Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
antonis67
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από antonis67 »

Αρχικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση (εγινα μελος και αλλαξε το ονομα). Εχω διαβασει αρκετα εδω στο forum σας και εχω δει διαφορες απαντησεις. Θα ηθελα απλα μια γνωμη (γενικη) για τα Λ. Ο. Κ απο καποιον που να εχει παει προσφατα. Οσον αφορα την Κυπρο θα ηθελα να παω η αληθεια ειναι απλα ειμαι φοιτητης ακομα και μια μικρη αδεια να δωσω 1-2 μαθηματα θα την ηθελα τον Γεναρη (αν μου δωσουν... ) και η Κυπρος πεφτει λιγο μακρια αρα αποτελει αποτρεπτικο.
DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από DM90 »

antonis67 έγραψε:Αρχικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση (εγινα μελος και αλλαξε το ονομα). Εχω διαβασει αρκετα εδω στο forum σας και εχω δει διαφορες απαντησεις. Θα ηθελα απλα μια γνωμη (γενικη) για τα Λ. Ο. Κ απο καποιον που να εχει παει προσφατα. Οσον αφορα την Κυπρο θα ηθελα να παω η αληθεια ειναι απλα ειμαι φοιτητης ακομα και μια μικρη αδεια να δωσω 1-2 μαθηματα θα την ηθελα τον Γεναρη (αν μου δωσουν... ) και η Κυπρος πεφτει λιγο μακρια αρα αποτελει αποτρεπτικο.

Το πως είναι τα πράγματα σε κάθε μονάδα εξαρτάται κυρίως από τα στελέχη που έχει. Κύπρο έχει πολύ δυνατή εκπαίδευση πάντως.

Όπου θέλουν θα σε στείλουν.εκτός αν δηλώσεις Κύπρο, που μπορεί να σε στείλουν έτσι και αλλιώς πάντως έχε υπόψιν πως αν Δηλώσεις ορεινός υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν και σε αμφίβια μοίρα.

Θα σου πρότεινα και εγώ Κύπρο πάντως χωρίς δεύτερη σκέψη. Νάουσα δεν είναι σίγουρο ότι θα πας και να πας άντε να βγαίνεις εξοδούχος με διανυκτέρευση και θα μπαίνεις 6-7 το πρωί μέσα. Ε και; Μην μασάς για την απόσταση Λευκωσία-Θεσσαλονίκη είναι 2 ώρες απόσταση, τίποτα, έτσι και αλλιώς κυρίως στο στρατόπεδο θα είσαι 9 μήνες είναι. Και μην σου πω πιο πολλές μέρες θα περάσεις σπίτι σου αν πας εκεί παρά αν μείνεις Ελλάδα.

Στην Ελλάδα θα πάρεις 4 μέρες άδεια ορκωμοσίας και από κει και πέρα έχεις 15 μέρες κανονική άδεια παρόλο που πάντα υπάρχουν εξτρά, εορταστικές, εκλογικές, τιμητικές, φοιτητικές κλπ που δεν είναι σίγουρο ότι θα τις πάρεις, και να τις πάρεις δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας κάθε φορά.

Στην Κύπρο θα πάρεις 5 μέρες τιμητική πριν πας και μπορεί να πάρεις και παραπάνω μέρες ανάλογα με το πότε θα πετάξεις,12 μέρες ΤΑΠ και 10 μέρες επαναπατρισμού και συνήθως μένουν υπόλοιπο 3 μέρες κανονικής άδειας στο τέλος. Δηλαδή 27 μέρες παραπάνω, ένα μήνα σχεδόν στην χειρότερη περίπτωση... Και η θητεία σου ουσιαστικά θα τελειώσει με τον επαναπατρισμό γιατί μετά δεν θα σε πιάνει τίποτα... Και τον τελευταίο μήνα θα σε στείλουν κοντά στο σπίτι σου δηλαδή Νάουσα Εικόνα Εγώ όταν επαναπατρίστικα κόλλησα και 4 μέρες αιμοδοτική και είχα άδεια μέχρι την ημέρα απόλυσης μου. Και οι σειρές στην Ελλάδα περιμέναν πως και πως να περάσουν οι 20 τελευταίες παλιομέρες...

Άδεια εκεί θα πάρεις 2 φορές από 12 μέρες η καθεμία το λιγότερο και αν πέφτουν και τίποτα Χριστούγεννα ή Πάσχα είναι +8,20 μέρες άδεια συνεχόμενα είναι μεγάλο πράγμα... Και έχεις πάρα πολύ καλές πιθανότητες να προγραμματίσεις την άδεια σου για τις μέρες που θα σε βολεύουν.

Τέλος αν μπεις πχ με τη σειρά του Μαϊου, με λίγη τύχη θα είσαι σε άδεια ορκωμοσίας ή θα περιμένεις να πετάξεις για Κύπρο οπότε είναι πολύ εύκολο να είσαι έξω για την εξεταστική του Ιουνίου (το καλοκαίρι οι πτήσεις για Κύπρο με το C είναι πιο αραιές) αλλά και να μην είσαι Ιανουάριο θα επαναπατρίζεσαι. Εξαρτάται βέβαια απ'τις ημερομηνίες κατάταξης-εξεταστικής. Για να μην πω ότι θα δεις την τουριστική πλευρά της Κύπρου... Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι αν παίξεις τα χαρτιά σου σωστά και με λίγη τύχη μπορείς να αποκτήσεις μια εμπειρία που δεν πρόκειται να ζήσεις πουθενά αλλού και στην εξεταστική σου θα πας και γενικά θα περάσεις πολύ καλά. Ο τολμών νικά.

Zakynthinos

Δημοσίευση από Zakynthinos »

Καλησπέρα παιδιά!
Μπορεί να μου πει κάποιος ποιες είναι οι δοκιμασίες για να περάσεις Λ. Ο. Κ (Λόχος ορεινών καταδρομών);
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από D.Y.K »

Zakynthinos έγραψε:Καλησπέρα παιδιά!
Μπορεί να μου πει κάποιος ποιες είναι οι δοκιμασίες για να περάσεις Λ. Ο. Κ (Λόχος ορεινών καταδρομών) ;

Αθλήματα για κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Άβαταρ μέλους
Θανασης01
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Θανασης01 »

Ισχυει ακομα το Ναουσα Ρεντινα Δραμα για Ορεινα; Μηπως υπαρχει και κυπρος;

Δευτερο ζητημα αμα πεις εγω θελω ειδικες δυναμεις εφοσον δεν εχεις οριστει απο ην αρχη εχεις την ευχερεια να πεις εγω θελω ορεινα η εγω θελω θαλασσια; Και μετα υπαρχει η καταλληλη στοιχηση π. Χ ορεινα εκει θαλασσα εκει.
Τελος διαβασα καπου οτι για ορεινου τυπου στον λοχο μπορει να σε στειλουνε σε θαλασσα... Πολυ ωραια λεω εγω... Ισχυει;
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από greenalexyo »

Στο κεντρο θα διαλεξεις ποιες μοναδες προτιμας και με πια σειρα τις προτιμάς...
Ναι εχει και στην κυπρο Λοκ. Την Λ'μκ.
και ναι μπορει να δηλωσεις λοκ και να σε παρουν μακ... Αλλα πολυ σπανιο...
(αν δηλωσεις Κυπρο ομως ειναι 100% σιγουρο οτι θα σε παρουν)
Άβαταρ μέλους
Θανασης01
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Θανασης01 »

Ενταξει αλεξανδρε
Θανασης

Δημοσίευση από Θανασης »

Θελω να παω ειδικες δυμανης αλλα ειμαι κοντος μολις 1.68 θα εγω προβλημα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι.
sapphire19

Δημοσίευση από sapphire19 »

Οτι και να σας πουνε μακρια απο Ναουσα. Θα βγαλετε προβληματα στα ποδια σας. Η διοικηση του στρατοπεδου ειναι κακιστη. Μακρια απο Ναουσα μεχρι να αλλαξει διοικηση.
mixalis760
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από mixalis760 »

Καλησπερα σε ολους ειμαι 18 χρονον του χρονου μπενω και ειμαι 1.64 περιπου και το κακο ειναι οτι ειμαι ακομα 52 κιλα τρωω πολυ καλα αλλα δεν παχαινω με τιποτα! Θα ηθελα πολυ να μπω ειδικες δυναμης ΛΟΚ στην κυπρο ειμαι αθηνα εγω και ποιο πολυ θελω να παω, διοτι ειναι και ο οικονομικος λογος αλλα θελω να ειμαι και σε μια φορμα να γυμναζομαι με μια λεξη... Θα ηθελα την βοηθεια σας την γνωμη σας αμα αξιζει αν καταρχας θα με παρουνε και αν θα αντεξω... Αλλιος το σκεφτομουνα και πεζικος κυπρο αλλα ακουσα πολυ ξυσιμο πεφτει εγω ηθελα να παω ΛΟΚ για να εχω και ενα ωραιο αναμνηστικο
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

mixalis760 έγραψε: Καλησπερα σε ολους ειμαι 18 χρονον του χρονου μπενω και ειμαι 1.64 περιπου και το κακο ειναι οτι ειμαι ακομα 52 κιλα τρωω πολυ καλα αλλα δεν παχαινω με τιποτα! Θα ηθελα πολυ να μπω ειδικες δυναμης ΛΟΚ στην κυπρο ειμαι αθηνα εγω και ποιο πολυ θελω να παω, διοτι ειναι και ο οικονομικος λογος αλλα θελω να ειμαι και σε μια φορμα να γυμναζομαι με μια λεξη... Θα ηθελα την βοηθεια σας την γνωμη σας αμα αξιζει αν καταρχας θα με παρουνε και αν θα αντεξω... Αλλιος το σκεφτομουνα και πεζικος κυπρο αλλα ακουσα πολυ ξυσιμο πεφτει εγω ηθελα να παω ΛΟΚ για να εχω και ενα ωραιο αναμνηστικο
Να πας φιλε μου, το χαμηλο σου βαρος δε νομιζω οτι θα αποτελεσει ανασταλτικο παραγοντα για να σε δεχτουν ! Να διαθεσεις οσο το δυνατον περισσοτερο χρονο στη γυμναστικη (ειδικα τρεξιμο, καμψεις ελξεις κοιλιακους). Το αν θα αντεξεις θα το ανακαλυψεις μονος σου. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

mixalis760 έγραψε:Καλησπερα σε ολους ειμαι 18 χρονον του χρονου μπενω και ειμαι 1.64 περιπου και το κακο ειναι οτι ειμαι ακομα 52 κιλα τρωω πολυ καλα αλλα δεν παχαινω με τιποτα! Θα ηθελα πολυ να μπω ειδικες δυναμης ΛΟΚ στην κυπρο ειμαι αθηνα εγω και ποιο πολυ θελω να παω, διοτι ειναι και ο οικονομικος λογος αλλα θελω να ειμαι και σε μια φορμα να γυμναζομαι με μια λεξη... Θα ηθελα την βοηθεια σας την γνωμη σας αμα αξιζει αν καταρχας θα με παρουνε και αν θα αντεξω... Αλλιος το σκεφτομουνα και πεζικος κυπρο αλλα ακουσα πολυ ξυσιμο πεφτει εγω ηθελα να παω ΛΟΚ για να εχω και ενα ωραιο αναμνηστικο
Αφού έχεις χρόνο, σου συστήνω να πηγαίνεις για τρέξιμο τακτικά. Το βάρος σου είναι πλεονέκτημα πάντως. Θα χτίσεις πολύ πιο γρήγορα την αντοχή που χρειάζεσαι. Εκτός αυτού όμως θες και ψυχική αντοχή το οποίο όπως καταλαβαίνεις είναι προσωπικό. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις. Πρέπει απλά να το θες.
mixalis760
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από mixalis760 »

Πιστεψε το θελω παρα πολυ... Αλλα πρωτου παω θελω να και γνωμες. Εσυ τι πιστευεις ειναι καλη λυση γιατι διαβασα και αλλα μερη που λενε καμια σχεση με παλια π. Χ Αυτα που κανανε το 90 δεν ειναι τιποτα μπρωστα ς'αυτα που κανουνε τωρα, ειναι απατεωνια με την εννοια οτι πλεον μονο τουαλετες και πατωματα καθαριζεις...
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Για μένα καλή λύση είναι ΥΕΑ. Μπαίνω σε δυο εβδομάδες. Εάν θες σου λέω την προσωπική μου εμπειρία μετά από 5 μήνες που θα τελειώσω. Εν τω μεταξύ, αν δεν έχεις ακούσει τίποτα, δες εδώ:

http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/dea_1.asp

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης