ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Gregosu4
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Gregosu4 »

JohTehGreek σε ευχαριστώ για όλα.
Τώρα όσο αφορά Piripero για Κύπρο και αυπό που λες εγώ άκουσα στο Κέντρο ότι ο οπλίτης στην Κυπρο παίρνει 273 και κατι ψιλά και ο Δεκανεας 350 και κάτι ψιλά. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ να κάνω.

Απλά το θέμα είναι ότι σε διαλέγουν αυτοί και παιρνας και μια έξτρα εκπαίδευση.

Εγώ από ότι κατάλαβα πάντως μέχρι τώρα στον Ελληνικό Στρατο ελάχιστα πράγματα είναι στο χέρι σου. Οπότε κάνε σχέδια, δες τι στοχεύεις αλλά μην απογοητευτείς και πολύ μετά αν δε κάτσει κατι.

Piripero

Δημοσίευση από Piripero »

Gregosu4 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... και όντως πολλά δεν είναι στο χέρι μας και επίσης προετοιμαζομαι πάντα για το χειρότερο για να μην απογοητευτω.Καλή θητεία να έχουμε και ας οπλιστουμε με υπομονή για την συνέχεια.

Άβαταρ μέλους
Oliki_Katastrofh
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Oliki_Katastrofh »

Η 35ΜΚ Δινει μορια σαν ειδικες δυναμεις οπου χρειαζονται τα σωματα ασφαλειας πχ Ειδικοι φρουροι
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αν και παρατηρώ ότι δεν έχεις βάλει σημείο στίξης, ωστόσο υποθέτω ότι είναι σε μορφή ερώτησης, φυσικά και δίνει μόρια η 35.
Basilis

Δημοσίευση από Basilis »

Παιδιά πάω Στρατονομία Κύπρου με ειδικότητα δικύκλου, ξέρετε πόσα είναι τα λεφτά και οι άδειες;
liabu94
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από liabu94 »

Παρουσιαζομαι Μεσολογγι 14 Νοεμβριου και θελω να δηλωσω για ΕΛΔΥΚ. Ηθελα να ρωτησω, θα το δηλωσω την πρωτη μερα μολις παω, οι 4 επιλογες που σου λενε να βαλεις να βαλω πρωτα ΕΛΔΥΚ; Επισης ποσες αδειες παιρνεις οσο υπηρετεις Κυπρο και τα εισητηρια επιστροφης σε αδεια ειναι δωρεαν ή με δικα μας εξοδα; Και απο αποψη εκπαιδευσης τι βαθμο δυσκολιας εχει; Γιατι επαθα πριν 2 μηνες μια ελαφρια ρηξη χιαστου και δεν θελω να το δηλωσω οτι το εχω Εικόνα Ευχαριστω εκ των προτερων Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gregosu4
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Gregosu4 »

Παρουσιαζομαι Μεσολογγι 14 Νοεμβριου και θελω να δηλωσω για ΕΛΔΥΚ. Ηθελα να ρωτησω, θα το δηλωσω την πρωτη μερα μολις παω, οι 4 επιλογες που σου λενε να βαλεις να βαλω πρωτα ΕΛΔΥΚ; Επισης ποσες αδειες παιρνεις οσο υπηρετεις Κυπρο και τα εισητηρια επιστροφης σε αδεια ειναι δωρεαν ή με δικα μας εξοδα; Και απο αποψη εκπαιδευσης τι βαθμο δυσκολιας εχει; Γιατι επαθα πριν 2 μηνες μια ελαφρια ρηξη χιαστου και δεν θελω να το δηλωσω οτι το εχω Ευχαριστω εκ των προτερων

Liabu94 καλημέρα.

Θα συνιστούσα να δηλώσεις ότι δη πότε έχεις ειδικά αν πρόκειται για χιαστο γτ θα βγάλεις πρόβλημα. Θα το δεις ακόμα και στις προσοχής αυτό.

Την πρώτα μέρα περνάς από διάφορα γραφεία κάπως με τη σειρά και απαντάς σε ότι σε ρωτάνε. Στην αρχή αρχή δηλώνεις αν θες να πας στην ΕΛΔΥΚ και μετά μέσα σε 1-2 βδομάδες έρχονται τα κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων ( όπου μπορείς να πας και στην 35 ΜΚ Κύπρου ). Την επόμενη βδομάδα από αυτό φωνάζουν όσους είχατε δηλώσει για ΕΛΔΥΚ. Ανάλογα τι και που θες να πας.

Είμαι από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου εγώ.

Έχω ακούσει για Κύπρο ότι οι άδειες είναι μεγαλύτερες Χριστούγεννα και Πάσχα και ότι είναι προκαθορισμενες πολύ καιρό πριν για να κλείσεις εισητηρια. Έχεις 1 δωρεάν πάνε έλα σίγουρα δεν ξέρω και για δεύτερο... Και πάντα υπάρχει η λύση του c 130 όπου δίνεις ένα συμβολικό ποσό και έρχεσαι με αυτό. Γενικά είναι σαν να μην υπάρχει αυτη η λύση γτ πρέπει να συντρέχουν πολλοί λόγοι.

Τέλος θα ζοριστεί περισσότερο από θέμα σωματικό, έχει αρκετές πορείες και τετοιΑ έχω ακούσει.

Σου ξαναλέω, πρόσεχε με τον χιαστο είναι μεγάλο ρίσκο.

Punisher

Δημοσίευση από Punisher »

Παιδιά ειμαι για Κύπρο εχω πάρει ειδικοτητα και παω Δευτέρα Αυλωνα. Αν ήταν να γίνω ΥΠΑΞ θα έπρεπε να έχει βγει μαζί με την ειδικότητα που πήρα στο κεντρο ή βγαίνει μετά στο χαρτι που θα πάρουμε από Αυλωνα;

Gregosu4 για το εισιτήριο το 1 που λες είναι πήγαινε ελα για διακοπές πχ Χριστούγεννα; Ή είναι η 1η φορά που θα πάμε Κύπρο και η Τελευταία στον επαναπατρισμό?
liabu94
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από liabu94 »

Εαν τους πω στο κεντρο οτι επαθα χιαστο (17 αυγουστου, μπαινω 14 Νοεμβρη,3 μηνες δηλαδη) υπαρχει πιθανοτητα να μην με δεχτουν στην ελδυκ μονο και μονο γι αυτο; Ι1 θα ειμαι και με χιαστο; Αδεια παιρνουμε και Χριστουγεννα και Πασχα με εξοδα του στρατου;(τα 2 γκρουπς που εχει)
Άβαταρ μέλους
armydad
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από armydad »

Καλησπερα στις 13 -11 2017 ο γιος μου παρουσιαζεται στο Ναυπλιο. Εκεινος θελει να παει Κυπρο. Πως γινεται και κυριως ποτε γινεται; Και τελος πρεπει πρωτα να περασει ΣΠΕΝ καπου αλλου [εκτος απο το Ναυπλιο] και μετα Κυπρο; Οποιος γνωριζει να με κατατοπισει θα το εκτιμησω. Ευχαριστω πολυ.
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Μετα απο 1-2 εβδομαδες θα τους ρωτησουν ποιοι θελουν να πανε ελδυκ. Εκει δηλωνουν οι ενδιαφερομενοι, και μετα απο μερικες μερες μαθαινουν αν θα πανε τελικα η οχι. Ερχεται τοτε και ειδικο κλιμακιο και κανουν και υπευθυνη δηλωση. Αν δηλωσει προτιμηση καποιος κατα 90% θα παει. Το που θα κανει σπεν εχει να κανει με το ποτε θα κατεβει κυπρο. Αν κατεβει σχετικα αμεσα μετα τη βασικη, θα κανει σπεν στην κυπρο. Αν για το χ ψ λογο αργησει η σειρα να κατεβει θα κανουν σπεν στο ναυπλιο λογικα.
Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από Κωνσταντίνος »

Επιτέλους ήρθε η ώρα να φύγω 31 πεταω με Πολιτικό αεροπλάνο μάλλον Aegean. Το θέμα τώρα είναι με αποσκευές μήπως ξέρετε πόσα κιλά επιτρέπεται να είναι λουκάνικο και βαλίτσα; Στο κλιμάκιο της ΕΛΔΥΚ στον Αυλωνα δεν μας ενημέρωσαν. Και επίσης επειδή θα είναι στρατιωτική η πτήση και πληρωμένη από το κράτος μήπως μπορούμε και περασουμε το όριο κιλών. Γιατί δεν νομίζω τώρα κανεναν φανταρο να γνωρίζει πόσα κιλά έχει στο λουκάνικο, και μας τα κράτησαν και υποχρεωτικά στο κλιμάκιο της ΕΛΔΥΚ στην αποθήκη, οπότε δεν μπορούμε να τα ζυγισουμε.
Άβαταρ μέλους
armydad
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από armydad »

Ευχαριστω παρα πολυ!
giannismar
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Νομιζω οτι μπορεις να παρεις 23 κιλα συνολο. Μπορει να κανω λαθος ομως! Κατι θυμαμαι με 23 κιλα ομως. Αν τα περασεις πληρωνεις υπερβαρο. Το λουκανικο ειναι γυρω στα 12 κιλα. Αν δε βγαινεις μπορεις να παρεςι σακιδιο πλατης και να βαλεις καποια πραγματα εκει (περναει ως χειραποσκευη). Βασικα παρε σακιδιο οπως και να εχει, βολευει τρελα για τις εξοδους για να εχεις καπου να βαζεις μπουφαν/ζακετα και να μην το κουβαλας στο χερι. Γιατι θα βγαινετε με ζεση το μεσημερι και μολις πεσει ο ηλιο το κρυο φτανει μεχρι το κοκαλο εκει!

Επισης μελοντικοι ελδυκαριοι, κρατατε μικρο καλαθι. Γενικα πολλα ακουγονται για ελδυκ, αλλα τα μονα που ισχυουν στανταρ ειναι τα λεφτα, τα τσιγαρα, και οι 15 μερες εξτρα αδεια. Για ΟΛΑ τα υπολοιπα ισχυει οτι ισχυει και για τον υπολοιπο στρατο. Εξαρταται απο το που θα πεσεις.

PizzaGuy

Δημοσίευση από PizzaGuy »

liabu94 Είναι πολύ κακή ιδέα να αποκρύψεις πρόβλημα υγείας. Πέραν του ότι η εκπαίδευση στην ΕΛΔΥΚ είναι σαφώς πιο απαιτητική (τρέξιμο 2 χλμ κάθε μέρα μεταξύ άλλων), αν μάθουν ότι έχεις πρόβλημα και δεν τους το είπες κινδυνεύεις να σε κυνηγήσουν νομικά.

Σου συνιστώ να το πεις.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης