Iατρικές, υγειονομικές εξετάσεις (2014)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Akis_7 »

Αν και υπάρχει ήδη θέμα για τις ιατρικές-υγειονομικές εξετάσεις, επειδή έχει κλειδωθεί άνοιξα νέο (αν είναι ας διαγραφεί). Είμαι μαθητής της Γ' λυκείου και θα είμαι υποψήφιος για στρατιωτικές σχολές. Έχω όμως στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Διάβασα στο περσινό ΦΕΚ ότι αποκλείονται οι υποψήφιοι με στίγμα εφοσον εχουν αναιμια μετριας βαρυτητας. Έψαξα στο ίντερνετ, ρώτησα παθολόγο, ρώτησα μικροβιολόγο και κανείς δεν ξέρει να μου πει ποια είναι η αναιμία μέτριας βαρύτητας. Άλλος λέει για αιματοκρίτη κάτω του 37 και άλλος για αιματοκρίτη κάτω του 40. Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρατήρηση Στρατοπεδάρχη : Απαγορεύονται τα κεφαλαία γράμματα, δεν είμαστε τυφλοί.
ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν κοιτάνε τον αιματοκρίτη αλλά την αιμοσφαιρίνη που σχετίζεται όμως άμεσα με τον αιματοκρίτη, αν ο άντρας έχει κάτω από 12 gr/dL κόβεται, αν έχεις κάτω από 12 πες μου να σου δώσω συμβουλές ώστε να σου ανέβει.
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Akis_7 »

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη γρήγορη απάντηση! Εμένα είναι 11,8 ή 11,7 απ' όσο θυμάμαι και έχω μπουκωθεί σε φυλλικά οξέα κλπ. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, με 11,4 αιμοσφαιρίνη και 36,1 αιματοκρίτη τρείς ημέρες πριν τις ιατρικές εξετάσεις με προτροπή γιατρού είχα ξεκινήσει τα εξής.

1. Την κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος και συκωτιού πρωί-μεσημέρι-βράδυ με αρκετό λεμόνι.
2. Την αποφυγή κατανάλωσης όλων των γαλακτοκομικών.
3. Την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων χυμού πορτοκαλιού και λαχανικών και οσπρίων όπως το μαρούλι και το σπανάκι.
4. Όχι πολλά υγρά.
5. Χάπια για σίδηρο και φυλλικό οξύ.

Μετά από 3 ημέρες η αιμοσφαιρίνη είχε ανέβει στο 13 και ο αιματοκρίτης στο 41 Εικόνα

Θα σου προτείνω να πας σε έναν γιατρό αφού εσύ έχεις αρκετό διάστημα μπροστά σου, ώστε να σου δώσει κάτι πιο χαλαρό Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Akis_7 »

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις συμβουλές! Σήμερα πήγα σε άλλο γιατρό και μου είπε ακριβώς τα ίδια! Θα το ακολουθήσω το πρόγραμμα αλλά σίγουρα δεν θα έχω τη δική σου αύξηση στον αιματοκρίτη και την αιμοσφαιρίνη γιατί νομίζω το στίγμα τον "μειώνει" λίγο. Είσαι αξιωματικός;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις, πάντως χαίρομαι που σε βοήθησα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Akis_7 »

Καλώς, θα κάνω πάλι εξέταση σε τρεις μήνες. Εικόνα Για ψάξιμο με τα δικαιολογιτικά, τις υπεύθυνες δηλώσεις κλπ ξέρεις κάποιο σάιτ; Στο thread εδώ μπερδεύομαι.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

anonymous

Δημοσίευση από anonymous »

Εχω μικρο βαθμο σκολιωσης (15 μοιρες) ... Θα εχω προβλημα με τις υγειονομικες εξετασεις;

Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Akis_7 »

Αν θυμάμαι καλά απορρίπτονται οι υποψήφιοι με σκολίωση, κύφωση κλπ. Τσέκαρε το ΦΕΚ για σιγουριά.
Άβαταρ μέλους
ηλεκτρα15
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ηλεκτρα15 »

anonymous έγραψε:Εχω μικρο βαθμο σκολιωσης (15 μοιρες) ... Θα εχω προβλημα με τις υγειονομικες εξετασεις;

αν ειναι λειτουργικη και οχι μυικη δεν νομιζω να σ αφησουν να μπεις. Ή μαλλον ειμαι σιγουρη. Απο εκει και περα αν ειναι μυικη ειναι ευκολα τα πραγματα, θα σου προτεινα να κανεις ασκησεις για ενδυναμωση των μυων που ειναι αδυναμοι και να προσπαθησεις να επαναφερεις τη πλατη σου σε φυσιολογικα πλαισια. Ολοι εχουν καποιες μοιρες. Το προβλημα ειναι να μην υπαρχει και στροφη

ΥΓ: Η ορθοσωμικη ειναι κατι που βοηθαει απιστευτα. Αν μπορεις να βρεις κατι στη γειτονια σου πηγαινε, και λειτουργικο πιλατες επισης. Μην το γελασετε.

ΥΓ2: Στειλε πμ για να σου πω πεντε πραγματα παραπανω αν θες
Άβαταρ μέλους
Razorakos15
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Razorakos15 »

Ειχα κανει πριν χρονια πλαστικη σε κρεατοελια που ειχα στο δερμα του κεφαλιου μου, δεν με εμποδιζει μεν αλλα πιστευω πος οταν φορεσω κρανος θα πονεσει αν το πιεζει αρκετα δυνατα. Πιστευετε πος θα εχω προβλημα?
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Akis_7 »

Δεν το θεωρώ πιθανόν. Σύμφωνα με το ΦΕΚ τους νοιάζει μόνο αν έχεις μεγάλα και εμφανή σημάδια από παραμορφώσεις και έχω δει μόνο για ουλές προσώπου κλπ.
greeksoldier

Δημοσίευση από greeksoldier »

Ειμαι 16 ετών και θέλω να περάσω στρατιωτικές σχολές περισι έκανα ενχειρηση βουβουνοκυλης θα με κόψουν; ποιος ξέρει απαντάει... ευχαριστω
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Θέλω να περάσω σε στρατιωτικές σχολές όμως έχω στίγμα. Άμα καταφέρω να ανεβάσω τον αιματοκρίτη και την αιμοσφαιρίνη θα με περάσουν; Θέλω να πω δεν μπορούν να το καταλάβουν ότι έχω στίγμα από κάπου αλλού;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης