Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 15
Μάλιστα! Ευχαριστώ και πάλι! Από την διαδικασία μέσω στρατοπέδου υπάρχει πάλι επιτροπή; Και κάτι ακόμα ως προς αυτά που πρέπει να απαντήσω εγώ... Επειδή το διάβασα εδώ σε ποστ άλλου παιδιού που τον ρώτησαν για την αναβολή λόγω σπουδών... Αν με ρωτήσει κάτι για την αναβολή σπουδών τι θα ήταν καλό να πω?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 32
- Επικοινωνία:
vetmed1 έγραψε:Μάλιστα! Ευχαριστώ και πάλι! Από την διαδικασία μέσω στρατοπέδου υπάρχει πάλι επιτροπή; Και κάτι ακόμα ως προς αυτά που πρέπει να απαντήσω εγώ... Επειδή το διάβασα εδώ σε ποστ άλλου παιδιού που τον ρώτησαν για την αναβολή λόγω σπουδών... Αν με ρωτήσει κάτι για την αναβολή σπουδών τι θα ήταν καλό να πω;
Θα σε στειλουν σε ΣΤΕΠ, ή εαν δεν υπάρχει, στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ευχαριστώ πολύ! Αυτή η μετακίνηση -αν γνωρίζεις- γίνεται με λεωφορείο του στρατού;
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ πολύ! Αυτή η μετακίνηση -αν γνωρίζεις- γίνεται με λεωφορείο του στρατού;[/QUOTE]
Θα τους ρωτήσεις, εάν υπάρχει κίνηση Του στρατοπέδου πρός το ιατρείο (ΣΤΕΠ) ή το στρατιωτικό νοσοκομείο που θα σε στειλουν, εάν δεν στο πουν δηλαδή απο μόνοι τους.
Πιο απλά αν σε μπερδεύω, θα τους πείς εαν γίνεται να πας με όχημα του στρατού καθότι δεν έχεις χρήματα για τις μετακινήσεις. Και ίσως κανονίσουν κίνηση για να σε μεταφέρουν, άλλωστε πιθανόν να μην είσαι και ο μόνος για αναβολή.
Θα τους ρωτήσεις, εάν υπάρχει κίνηση Του στρατοπέδου πρός το ιατρείο (ΣΤΕΠ) ή το στρατιωτικό νοσοκομείο που θα σε στειλουν, εάν δεν στο πουν δηλαδή απο μόνοι τους.
Πιο απλά αν σε μπερδεύω, θα τους πείς εαν γίνεται να πας με όχημα του στρατού καθότι δεν έχεις χρήματα για τις μετακινήσεις. Και ίσως κανονίσουν κίνηση για να σε μεταφέρουν, άλλωστε πιθανόν να μην είσαι και ο μόνος για αναβολή.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Από ότι διαβάζω σίγουρα δεν θα είμαι... Μακάρι να είμαι και κάπου κοντά στην Αττική! Ευχαριστώ για την υπομονή!
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
vetmed1 έγραψε:Από ότι διαβάζω σίγουρα δεν θα είμαι... Μακάρι να είμαι και κάπου κοντά στην Αττική! Ευχαριστώ για την υπομονή!
Εμείς σε ευχαριστούμε, για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.
Γεια σας παιδιά, καλημέρα. Στις 31/12 έληξε η αναβολή μου για λόγους σπουδών,(σε ΑΕΙ), και είναι να μπω το μάρτη. Για μια σειρά από λόγους (ψυχολογικές συνθήκες, και ότι είχα μπει σε άλλη σχολή αρχικά), έχω ακόμα αρκετά μαθήματα και χρειάζομαι αναβολή ώς τον επόμενο οκτώβρη. Για τις ψυχολογικές συνθήκες (κατάθλιψη-μετατραυματικό στρες) έχω απευθυνθεί από τις αρχές της χρονιάς σε ψυχολόγο και έχω δρομολογήσει τη θεραπεία.(δεν μου έχει πει ακόμα αν χρειάζομαι παραπομπή σε ψυχίατρο από καθαρά ιατρική άποψη, έχω κάνει μόνο 2 συνεδρίες).
Επικοινωνώντας με τη στρατολογία μου είπαν να πάω από εκεί (σπουδάζω σε άλλη πόλη και έχω ακόμα εξεταστική) με ενα πιστοποιητικό σπουδών, και αν κατάλαβα καλά να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους, μέχρι την επόμενη ΕΣΣΟ. Μετά να απευθυνθώ σε ψυχίατρο για να μπορέσω να πάρω περαιτέρω αναβολή.
Έχω τις εξής απορίες: Στην υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται να συμπλήρώσω, είναι πιθανό αν πω για σπουδές να μη μου τη δώσουν;
Στην αναβολή για ψυχολογικούς θα χρειαστεί μετά στο φρουραρχείο να πάω 2 φορές (τη 2η για να περάσω απο επιτροπή); Μπορώ να ζητήσω απευθείας για 1,5 χρόνο;
Δεν επιδιώκω απαλλαγή, υπάρχει πιθανότητα να μη μπορώ μετά (αν πάρω για 1,5 χρόνο) να μη γίνω δεκτός π. Χ. Για δόκιμος;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Επικοινωνώντας με τη στρατολογία μου είπαν να πάω από εκεί (σπουδάζω σε άλλη πόλη και έχω ακόμα εξεταστική) με ενα πιστοποιητικό σπουδών, και αν κατάλαβα καλά να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους, μέχρι την επόμενη ΕΣΣΟ. Μετά να απευθυνθώ σε ψυχίατρο για να μπορέσω να πάρω περαιτέρω αναβολή.
Έχω τις εξής απορίες: Στην υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται να συμπλήρώσω, είναι πιθανό αν πω για σπουδές να μη μου τη δώσουν;
Στην αναβολή για ψυχολογικούς θα χρειαστεί μετά στο φρουραρχείο να πάω 2 φορές (τη 2η για να περάσω απο επιτροπή); Μπορώ να ζητήσω απευθείας για 1,5 χρόνο;
Δεν επιδιώκω απαλλαγή, υπάρχει πιθανότητα να μη μπορώ μετά (αν πάρω για 1,5 χρόνο) να μη γίνω δεκτός π. Χ. Για δόκιμος;
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Παύλος έγραψε:Γεια σας παιδιά, καλημέρα. Στις 31/12 έληξε η αναβολή μου για λόγους σπουδών,(σε ΑΕΙ), και είναι να μπω το μάρτη. Για μια σειρά από λόγους (ψυχολογικές συνθήκες, και ότι είχα μπει σε άλλη σχολή αρχικά), έχω ακόμα αρκετά μαθήματα και χρειάζομαι αναβολή ώς τον επόμενο οκτώβρη. Για τις ψυχολογικές συνθήκες (κατάθλιψη-μετατραυματικό στρες) έχω απευθυνθεί από τις αρχές της χρονιάς σε ψυχολόγο και έχω δρομολογήσει τη θεραπεία.(δεν μου έχει πει ακόμα αν χρειάζομαι παραπομπή σε ψυχίατρο από καθαρά ιατρική άποψη, έχω κάνει μόνο 2 συνεδρίες).
Στην αναβολή για ψυχολογικούς θα χρειαστεί μετά στο φρουραρχείο να πάω 2 φορές (τη 2η για να περάσω απο επιτροπή) ; Μπορώ να ζητήσω απευθείας για 1,5 χρόνο;
Καλώστον Παύλο. Μπορείς να υπηρετήσεις ως δόκιμος εαν έχεις αναβολή.
6 μήνες αναβολή θα σου δώσουν για ψυχολογικούς λόγους για τις αιτίες που την θέλεις εσυ, εκτός και αν κριθείς ότι όντως πάσχεις απο κάποια συγκεκριμένα ψυχικά νοσήματα, και πάρεις παραπάνω, πάντως σε καμία περίπτωση δεν την ζητάς εσυ την διάρκεια αναβολής.
Αναβολή για κοινωνικούς λόγους, με ένα απλό πιστοποιητικό σπουδών, πρώτη φορά το ακούω. Σου εφιστώ την προσοχή. Πάρε μαζί σου εκκαθαριστικό της εφορίας εαν κάνεις φορολογική δήλωση. Εαν δεν κάνεις, θα πάρεις των γονιών σου, επίσης πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδίδεται αυθημερόν ως έγγραφο, και το πιστοποιητικό σπουδών που σου είπαν. Αρχικά, θα τους πείς ότι θές την αναβολή αυτή, γιατί δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να παρουσιαστείς τώρα άμμεσα,(εκεί θα πατήσεις επάνω και στα εκκαθαριστικά που θα πάρεις μαζί σου). Έπειτα, θα τους πείς ότι λόγω των σπουδών (εκεί θα επιδείξεις το πιστ/κό σπουδών) σου έχεις μείνει πολύ πίσω οικονομικά. Και έτσι θα την πάρεις. Γύρευε εκεί στην στρατολογία ποιός θα σήκωσε το τηλέφωνο, άμα το σήκωσε και κάνας ΕΠΟΠ Στρατολογίας, ίσως και λογικά αυτά που άκουσες. Ευχαριστώ.
Γεια σας παιδια. Εχω και γω μια ερωτηση για αναβολη. Εληξε η αναβολη μου 31/12 και παρουσιαζομαι το Μαρτιο. Λογω διαμονης και εργασια στο εξωτερικο, δεν μπορω να γυρισω για την θητεια. Συνεπως λεω να παρουσιαστω στο κεντρο (οπως αναφερθηκε και σε προηγουμενα ποστς) με οτι χαρτι εχω που να δειχνει παρουσια μου στο εξωτερικο και οικονομικες δυσκολιες των γονιων μου και να ζητησω παραταση. Απ οτι εχω καταλαβει, αυτο μπορει να γινει και επισημως αυτο γραφεται σαν αναβολη για ψυχολογικους λογους. Μπορειτε να επιβεβαιωσει καποιος απο εμπειρια οτι αυτο συμβαινει; Επισης, αν για καποιο λογο δεν μου δωσουν αναβολη και με δεδομενο οτι λογω δουλειας δεν μπορω να υπηρετησω τωρα, ξερει κανεις πως μπορω να φυγω και τι κυρωσεις εχω; Ευχαριστω!
Υπάρχει σχετικό θέμα και περιγράφονται αναλυτικά τι ισχύει με κυρώσεις και πρόστιμα. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και θα σε καλύψουν οι απαντήσεις.
Ανυπότακτοι Εξωτερικού
Ανυπότακτοι Εξωτερικού
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Γεια και από εμένα. προκαταβολικά ευχαριστώ στην οποία βοήθεια. είμαι γεννηθείς του 1988 και η αναβολή προφανώς τελειώνει 31/12/15. όποτε γύρω στον Μάρτη θα μου έρθει και το χαρτί. Η ερώτηση μου είναι μόνο για λόγους ψυχολογικού περιεχομένου δικαιούμαι αναβολή;(γτ όπως διαβαςα Αυτό ισχύει). και αν ναι ποσο; Επίσης αυτό φαίνεται καπου; καθώς μετέπειτα θέλω να αρχίσω ιατρική ειδικότητα.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
NickGiannako έγραψε:Γεια και από εμένα. Προκαταβολικά ευχαριστώ στην οποία βοήθεια. Είμαι γεννηθείς του 1988 και η αναβολή προφανώς τελειώνει 31/12/15. Όποτε γύρω στον Μάρτη θα μου έρθει και το χαρτί. Η ερώτηση μου είναι μόνο για λόγους ψυχολογικού περιεχομένου δικαιούμαι αναβολή;(γτ όπως διαβαςα Αυτό ισχύει). Και αν ναι ποσο; Επίσης αυτό φαίνεται καπου; Καθώς μετέπειτα θέλω να αρχίσω ιατρική ειδικότητα.
Καλησπέρα φίλε μου, και σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ. Διάρκειας πάνω απο 2μηνη ναι, μονο για ψυχολογικούς λόγους μπορείς να πάρεις για την δική σου περίπτωση, και συγκεκριμένα θα πάρεις 6μηνη για απλή αγχώδης διαταρραχή/κρίση άγχους, αναβολές για σοβαρότερα ψυχικά νοσήματα αποδεδειγμένα και με διάγνωση της ιατρικής επιτροπής που θα επικυρώσει μια αναβολή, μπορεί να πάρει κάποιος 1 ετους ή διετής. Επίσης υπάρχει και η αναβολή για κοινωνικούς λόγους, η οποία είναι 3μηνη, δηλαδή για 1 ΕΣΣΟ ουσιαστικά/πρακτικά. Ευχαριστώ.
Ευχαριστω για την απαντηση. Η ερωτηση μου ηταν ομως κυριως για το κατα ποσο ειναι πιθανον να μη μου δωσουν αναβολη εφοσον τη ζητησω στο κεντρο. Απο οτι εχω καταλαβει η ανυποταξια εξωτερικου ειναι διαφορετικο θεμα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια. αλλα όλες οι προαναφερθείσες αναβολες 6μηνη 12 μήνη 24 μήνη για ψυχολογικούς λόγους δεν αναγράφονται πουθενά με το τέλος της θητείας ; (Συγγνώμη που ρωτάω συνέχεια θέλω να το ξέρω σίγουρα ) και επουδενί δεν θέλω Ι5. θελω απλά να τελειωςω την σχολή μου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες