματα. Χρωστάω μαθήματα στην σχολή και η εξεταστική αργεί και η αναβολή για κοινωνικούς λόγους δεν με βολεύει καθώς αναφέρεται σε κατάταξη στην ακριβώς επόμενη ΕΣΣΟ και δεν προλαβαίνω την εξεταστική. Επίσης έχω ξεκινήσει να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά για να βγάζω κάποια χρήματα και είναι δύσκολο να τα σταματήσω και να αφήσω τα παιδιά εκτεθειμένα λίγο πριν τις πανελλήνιες. Γίνεται να μου χορηγηθεί 6μνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους;----Πόσο εύκολο είναι να την πάρω και τι θα μπορούσα να προσκομίσω στην επιτροπή για να τη δεχτούν----. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !

Φίλε μου, καταρχήν καλώς ήρθες στο φόρουμ. Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, διάβασε τις προηγούμενες σελίδες καθότι δεν ρωτάς κάτι που δεν έχει απαντηθεί. Εαν έχεις κάποιες επιπλέον απορίες, είμαστε στην διάθεση σου, ευχαριστώ.

manos2016
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από manos2016 »

Απλά ρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με βάση αυτά τα προβλήματα. Από την δική σου εμπειρία.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

manos2016 έγραψε:Απλά ρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με βάση αυτά τα προβλήματα. Από την δική σου εμπειρία.

Ναι έχεις πολλές πιθανότητες, οι οποίες όμως είναι με το μέρος σου, όμως δεδομένο όχι, έγκυται στους χειρισμούς που θα κάνεις εσυ, και σε τι ιατρούς θα πέσεις.

DS

Δημοσίευση από DS »

dn24 έγραψε:
manos2016 έγραψε:Απλά ρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με βάση αυτά τα προβλήματα. Από την δική σου εμπειρία.

Ναι έχεις πολλές πιθανότητες, οι οποίες όμως είναι με το μέρος σου, όμως δεδομένο όχι, έγκυται στους χειρισμούς που θα κάνεις εσυ, και σε τι ιατρούς θα πέσεις.

Φίλε dn24, ξέρεις μήπως σε περίπτωση που δεν δώσουν αναβολή, αν γίνεται πάλι να φύγεις απο το στρατόπεδο; Για παράδειγμα, εγώ θα πρέπει να γυρίσω στο εξωτερικό όπου διαμένο μετά από λίγες μέρες προκειμένου να συνεχίσω τη δουλειά μου. Αν δεν μου δώσουν την αναβολή, γινεται πχ να φυγω και να στειλω την αιτηση για ανυποτακτος εξωτερικου, ή σε αυτή τη φάση θα ειναι ήδη πολυ αργα;

Ευχαριστώ!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DS έγραψε:Φίλε dn24, ξέρεις μήπως σε περίπτωση που δεν δώσουν αναβολή, αν γίνεται πάλι να φύγεις απο το στρατόπεδο; Για παράδειγμα, εγώ θα πρέπει να γυρίσω στο εξωτερικό όπου διαμένο μετά από λίγες μέρες προκειμένου να συνεχίσω τη δουλειά μου. Αν δεν μου δώσουν την αναβολή, γινεται πχ να φυγω και να στειλω την αιτηση για ανυποτακτος εξωτερικου, ή σε αυτή τη φάση θα ειναι ήδη πολυ αργα;

Ευχαριστώ!

Θα σου απαντήσω, αν και είμαστε στα όρια του offtopic, έχουμε ξεχωριστό νήμα για τους ανυπότακτους εξωτερικού, οπότε οι επόμενες σου απορίες, μπορούν να γίνονται εκεί φίλε μου, σου απαντάω εδώ καθότι δεν μπορώ να σε ενημερώσω με ΠΜ για την μετάφορα του μηνύματος, σου απαντώ εδώ για τελευταία φορά στο νήμα αυτό.

Αυτό που με ρωτάς, αν κατάλαβα σωστά,-αν δεν καταλαβα κάνε μου διευκρινιστική-, είναι ότι σε περίπτωση που έχεις χαρακτηριστεί ήδη ανυπότακτος εξωτερικού, παρουσιαστείς στο στρατόπεδο για αναβολή, αλλά αν δεν στην δώσουν, εαν μπορείς να φύγεις απο το στρατόπεδο, και να συνεχίσει να σε "πιάνει" το καθεστώς που ισχύει με τον νέο νόμο, σωστά; Σε ρωτάω για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κουβέντα, μην σου απαντάω άλλα ντ'άλλων. Πάντως θα σου δώσω μια πληροφορία, ότι αν παρουσοαστείς, σίγουρα θα σου δώσουν αναβολή για ψυχολογικούς λόγους αν την ζητήσεις. Το μη σίγουρο που είπα παραπάνω, είναι για την διαδικασία μέσω φρουραρχείου.

DS

Δημοσίευση από DS »

dn24, Ευχαριστώ και πάλι! Η απαντηση σου με καλυψε. Συγνωμη αν βγηκα λιγο εκτος θεματος
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης