Εγκατάσταση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 31

Δημοσίευση από yandr »

Έπεσε ο ήλιος, δεν έχεις κανένα μετανάστη να δείρεις;Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μπα, έχει πέσει νέκρα
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Pavlos K. »

Greek_Army έγραψε:Ο σκοπός του φόρουμ είναι να συζητάμε και όχι να προσβάλλουμε άλλα άτομα επειδή απλά διαφωνούμε σε κάτι, αν περιορίσεις τις προσβολές μια χαρά συζήτηση θα κάνεις και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω και εγώ άλλες μεθόδους

Από ότι φαίνεται τα "άκρα" θα συνασπιστούν (έτυχε να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λέξη Εικόνα) αυτή τη φορά και θα αναγκαστώ να συμφωνήσω απόλυτα ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί σε χαρακτηρισμούς όταν μιλάμε για μια ομάδα ανθρώπων, πόσο παραπάνω για όταν μιλάμε για 400.000 κόσμο Εικόνα. Όποιος διαφωνεί μπορεί άνετα να το θέσει κόσμια χωρίς να τσουβαλιάζει κόσμο ώστε να μην προσβάλλετε και κανείς.

p.s.yank για το θέμα με τον σύριζα και την ακρα αριστερά είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι τι εστί άκρα αριστερά με ζωντανά στην μνήμη σου παραδείγματα. Δεν θα συζητήσω για το αντάρτικο πόλεως και την γνώμη μου πάνω σε αυτό μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως ότι τα υπολείμματα τους κάποιες από τις συνηστώσες (13 είναι τι περίμενες Εικόνα) τα στηρίζουν ιδεολογικά, αν στηρίζουν με άλλο τρόπο δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Μιλάμε όμως για υπερβολικά μικρό ποσοστό του σύριζα. Αν πας με την λογική ότι αυτό χαρακτηρίζει όλο το σΣυριζα θα πρέπει να θεωρήσεις ότι την εποχή πριν ΛΑΟΣ και ΧΑ που οι βασιλικοί και χουντικοί είχαν χωθεί σε ΝΔ κυρίως αλλά και σε ΠΑΣΟΚ ότι για 20+ χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν ακροδεξιά Εικόνα. Αν αποδεχθείς κάτι τέτοιο ΟΚ το σύριζα είναι ακροαριστερά, αλλά θέλω δημόσια ομολογία Εικόνα.
Άβαταρ μέλους
kappa
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από kappa »

Να συνυπολογιστεί στα προβλήματα το γεγονός οτι ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας είναι και καλά "απολιτίκ" (αν θυμάμαι καλά, υπήρξε 30% αποχή. Δεν νομίζω να λείπαν όλοι αυτοί στο εξωτερικό)

Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

kappa έγραψε:Να συνυπολογιστεί στα προβλήματα το γεγονός οτι ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας είναι και καλά "απολιτίκ" (αν θυμάμαι καλά, υπήρξε 30% αποχή. Δεν νομίζω να λείπαν όλοι αυτοί στο εξωτερικό)

Το τρομακτικό όσον αφορά τη νεολαία και την ακροδεξιά είναι ότι αρκετά από τα νέα παιδιά που γνωρίζω και ψήφισαν Χ. Α. Δεν μπορούσαν να μου πουν τα βασικά. Δηλαδή τι είναι αριστερά, τι δεξιά, τι είναι ο καπιταλισμος κτλ. Ήθελαν απλά την αλλαγή. Δεν το βλέπω μόνο στη Χ. Α. Αυτό αλλά εκεί ένα παραπάνω.

p.s. Για το τι εστί ναζισμός και νεοναζισμός οι απαντήσεις ήταν τραγικές Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Όταν όμως μιλάω για "αμόρφωτο και ηλιθιο" ελληνικό λαό κάποιοι ενοχλούνται ΕικόναΕικόνα

Πέρα απ`αυτά που λες, ας δούμε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά του "υπερπατριωτικού πλήθους"

1- Ουφολογία και Πανελληνισμός...
Ομάδα Ε, ΕΛ και Ερπετοειδείς Εβραίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας, Γιαπωνέζοι Έλληνες, αφύπνιση ελληνικού DNA, προφητείες πατρός Παησίου κτλ κτλ κτλ
Αν είναι δυνατόν! Το γεγονός και μόνο ότι υπήρξε/υπάρχει κόσμος που στήριξε/στηρίζει τέτοιου είδους θεωρίες και όσους τις προωθούν, με χρήματα, χρόνο, σκέψη και τελικά ακόμα και την ψήφο, είναι περίτρανη απόδειξη ηλιθιότητας (και αυτή είναι μια ειλικρινής άποψη, στηριγμένη σε επιχείρημα, όχι επίθεση)

2- Ένα άλλο χαρακτηριστικό, είναι ότι οι περισσότεροι υπερπατριώτες στο διαδύκτιο είναι ανορθόγραφοι. Αγαπάς την πατρίδα σου; Απόδειξη!Εικόνα Μάθε να μιλάς/γράφεις σωστά ή τουλάχιστον προσπάθησε.

3- Ιδεοληψία και ανόητες εμμονές.
Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, "μιλάει" με συνθήματα και προκάτ προπαγάνδα.

Ο μεγαλοϊδεατισμός/αλυτρωτισμός και η αποκλειστική οικειοποίηση της γενικότερης ελληνικής επίδρασης στην ιστορία (βλέπε Βυζάντιο), η κούφια θρησκοληψία/ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός και η εξιδανίκευση της εθνικής/πολιτιστικής απομόνωσης είναι τρανά παραδείγματα αντιφατικών και ολοκληρωτικών μυαλών.

Η πολιτική και το κοινωνικό δίκαιο, γίνονται κάτι σαν γηπεδική αντιπαράθεση, όπως επίσης η κοινή λογική πάει περίπατο

Ο ελληνικός λαός, στερούμαστε τελικά παιδείας, κριτικής σκέψης και ψυχραιμίας. Η απάντηση στην κρίση δεν θα μπορέσει να είναι η ακροδεξιά. Ίσα ίσα, που όσο η ακροδεξιά ανεβαίνει τόσο η κρίση πέρα από οικονομική/κοινωνική, θα γίνεται και πολιτική (σε επίπεδο θεσμών, γιατί σε επίπεδο χειρισμών έχουμε πολιτική κρίση εδώ και δεκατίες) και ιδεολογική/πολιτισμική

Το πρόβλημα του λαού μας, είναι κυρίως θέμα Νοοτροπιών που έχουν ριζώσει. Η μάστιγα ειναι ο Ελληναραδισμός!
Βλαχομαγκιά, φανατική/αυτάρεσκη πατριδοκαπηλεία/προγονοπληξία, κουτοπονηριά και σταρχιδισμός. Εμ δεν κάνεις έτσι σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, κράτος.

Τρανά παραδείγματα, ο αντικαπνιστικός νόμος και τα πρόσφατα επισόδεια στην Ύδρα, με τους φοροφυγάδες εστιάτορες. Είμαστε ανίκανοι να δεχτούμε/εφαρμόσουμε μια απλή νοοτροπία/νόμο και έχουμε τον τραμπουκισμό έτοιμο.

Άβαταρ μέλους
Alek
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alek »

Τι εννοείς όταν λες '' η αποκλειστική οικειοποίηση της γενικότερης ελληνικής επίδρασης στην ιστορία (βλέπε Βυζάντιο) '' ;
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Οτι ενώ το Βυζάντιο, ήταν μια πολυεθνική αυτοκρατορία, εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε πως ήταν αμιγώς ελληνική και αποκλειστική/απόλυτη κληρονομιά/δημιουργία του ελληνικού έθνους

και ενώ δεν έχουμε καλά καλά 10.000.000 πληθυσμό, υπάρχει κόσμος που πορώνεται και σκίζεται "να πάρουμε την Πόλη" που είναι 15.000.000 Εικόνα και διάφορα τέτοια "πατριωτικά"
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Όταν όμως μιλάω για "αμόρφωτο και ηλιθιο" ελληνικό λαό κάποιοι ενοχλούνται
Δεν είναι όλοι έτσι, αυτό σου εξηγώ

Πέρα απ`αυτά που λες, ας δούμε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά του "υπερπατριωτικού πλήθους"

1- Ουφολογία και Πανελληνισμός...
Ομάδα Ε, ΕΛ και Ερπετοειδείς Εβραίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας, Γιαπωνέζοι Έλληνες, αφύπνιση ελληνικού DNA, προφητείες πατρός Παησίου κτλ κτλ κτλ
Αν είναι δυνατόν! Το γεγονός και μόνο ότι υπήρξε/υπάρχει κόσμος που στήριξε/στηρίζει τέτοιου είδους θεωρίες και όσους τις προωθούν, με χρήματα, χρόνο, σκέψη και τελικά ακόμα και την ψήφο, είναι περίτρανη απόδειξη ηλιθιότητας (και αυτή είναι μια ειλικρινής άποψη, στηριγμένη σε επιχείρημα, όχι επίθεση)
Αρχικά λίγα με το Λιακόπουλο γιατί με νανουρίζει κάθε βράδυ . Δυστχώς υπάρχουν τέτοια ρεύματα αλλά ήταν αναμενόμενο. Όσο πάει ο Έλληνας νιώθει και πιο ντροπή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, και κατά την γνώμη μου γίνονται οργανωμένες προσάθεις να νιώσουμε έτσι. Ήταν λογικό να υπάρξει αντίδραση. Όσο πιο πολύ μας προσβάλλουν και μας θίγουν τόσο πιο εύκολα ο πιτσιρικάς θα χαρεί με την είδηση ότι παίζει να επικοίσαμε στη Σελήνη με πυραύλους από ιερό μέταλλο και εκεί είναι στην ουσία η χαμένη Ατλαντίδα. Και άμα το ακούσει πολλές φορές μπορεί να το πιστέψει κιόλας.

2- Ένα άλλο χαρακτηριστικό, είναι ότι οι περισσότεροι υπερπατριώτες στο διαδύκτιο είναι ανορθόγραφοι. Αγαπάς την πατρίδα σου; Απόδειξη! Μάθε να μιλάς/γράφεις σωστά ή τουλάχιστον προσπάθησε.
Θεωρώ ότι η γλώσσα πρέπει να διδάσκεται σε όλους. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να γράψουν τα βασικά ελληνικά μου δείχνει περισσότερα για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ μας παρά για όσους κάνουν τα λάθη.

3- Ιδεοληψία και ανόητες εμμονές.
Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, "μιλάει" με συνθήματα και προκάτ προπαγάνδα.
Τα επιχειρήματα βρίσκονται, το ότι αποφεύγουν την ουσιαστική πολιτική συζήτηση δεν έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούν-ξέρουν να μιλήσουν. Έχει να κάνει με το ότι αυτά που θα πουν δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να τα ακούσει, βλέπε αιμοδοσία για Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους μόνο . Σε αυτή τη λογική κινούνται και τα πολιτικά τους επιχειρήματα, με λίγη απελπισία ακόμα θα μπορούν πολύ άνετα να μιλήσουν για όσα πιστεύουν όταν το ακροατήριο θα είναι έτοιμο να τα δεχτεί.

Ο μεγαλοϊδεατισμός/αλυτρωτισμός και η αποκλειστική οικειοποίηση της γενικότερης ελληνικής επίδρασης στην ιστορία (βλέπε Βυζάντιο), η κούφια θρησκοληψία/ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός και η εξιδανίκευση της εθνικής/πολιτιστικής απομόνωσης είναι τρανά παραδείγματα αντιφατικών και ολοκληρωτικών μυαλών.
Αυτό πάει πακέτο με την ταπείνωση που νιώθει ο μέσος Έλληνας. Δεν συνανταται μόνο εδώ αυτό.
π. Χ.
Μετά το 1ο παγκόσμιο η γερμανιά ταπεινώθηκε οικονομικά και ηθικά, έτσι εύκολα ο Χίτλερ τους είπε ότι είναι καλύτεροι απο τους άλλους και αυτοί το πίστεψαν.
Σκόπια, πριν λίγα χρόνια έβγεναν στους δρόμους και παρακαλούσαν να τους δώσουν όπλα γιατί ο ουτσεκά έφτανε, σε 2-3 μέρες, έξω από την πρωτεύουσα. Τώρα έχει διογκωθεί το μέρος του πλυθισμού που πιστεεύει ότι είναι απευθείας απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου
κτλ κτλ.

Η πολιτική και το κοινωνικό δίκαιο, γίνονται κάτι σαν γηπεδική αντιπαράθεση, όπως επίσης η κοινή λογική πάει περίπατο.
Θυμάσε τα καφενεία όταν ο κόσμος είχε όρεξη να μιλάει για πολιτικά; Ακριβώς ότι έλεγαν για τα ποδοσφαιρικά με διαφορετικές ταμπελες. Θυμάμαι και ένα υπέροχο διάλογο :
-ρε ***** ο Τάδε που λες ότι θα ψηφήσεις τον έχω δει σε μπουρδέλο στο Ηράκλειο.
-Και ντροπή είναι. Ο τύπος έχει αρχίδια και γάμαει. Ενώ ο δικός σου...

Μπάλα και πολιτική πάντα έμοιαζαν . Όσο για το κοινωνικό δίκαιο, δεν θα το σχολιάσω καν.

Ο ελληνικός λαός, στερούμαστε τελικά παιδείας, κριτικής σκέψης και ψυχραιμίας. Η απάντηση στην κρίση δεν θα μπορέσει να είναι η ακροδεξιά. Ίσα ίσα, που όσο η ακροδεξιά ανεβαίνε (... συνεχίζεται ...)
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 31

Δημοσίευση από yandr »

Pavlos K. έγραψε:
p.s.yank για το θέμα με τον σύριζα και την ακρα αριστερά είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι τι εστί άκρα αριστερά με ζωντανά στην μνήμη σου παραδείγματα. Δεν θα συζητήσω για το αντάρτικο πόλεως και την γνώμη μου πάνω σε αυτό μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως ότι τα υπολείμματα τους κάποιες από τις συνηστώσες (13 είναι τι περίμενες Εικόνα) τα στηρίζουν ιδεολογικά, αν στηρίζουν με άλλο τρόπο δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Μιλάμε όμως για υπερβολικά μικρό ποσοστό του σύριζα. Αν πας με την λογική ότι αυτό χαρακτηρίζει όλο το σΣυριζα θα πρέπει να θεωρήσεις ότι την εποχή πριν ΛΑΟΣ και ΧΑ που οι βασιλικοί και χουντικοί είχαν χωθεί σε ΝΔ κυρίως αλλά και σε ΠΑΣΟΚ ότι για 20+ χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν ακροδεξιά Εικόνα. Αν αποδεχθείς κάτι τέτοιο ΟΚ το σύριζα είναι ακροαριστερά, αλλά θέλω δημόσια ομολογία Εικόνα.

Μερικές παρατηρήσεις:

1. Το username μου είναι yandr

2. Δεν είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι το αντάρτικο πόλεων! Μάλλον είμαι μερικές δεκαετίες μικρότερος

3. Δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας 'κάποιες συνιστώσες'. Εγώ βλέπω ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για δήμευση καταθέσεων, να καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη, να υποστηρίζουν λεκτικά και έμπρακτα τον Εμπρησμό Και την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας, να διαμαρτύρονται Και να διαδηλώνουν έξω από τη ΓΑΔΑ σε κάθε σύλληψη διαδηλωτή (λες και η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να πιάσει ποτέ, κανένα κακοποιό στοιχείο, παρά μόνο ανυποψίαστους πολίτες) κλπ.

Εγώ χαρακτηρίζω τη συμπεριφορά αυτή ακροαριστερή, καθώς δίνω διαφορετική ερμηνεία στην 'απλή' αριστερή ιδεολογία.

Μιας και αναφέρθηκες στους βασιλόφρονες της ΝΔ (κυρίως, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι τέτοιους στο ΠΑΣΟΚ), προφανώς και θεωρούσα την εποχή εκείνη τη ΝΔ φιλοβασιλικό, λαϊκίστικο δεξιό κόμμα. Μιλάμε τώρα για διάφορα κατακάθια της κοινωνίας που έβρισκαν πολιτική στέγη στο κόμμα αυτό.

Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

yandr έγραψε:
Pavlos K. έγραψε:
p.s.yank για το θέμα με τον σύριζα κ...

Μερικές παρατηρήσεις:

1. Το username μου είναι yandr
δυσλεξία τα έχουμε ξαναπεί Εικόνα

2. Δεν είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι το αντάρτικο πόλεων! Μάλλον είμαι μερικές δεκαετίες μικρότερος

googlare τότε τι συνέβαινε στην Ιταλία και την Ελλάδα με τη ακροαεριστερά

3. Δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας 'κάποιες συνιστώσες'. Εγώ βλέπω ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για δήμευση καταθέσεων, να καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη, να υποστηρίζουν λεκτικά και έμπρακτα τον Εμπρησμό Και την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας, να διαμαρτύρονται Και να διαδηλώνουν έξω από τη ΓΑΔΑ σε κάθε σύλληψη διαδηλωτή (λες και η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να πιάσει ποτέ, κανένα κακοποιό στοιχείο, παρά μόνο ανυποψίαστους πολίτες) κλπ.

Μα τα στελέχη αυτά προέρχονται από διάφορες συνιστώσες, αυτό σου εξηγώ. Το σύριζα δουλευέι με την λογική ότι χίλιοι καλοί χωράνε συζητάμε-ψηίζουμε και βγαίνει μια τοποθέτηση σαν κόμμα. Μπορεί στις προτάσεις που συζητούνται να είναι πολλές και τελίως διαφορετικές προτάσεις οι οποίες όμως δεν περνάνε γιατί δεν είναι της πλειοψηφίας.
Καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες μπορεί το κάθε στέλεχος να προτείνει ότι πιστεύει εγώ ας πούμε να ζητήσω όποιοι είναι πάνω απο 1.80 να τους κοπούν τα πόδια. Θα κριθώ για την πρόταση μου σαν άνθρωπος και στέλεχος αλλά δεν θα εκδιωχθώ. Θα τεθεί σε συζήτηση-ψηφοφορία και θα κριθεί και η πρόταση μου. Η δημοκρατία έχει το καλό ότι μπορεί να ανεχθεί και ακραίες φωνές μέσα της, αν της φιμώσει όμως δεν θα είναι πλέων δημοκρατία Εικόνα.
Όσο για τη ΓΑΔΑ, δεν θα μου την βγάλεις και αγγελούδια. Αρκετές φορές έχω διαδηλώσει ειρηνικότατα γύρω από μποκ ατόμων με αννάλογη συμπεριφορά και με έχουν ψεκάσει στο 1 μέτρο στην ψυχρα χωρίς καμία μα καμιά αφορμή. Προφανώς και έχω τσιμπήσει και ξυλο, προς το παρόν δεν με έχουν συλλάβει. Όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους καταστολής μετά περιμένεις εμπιστοσύνη ότι στην σύλληψη έκανε σωστά τη δουλεία της και δεν είναι για μια ακόμα φορά κατάχρηση εξουσίας ; Είναι η λογική αυγού-κότας το ξέρω αλλά έτσι είναι.

Εγώ χαρακτηρίζω τη συμπεριφορά αυτή ακροαριστερή, καθώς δίνω διαφορετική ερμηνεία στην 'απλή' αριστερή ιδεολογία.

Μιας και αναφέρθηκες στους βασιλόφρονες της ΝΔ (κυρίως, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι τέτοιους στο ΠΑΣΟΚ), προφανώς και θεωρούσα την εποχή εκείνη τη ΝΔ φιλοβασιλικό, λαϊκίστικο δεξιό κόμμα. Μιλάμε τώρα για διάφορα κατακάθια της κοινωνίας που έβρισκαν πολιτική στέγη στο κόμμα αυτό.
Κατακάθια μεγαλούργησαν και στο πασοκ επειδή ήταν στην κυβέρνηση και ήθελαν εξουσία Εικόνα. Λαϊκίστικη απλά, όχι ακροδεξιά Εικόνα ;

Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Ρε μάγκες εγώ σαν Έλληνας ντρέπομαι που στη βουλή βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και όχι η Χρυσή Αυγή... Σε άλλες εποχές δεν θα δικαιολογούσα τον ακραίο και σωβινιστικό εθνικισμό της ΧΑ, αλλά στην καταίσχυντη κατάσταση που βρισκόμαστε δικαιολογώ τον ακραίο πατριωτισμό-εθνισμό...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Pavlos K. έγραψε:
Αρχικά λίγα με το Λιακόπουλο γιατί με νανουρίζει κάθε βράδυ. Δυστχώς υπάρχουν τέτοια ρεύματα αλλά ήταν αναμενόμενο. Όσο πάει ο Έλληνας νιώθει και πιο ντροπή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, και κατά την γνώμη μου γίνονται οργανωμένες προσάθεις να νιώσουμε έτσι. Ήταν λογικό να υπάρξει αντίδραση. Όσο πιο πολύ μας προσβάλλουν και μας θίγουν τόσο πιο εύκολα ο πιτσιρικάς θα χαρεί με την είδηση ότι παίζει να επικοίσαμε στη Σελήνη με πυραύλους από ιερό μέταλλο και εκεί είναι στην ουσία η χαμένη Ατλαντίδα. Και άμα το ακούσει πολλές φορές μπορεί να το πιστέψει κιόλας.

; Ντροπή να νοιώθει που αφήνει τον κάθε τυχοδιώχτη να γελοιοποιεί την Ιστορία του και να υποτιμά την νοημοσύνη του και από πάνω τον κάνει και μάγκα, επιβραβεύοντας τον με χρήματα και ψήφους
Θεωρώ ότι η γλώσσα πρέπει να διδάσκεται σε όλους. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να γράψουν τα βασικά ελληνικά μου δείχνει περισσότερα για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ μας παρά για όσους κάνουν τα λάθη.

; Αυτή την στιγμή, χρησιμοποιώ ένα απλούστατο επιπρόσθετο (add-on) προγραμματάκι που ανιχνεύει τα ορθογραφικά λάθη.
Τι είναι πιο εύκολο ; Να διορθωθεί όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, μήπως ; (που έτσι κι αλλιώς, αυτό ακριβώς θα σήμαινε --- > Εισαγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών και αυτοματοποιημένης εκμάθησης/βοήθειας... "Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως" στο πιο σύγχρονο... Κάτσε γράψε εκατό φορές την λέξη, μέχρι να σου βγεί σωστή. Στο τέλος, θα την μάθεις κιόλας. Πόσες φορές γράψαμε την καρτέλα με τις λέξεις, στο δημοτικό ; Πέρα από γραμματικούς κανόνες και βάσεις ετυμολογίας, χρειάζεται Και παρατηρητικότητα και επιμονή για να`σαι "ορθογράφος".

Οπότε ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να γράφουν σωστά, την γλώσσα της εθνικής ταυτότητας που έχουν ανάγει σε δυσθεώρατα επίπεδα)

Τα επιχειρήματα βρίσκονται, το ότι αποφεύγουν την ουσιαστική πολιτική συζήτηση δεν έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούν-ξέρουν να μιλήσουν. Έχει να κάνει με το ότι αυτά που θα πουν δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να τα ακούσει, βλέπε αιμοδοσία για Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους μόνο. Σε αυτή τη λογική κινούνται και τα πολιτικά τους επιχειρήματα, με λίγη απελπισία ακόμα θα μπορούν πολύ άνετα να μιλήσουν για όσα πιστεύουν όταν το ακροατήριο θα είναι έτοιμο να τα δεχτεί.

___________________________________________________________________________________

; Τα ηλίθια επιχειρήματα όμως, όπως βρίσκονται έτσι και καταρρίπτονται. Τα δε "συνθήματα" ακόμα πιο εύκολα.
Δες πιο πάνω το παράδειγμα της Κωνσταντινουπόλεως. Και όμως υπάρχει ακόμα κόσμος, που μιλάει για "αλύτρωτες πατρίδες" και άλλες τέτοιες ανοησίες
__________________________________________________________________________________

Nik
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Nik »

Ήταν μορφωμένος ο Ελληνικός λαός όταν ψήφιζε τα ορφανά του Stalin, τους λαό-παίχτες του Πασοκ και της ΝΔ, τον θίασο του Σύριζα και είναι αμόρφωτος και κομπλεξικός όταν ψηφίζει ΧΑ.

Στην ουσία με την κατάρρευση του δικομματισμού και του πελατειακού κράτους ίσως πρώτη φορα στην μεταπολίτευση να απεικονίζεται η βούληση του λαου από τις κάλπες, χωρίς πλέον εξαρτήσεις. Κάποιους τους ενοχλεί, ήταν μαθημένοι αλλιώς

Η ΧΑ δεν έκρυψε την ταυτότητα της, εξ αρχής δήλωσε εθνικιστικό κόμμα, και ότι θεωρεί τον εαυτό της συνεχεια της νεολαίας Μεταξά. Σε τυχόν ανιστόρητους να θυμίσω ότι όταν εθνικιστές πέθαιναν στα οχυρά του Μεταξά οι αριστεροί χαρακτήριζαν τον πόλεμο του Μεταξά κατακτητικό. Ο χαιρετισμός της νεολαίας Μεταξά ποιος ήταν; Και αν ορισμένους ενοχλεί ο Μαίανδρος να οπλιστούν με ένα Σφυρί και να αρχίζουν να σκαλίζουν ελληνικά μνημεία.

Συχνά αναφέρεται και ορθώς η βία κατά αλλοδαπών, των ιδιων αλλοδαπών που εισέβαλλαν στη χωρα στη μεγάλη πλειοψηφία τους παράνομα και έχουν στη κυριολεξία λεηλατήσει τη χωρα. Την βία στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ποιος την εισήγαγε; Όταν η αριστερά τρομοκρατούσε είχαμε δημοκρατία και τώρα κινδυνεύουμε. Τολμούσε κάνει την δεκαετία του 80 να πει ότι είναι δεξιός ποσο μάλλον εθνικιστής; Τότε είχαμε δημοκρατία και τώρα απειλούμαστε. Όταν οι αριστεροί καίνε την Aθηνα, ενίοτε καίνε και απεργοσπάστες τύπου μαρφιν ζωντανούς μάλλον πρέπει να βαράμε παλαμάκια.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η ΧΑ θα μπορέσει να εκφράσει τον Ελληνικό εθνικιστικό χώρο επάξια. Έχει δείξει θετικά δείγματα αλλα και δείγματα λαϊκισμού, σαν να προσπαθεί να μιμηθεί της ασυναρτησίες της αριστεράς. Αλλα είναι ένας χώρος με μεγάλη δυναμική αφού η πλειοψηφία των μελών της είναι νέοι.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Ναι, ωραία τα παρουσιάζεις...

Το ότι είναι

-νοσταλγοί της χούντας,

-υμνητές του Χίτλερ

-ο "μαίανδρος" στυλιστικά είναι κραυγαλέα κόπια της ναζιστικής σβάστικας (μαύρο σχέδιο με λευκό περίγραμμα, σε κόκκινο φόντο)
... πΡοσπαθώ να βάλω εικόνες αλλά μου τις σβήνει...br>
-έχουν ασπαστεί την neonazi-skinhead υποκουλτούρα (φεστιβάλ μίσους, ξυρισμένα κεφάλια,nazi και white-power σύμβολα,hatecore/oi συγκροτήματα, μιλιταρισμός, αντισημιτισμός κτλ κτλ)

- διαδίδουν εθνο/φυλετικό/θρησκευτικό μίσος και διακρίσεις

γιατί τα κάνεις γαργάρα όμως ;

Επειδή δηλαδή οι κομμουνιστές, έχουν καταφέρει και ψευτο-αποκατέστησαν τον "πατερούλη" Στάλιν, πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να μην καταδικάσουμε μια νεοναζιστική/φασιστική οργάνωση, που πάει δυναμικά να εγκατασταθεί στη ζωή μας ;

Με ακρότητες (είτε αριστερές είτε δεξιές) δεν είδα να πήγε και πολύ μπροστά κανα κράτος/λαός
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες