Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από apostolisK »

Γεια σας, είδα αυτό το post και ήθελα να ρωτήσω:
Υπάρχει και στην αεροπορία αυτό; Εγώ δεν έχω τελειώσει ακόμα πληροφορική χρωστάω 2 μαθήματα για πτυχίο και μπαίνω τον Νοέμβρη, πρέπει να έχεις οπωσδήποτε πτυχίο?
tasostsirikos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από tasostsirikos »

Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω αμα δν εισαι μονιμος και απλα εχεις τελειωσει πληροφορικη γινετε να δουλεψεις στην διευθηνση πληροφορικης στρατου?
PRODEATOR
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Δημοσίευση από PRODEATOR »

tasostsirikos έγραψε:Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω αμα δν εισαι μονιμος και απλα εχεις τελειωσει πληροφορικη γινετε να δουλεψεις στην διευθηνση πληροφορικης στρατου?

Αν το δηλώσεις υπάρχει μια περίπτωση να σε στείλουν αλλα δεν είναι στάνταρ. επίσης μπορεί να πας γραφιάς..

Ρτ

Δημοσίευση από Ρτ »

Καλημερα σας, οσο εισαι στη μοναδα σου μπορει να σε στειλουν στη σχολη προγραμματιστων στρατου?
Ρτ

Δημοσίευση από Ρτ »

Επαναδιατυπωση. Μπορεις να πας για εκπαιδευση στη σχολη προγραμματιστων του στρατου ακομα και αν το οπλο που εχεις δεν ειναι ερευνας πληροφορικης; Ακομα και αν η μοναδα που ανηκεις ειναι ασχετη με το αντικειμενο του ΣΕΠ; Απο ποιον εξαρταται;
Άβαταρ μέλους
gerald90
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από gerald90 »

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι είναι το ΣΠΗΥ. Πήρα μετάθεση εκεί με ειδικότητα αναλυτής - προγραμματιστής Η/Υ. Πόσο καιρό κάνω εκπαίδευση; Μετά που σε στέλνουν; Υπάρχει περίπτωση να σε κρατήσουν Αθήνα?
Jackal

Δημοσίευση από Jackal »

Καλησπέρα, παρουσιάζομαι ΚΕΥΠ Λαμιας ΣΤ ΕΣΣΟ.

Έχω πτυχίο πληροφορικής &Μεταπτυχιακό.

Υπάρχει περίπτωση να πάρω μετάταξη για ΕΠ;

Ευχαριστώ

ΧΨ

Δημοσίευση από ΧΨ »

Ποσα διαρκει η εκπαιδευση στα ΣΠΗΥ; Μπορει να πας ακομα και το οπλο/σωμα δεν ειναι ερευνας πληροφορικης?
nesta90

Δημοσίευση από nesta90 »

Φιλε δεν νομιζω να υπαρχει πια εκπαιδευση εκει, νομιζω αν γραφει το φ. Π σπηυ, εκει θα ειναι η μοναδα σου.
Άβαταρ μέλους
gerald90
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από gerald90 »

Φίλε Νέστα (αγαπημενος μου παιχτης) ευχαριστώ για την πληροφορία. Επίσης αν ξέρει κάποιος ήθελα να ξέρω κάτι για το ΣΠΗΥ, είμαι ΕΠ και δεν ξέρω αν κάνουν κάτι πάνω στην πληροφορική όπως το ΚΕΠΥΕΣ ή απλά είναι ρουτίνα γραφείου και από υπηρεσίες τι ακριβώς παίζει.
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

gerald90 έγραψε:Φίλε Νέστα (αγαπημενος μου παιχτης) ευχαριστώ για την πληροφορία. Επίσης αν ξέρει κάποιος ήθελα να ξέρω κάτι για το ΣΠΗΥ, είμαι ΕΠ και δεν ξέρω αν κάνουν κάτι πάνω στην πληροφορική όπως το ΚΕΠΥΕΣ ή απλά είναι ρουτίνα γραφείου και από υπηρεσίες τι ακριβώς παίζει.

Κάποτε λεγότανε ΣΑΕΠ. Η εκπαίδευση κρατάει 15-20 ημέρες... Και δεν κάνεις πολλά πράγματα όχι. Και επίσης δεν υπάρχει η πιθανότητα να σε κρατήσουν.

Στρατιωτης ΕΠ

Δημοσίευση από Στρατιωτης ΕΠ »

Καλησπερα σε ολους!Ειπα να γραψω τη δικη μου εμπειρια επειδη εχω διαβασει διάφορα σε αυτο το φορουμ και πολλες απαντησεις σε θέματα οπως το συγκεκριμένο είναι είτε πολύ παλιες (καμια 10ετια πριν), ειτε πολυ απολυτες και καμια φορα ανακριβης. Είναι κρίμα γιατι πολλοι οπως και εγω, μπαίνουμε εδω για να ενημερωνόμαστε και δεν πρεπει να υπαρχει παραπληροφορηση.

Αρχικα δεν εχω βισμα. ΕικόναΕικόνα

Ειμαι πτυχιούχος ΑΕΙ πληροφορικης και δε το δηλωσα πριν βγει η καταταξη. Μπήκα τεθωρακισμενα Αυλώνα και όταν μπηκα κατεθεσα στη Στρατολογια το πτυχιο μου καθως και μια φωτοτυπια με τα εγγραφα που υπαρχουν ηλεκτρονικά για οσους επιθυμουν ΕΠ.

Στο φυλλο πορειας πηρα μεταθεση για Χιο στο σωμα ΕΠ, οποτε να ξερετε ότι το σώμα/οπλο αλλάζει. Επισης δεν ειναι βισματικη υποθεση το σώμα αυτο, καθως οπως και εγω ετσι και αλλοι πτυχιουχοι φιλοι μου εχουν μπει ΕΠ χωρις βισμα. Σιγουρα τα βισματα πανε οπου θελουν οποτε εαν καποιο βισμα σου φαει τη θεση δε θα μπεις.

Το σιγουρο ειναι οτι δε μπαίνεις χωρις βισμα ΕΠ σε μεγάλες πολεις οπως Αθηνα, θεσ/νικη Βολο αλλα εαν κανεις τα χαρτια σου ειναι πιθανό αναλογα την ΕΣΣΟ να μπεις ΕΠ σε καποιο νησι η προς ευρο Αλεξάνδρουπολη, Ξανθη οπου μετα θα εισαι η σε καποια ταξιαρχια η σε καποιο γραφειο. Οπως και να χει οντως οπως ανεφερε καποιος αλλο θα έχεις μια πολυ καλυτερη θητεια απο εναν μεσο οπλιτη.

Θα συμβούλευα οποιος επιθυμει ΕΠ στους τοπους προτίμησης να βαλει περα απο το τοπο κατοικιας του και καποιο μερος στη παραμεθόριο. Οι ταξιαρχίες και τα γραφεια ειναι κοντα εαν όχι μεσα σε κεντρα πολεων οποτε υπαρχει ζωη και πραγματα να κανεις και δε θα χαλας λεφτα σε μεταφορες επειδη το στρατοπεδο ειναι καπου μακρυα.

Καλη τυχη σε οσους επιθυμουν να μπουν ΕΠ, δεν ειναι σιγουρο οτι αν εχεις πτυχιο θα μπεις και γενικά τιποτα δεν ειναι σιγουρο με το στρατο εαν δεν έχεις δυνατο βισμα οποτε μην απογοητευεστε αλλα και μην απελπιζεστε. Δε θα μαθει κανείς κατι στο τομεα της πληροφορικης σε σώμα ΕΠ αλλα τουλάχιστον θα περάσει παρα πολυ χαλαρα εαν οχι ζωη και κοτα Εικόνα και επισης μετραει (κυριως στην ευρωπη) σαν βιογραφικο ενα τετοιο σωμα.

Ιανουαριος 2018 Α ΕΣΣΟ

γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Στο ερευνας και πληροφορικης πως πας?
roko
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από roko »

Με βισμα ολο ευθεια πας σε αυτο το μαχιμο σωμα.
nks

Δημοσίευση από nks »

Μέχρι και την Α ΕΣΣΟ 2018 η τοποθέτηση στο ΚΕΠΥΕΣ γινόταν αμέσως μετά τη βασική εκπαιδευση. Ξέρουμε αν με το νέο σύστημα θα συμβεί το ίδιο ή κάτι άλλο;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες