Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
mixalis760
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από mixalis760 »

Το μονο που φοβαμαι ειναι ειδα μερικα βιντεο στο ιντερνετ και ειναι πραγμματικα παν δυσκολα δεν ξερω η αληθεια ειναι αν μπορω να τα καταφερω ολα αυτα. Για πεζικος τι λετε μαπα?
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Πολλά να ξέρεις είναι σούπερ καλά σκηνοθετημένα για τα μάτια του κόσμου. Όχι ότι δν τα κάνουν τα παιδιά. Απλά η παρουσίαση σε κάνει να αναρωτιέσαι πως τα κάνουν όλα αυτά. Μάντεψε τι. Και εσύ θα τα κάνεις και θα ξεχάσεις πως κάποτε αμφέβαλες. Αν το θες πραγμαιτκά, τελείωσαν οι αμφιβολίες. Το κάνεις.

Τί εννοείς πεζικός; ΛΟΚ;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Τιποτα δεν ειναι μαπα, ολοι προσφερουν στην πατριδα στα μετρα των δυνατοτητων τους. Τρεφω απεριοριστη εκτιμηση για τα παιδια που υπηρετησαν σε μοναδες πεζικου στον Εβρο και αγογγυστα περαιωσαν τις στρατιωτικες τους υποχρεωσεις. Αναφορικα με το πως ηταν τα πραγματα στο παρελθον συγκριτικα με το παρον, μη σε απασχολει. Αγγαρειες θα κανεις οπου και να υπηρετησεις. Για το θεσμο του δοκιμου που λεει και ο φιλος παραπανω, κοιτωντας πισω, δεν ειμαι πεπεισμενος οτι αξιζει τον κοπο. Φιλικα
mixalis760
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ναι ρε φιλε εγω ΛΟΚ θελω να παω αλλα και πεζικος το σκεφτομαι για κυπρο... Δεν ξερω τι να κανω αν θα αντεξω θελω μορια εχω ακουσει βοηθαει πολυ αν πας κυπρο και δεν σκεφτομαι πολυ σοβαρα.
mixalis760
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Φιλε εννοειτε αυτο και δεν το λεω για τις αγγαρειες οπου και να πας θα κανεις... Εγω το λεω απο την πλευρα αξιζει; Και θελω να μαθω πως ειναι εκει τωρα; Και θα θελα να ρωτησω και κατι αλλο αμα παω κυπρο πεζικος περνω μορια η πρεπει να μπω ντε και καλα ΛΟΚ η κατι αλλο;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Το αν αξιζει ειναι πολυ σχετικο φιλε μου. Κατα την αυστηρα προσωπικη μου γνωμη,αξιζει να υπηρετησεις τη θητεια σου στις ειδικες δυναμεις. Μορια απο υπηρεσια στο πεζικο στην Κυπρο δε παιρνεις. Το αν θα σου χρειαστουν τα μορια στο εγγυς και μακροτερο μελλον, σε μια περιοδο που δε βγαινουν προκηρυξεις, ειναι εντελως αλλο θεμα βεβαια !
mixalis760
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αυτοοο μου λενε ολοι φιλε μου οτι τα μορια δεν τα χρειαζεσαι γιατι δεν βγαινουν προκηρυξεις... Οποτε θα μου ειναι και αχριστα ετσι;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Κατα πασα πιθανοτητα ναι. Αυτο δε χρειαζεται να αποτελεσει ανασταλτικο παραγοντα για να υπηρετησεις τη θητεια σου στις Ε. Δ ομως. Και ως μεγαλυτερος αν θελεις να σου δωσω και μια παραινεση: Αν σε ενδιαφερουν τα σωματα ασφαλειας κανε την προσπαθεια σου μεσα απο την ορθοδοξη οδο προσβασης --> πανελληνιες, οσο σε καλυπτει το οριο ηλικιας. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Ίσως τα μόρια να είναι χρήσιμα σε περίπτωση που βρεις εταιρία security να ζητάει κόσμο. Αλλά και πάλι θα πρέπει να φοιτήσεις σε σχετική σχολή μετά το στρατό.
Panos

Δημοσίευση από Panos »

Καλησπέρα, σε 1 χρόνο ίσως και λιγότερο ενδέχεται να διακόψω την αναβολή και να πάω στις ΕΔ.
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
1) Λογικά θα μπώ ...6 το πολύ 27 χρονών. Μετανιώνω που δεν πήγα μετά το λύκειο αλλα ότι έγινε έγινε. Γενικά ένας 27χρονος θα την παλέψει εκεί και τι ηλικίες συνήθως πηγαίνουν;
2) Έχω 2.5 βαθμούς μυωπία, θα με δυσκολέψει αυτό το θέμα ή να πάω να κάνω laser να μην το έχω βάσανο;
3) Είμαι 65 κιλά, όχι αρκετά αθλητικός καθώς έχω να προπονηθώ χρόνια αλλά σίγουρα θα ξεκινήσω προπόνηση κανα 6μηνο πριν μπώ (λογικά τρέξιμο και αερόβιες για αντοχή). Σωματικά θα τα καταφέρω ή θα δυσκολευτώ;
4) Είμαι συνειδητοποιημένος που πάω και γιατί, απο ψυχολογικό πόλεμο δεν νομίζω να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα διότι το όλο θέμα είναι να υπακούς τυφλά εντολές αν δεν κάνω λάθος;
και το πιο σημαντικό:
5) Να δηλώσω ότι ξέρω πληροφορική (λόγο σπουδών και δουλειάς μου) ή μπορεί να με βάλουν σε γραφείο και να χάσω σημαντικές εκπαιδεύσεις/ασκήσεις κλπ;

Ευχαριστώ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από D.Y.K »

Panos έγραψε:Καλησπέρα, σε 1 χρόνο ίσως και λιγότερο ενδέχεται να διακόψω την αναβολή και να πάω στις ΕΔ.
1) Λογικά θα μπώ ...6 το πολύ 27 χρονών. Μετανιώνω που δεν πήγα μετά το λύκειο αλλα ότι έγινε έγινε. Γενικά ένας 27χρονος θα την παλέψει εκεί και τι ηλικίες συνήθως πηγαίνουν;
2) Έχω 2.5 βαθμούς μυωπία, θα με δυσκολέψει αυτό το θέμα ή να πάω να κάνω laser να μην το έχω βάσανο;
3) Είμαι 65 κιλά, όχι αρκετά αθλητικός καθώς έχω να προπονηθώ χρόνια αλλά σίγουρα θα ξεκινήσω προπόνηση κανα 6μηνο πριν μπώ (λογικά τρέξιμο και αερόβιες για αντοχή). Σωματικά θα τα καταφέρω ή θα δυσκολευτώ;
4) Είμαι συνειδητοποιημένος που πάω και γιατί, απο ψυχολογικό πόλεμο δεν νομίζω να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα διότι το όλο θέμα είναι να υπακούς τυφλά εντολές αν δεν κάνω λάθος;
και το πιο σημαντικό:
5) Να δηλώσω ότι ξέρω πληροφορική (λόγο σπουδών και δουλειάς μου) ή μπορεί να με βάλουν σε γραφείο και να χάσω σημαντικές εκπαιδεύσεις/ασκήσεις κλπ;

Ευχαριστώ

1) Την έχουν παλέψει και μεγαλύτεροι από εσένα συνεπώς θεωρητικά ναι, αλλά εγώ στην θέση σου την ίδια ερώτηση θα την έκανα στον εαυτό μου.

2) Το όριο μυωπίας είναι μέχρι 2,5 αλλά καλού κακού αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις και laser πριν την θητεία σου αλλά όχι αποκλειστικά για την θητεία σου και μόνο τότε γιατί όχι;

3) Σωματικά τα καταφέρνεις ακόμη και αν είσαι εντελώς αγύμναστος πλέον αρκεί να το λέει η καρδούλα σου. Φυσικά η όποια προετοιμασία πριν την θητεία σου σαφώς και θα σε βοηθούσε επιπλέον. Έχε πάντως υπόψη σου ότι μέρα με την μέρα όταν με το καλό υπηρετήσεις και κυρίως στην μονάδα που θα πας η σωματική σου κατάσταση θα βελτιώνεται συνεχώς.

4) Εφόσον είσαι συνειδητοποιημένος η συγκεκριμένη ερώτηση είναι άτοπη. Ωστόσο για να σου δώσω ένα στίγμα οι διαταγές που θα λαμβάνεις είναι πάντα μέσα στα πλαίσια (ειδικά πλέον) της Στρατιωτικής δεοντολογίας.

5) Το δηλώσεις δεν το δηλώσεις στον Στρατό τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν σου εγγυάται το που θα τοποθετηθείς, το αν και το πότε. Εσύ φρόντισε να είσαι όσο πιο σωστός, σοβαρός και φιλότιμος (μέσα σε νορμάλ πλαίσια και όχι υπερβολές) μπορείς και σου υπόσχομαι ότι θα κάνεις μια αξέχαστη θητεία γεμάτη εμπειρίες και αποκόμιση κερδών.

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από lephleg »

Panos έγραψε:Καλησπέρα, σε 1 χρόνο ίσως και λιγότερο ενδέχεται να διακόψω την αναβολή και να πάω στις ΕΔ.
και το πιο σημαντικό:

Ευχαριστώ

Φιλε πηγαινε και μη φοβασαι, ακουγεσαι αποφασισμενος.

Ειμαστε πανω κατω στα ιδια και μπηκα περυσι με τις ιδιες αποριες.26 χρονων,2,5-3 μυωπια,67 κιλα (εγιναν 62 μεχρι να παρω μπερε Εικόνα), ειχα να κανω σοβαρη γυμναστικη απτο Λυκειο (εκανα μονο μια 3μηνη προετοιμασια πριν μπω) και πληροφορικαριος με 1,5 χρονο καθιστικης εργασιας πιο πριν.

Δεν θα σου πω μαλκιες οτι δεν ζοριστηκα (ειδικα στο τρεξιμο μεχρι να παρω μπρος εφτυσα αιμα) Θα σου πω απλα πως δεν κοπηκα. Αν ξερεις γιατι πας εκει, δεν εχεις λογο να φοβασαι. Θα κλονιστει αρκετες φορες η πιστη στον εαυτο σου, θα φτανεις στα ορια σου αλλα το θεμα θα ειναι στο μυαλο. Να μην υποκύψεις. Η ολοκληρωση της εκπαιδευσης θα ειναι απο τα καλυτερα συναισθηματα ικανοποιησης και υπερηφανειας που θα ζησεις.

Εσυ βεβαια επειδη εχεις χρονο μπορεις να πας προετοιμασμενος και να σου φανει κατασκηνωση. Τρεχα αν μπορεις εστω μια φορα τη βδομαδα για ενα μισαωρακι. Φτασε στο σημειο να παιρνεις 25-30 καλες και δουλεψε λιγο μονοζυγο. Ειναι υπεραρκετα.

Το γραφειο προσωπικα το απεφυγα για τους λογους που αναφερεις. Πηγαν να με βαλουν εφοδιασμο και αρνηθηκα διοτι θα περναγα τη μιση θητεια μπροστα σε ενα PC και αυτο δεν ηταν κατι που ηθελα. Θα σε περασουν βεβαια για τρελο γτ ολοι θα κανουν κρα για τετοιες καβατζες, αλλα στ'***** σου. Τη δουλεια τους αυτοι, το δρομο σου εσυ.Εικόνα

Άβαταρ μέλους
george_p
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από george_p »

Καλησπερα και απο εμενα. Λογικα τον Νοεμβριο φανταρος και θελω να ρωτησω καποια πραγματα. Θα κοψω την αναβολη τωρα, το πρωτο χαρτι (στα 18 μου) ειχε ερθει για πεζοναυτης. Τωρα μιας και ειμαι φοιτητης στην Θεσσαλονικη και θελω να ειμαι κοντα για αρκετους λογους κοιτουσα καποιες αλλες μοναδες.1) Ειδα την μοναδα στην Ρεντινα και ψαχνοντας ειδα οτι εκει κανουν εκπαιδευση στελεχη. Δηλαδη σαν απλη θητεια δεν γινεται να παει καποιος στην δ' μκ στην Ρεντινα; Η γινεται να πας λοκαντζης απλα δεν θα πας κεαπ που ειναι για στελεχη;

2) Επισης το πρωτο χαρτι που ηρθε και πηρα αναβολη ηταν πεζοναυτης. Τωρα θα ξαναερθει το ιδιο για ειδικες δυναμεις η μπορει και απλα πεζικο στο ακυρο;

3) Καποιος που να εχει παει Ρεντινα (προσφατα σχετικα) και να μου πει εμπειριες, εντυπωσεις, ασκησεις κτλ.

Ευχαριστω εκ των προτερων παιδια.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Στο στρατοπεδο της Ρεντινας εδραζονται το ΚΕΑΠ (κεντρο εκπαιδευσης ανορθοδοξου πολεμου, εκει που λες οτι εκπαιδευονται τα στελεχη) και η Δ μοιρα καταδρομων. Οργανικα ειναι διαφορετικες μοναδες στο ιδιο στρατοπεδο. Εσυ εφοσον παρεις μεταθεση για Ρεντινα θα ειναι για τη Δ μοιρα. Εφοσον αφου παρεις το μπερε, εχεις καποια καλη γνωριμια, μπορεις να επιδιωξεις μεταθεση για ΚΕΑΠ, οπου θα ασκεις καθαρα επιτελικα καθηκοντα, βλεπε μαγειρια, ιατρειο κλπ, καμμια σχεση με το προγραμμα που θα εχεις στη Δ. Και θα αισθανεσαι εξτρα προνομιουχος γιατι θα βλεπεις μεσα απο στεγνη παραλλαγη τα στελεχη και τα δοκεμον να τρεχουν, κατα τη διαρκεια των σχολειων. Για το δευτερο χαρτι που θα σου ερθει, δε γνωριζω εμπεριστατωμενα, αλλα εικαζω πως θα ειναι σε εντελως τυχαιο προορισμο - ασχετο με το πρωτο χαρτι. Για εντυπωσεις για Ρεντινα, εννοεις ΚΕΑΠ ή Δ ; Ο, τι και να ειναι, μια συντομη φυλλομετρηση στο φορουμ θα σε διαφωτισει, υπαρχουν τα παντα
Άβαταρ μέλους
george_p
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από george_p »

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι εψαξα (οχι παρα πολυ για να ειμαι ειλικρινης) στο φορουμ αλλα συγκεκριμενα αυτο που ηθελα δεν βρηκα γι αυτο εκανα τις ερωτησεις.Εντυπωσεις θα ηθελα και απο τα δυο για να πω την αληθεια. Γνωριμια ναι εχω αλλα δεν θα την εβαζα ποτε για να αραξω η να λουφαρω. Θα την εβαζα για να παω Ρεντινα σιγουρα. Ανωμαλια ακουγεται αλλα πλεον αφου ειναι 9μηνες αξιζει να ζησεις κατι ξεχωριστο ειδικα αν σου αρεσει.

Καταλαβα αυτο που μου ειπες οτι στεγαζονται δυο διαφορετικες μοναδες στο ιδιο στρατοπεδο αλλα σαν απλος φανταρος με 9μηνη θητεια μπορω να τελειωσω και κεαπ η ειναι μια εκπαιδευση μονο για στελεχη; Αν εχεις προσωπικη εμπειρια απο Ρεντινα η καποιος αλλος θα ηθελα να μου πειτε ασκησεις, προγραμμα κτλ. Ενδιαφερομαι πολυ. Επισης αν υπαρχει σε καποιο θεμα κατι για την Ρεντινα αποκλειστικα και δεν το βρηκα ας μου δωσετε το λινκ. Ευχαριστω και παλι.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες