Κάτοικος εξωτερικού / αναβολή / ανυποταξία

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
cantslowdown
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ Δεκ 05, 2012 6:55 pm
Επικοινωνία:

Κάτοικος εξωτερικού / αναβολή / ανυποταξία

Δημοσίευση από cantslowdown »

Γεια σας,

έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θέση μου αυτόν τον καιρό.

Θα τα πάρω απ' την αρχή:
- Γεννήθηκα το 1991 στη Θεσσαλονίκη.
- Αρχές του 1999 ανέβηκα μόνιμα στη Γερμανία με την οικογένειά μου.
- Το 2004 χώρισαν οι δικοί μου κι ο πατέρας μου επέστρεψε στην Ελλάδα (δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο).
- Τέλη 2010 έλαβα το χαρτί απ' τον στρατό για να παρουσιαστώ. Έπειτα, μας πληροφόρησαν πως πρέπει να μαζέψουμε κάτι χαρτιά (απ' τα σχολία στα οποία υπήρξα μαθητής κι απ' τους εργοδότες στους οποίους είχε εργαστεί ή εργάζεται η μητέρα μου) και κάτι άλλα και να τα δώσουμε σε κάποια ελληνική πρεσβεία, ώστε να μπορέσω να πάρω αόριστη αναβολή. Όταν πήγαμε με όλα τα χαρτιά που μας ζήτησαν στην πρεσβεία, μας ενημέρωσε η υπεύθυνη εκεί ότι δεν πρόκειται να πάρω αόριστη αναβολή, διότι ο πατέρας μου είναι δημόσιος υπάλληλος (καθηγητής γυμναστικής) και εργάζεται στην Ελλάδα. Το μόνο που μπορώ να πάρω είναι μια αναβολή ενός χρόνου και αυτό με κάποια βεβαίωση του σχολείου μου. Πράγμα που έκανα και πήρα και την αναβολή μέχρι το τέλος του 2011.
- Κατέβηκα το καλοκαίρι του 2011 για να δώσω πανελλήνιες, έμεινα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, ώστε να πάρω πάλι κάποιο χαρτί από το πανεπιστήμιο στο οποίο θα περνούσα και να το έδινα σε κάποιο στρατολογικό γραφείο. Τελικά δεν πέρασα κι έτσι επέστρεψα στη Γερμανία.
- Τον Μάιο του 2012 γράφτηκα ς' ένα ΙΕΚ στην Αθήνα στο οποίο και σπουδάζω πλέον κανονικά. Έχω ζητήσει μια βεβαίωση για να πάρω αναβολή (μου είπαν θα πάρω μέχρι τα 24 μου).
- Περιμένοντας λοιπόν την βεβαίωση αυτήν, λαμβάνω ένα τηλεφώνημα από την γιαγιά μου προχθές, η οποία με πληροφορεί πως έλαβε ένα γράμμα στ' όνομά μου και πως τάχθηκα λιποτάκτης (κάτι που, αν δεν κάνω λάθος, δεν γίνεται απ' την στιγμή που δεν παρουσιάστηκα καν) και πώς πρέπει να πληρώσω 6000 ευρώ. Επίσης, η γιαγιά μου πιστεύει πως έγινε κάποιο λάθος και πως έβαλαν το όνομα του παππού μου (ο οποιος πέθανε το 2004) και το δικό του ΑΦΜ.

Οι ερωτήσεις μου, λοιπόν:
- Τι στο κόρακα μπορεί να 'γινε;
- Πρέπει να πληρώσω τα 6000 ευρώ;
- Δεν θα 'πρεπε το χαρτί να γράφει «ανυπότακτος» αντί για «λιποτάκτης»;
- Αν δείξω ότι εδώ και μήνες σπουδάζω σε ΙΕΚ, θα πάρω αναβολή ή πλέον δεν μπορώ να πάρω καμμία αναβολή;
- Επειδή μου είναι δύσκολο γενικά να ανεβώ Θεσσαλονίκη και να πάω σε κάποιο στρατολογικό γραφείο εκεί,
μπορώ να το τακτοποιήσω το θέμα κι απ' εδώ κάπως; Σε κάποιο ΚΕΠ ή σε στρ. Γραφείο της Αθήνας;

Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 14447
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm
Επικοινωνία:

Κάτοικος εξωτερικού / αναβολή / ανυποταξία

Δημοσίευση από Greek_Army »

Πρώτα ψάχνουμε στο φόρουμ και μετά μπαίνουμε στην διαδικασία να γράψουμε ένα μήνυμα, στο φόρουμ έχουμε πολλά θέματα και άρθρα τα όποια αν τα διαβάσεις θα σου λυθούν οι απορίες.

Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού

Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αναβολή Στράτευσης λόγω σπουδών

To θέμα κλειδώνεται, σου έδωσα ήδη αρκετές πληροφορίες, υπάρχει η φόρμα αναζήτησης ότι θέλεις μπορείς να το βρείς.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Δημοσιεύσεις: 235
Εγγραφή: Τρί Σεπ 14, 2010 8:14 pm
Επικοινωνία:

Κάτοικος εξωτερικού / αναβολή / ανυποταξία

Δημοσίευση από Mike »

Αναλογα με τον λογο για τον οποιο στο επεβαλλαν. Τα 6000 ευρω ειναι το προστιμο της ανυποταξιας. Αν η αναβολη σου εληξε Στο τελος του 2011, θα σε καλεσε ο στρατος μεσα στο 2012. Αν δεν πηρες αναβολη, τοτε θα σε κηρυξαν ανυποτακτο. Λογικο ειναι απο τη στιγμη που εληξε η αναβολη σου και δεν πηρες αλλη. Επρεπε να το κυνηγησεις. ΑΠο την πρωτη μερα που γραφτηκες στο ΙΕΚ, μπορεις να παρεις βεβαιωση για να παρεις αναβολη, εσυ τι περιμενεις να γινει; Να σου ερθει η βεβαιωση μονη της; Το ελληνικο δημοσιο δεν ειναι για να μπλεκεις. Και το προστιμο εχει πολυ αγριες προσαυξησεις αν δεν πληρωθει.

Ειναι σιγουρο οτι γραφει λιποτακτης; Λιποτακτης εισαι μονο αν παρουσιαστεις και εξαφανιστεις. Αλλα και παλι, παρε το χαρτι, πες να στο στειλει με γραμμα, με φαξ, με περιστερι. Δεν μπορεις να κανεις ενεργειες, ουτε καν να παρεις συμβουλες με "Νομιζει η γιαγια μου". Μαθε τι γραφει ακριβως, να συζητησουμε.

Φανταζομαι πως μπορεις να παρεις αναβολη, αλλα ανυποτακτος οντως ησουν απο τη στιγμη που δεν παρουσιαστηκες.

Το θεμα σου ειναι πολυπλοκο, δεν μπορει να λυθει σε φορουμ, το οποιο δεν μπορει και να το λυσει. Μονο το στρατολογικο γραφειο μπορει. Θα σου συνιστουσα να μην το παιρνεις τοσο ελαφρα και να κοιταξεις να επικοινωνησεις μαζι τους τουλαχιστον τηλεφωνικα και στη συνεχεια να πας απο εκει. Το ΚΕΠ μπορει να κανει μονο αιτηση για αναβολη, Τιποτα αλλο.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες