Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
papali
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τετ Ιαν 28, 2015 6:38 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από papali »

Πλεον οι περισσοτεροι σπουδαζουν/τελειωσαν ενα πανεπιστημιο η ενα τει και δεν βλεπουν τον στρατο με καλο ματι. Σιγουρα μερικοι απ αυτους θα κανουν τα χαρτια αν δεν εχουν κατι καλυτερο, αλλα πλεον οι περισσοτεροι κυνηγανε εξωτερικο κλπ.
Jimmy

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από Jimmy »

Διασωστης31 έγραψε:
Jimmy έγραψε:
Διασωστης31 έγραψε:Τοσοι θα ναι, και οι περισσότεροι θα δηλωσουν για τον μισθό. Ουτε σχολεια, ουτε μετεκπαιδευσεις θα τους ενδιαφερουν...Στην τελευταία προκήρυξη δηλωναν και άτομα με απολυτηριο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!

Επίσης κοιτα ποσοι δηλωσαν τωρα για ΕΚΑΒ (2.500 ατομα για 250 θέσεις).

Ρε λεβεντακο μου ποιον να τον ενδιαφέρουν αυτα; εγω υπηρέτησα καταδρομέας 12μηνο και πραγματικά επιδη δε παιζει εργασια τωρα δε με ενδιαφέρουν αυτα. δουλεια ψάχνω δε θελω να γινω Ράμπο. θα κανω οτι προβλέπεται κανονικά και με το παραπάνω αλλα δε παω γιατι ειμαι κ@&&@?μενος. και πολλοι πιστευω για ενα ψωμι πανε. και πολλοι πήγανε για αυτο. αν είχε ο πατέρας μου ενα εργοστάσιο ουτε που θα ασχολιόμουν για εποπ η τα σχετικά. μεαυτα ασχολούνται παιδια που ειναι βολεμένο οικονομικά και κανουν το κομμάτι τους και ψάχνουν δράση γιατι νοιώθουν κλεισμένοι σε ενα κλουβι.

Ειμαι ο μοναδικός η ειναι κι αλλοι σαν εμενα?



Δεν είναι έτσι, οι ΕΠΟΠ πρέπει να ναι κομαντα, παντου όχι μόνο ειδικες. Αν γίνει κάτι πιστεύω ξέρεις ποιοι θα ναι στην πρώτη γραμμή!

Και οποιος πάει ειδικες θα αναγκαστει να βγάλει σχολεια περα τον βασικων(σπεεποπεδ, σχαλ, ειδικοτητας) πχ πεζοναυτων αν πας βολο, αυτοδυτων για αμφιβιους κλπ

Αλλά επειδή πολλοι θα πανε για το μισθό βλέπω να γινετε σφαγη στο πεζικο.

Και δε γίνεται ολοι οι τουρκοι εποπ να χουν πουλαδες, και οι δικοι μας να ναι επαγγελματίες σκοπετων

Διαφωνώ. Οταν ο στρατος ειναι επαγγελματικός πας για επάγγελμα σε αυτον. πας για να ζήσεις. πολλοι που πήγαμε ειδικες δυναμεις ειχαμε ακούσει απο μόνιμους πως αν κόβανε τα δίπλα χρονια αυριο το πρωι θα φεύγανε τρέχοντας. βεβαια υπήρχε και μια μικρη ομαδα που το ειχαν λόξα και το γουστάραμε τόσο που θα θυσίαζαν και την μανα τους. αλλα ισως ειναι και άρρωστο αυτο.

Δε λεω να πας και να εισαι αντε γεια και δε με νοιάζει. αλλα φιλε πίστεψε με αν εχεις παιδια και θέλουν εξοδα και αυτα διατροφή και λοιπά. δε θα κάτσεις να ονειρεύεσαι πολέμους και μαχαίρια.

Πόλεμος... ; ου μη γενετο

Ρωτήστε κανεναν που πηγε και μετα σκέφτητε πολέμους και κομαντιλικια. καλα φέρονται στον στρατο στα ΛΟΚ αλλα η πραγματικότητα απο το εικονικό ειναι πολυ μακριά!

Ου μη γενετο...

anna

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από anna »

Ε αυτο να δω νεα παιδια με μαστερ και διδακοτρικα να κανουνε αιτησεις για εποπ. Εκει καταντησαμε σαν εθνος. Δεν υποτιμω καθολου τους εποπ αλλα θεωρω τραγικο καποιος να εχει φαει 4 και 5 χρονια για μια σχολη και να αναγκαζεται να παει συνοδος σκυλου, ραφτης, μαγειρας κλπ στο στρατο και μαλιστα ως εποπ που ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης στην ιεραρχια. Σιγουρα ολοι θελουμε μισθο και δουλεια αλλα οχι και ετσι.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 145
Δημοσιεύσεις: 1471
Εγγραφή: Παρ Αύγ 21, 2009 3:39 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από dimitris mak »

Ετσι ακριβως οπως τα λεει ο φιλος ειναι. Στο τει και εγω τα ιδια βλεπω.
cuervo

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από cuervo »

anna έγραψε:Ε αυτο να δω νεα παιδια με μαστερ και διδακοτρικα να κανουνε αιτησεις για εποπ. Εκει καταντησαμε σαν εθνος. Δεν υποτιμω καθολου τους εποπ αλλα θεωρω τραγικο καποιος να εχει φαει 4 και 5 χρονια για μια σχολη και να αναγκαζεται να παει συνοδος σκυλου, ραφτης, μαγειρας κλπ στο στρατο και μαλιστα ως εποπ που ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης στην ιεραρχια. Σιγουρα ολοι θελουμε μισθο και δουλεια αλλα οχι και ετσι.


Μάλλον εσύ υποτιμάς τον θεσμό των ΕΠΟΠ, πολλά παιδιά πτυχιούχοι καλών σχολών έχουν εισαχθεί στο στράτευμα.

Άβαταρ μέλους
DEAPZGEO
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 108
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: Τρί Δεκ 23, 2014 10:34 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από DEAPZGEO »

Αυτο οτι το 2009 δεν δηλωσαν πολλοι ειδικες δυναμεις το ακουσα κι εγω γτ λεει αν δηλωναν ξεκινουσαν αμεσως σχολειο!
Άβαταρ μέλους
papali
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τετ Ιαν 28, 2015 6:38 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από papali »

Μερικοι το βλεπουν πολυ τραγικα το ολο θεμα. ΕΠΟΠ θα μπεις δεν πας για εκτελεση. Αυτο συμβαινει ειτε γιατι στην θητεια για τον Α η Β λογο καποιος δεν περασε καλα, ειτε γιατι η μοναδικη δουλεια που εχει κανει ηταν αρκετα καλη και οχι πολυ κουραστικη. Οσοι εχουν παει στρατο ξερουν οτι ειναι μια δουλεια που εχει τα κακα της αλλα εχει και τα καλα της, οπως ακριβως ολες οι δουλειες. Αννα κανεις δεν μιλησε για διδακτορικα και μαστερ. Για ενα απλο πτυχιο τει λεμε μιας απλης σχολης. Και μαγειρας, ραφτης κλπ που λες ειναι οτι πιο χαζο εχω ακουσει. Υπαρχουν ποσες αλλες ειδικοτητες που μονο τελευταιο τροχο της αμαξης δεν καθιστουν τον θεσμο του ΕΠΟΠ. Μαλλον οι "κακες γλωσσες" σε πεισανε οτι εξω δεν υπαρχουν αφεντικα και μεσα υπαρχει ενας δικας που τους πρηζει ολους. Τεσπα λιγο ψαχτειτε παραπανω μερικοι και μην πετατε αερολογιες.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 145
Δημοσιεύσεις: 1471
Εγγραφή: Παρ Αύγ 21, 2009 3:39 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από dimitris mak »

Οταν εγω πριν λιγο καιρο ελεγα οτι στις ειδικες οι πιο πολλοι ειναι για τις συντηρησεις, μεταθεσεις και εξαμηνα καποιοι επεσαν να με φανε. ευτιχος βλεπω παιδια εδω μεσα μετα απο καιρο που σκεφτοντε σωστα και λενε τα πραγματα οπως ειναι! Οταν εγω ημουν στην μαλ οι εποπ ηταν αρχοντες!!! το μονο (κακο) ηταν οτι ακολουθουσαν το προγραμμα της μοναδας. τι πιο λογικο... οταν πηγαινεις στις ειδικες δυναμεις ξερεις οτι θα εχει και ασκησεις και παρελασεις που σημαινει προβες και στο στραπεδο ολοι μεσα μεχρι τις 18.00 αν δεν γινεται σωστη δουλεια στις προβες και πολλα αλλα των μοιρων των ειδικων δυναμεων. οταν ομως εισαι κοντα στο σπιτι σου η εχεις φυγει απο το χωριο σου για να πας αθηνα, τι σε νοιαζουν ολα τα αλλα;
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 145
Δημοσιεύσεις: 1471
Εγγραφή: Παρ Αύγ 21, 2009 3:39 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από dimitris mak »

Μην μιλησω για τον μισθο που πεφτει καθε μηνα και το 1500 ευρω που ερχοντε καθε 6μηνο με δυο αλματα. Το θεμα ειναι πιστευω οτι αν καποιος δεν εχει ζησει μοναδα ειδικων δυναμεων και παει καθαρα για τα χρηματα, θα βρεθει προεκπληξεων. Επισης μην ξεχναμε οτι οι εποπ ειναι εργαζομενοι και εχουν δικαιωματα οπως ο καθε εργαζομενος. τα οποια ειναι πιο πολλα απο εναν εργαζομενο στον ιδιωτικο τομεα.
Σπυρος

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από Σπυρος »

Σπυρος 1 μαλ μην Τρελενεσαι σιγα την εκπαιδευση απλα ειναι να το θελεις πες καλυτερα αν ειναι να μιλησουμε για ουκ που σκεφτομαι να μπω πολεμικο ναυτικο τοτε οκ ας πουμε τα λεφτα σιγουρα μην Τρελαθουμε ειναι το α και το ω την σημερον ημερα ας ελπισουμε...
Jimmy

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από Jimmy »

dimitris mak έγραψε:Οταν εγω πριν λιγο καιρο ελεγα οτι στις ειδικες οι πιο πολλοι ειναι για τις συντηρησεις, μεταθεσεις και εξαμηνα καποιοι επεσαν να με φανε. ευτιχος βλεπω παιδια εδω μεσα μετα απο καιρο που σκεφτοντε σωστα και λενε τα πραγματα οπως ειναι! Οταν εγω ημουν στην μαλ οι εποπ ηταν αρχοντες!!! το μονο (κακο) ηταν οτι ακολουθουσαν το προγραμμα της μοναδας. τι πιο λογικο... οταν πηγαινεις στις ειδικες δυναμεις ξερεις οτι θα εχει και ασκησεις και παρελασεις που σημαινει προβες και στο στραπεδο ολοι μεσα μεχρι τις 18.00 αν δεν γινεται σωστη δουλεια στις προβες και πολλα αλλα των μοιρων των ειδικων δυναμεων. οταν ομως εισαι κοντα στο σπιτι σου η εχεις φυγει απο το χωριο σου για να πας αθηνα, τι σε νοιαζουν ολα τα αλλα;
Ενταξη εσυ πας στα άκρα. ειδικες δυναμεις και λοιπά. Εκει ειναι πιο αυστηρά τα πράγματα αλλοι τύποι, και πολλοι τα είδαμε τι παιζει. εγω μιλάω για εναν εποπ αεροπορια μπατζη που λέμε παει για ενα ψωμι και δε νοσταλγεί πολέμους και δε φαντάζεται βατράχους Τούρκους να τον παρακολουθούν.

Και δε συμαινει οτι αν πας μόνιμος οτι πρεπει ν αγγίξει και πόλεμος. εγω ειμαι υπερ της ειρήνης πρώτα και υπερ της παιδείας. αλλα οτι ειναι να κανω θα το κανω με το παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 13
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 01, 2015 8:49 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από Kourtembeu »

george777 έγραψε:; Απάντηση Καμμένου

Με τις ΜΟΜΑ τι θα γίνει;

«Πιστεύω ότι τον Ιούλιο θα είμαστε σε θέση να εγκαινιάσουμε την 1η ΜΟΜΑ. Θα δώσουμε τη δυνατότητα και σε παιδιά που δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους θητεία παίρνοντας χρήματα ενός υπαξιωματικού ώστε να εργαστούν. Θα προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε».


Άρα για να εγκαινιάσει την πρώτη ΜΟΜΑ, σημαίνει ότι θα πρέπει να βρει άτομα. Άρα λογικά; Έρχεται προκήρυξη!

Να πω κάτι χωρίς να θέλω να δυσαρεστήσω κόσμο. Η λογική λέει ότι θα ζητήσει άτομα σε ειδικότητες εργατών κτλ. Οπότε όσοι είχατε κάνει εργάτες σε ΔΕΗ-ΟΤΕ-Δήμους και Περιφέρειες λογικά θα έχετε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα λόγω και εργασιακής εμπειρίας. Επίσης αν αυτή η προκήρυξη των 1000 ατόμων που ακούγεται ότι θα αφορά την ΜΟΜΑ του Ιουλίου. Τότε πλεονέκτημα θα έχουν και οι χειριστές βαρέων μηχανημάτων, τεχνίτες και γενικότερα εργασίες που αφορούν την οικοδομή.

Οπότε δεν ξέρω αν πιάσουν τόπο τα πτυχία που μαζεύεται... Και μήπως τελικά πιάσει τόπο η εργασιακή εμπειρία σε βαριές χωματουργκικές εργασίες/εργοτάξια κτλ... Για αυτό ας κρατήσουν μικρό καλάθι οι φίλοι του φόρουμ!Εικόνα

papali έγραψε:Παιδια εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. Ειτε παρει 1000 ειτε 2000 ειτε παραπανω, εγω θα ηθελα να ρωτησω ποσες πιστευετε θα ειναι οι αιτησεις; Ποσοι θα κανουν τα χαρτια τους δηλαδη; Καθαρα στην κριση σας ειναι η απαντηση.


198 θέσεις του ΕΚΑΒ δήλωσαν 2000 απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ... Κάτι ανάλογο θα γίνει και στην προκήρυξη για ΕΠΟΠ, χίλιους θα βγάλει; υπολόγισε Μια 15αρα χιλιάδες αιτήσεις και αναλογικά προς τα πάνω (προκήρυξη-αριθμός/αιτήσεις).

Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 145
Δημοσιεύσεις: 1471
Εγγραφή: Παρ Αύγ 21, 2009 3:39 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από dimitris mak »

Εγω απο το αρθρο και οτι εχω ακουσει διαβασει τον τελευταιο καιρο ειναι:1)1000 προσληψεις εποπ.2)μομα αποτελουμενη απο μονιμο υπαρχον προσωπικο και στρατιωτες που θα πληφωνοντε για τις υπηρεσιες στην μομα και θα περνουν και καποιο πιστοποιητικο. που ειδατε 2000χιλιαδες εποπ η κατι τετοιο δεν ξερω! Στο αρθρο απο το βημα το διαχωριζει.1000 εποπ και αλλοι τοσοι για μομα. αν ηταν να παρει εποπ για μομα θα ελεγε 2000 εποπ για μομα και αναγκες του στρατου.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 169
Δημοσιεύσεις: 10671
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2009 11:02 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από D.Y.K »

papali έγραψε:Παιδια εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. Ειτε παρει 1000 ειτε 2000 ειτε παραπανω, εγω θα ηθελα να ρωτησω ποσες πιστευετε θα ειναι οι αιτησεις; Ποσοι θα κανουν τα χαρτια τους δηλαδη; Καθαρα στην κριση σας ειναι η απαντηση.


Η ερώτηση σου είναι καθαρά υποκειμενική και μόνο αβάσιμες εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν σε αυτή την φάση και καθαρά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Το θέμα πάντως και αυτό που πρέπει να ς'ενδιαφέρει δεν είναι το πόσες αιτήσεις θα γίνουν συνολικά αλλά το πόσες αιτήσεις θα γίνουν στην ειδικότητα που θα κάνεις εσύ τα χαρτιά σου αναλογικά και το τι μόρια φυσικά θα έχει ο καθένας.

Επίσης σημαντικότατο ρόλο παίζει το πόσους θα παίρνει η κάθε ειδικότητα.

Αν για παράδειγμα σε ενδιαφέρει μία ειδικότητα του Έρευνας Πληροφορικής θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να διαγωνιστείς για ελάχιστες θέσεις και να διαθέτεις και καλά μόρια αν θες να ελπίζεις με τα αντίστοιχα πτυχία / δικαιολογητικά.

Αν πχ θες να διαγωνιστείς σε ειδικότητα που παίρνει 200+ άτομα όπως πχ στο πεζικό τότε οι πιθανότητες αυξάνονται λόγω διαφορετικών κριτηρίων (απολυτήριο γυμνασίου / λυκείου κλπ).

Άβαταρ μέλους
DEAPZGEO
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 108
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: Τρί Δεκ 23, 2014 10:34 pm

Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Δημοσίευση από DEAPZGEO »

Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω κατι εγω ημουν ΔΕΑ ΠΖ εαν βγει μπορω να δηλωσω ειδικες δυναμεις και αν ναι παιρνω μορια?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες