Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Το αν θα πας ή οχι, δεν εχει σχεση με τα 6000.

αν μπεις τωρα ή παρεις τριμηνη αδεια, δεν θα εχει προστιμο. Εδω και 7 χρονια ξερεις ποτε πρεπει να πας, δε σου επεβαλλε κανεις να εισαι ανυποτακτος.

πριν μπεις στο στρατο θα χρωστας 6000. Μετα, ενας θεος ξερει που θα εχει φτασει.

Και μη με ρωτας λες και ειμαι ο Βενιζελος. Δεν το εβαλα εγω ο προστιμο, οτι ειπα οτι ειναι λογικο. Εγω σου λεω τι ισχυει

Freti

Δημοσίευση από Freti »

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ξέρει ότι το πρόστιμο είναι 6000 ευρώ πριν 7 χρόνια! Αφού πέρσι ψηφίστηκε!
Άβαταρ μέλους
kappa
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από kappa »

Mike έγραψε:Το αν θα πας ή οχι, δεν εχει σχεση με τα 6000.

αν μπεις τωρα ή παρεις τριμηνη αδεια, δεν θα εχει προστιμο. Εδω και 7 χρονια ξερεις ποτε πρεπει να πας, δε σου επεβαλλε κανεις να εισαι ανυποτακτος.

πριν μπεις στο στρατο θα χρωστας 6000. Μετα, ενας θεος ξερει που θα εχει φτασει.

Και μη με ρωτας λες και ειμαι ο Βενιζελος. Δεν το εβαλα εγω ο προστιμο, οτι ειπα οτι ειναι λογικο. Εγω σου λεω τι ισχυει

καλα, δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα. Ισα ισα ευχαριστω και για τις απαντησεις Εικόνα

Μαλλον με συμφερει να παρουσιαστω για να μην χρεωθω το 6000 ντουκου και να την κανω λιποτακτης, για το τελευταιο μου μαθημα και την ορκομωσια.

Για τους λιποτακτες λεει ισχυει το 1000 ευρω το μηνα εως και 6000. Οποτε αντε, στη χειροτερη να λειψω κανα μηνα

Μετα τι προβληματα θα εχω ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για την λιποταξία υπάρχει ξεχωριστό θέμα
Άβαταρ μέλους
kappa
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από kappa »

Θα μπορουσες να μου ποσταρεις ενα λινκ, σε παρακαλω ;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Dim

Δημοσίευση από Dim »

Καλησπέρα.Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής: Ένα φίλος, που είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία περίπου 2 χρόνια, ήταν να παρουσιαστεί 12/07/2012.

Δεν παρουσιάστηκε τελικά.

Πήγε στην Πρεσβεία εκεί στο Αμβούργο και παρέδωσε βεβαίωση κατοικίας και φοίτησης σε γερμανικό σχολείο.

Ωστόσο, μετά από πολύ προσπάθεια και πολλά τηλέφωνα, έμαθε πως έχασαν τα χαρτιά.

Τα ξαναπήγε Αμβούργο, και μετά από μια περιπέτεια 2 εβδομάδων (καθώς δεν τους έβρισκε στα τηλέφωνα, αλλά και τις ελάχιστες φορές που τους έβρισκε, είχαν "δουλειά" και δεν τα είχαν στείλει ακόμα) έμαθε χθες οτι τα έστειλαν τελικά.

Τώρα όμως έχει προκύψει άλλο πρόβλημα, καθώς χρειάζεται να επικοινωνήσει και με το στρατολογικό γραφείο Τρίπολης για να είναι σίγουρος οτι τα έλαβαν.

Αυτοί όμως εκεί δεν λένε να απαντήσουν στα τηλέφωνα (2713-600800 και 2713-600809), και το παιδί ήταν να έρθει Ελλάδα πριν λίγες μέρες, αλλά εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παίζει να υπάρχει πρόβλημα αν περάσει τα σύνορα. Ο

Αυτοί από την Τρίπολη, χρειάζεται να στείλουν κάποια απάντηση κάτι πίσω στο Αμβούργο; Τί χρειάζεται να κάνουν;

Και για ποιο λόγο δεν απαντούν; Παίζει να μην είναι κανείς εκεί;

Ας δείξει κάποιος λίγο έλεος, το παιδί παλεύει 20 μέρες τώρα να έρθει Ελλάδα.

Υ. Γ: Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο section εδώ.

Αν όχι, ας το μετακινήσει κάποιος αρμόδιος.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Χωρις να ειμαι ειδικος στο τι συμβαινει στη Γερμανια, θα σου πω πως ειναι η διαδικασια οπως τη γνωριζω εγω.

Πρεπει να παει στην πρεσβεια στη Γερμανια και να του βγαλουν βεβαιωση μονιμης διαμονης και εργασιας στο εξωτερικο για στρατολογικη χρηση. Αυτο το χαρτι πρεπει να το καταθεσει στο αρμοδιο στρατολογικο γραφειο ωστε να 'μεταπεσει στους ανυποτακτους εξωτερικου'. Μονο το στρατολογικο γραφειο ειναι υπευθυνο να πει οτι οτι εγγραφα εχουν λαβει, ειναι καταλληλα ωστε να τον κανουν 'ανυποτακτο εξωτερικου'. Εμενα μου ζητησαν και αιτηση, οχι απλα να στειλω τα εγγραφα. Με τα ταχυδρομεια και το ποιος εστειλε τι και ποιος ελαβε τι, μπορει να μπλεξεις.

Βεβαια, αν ηταν να μπει πριν ενα μηνα, ειναι απιθανο να τον εχουν κυρηξει ηδη ανυποτακτο και να εχουν ειδοποιησει την αστυνομια. Μονο το στρατολογικο γραφειο μπορει να του πει και καλυτερα να στειλει καποιον να παει απο εκει. Ας βαλει καποιον συγγενη ή φιλο.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Dim έγραψε:Καλησπέρα.Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής: Ένα φίλος, που είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία περίπου 2 χρόνια, ήταν να παρουσιαστεί 12/07/2012.

Δεν παρουσιάστηκε τελικά.

Πήγε στην Πρεσβεία εκεί στο Αμβούργο και παρέδωσε βεβαίωση κατοικίας και φοίτησης σε γερμανικό σχολείο...

Λοιπον καταρχην αφου δεν εχει κλεισει ουτε μηνα ο φιλος σου αποκλειεται να τον εχουν περασει ως ανυποτακτο και να εχει ειδοποιηθει και η αστυνομια. Επισης ακομα και αν ειχε γινει αυτο, που δεν εχει, παλι θα μπορουσε να ερθει Ελλαδα καθως η Γερμανια εντασσεται στις χωρες Σενγκεν οπου δεν υπαρχουν ελεγχοι στα συνορα. Στη θεση σου θα του ελεγα οτι δεν εχει να φοβαται τιποτα να ερθει διακοπες και οταν με το καλο γυρισει Γερμανια να κινησει και τις διαδικασιες για ανυποτακτος εξωτερικου.
Α.Κώστας

Δημοσίευση από Α.Κώστας »

Καλησπέρα σε όλους !

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής Σχετικά Με τους Ανυπότακτους Εσωτερικού . Από Την Στιγμή Που Έχω Κηρυχθεί Ανυπότακτος Και Έχει Επιβληθεί Το Πρόστιμο Υπάρχει Περίπτωση Αν δεν το Πληρώσω Να μου Βγάλουν Κανα Ένταλμα Και να με Κυνηγά Η Αστυνομία ;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Στελ

Δημοσίευση από Στελ »

Γεια σας!
Ισχύει ότι οι ανυπότακτοι σύμφωνα με τον νέο νόμο έχουν δικαίωμα ένα μήνα (αν μπορεί να το ταθτοποιήσει κανείς δηλαδή) να είναι στην Ελλάδα ακόμα και αν εντοπιστούν οπότε κανείς δεν τους πειράζει;
και κάτι άλλο σχετικα΄με τα διαβατήρια. Εγώ είμαι στο εξωτερικό και κάνω διδακτορικό και αναβολή εχω μέχρι το τέλος του 2013. Επειδή έληγε το διαβατήριο μου πήγα εδώ στο προξενείο να βγάλω καινούριο. Εγώ περίμενα να μου βγάλουν με΄χρι το 2013 που λήγει και καλά η αναβολή. Το διαβατήριο μου όμως το καινούριο λήγει το 2017. Πως γίνεται αυτό; Έχει αλλάξει ο νόμος σχετικά με την έκδοση διαβατηρίων σε άτομα με ανυποταξία ή με πιθανότητα να την διαπράξουν στο μέλλον;
ευχαριστώ!
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Νεος νομος δεν υπαρχει απο οσο ξερω. Ο τελευταιος ειναι του 2005. Η μονη αλλαγη ηταν σε διαταξεις σχετικα με το προστιμο των ανυποτακτων. Ο ενας μηνας, αναφερεται σε ανυποτακτους εξωτερικου. Μπορει να μην σε 'πειραξει' κανεις, ακομα και ελλαδα να εισαι, αλλα δε θα μπορεις να βγαλεις διαβατηριο και σε περιπτωση που σε ψαξουν, τι θα πεις; Εμενα, ενω ειμαι 7 χρονια εξω, με ζητησε καποια στιγμη ανακριτης, ωστε να απολογηθω για την ανυποταξια μου. Παρ'ολο που ειχα βγαλει πιστοποιητικα απο την πρεσβεια,3 φορες. Μπορει να εισαι και ΟΚ, αλλα δεν μπορει κανεις να σε συμβουλεψει να εισαι στην ελλαδα και να προσποιησαι οτι εισαι στο εξωτερικο. Εσενα ειναι ακομα θεωρητικη η ερωτηση φανταζομαι γιατι εχεις 1.5 χρονο μεχρι να σε καλεσουν.

Τα διαβατηρια δεν περιοριζονται μεχρι το τελος της αναβολης γιατι η ανυποταξια δεν αποτελει λογο ανακλησης του διαβατηριου. Αν εισαι ομως ανυποτακτος, τοτε χρειαζονται δικαιολογητικα διαμονης στο εξωτερικο για να βγαλεις διαβατηριο. Το οποιο ισως να σε απασχολησει μετα το 2017

Γιώγρος Χ.

Δημοσίευση από Γιώγρος Χ. »

Λοιπον το προβλημα μου ειναι πως η αναβολη μου λιγει τωρα τον δεκεμβριο (και ιδου το διλημμα).
ειμαι γεννημενος τσεχια αλλα απο τα 2 μου χρονια ειμαι εδω, η μανα μου παραμενει τσεχα ομως (αν παιζει κανεναν ρολο δλδ), μου δινεται η ευκαιρια να φυγω τωρα τσεχια γιατι βρηκα δουλεια και δεν θελω να χασω τετοια ευκαιρια. Δεν σκοπευω να γυρισω ελλαδα η αληθεια ειναι, απλα να ξερω τη θα με περιμενει οταν και αν μπορεσω να ερθω ελλαδα καποτε, εστω για διακοπες.

ευχαριστω πολυ.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Οι κυρωσεις ειναι ιδιες και θα τις βρεις στα πιο πανω μηνυματα. Το αν η μανα σου ειναι Τσεχα, ειναι ασχετο. Εσυ εισαι ελληνας υπηκοος και ισχυει και για σενα, οτι ισχυει για ολους.

Το αμεσο ειναι το διοικητικο προστιμο των 6000. Αυτο ειναι χρεος προς την εφορια και οι προσαυξησεις τεραστιες αν δεν το πληρωσεις. Πλεον χρεη τετοιου υψους, οδηγουν σε συλληψη. Ποτε δεν ξερει κανεις τι γινεται με τετοια χρεη και ισως καποια στιγμη σε βρει το χρεος και στην Τσεχια και να εχει γινει πενταψηφιο. Με την παραμονη σου στην Τσεχια, θα μπορεις καποια στιγμη να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου. Δεν αλλαζει κατι τρομερο, απλα θεωρητικα χαλαρωνει η διαδικασια αναζητησης σου και μπορεις να βγαλεις διαβατηριο. Η υποχρεωση στρατευσης σου παραμενει μεχρι να την τακτοποιησεις ή να γινεις 45.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης