Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών
Καλησπερα σε ολους διεκοψα την αναβολη μου πριν μερικες μερες Και μπηκα στν εσσο του νοεμβριου... Θελω να ρωτησω ποτε θα ξερω πανω κατω Το κεντρο καταταξης μου;
Καλησπερα... Στο μηχανογραφικο δηλωσα λιγες σχολες και δεν περασα σε καμια (λαθος μου) ... Υπαρχει καποιος τροπος ωστε να παρω αναβολη για να ξαναδωσω τον ιουνιο ;
Καλησπερα σε ολους, ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με το θεμα της αναβολης.Επειδη τελειωσα το σχολειο και πανελληνιες δεν εδωσα τωρα θελω να μπω σε ενα Δημοσιο Ιεκ αλλα ακομα δεν εχουν μαθευτει οι ειδικοτητες οι οποιες θα εγκριθουν. Δηλαδη ακομα ειμαι στην αναμονη.
Θα ηθελα να μαθω μεχρι ποσες μερες πριν μπορω να παρω την αναβολη απο τον Στρατο ;
Θα ηθελα να μαθω μεχρι ποσες μερες πριν μπορω να παρω την αναβολη απο τον Στρατο ;
Καλησπέρα σε ολους. Εδωσα φέτος για να μπω στο εμπορικό ναυτικο και απέτυχα και έτσι αποφάσισα να ξανά προσπαθήσω του χρόνου. Το Μάιο όμως πρέπει να παρουσιαστώ στο στρατό. Έτσι αποφάσισα να γραφτώ σε ένα επαλ για να πάρω την αναβολή από εκεί και να ξανά προσπαθήσω του χρόνου μέσω του απολυτηριου μου να μπω στο ναυτικό. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Εάν μείνω από απουσιες στο επαλ που φοιτω θα ισχύει η αναβολη ή θα ακυρωθεί;ευχαριστώ για το χρόνο σας
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση με το θέμα της αναβόλης και τα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Μόλις χθές επισκέφτηκα την σχολή στην οποία περασα και απευθύνθηκα στη Γραμματεία για το θέμα των αναβολών και για το απαραίτητο πιστοποιητικό που πρέπει να δωθεί στα ΚΕΠ. Εκεί μου είπαν πως πρέπει να ξανά έρθω προς το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να συμπληρώσω μια αίτηση και στην συνέχεια έφοσον περάσει κάποιο χρονικό διάστημα (που δεν μου το προσδιόρισε), θα σφραγιστέι αν κατάλαβα καλά και έπειτα κάποια στιγμή θα μου δώθει το απαιτούμενο πιστοποιητικό.
Γνωρίζει μήπως κάποιος πότε περιπου γίνεται αυτό (μετά από 1μήνα;1 βδομάδα;) ;
Δηλάδη πότε συνήθως δίνουν οι σχολές τα πιστοποιητικά αυτά στους φοιτητές...
Γνωρίζει μήπως κάποιος πότε περιπου γίνεται αυτό (μετά από 1μήνα;1 βδομάδα;) ;
Δηλάδη πότε συνήθως δίνουν οι σχολές τα πιστοποιητικά αυτά στους φοιτητές...
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
Σε μια βδομάδα θα στο έχουν δώσει!
- Malcom1988
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Χαιρέτω όλους,
Η αναβολή μου λήγει το Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο πρόσφατα έχω ολοκληρώσει τις εξετάσεις του Υπουργείου πολιτισμού για 3ετη φοίτηση σε ανωτέρα δραματική σχολή. Χρειάζομαι αναβολή μέχρι τον Ιούνιο του 2017! Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ επέκτασης της ήδη υπάρχουσας αναβολής μου - εφόσον προσκομίσω όλα τα δικαιολογητικά;
Ευχαριστώ πολύ
Η αναβολή μου λήγει το Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο πρόσφατα έχω ολοκληρώσει τις εξετάσεις του Υπουργείου πολιτισμού για 3ετη φοίτηση σε ανωτέρα δραματική σχολή. Χρειάζομαι αναβολή μέχρι τον Ιούνιο του 2017! Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ επέκτασης της ήδη υπάρχουσας αναβολής μου - εφόσον προσκομίσω όλα τα δικαιολογητικά;
Ευχαριστώ πολύ
- gerasimos14
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Καλημέρα. Δεν ξέρω αν γράφω στον σωστό χώρο. Αν όχι κάποιος υπεύθυνος ας το μεταφέρει.
Στο θέμα λοιπόν.
Έχω λάβει αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών μέχρι τις 31/12/2015.
Λόγω διαφόρων δυσκολιών και την ανάγκη εργασίας καθυστέρησα αρκετά με την σχολή. Τώρα είμαι στο τέλος της.
Η εξάμηνη πρακτική μου άσκηση αρχίζει στις 15/10/2015 και λήγει στις 14/4/2016.
Μπορώ να λάβω κάποια επέκταση της αναβολής μέχρις ότου ολοκληρώσω και την πρακτική άσκηση;
Ευχαριστώ
Στο θέμα λοιπόν.
Λόγω διαφόρων δυσκολιών και την ανάγκη εργασίας καθυστέρησα αρκετά με την σχολή. Τώρα είμαι στο τέλος της.
Μπορώ να λάβω κάποια επέκταση της αναβολής μέχρις ότου ολοκληρώσω και την πρακτική άσκηση;
Ευχαριστώ
gerasimos14 έγραψε:Καλημέρα.Δεν ξέρω αν γράφω στον σωστό χώρο. Αν όχι κάποιος υπεύθυνος ας το μεταφέρει.
Στο θέμα λοιπόν.
Ευχαριστώ
Όχι, δεν υπάρχει επέκταση αναβολής, θα πρέπει να στραφείς σε άλλες λύσεις, όπως η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.
- gerasimos14
- Στρατιώτης
cuervo έγραψε:gerasimos14 έγραψε:Καλημέρα.Δεν ξέρω αν γράφω στον σωστό χώρο. Αν όχι κάποιος υπεύθυνος ας το μεταφέρει.
Στο θέμα λοιπόν.
Ευχαριστώ
Όχι, δεν υπάρχει επέκταση αναβολής, θα πρέπει να στραφείς σε άλλες λύσεις, όπως η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.
Ευχαριστώ. Αυτό πως θα πρέπει να το κάνω; Θα παρουσιαστώ κανονικά θα λάβω εξοπλισμό και τα σχετικά και μετά θα το ζητήσω;
gerasimos14 έγραψε:Ευχαριστώ. Αυτό πως θα πρέπει να το κάνω; Θα παρουσιαστώ κανονικά θα λάβω εξοπλισμό και τα σχετικά και μετά θα το ζητήσω;
Φίλε καλησπέρα.
Αρχικά να σου πω ότι ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα πέρυσι και μην αγχώνεσαι καθόλου.
Έχεις δύο λύσεις για το θέμα σου, εξίσου εύκολες και οι δυο:
1) Αφού η αναβολή σου τελειώνει 31/12, θα σε καλέσουν να παρουσιαστείς Μάρτη. Καθώς η πρακτική σου τελειώνει Απρίλη (αν δεν έχεις κάτι άλλο που θες να κάνεις πέραν αυτής), μπορείς μόλις σου έρθει το χαρτί τότε να ζητήσεις αναβολή για κοινωνικούς λόγους η οποία δίνεται πολύ εύκολα (δε γνωρίζω περίπτωση που να του την έχουν αρνηθεί), η οποία ουσιαστικά σε πάει μια ΕΣΣΟ μετά. Δηλαδή αν την πάρεις, θα πρέπει να παρουσιαστείς Μάιο...
2) Σου έρχεται το χαρτί Μάρτη, παρουσιάζεσαι κανονικά στο κέντρο με συνοδό και λες ότι είσαι για αναβολή. Μόλις φτάσεις στον γιατρό του στρατοπέδου, θα σε ρωτήσει απλά τυπικά τι έχεις (πες άγχος λόγω σπουδών ακόμα) για να το γράψει στο χαρτί. Από εκεί φεύγεις για 414 στην Πεντέλη, όπου ο γιατρός σε ρωτάει απλά πόσο αναβολή θες και μετά πας 401 όπου η επιτροπή απλά επικυρώνει την πρόταση του γιατρού. Η πρώτη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, δίνεται πανεύκολα και δεν πρόκειται να ασχοληθούν καν (δε χρειάζεται καν χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ότι έχεις θέμα, ούτε θέατρο και ψέματα - λες έχω υποχρεώσεις και άγχος δε μπορώ να υπηρετήσω τώρα). Μετά επιστρέφεις στο στρατόπεδο αργά το απόγευμα, παίρνεις την ταυτότητα και το χαρτί της αναβολής και τέλος. Εννοείται πως δεν ντύνεσαι και δε χρεώνεσαι τίποτα. Απλά έχε υπόψιν ότι για να φύγεις ίδια μέρα, να μη ντυθείς κλπ πρέπει να πας με συνοδό και πολύ νωρίς το πρωί για να προλάβεις τις διαδικασίες, γιατί θα χρειαστεί να μετακινηθείς και ενδεχομένως σε μακρινές αποστάσεις.
Υπόψιν ότι με τη λύση 2) η μικρότερη δυνατή αναβολή που μπορείς να πάρεις είναι 6 μήνες και η οποία δεν κόβεται. Άρα αν πάρεις 6 μήνη για λόγους υγείας, το νωρίτερο που μπορείς να παρουσιαστείς μετά, είναι του χρόνου τον Νοέμβρη.
Εγώ τη λύση 2) χρησιμοποίησα και υπόψιν ότι αυτά που ανέφερα όσον αφορά τα νοσοκομεία που επισκέφτηκα, ισχύουν για τη Θήβα όπου παρουσιάστηκα. Στα άλλα κέντρα η διαδικασία είναι το ίδιο εύκολη, απλά δεν ξέρω σε ποιο νοσοκομείο πρέπει να πας ανάλογα με το κέντρο που είσαι.
Αυτά ισχύουν, όπως είπα μην αγχώνεσαι καθόλου. Αν χρειαστείς κάτι ρώτα.
- gerasimos14
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για την κατατοπιστική σου απάντηση
Gerasimos14 υπάρχει και μία τρίτη εναλλακτική. Αντί να πας στο στρατόπεδο να πάρεις την αναβολή, μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Υπάρχει σχετικό θέμα.
guest έγραψε:Gerasimos14 υπάρχει και μία τρίτη εναλλακτική. Αντί να πας στο στρατόπεδο να πάρεις την αναβολή, μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Υπάρχει σχετικό θέμα.
Σωστός! Εκ παραδρομής ξέχασα να το αναφέρω... Προσωπικά προτείνω να ακολουθήσει τη διαδικασία μέσω στρατοπέδου την ημέρα που θα κληθεί να παρουσιαστεί... Να τελειώνει την ίδια μέρα μπαμ μπαμ χωρίς πολλά πολλά... Φυσικά αυτό είναι απλά προσωπική άποψη, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δει το αντίστοιχο θέμα και να αποφασίσει...

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες