ΣΣΕ - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
George911
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από George911 »

Μάκης έγραψε:Παιδιά καλημέρα, επειδή δεν βρήκα άλλο νήμα (μην βαράτε, δεν το έψαξα και πολύ), έχω γράψει 17404 και ενδιαφέρομαι για ΣΣΕ (είτε σώματα είτε όπλα). Τι πιστεύετε εσείς;

Χωρίς να γνωρίζω τις βάσεις στην ΣΣΕ (Όπλα-Σώματα), θα σου έλεγα να πας στις ΠΚΕ και να τη/τις δηλώσεις κανονικά στο Μηχανογραφικό!

To Serve and Protect
Άβαταρ μέλους
Stripes
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Stripes »

Μάκης έγραψε:Παιδιά καλημέρα, επειδή δεν βρήκα άλλο νήμα (μην βαράτε, δεν το έψαξα και πολύ), έχω γράψει 17404 και ενδιαφέρομαι για ΣΣΕ (είτε σώματα είτε όπλα). Τι πιστεύετε εσείς;

Κατ'αρχας συγχαρητηρια! Πιστευω πως πρεπει να συνεχισεις την προσπαθεια σου, καθως εχεις πολυ καλα μορια, και να δωσεις πκε, καθως και να τις δηλωσεις στο μηχανογραφικο σου.
BraveDragon

Δημοσίευση από BraveDragon »

Ξέρει κανείς να μας πει για φέτος πόσα μόρια ήταν η βάση για ΣΜΥ και ΣΣΕ?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Terminator »

Για το 2015 ήταν 17355 για τα σώματα και 16064 για όπλα
Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Γεια σας και παλι! Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα ψυχοτεχνικα τεστ που γινονται πριν μπεις στη σχολη.

Λοιπον γνωριζω τη διαδικασια δλδ το οτι χωριζονται σε ομαδες και μιλανε και γραφουνε για καποια επικαιρα θεματα κλπ κλπ. Τα αθληματα τα εχω για πλακα αλλα με φοβιζουν λιγο τα ψυχοτχνικα και θα ηθελα απο καποιους που να τα εχουν περασει να μου πουν τι ακριβως ρωτανε γτ ειχα ακουσει κατι για ερωτησεις παγιδες και αν απαντουσες λαθος σε εκοβαν. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα οποια βοηθεια απο ατομα που τα εχουν περασει και ξερουν οχι τπτ ακυρους, να με φωτισουν οσο γινεται.

Και κατι ακομα... Επειδη φετος εγραψα επιεικως σκατα θα ξαναδωσω παλι του χρονου και εχω ξεκινησει διαβασμα γτ θελω πολυ να μπω(μαλλον τα εχω ξανααναφερει), αλλα μην παθουμε και καμια νιλα και κοπουμε στα τυπικα...

Θελω λοιπον να ρωτησω ακομη εαν υπαρχουν πολλοι στη σχολη που δινουν δευτερη φορα και περνανε ή υπαρχουν μονο αυτοι που περασαν με τη μια; Μιλαω για τους ασσους βεβαια. Το λεω αυτο γτ του χρονου θα ειμαι συνομηλικος με τους δευτεροετης και ενα χρονο μεγαλυτερος απο τους ασσους ενω(αν ολα πανε καλα) θα ειμαι και εγω ασσος.

Ειναι λιγο περιεργη ερωτηση αλλα ισως να αισθανομαι και λιγο καπως με τα "μικρα" (ασσους μικροτερους ηλικιακα).

Τεσπα ευχαριστω εκ των προτερων και μπραβο σε οσους καταφεραν να γραψουν καλα στις πανελληνιες και περασαν.

Συγχαρητηρια αν και σας ζηλευω!!!

Τα λεμε του χρονου Εικόνα

geowizard
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από geowizard »

Θανος έγραψε:Γεια σας και παλι! Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα ψυχοτεχνικα τεστ που γινονται πριν μπεις στη σχολη.

Λοιπον γνωριζω τη διαδικασια δλδ το οτι χωριζονται σε ομαδες και μιλανε και γραφουνε για καποια επικαιρα θεματα κλπ κλπ. Τα αθληματα τα εχω για πλακα αλλα με φοβιζουν λιγο τα ψυχοτχνικα και θα ηθελα απο καποιους που να τα εχουν περασει να μου πουν τι ακριβως ρωτανε γτ ειχα ακουσει κατι για ερωτησεις παγιδες και αν απαντουσες λαθος σε εκοβαν. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα οποια βοηθεια απο ατομα που τα εχουν περασει και ξερουν οχι τπτ ακυρους, να με φωτισουν οσο γινεται.

Και κατι ακομα... Επειδη φετος εγραψα επιεικως σκατα θα ξαναδωσω παλι του χρονου και εχω ξεκινησει διαβασμα γτ θελω πολυ να μπω (μαλλον τα εχω ξανααναφερει), αλλα μην παθουμε και καμια νιλα και κοπουμε στα τυπικα...

Θελω λοιπον να ρωτησω ακομη εαν υπαρχουν πολλοι στη σχολη που δινουν δευτερη φορα και περνανε ή υπαρχουν μονο αυτοι που περασαν με τη μια; Μιλαω για τους ασσους βεβαια. Το λεω αυτο γτ του χρονου θα ειμαι συνομηλικος με τους δευτεροετης και ενα χρονο μεγαλυτερος απο τους ασσους ενω (αν ολα πανε καλα) θα ειμαι και εγω ασσος.

Ειναι λιγο περιεργη ερωτηση αλλα ισως να αισθανομαι και λιγο καπως με τα "μικρα" (ασσους μικροτερους ηλικιακα).

Τεσπα ευχαριστω εκ των προτερων και μπραβο σε οσους καταφεραν να γραψουν καλα στις πανελληνιες και περασαν.

Συγχαρητηρια αν και σας ζηλευω!

Τα λεμε του χρονου Εικόνα

Μην αγχώνεσαι. Τα ψυχοτεχνικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα γραπτά (που υπάρχει περίπτωση να μην σε φτάσει ο χρόνος και να αφήσεις κάποια κενά - δεν μετράει αρνητικά αυτό οπότε μην σε νοιάζει), και στα προφορικά. Στα προφορικά αρχικά είστε όλοι μαζί και σας βάζουν ένα δίλημμα, σε εμένα ήταν εάν προτιμάμε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, όπου συζητάτε όλοι μαζί. Καλό θα ήταν να πάρεις τον λόγο αρκετές φορές, και γιατί όχι να μην ζητείς ευγενικά να ξεκινήσεις εσύ πρώτος την κουβέντα. Μετά, σας χωρίζουν σε μικρότερες ομάδες όπου σας βάζουν ένα ζήτημα που θα πρέπει να επιλύσετε ως ομάδα. Θα οριστεί κάποιος συντονιστής, όπου καλό επίσης θα ήταν αν είσαι εσύ. Σε εμάς μας είχαν βάλει ότι είμαστε μια ομάδα που ασχολείται με τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, και τι ενέργειες θα κάναμε για την βελτίωσή τους. Πρέπει, ουσιαστικά, να δείξετε ότι μπορείτε να συνυπάρξετε μέσα σε μια ομάδα. Τέλος έχει την ατομική συνέντευξη όπου σε ρωτάνε για τον εαυτό σου, πως έγραψες στις Πανελλήνιες, ποια Σχολή θέλεις και γιατί. Γενικά, μην αγχώνεσαι πάρα πολύ, ήρεμα.

Όσον αφορά την ηλικία, εκεί είσαι ό, τι λέει το επώμιό σου, την ηλικία σου δεν την βλέπει κανείς. Μπορεί να είσαι 18 ετών πρωτοετής, και να έχεις ως συμμαθητή κάποιον 22 ετών. Και στους δύο σαν πρωτοετείς θα συμπεριφέρονται, καθώς επίσης, και εσείς οι ίδιοι μεταξύ σας θα συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον σαν να μην υπάρχει καμία απολύτως ηλικιακή διαφορά.

anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από anaktas »

@ Θάνος
θα συμφωνίσω με τον geowizard σε ότι είπε και θα προσθέσω:
για τα ψυχοτεχνικά το σημαντικό είναι να μιλήσεις έστω και μια φορά και γενικά να μην είσαι απαθής στην ομαδική συζήτηση αλλά και στην 2η μικρότερη ομάδα συζήτησης που θα σχηματίσετε. Χωρίς να είμαι σίγουρος παίζει τα γραπτα ψυχοτεχνικά που μέχρι τώρα υπήρχαν να γίνουν ηλεκτρονικά... Δεν θέλει άγχος. Αυτά για τα ψυχοτεχνικά.

Όσον αφορά την ηλικια, πίστεψέ με θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα έχει αλλά και θα δώσεις σημασία, ειδικά τον πρώτο καιρό. Δεν θα το σκεφτείς ούτε κατα διάνια, αν και μαζί σου θα μπούν και κάποιοι οι οποίοι ήσαν μονιμοι λοχίες και έχουν κάνει και μονάδα. Φοράτε όλοι το 1 και αυτό είναι που μετράει, οχι η ηλικια.
Μαζί θα τα κάνετε όλα...

Υ. Γ. Φιλική συμβουλή: Αν περάσεις στην σχολή, διέγραψε από το λεξιλόγιό σου τις λέξεις "νιλα" και "άσσος" και τις λοιπες καραβανικές λέξεις... Για το καλό σου το λέω. Θα είσαι ο τελευταίος που θα τις λέει εκεί μέσα.
Amat victoria curam
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από marsupilami »

anaktas έγραψε:@ Θάνος
θα συμφωνίσω με τον geowizard σε ότι είπε και θα προσθέσω:
για τα ψυχοτεχνικά το σημαντικό είναι να μιλήσεις έστω και μια φορά και γενικά να μην είσαι απαθής στην ομαδική συζήτηση αλλά και στην 2η μικρότερη ομάδα συζήτησης που θα σχηματίσετε. Χωρίς να είμαι σίγουρος παίζει τα γραπτα ψυχοτεχνικά που μέχρι τώρα υπήρχαν να γίνουν ηλεκτρονικά... Δεν θέλει άγχος. Αυτά για τα ψυχοτεχνικά.

Όσον αφορά την ηλικια, πίστεψέ με θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα έχει αλλά και θα δώσεις σημασία, ειδικά τον πρώτο καιρό. Δεν θα το σκεφτείς ούτε κατα διάνια, αν και μαζί σου θα μπούν και κάποιοι οι οποίοι ήσαν μονιμοι λοχίες και έχουν κάνει και μονάδα. Φοράτε όλοι το 1 και αυτό είναι που μετράει, οχι η ηλικια.
Μαζί θα τα κάνετε όλα...

Υ. Γ. Φιλική συμβουλή: Αν περάσεις στην σχολή, διέγραψε από το λεξιλόγιό σου τις λέξεις "νιλα" και "άσσος" και τις λοιπες καραβανικές λέξεις... Για το καλό σου το λέω. Θα είσαι ο τελευταίος που θα τις λέει εκεί μέσα.

νομιζω οι εκ σμυ μπαινουν κατευθειαν στο 2ο ετος και ο μεγαλυτερος που θα μπορει να υπαρχει ως ασσος ενιαι μεχρι 21 διοτι αυτο ειναι τοοριο ηλικιας για τις στρ σχ.

οπως και να εχει να δωσω και εγω μια συμβουλη αυτο που πρεπει να σε αγχωνει φιλε ειναι το διαβασμα τα αλλα θα ερθουν στην ωρα τους.

Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Όχι και εκείνοι στο 1ο έτος μπαίνουν.
Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση και τις απαντησεις!!! Ειχα ακουσει κατι ομως για ερωτησεις παγιδες στα ψυχοτεχνικα, ισχυει τελικα αυτο; Και κατι ακομα.Στις εξοδους(πσκ) αν και στην αρχη ειναι λιγες θα μπορω να πηγαινω απο αθηνα που ειναι η σχολη στην πατρα(3ωρες ειναι περιπου) ή δε βολευει;

geowizard
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από geowizard »

Όταν λες παγίδες εννοείς καταστάσεις τύπου "Ανέβα και πήδα από το παράθυρο. " όπου ανεβαίνεις αλλά πηδάς μέσα; Απ' όσο γνωρίζω πλέον δεν γίνονται τέτοια, και αμφιβάλλω εάν είχαν γίνει και ποτέ κατά την ψυχομετρική εξέταση.

Ναι, γνωρίζω άτομα που πάνε Πάτρα, καθώς και άτομα που πάνε και Θεσσαλονίκη τα ΠΣΚ.

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από marsupilami »

geowizard έγραψε:Όταν λες παγίδες εννοείς καταστάσεις τύπου "Ανέβα και πήδα από το παράθυρο. " όπου ανεβαίνεις αλλά πηδάς μέσα; Απ' όσο γνωρίζω πλέον δεν γίνονται τέτοια, και αμφιβάλλω εάν είχαν γίνει και ποτέ κατά την ψυχομετρική εξέταση.

Ναι, γνωρίζω άτομα που πάνε Πάτρα, καθώς και άτομα που πάνε και Θεσσαλονίκη τα ΠΣΚ.

και ομως η ερωτηση αυτη επεσε φετος που εδωσα εγω στην πυροσβεστικη! Μεχρι να ορκιστεις ειναι σκ απο οταν ορκιστεις και μετα εαν δεν εχεις υπηρεσια ερχεσαι τα σκ το ξερω γτ ειναι ο κολλητος μ και μαλιστα απο πατρα και αυτο κανει, ερχεται παρασκευη απογευμα και φευγει κυριακη απογευμα

Άβαταρ μέλους
θρύλος7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από θρύλος7 »

Παιδια με 16000 και ειδικη κατηγορια τριτεκνος πιστευεται οτο μπορω να μπω ευελπιδων οπλα ;
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από anaktas »

θρύλος7 έγραψε:Παιδια με 16000 και ειδικη κατηγορια τριτεκνος πιστευεται οτο μπορω να μπω ευελπιδων οπλα ;

Έχεις ελπίδες... Εικόνα
Amat victoria curam
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ImperatorIoannes »

anaktas έγραψε:
θρύλος7 έγραψε:Παιδια με 16000 και ειδικη κατηγορια τριτεκνος πιστευεται οτο μπορω να μπω ευελπιδων οπλα ;

Έχεις ελπίδες... Εικόνα

Εάν δεν κάνω λάθος πέρυσι η βάση διαμορφώθηκε στα 16.064 μόρια στα όπλα. Τώρα εάν είσαι τρίτεκνος νομίζω ότι είναι με 10% οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να μπεις. Έχεις τις ευχές μου,ΕικόναΕικόναΕικόνα
Πηγή:http://www.diamantisgiannis.gr/frontend/articles.php?cid=151
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες