ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΓιάννηςΝ έγραψε:Τι γίνεται στην περίπτωση που η πρώτη μέρα που παρουσιαζεται κανείς είναι Δευτέρα. Σε ρωτάνε τότε ή μία εβδομάδα μετά; Παρουσιαζομαι Δευτέρα και ενδιαφέρομαι για υεα... Επίσης τα αθλήματα πότε τα περνάμε ;

Μην ανησυχείς, δεν θα σας ρωτήσουν την ίδια μέρα που θα παρουσιαστείτε για να δώσετε για ΥΕΑ.

Συνήθως μεσολαβούν 3-4 μέρες με μια βδομάδα το πολύ πρώτα και μετά θα ερωτηθείτε.

Τα αθλήματα θα τα δώσετε την ίδια μέρα που θα ερωτηθείτε για ΥΕΑ.

2016β έγραψε:
ΔΕΑ (ΕΜ) έγραψε:Ο μισθος ειναι 530 ευρω αδερφε

Υπαρχουν αλλες προσαυξησεις; Κυριακες, αργιες, εξομαλυνση κλπ; Περιπου ποσο φθανει;

Ως "προσαυξήσεις" πλέον πιάνονται μόνο οι υπηρεσίες της Κυριακής, οι Εθνικές εορτές / αργίες που είναι περίπου 13 ευρώ και τίποτα παραπάνω.

Sakis28
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Sakis28 »

Καλησπέρα... Λοιπόν όσο αφορά την θητεία των Υεα...14 μήνες σύνολο εκ των οποίων 1 μήνας ως νεοσύλλεκτος στο κεντρο,2 μήνες ως υεα άλφα δυο μήνες ως υεα βήτα (+ 1 μήνα για τους πεζικαριους στην σεαπ εαν έχουν κάποια ειδικότητα) και 9 μήνες ώς Δεα... Πολλοί κάνουν ερωτήσεις για τα όπλα και για τα σώματα... Όποιος είναι υεα τεθωρακισμένα εκπαιδεύεται στην αυλώνα... Όποιος είναι υεα στο πυροβολικό εκπαιδεύεται στην νέα πέραμο (δίπλα από το ΚΕΕΔ). Όποιος είναι υεα μηχανικό στο λουτράκι και υεα διαβιβάσεων στο χαιδάρι... Τα σώματα ΣΕΜ ΣΥΠ ΣΥΓ ΤΧ εκπαιδεύονται μαζί με το πεζικό στην ΣΕΑΠ στο ηράκλειο κρήτης... Όμως τα σώματα κάνουν ΜΟΝΟ ένα μήνα άλφα στην σεαπ... Και ένα μηνα άλφα κάνουν στο κέντρο όταν επιστρέφουν... Πχ ένας ΥΕΑ (ΕΜ) κάνει έναν μήνα άλφα στην σεαπ έναν μήνα στο κεεμ σπάρτης και 2 μήνες βήτα στο κεεμ σπάρτης και ισχύει το αντίστοιχο για τα υπόλοιπα σώματα... Πλην του τεχνικού που οι άλφα δεν συναντιούνται ποτέ με τους βήτα. Λόγω της μετάθεσης των υεα β απο τον πύργο ηλείας στην πάτρα...
Sakis28
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Sakis28 »

Επίσης θα κάνω μια πρόταση... Δεν υπάρχει μόνο η κεάπ ή οι πεζοναύτες ώς ειδικές δυνάμεις... Υπάρχει και το τενεφ στο οποίο όποιος θέλει μπορεί να ζήσει εμπερία με πτώσεις οχημάτων από τον αέρα στο έδαφος... Μοιάζει με την ΜΑΛ αλλά είναι κάπως ποιό δύσκολη...
Sakis28
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Sakis28 »

Ο μισθός ενος δοκιμου ειναι 500 ευρω + 30 της παραμεθοριου... Και πλεον πληρώνονται όσοι κάνουν και τα σάββατα υπηρεσιες... Έχει σχεδόν 3 βδομάδες που βγήκε αυτη η διαταγή.
Άβαταρ μέλους
Kyriakos15
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Kyriakos15 »

Sakis28 έγραψε:Ο μισθός ενος δοκιμου ειναι 500 ευρω + 30 της παραμεθοριου... Και πλεον πληρώνονται όσοι κάνουν και τα σάββατα υπηρεσιες... Έχει σχεδόν 3 βδομάδες που βγήκε αυτη η διαταγή.

Σάκη εσύ είσαι ΔΕΑ;

Άβαταρ μέλους
SirJohn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από SirJohn »

Καλησπερα παρουσιαζομαι την τριτη 3/3 αυλωνα ως τεθωρας υεα.

το θεμα ειναι οτι καπνιζω σχετικα πολυ και δεν νομιζω να εχω τις αντοχες.

ειμαι και σχετικα αγυμναστος. Αλλα θελω να κοψω το τσιγαρο και να ανακτησω τις αντοχες μου. Ποσο δυσκολα ειναι εκει; Θα ανταπεξελθω; Η θα τρωω κασουρα επειδη δν θα μπορω να ολοκληρωσω μια ασκηση;

λογω σπιτιου χρηματων και μορια σκεφτομαι να παω σαν υεα. Καμια συμβουλη; Ευχαριστω

akyro

Δημοσίευση από akyro »

SirJohn έγραψε:Καλησπερα παρουσιαζομαι την τριτη 3/3 αυλωνα ως τεθωρας υεα.

ειμαι και σχετικα αγυμναστος. Αλλα θελω να κοψω το τσιγαρο και να ανακτησω τις αντοχες μου. Ποσο δυσκολα ειναι εκει; Θα ανταπεξελθω; Η θα τρωω κασουρα επειδη δν θα μπορω να ολοκληρωσω μια ασκηση;

λογω σπιτιου χρηματων και μορια σκεφτομαι να παω σαν υεα. Καμια συμβουλη; Ευχαριστω

Ποια μόρια βρε άνθρωπε; Έχεις δει να βγαίνουν προκηρύξεις; Θα μας τρελάνετε μωρέ; Σε άλλο πλανήτη ζείτε; Εικόνα

Με το σπίτι δεν ξέρω τι εννοείς; Αν μένεις Αθήνα δεν πρόκειται να μετατεθείς ποτέ εδώ χωρίς βύσμα.

Άβαταρ μέλους
SirJohn
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από SirJohn »

Καλα ρε φιλε νταξ μην βαρας. Δεν ξερω απ αυτα.μαλιστα.

για τα υπολοιπα εχεις καποια αποψη;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

SirJohn έγραψε:Καλησπερα παρουσιαζομαι την τριτη 3/3 αυλωνα ως τεθωρας υεα.

Μια χαρά θα τα καταφέρεις και αν θες να πας για ΔΕΑ να το δηλώσεις.

Οι προϋποθέσεις και τα όρια για να σε πάρουν είναι αστεία και φυσικά η εκπαίδευση έχει ενδιαφέρον και μια χαρά θα την βγάλεις. Δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο.

Καλή θητεία να έχεις.

Άβαταρ μέλους
SkorzenyOtto
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SkorzenyOtto »

Και να θυμησουμε στους φιλους που θελουν να πανε δοκιμοι οτι μολις βγεις απο την σχολη σε περιμενουν 2000 ευρω περιπου ζεστα ζεστα για τους μηνες που ησουν στην σχολη.
akyro

Δημοσίευση από akyro »

SirJohn έγραψε:Καλα ρε φιλε νταξ μην βαρας. Δεν ξερω απ αυτα.μαλιστα.

για τα υπολοιπα εχεις καποια αποψη;

Αν μένεις σε παραμεθόριο περιοχή τότε αξίζει, αν μένεις Αθήνα δύσκολα, με 500 ευρώ θα πρέπει να νοικιάσεις σπίτι να πληρώνεις ΔΕΗ, νερό, εσύ πως το βλέπεις;

Άβαταρ μέλους
Epimitheus
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Epimitheus »

Καλησπέρα/Καλημέρα,
Είμαι ομογενής από βορειο Ήπειρο και τον Μάϊο/Ιούνιο, μου έρχεται το χαρτί κατάταξης. Ως ομογενής δικαιούμαι να κάνω τρίμηνη θητεία, αλλά εγώ θέλω να πάω για Δόκιμος
Ξέρετε, αν υπάρχει περίπτωση, εάν έχω δικαίωμα δηλαδή, να κάνω την θητεία μου ως Δόκιμος; Το ξέρω πως δικαίωμα για Υ. Ε. Α έχουν μόνο όσοι είναι υπόχρεοι πλήρους θητείας, αλλά
φίλοι μου και συγγενείς που έχουν κάνει τριμηνήτες, μου έχουν περιγράψει την διαδικασία κατάταξής τους μέσες άκρες ως εξής:
Στην αρχή έρχεται το χαρτί κατάταξης (περίπου ένα με δύο μήνες μετά την κτήση της ιθαγένειας) το οποίο σου δίνει και ένα χρόνο αναβολή (Αλλά εγώ λέω να την κόψω και να πάω αμέσως).
Ύστερα όταν σου έρθει η κλήση για να παρουσιαστείς, και παρουσιάζεσαι, πρέπει μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες της εκπαίδευσης να στείλεις τα δικαιολογητικά για να κάνεις τρίμηνο, αλλιώς κάνεις πλήρη θητεία.
Τώρα εγώ σκέφτομαι να μην τα στείλω για να μπώ για πλήρη θητεία μήπως και μπορέσω να πάω για Δόκιμος όπως σας είπα. Υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω κάπως έτσι;
Επίσης, σε κανέναν από αυτούς τους φίλους και τους συγγενείς δεν τους είχε έρθει το χαρτί για Υ. Ε. Α (για τυφεκιοφόρους πεζικού και διαβιβάσεις είχε πάει στους περισσότερους) Αν και είχαν τελειώσει και πανεπιστήμια μερικοί από αυτούς. Εάν και εμένα μου έρθει για κάποια τέτοια ειδικότητα και όχι για Υ. Ε. Α, μπορώ να κάνω κάτι αργότερα αφού δεν στείλω τα δικαιολογητικά για τρίμηνο και να μπώ τελικά για Δόκιμος;

(Είμαι 25 χρονών, και είμαι τελειόφοιτος Α. Ε. Ι)
Άβαταρ μέλους
Dimitris DB
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Dimitris DB »

Αυτό ειναι το μεγαλύτερο ψέμα. Εχω 24 μέρες που ορκίστηκα δόκιμος και ακομα περιμενω να δω αυτα τα υποτιθεμενα 2000 ευρω... Εδω λενε πως υπαρχει μια προκαταβολη της ταξεως των 500 ευρω που μπαινουν στους τραπεζικους μας λογαριασμους μολις ορκιστουμε... Ουτε αυτα τα εχω δει.
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Περιμενε εσυ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες