Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
bbirbo

Δημοσίευση από bbirbo »

Καλησπέρα.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την βασική εκπαίδευση. Αν κάποιάς επιλεγεί ΕΠ που πρέπει να κάνει την βασική εκπαίδευση και πόσο διαρκεί αυτή ;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

bbirbo έγραψε:Καλησπέρα.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την βασική εκπαίδευση. Αν κάποιάς επιλεγεί ΕΠ που πρέπει να κάνει την βασική εκπαίδευση και πόσο διαρκεί αυτή ;

Καλησπέρα φίλε μου και σε εσένα. Σε οποιοδήποτε κέντρο που θα παρουσιαστεί κάποιος. Διαρκεί 1 μήνα, επιπλέον +4 μέρες είναι η άδεια ορκομωσίας, και έπειτα θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις, πρίν κάποιος οπλίτης ακολουθήσει θητεία στο σώμα (ΕΠ).

bbirbo

Δημοσίευση από bbirbo »

dn24 έγραψε:
bbirbo έγραψε:Καλησπέρα.

Καλησπέρα φίλε μου και σε εσένα. Σε οποιοδήποτε κέντρο που θα παρουσιαστεί κάποιος. Διαρκεί 1 μήνα, επιπλέον +4 μέρες είναι η άδεια ορκομωσίας, και έπειτα θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις, πρίν κάποιος οπλίτης ακολουθήσει θητεία στο σώμα (ΕΠ).

Βασικά εγώ είμαι πάνω από 35 και θέλω να εξαγοράσω την θητεία όμως πρέπει να κάνω 45 μέρες.

Ξέρεις μήπως τη γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή θα προλάβουν να με μεταθέσουν η θα μείνω στο ίδιο κέντρο.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

bbirbo έγραψε:Βασικά εγώ είμαι πάνω από 35 και θέλω να εξαγοράσω την θητεία όμως πρέπει να κάνω 45 μέρες.

Ξέρεις μήπως τη γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή θα προλάβουν να με μεταθέσουν η θα μείνω στο ίδιο κέντρο.

Οι ματαθέσεις, βγαίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για όλους. Προσωπική μου εκτίμηση, ότι θα μετατεθείς. Θέλει χοντρό βίσμα, για να κρατηθείς στο κέντρο, ενω έχουν βγεί οι μεταθέσεις των υπολοίπων. Γίνεται όμως, το έχω δει και αυτό με τα μάτια μου, και μάλιστα σε ΕΠ. ΟΠ.

Στέλιος

Δημοσίευση από Στέλιος »

Παιδιά είμαι 340 σειρά. Αυτή τη στιγμή έχω κλείσει 4 μήνες παραμεθόριο αλλά μετάθεση δεν έχει έρθει ακόμα. Σε κανέναν απο αυτούς που είναι ΕΠ και κάνουν παραμεθόριο απο τη σείρα μου. Ξέρει κανείς τι παίζει;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Στέλιος έγραψε:Παιδιά είμαι 340 σειρά. Αυτή τη στιγμή έχω κλείσει 4 μήνες παραμεθόριο αλλά μετάθεση δεν έχει έρθει ακόμα. Σε κανέναν απο αυτούς που είναι ΕΠ και κάνουν παραμεθόριο απο τη σείρα μου. Ξέρει κανείς τι παίζει;

Θα σου έρθει η μετάθεση. Κάνε και μια ερώτηση στο 1ο γραφείο.

Κωστής

Δημοσίευση από Κωστής »

Παιδια ουτε σε μενα εχει ερθει ακομα μεταθεση (340 ΕΣΣΟ) Υπαρχει κανεις που να του εχει ερθει απο τη σειρα μας; Εχουμε κανα νεο;

Μιλαμε για το σωμα Ερευνας Πληροφορικης παντα!

Μάριος

Δημοσίευση από Μάριος »

Καλησπέρας σας

Σήμερα είδα την ενημέρωση στο Site της Στρατολογίας και είδα ότι πρέπει να παρουσιαστώ στις 16/5 Θήβα, τμήμα ΕΠ. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις και αν μπορείτε πέραν από την απάντηση εδώ να μου απαντήσετε και στο μαιλ που θα γράψω.

1ον) Για να μπεις στο σώμα περνάς από συνεντευξη; Αν ναι τι τύπου συνέντευξη (εννοώ αντίστοιχη με αυτή από κάποιον υποψήφιο εργοδότη; )

2ον) Είμαι παντρεμένος με παιδί, τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για να μπορώ να πάρω μετάθεση κοντά στην Δράμα όπου είναιη οικογένειά μου;

Ευχαριστώ πολύ
Μάριος

xiro-drama@hotmail.com
Άβαταρ μέλους
Anton_S
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Anton_S »

Καλησπέρα και από μένα, παρουσιάζομαι και εγώ στις 16/5 στο ΚΕΠΒ Θήβας στο τμήμα ΕΠ.

Είμαι ακόμη επι πτυχίω φοιτητής σε σχολή πληροφορικής, παρόλα αυτά το χαρτί μου λέει ότι έχω επιλεγεί για το ΕΠ.
Καλώς ή κακώς με την σχολή μου δεν ασχολούμαι πολύ θερμά τα τελευταία χρόνια μιας και βρήκα κάτι που μου άρεσε περισσότερο από την πληροφορική. Παρ'όλα αυτά έχω αρκετές γνώσεις πάνω σε Η/Υ, βασικές γνώσεις προγραμματισμού και sysadmin και troubleshooting σε όλες τις κλασσικές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς σε ένα γραφείο.

Η απορία μου είναι, έχω επιλεγεί γι'αυτό το τμήμα επειδή περιμένουν να είμαι κάποια διάνοια όσον αφορά την υποστήριξη εφαρμογών και δικτύων ή υπάρχουν και πιο απλές δουλειές στο τμήμα (κάποιου είδους helpdesk,support κλπ);

Οσον αφορά τα προσόντα μου στον τομέα θα έχω την ευκαιρία να τα γράψω/πω σε κάποιον;

Τι γίνεται αν δεν πληρώ τις προδιαγραφές τους;

Ευχαριστώ Εικόνα.
Άβαταρ μέλους
vagosk7
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από vagosk7 »

Καλημέρα παίδες, και εγω παρουσιάζομαι 16/05 στο ΚΕΠΒ Θήβας και έχω σήμα ΕΠ. Εχω δίπλωμα ΗΜΜΥ ΕΜΠ και έχω κάνει και σχετική με το αντικείμενο πρακτική.

Εγω είμαι ομογενής και κάνω τρίμηνη θητεία. Υπάρχει περίπτωση να με κρατήσουν στο σώμα; Είχε κανένας παρόμοια εμπειρία;

Αν ας πούμε καταθέσω κανονικά το αίτημα μου στο στρατολογικό γραφείο για να κάνω μειωμένη θητεία αλλά στο επιτελείο του ΓΕΣ που έρχεται στο ΚΕΝ για την επιλογή δεν το αναφέρω ότι είμαι υπόχρεος μειωμένης θητείας υπάρχει περίπτωση να έχω κυρώσεις;

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από tp »

Καλησπέρα σας, έχοντας διαβάσει όλα τα προηγούμενα μηνύματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος που έχει υπηρετήσει προσφατα στο σώμα έρευνας πληροφορικήςμε τη ασχολόυνται περισσοτερο εκει;
Ευχαριστώ
_dev_

Δημοσίευση από _dev_ »

tp έγραψε:Καλησπέρα σας, έχοντας διαβάσει όλα τα προηγούμενα μηνύματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος που έχει υπηρετήσει προσφατα στο σώμα έρευνας πληροφορικήςμε τη ασχολόυνται περισσοτερο εκει;
Ευχαριστώ

Ανάλογα το στρατόπεδο και την περιοχή. Σε όλη την Ελλάδα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι format αλλαγές σε ποντικια του 2000 και προσπαθείς να κανεις οποια παλιατσουρα να δουλέψει.

Δεν λείπουν και φαηνές ιδέες απο αξιωματικούς για να φτιάξουν λογισμικό και εργαλεία αρκετών χιλιάδων ευρώ με ένα ατομα σε ενα μήνα (έχω βιώσει προσωπικα δυο τετοιες συζητήσεις και έχω ακούσει πάνω απο 20 ακόμα απο συναδέρφους φίλους).

Τώρα αν έχεις βύσμα και καταφέρεις να είσαι στο ΓΕΕΘΑ ή στο ΓΕΣ εκεί μπορεί και να γράψεις και κώδικα. Στο ΓΕΕΘΑ (ήμουν για 4 μήνες) είναι πολύ πιο advanced από οποιδήποτε αλλού ειδικά αν θες να ασχοληθείς με development και μέχρι και NATO certification μπορεις να πάρεις αλλά τώρα εκεί πρέπει να έχεις και βυσμα και γνώσεις.

Φιλικά

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω όσους υπηρετούν πρόσφατα ή υπηρετησαν πρόσφατα αν έστω ότι έχω την ένδειξή ύπάρχει περίπτωση αν μην με κρατήσουν. Όσο αφορα τα κριτήρια τα ξερω όπως επίσης και ότι στην ΕΣΣΟ Σεπτεμβρη μπάινουν πολύ λίγα άτομα
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλησπέρα μπαίνω Θήβα 15 Σεπτέμβρη και ίσως μπω ΓΕΠ. αν διαλέξω αυτήν την ειδικότητα θα πάω πουθενά αλλού για παραπάνω εκπαίδευση;
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Καλησπέρα σας,
συγγνωμη που ξαναρωτάω πάλι αλλα μήπως έχει κανεις πρόσφατη εμπειρία στο σώμα ερευνας πληροφορικής;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες