Νέο επιστημονικό πεδίο για Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από diplomaths »

Με τα μέχρις σήμερα δεδομένα, οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές θα είναι κατά 30% μειωμένες. Όσο αφορά τον τρόπο εισαγωγής, παραμένει καθώς έχει: Μέσω πανελληνίων, η κάθε σχολή από το πεδίο της. Αν αλλάξει κάτι, θα το μάθεις αν παρακολουθείς το φορουμ
Εδώ θα βρείτε όλα τα νέα που αφορούν τις στρατιωτικές σχολές... και για ερωτήσεις, η ομάδα μας στο facebook
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι Στρατιωτικές και οι Αστυνομικές Σχολές καθώς και η Πυροσβεστική Ακαδημία, θα δημιουργηθεί από την Ερχόμενη σχολική Χρονιά, όπως ανέφερε χτες, Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».
«Έχουμε εκπονήσει μελέτη και πρόθεση μας αποτελεί η συγκρότηση ενός πεδίου που θα συμπεριλάβει όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και τις Αστυνομικές και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Έτσι, από το επόμενο σχολικό έτος, οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν τις στρατιωτικές σχολές από ένα πεδίο. Διότι, αυτό το σχέδιο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σε αυτή την επιλογή, δηλαδή να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο και μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια», επισήμανε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Πηγή

στεργιος

Δημοσίευση από στεργιος »

Εγω που δινω το 2015 θα ισχυει το 6ο πεδιο?
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από anaktas »

Σύμφωνα με την πηγή πιο πάνω, ναι θα ισχύει το 6ο πεδίο για σένα που δινεις Παελλήνιες το 2015. Αλλά καλύτερα κράτα μικρό καλάθι, διότι συχνά λέγονται πολλά για αλλαγής στην διαδικασία εισαγωγής στις στρατιωτικές και τελικά παραμένουμε στα ίδια. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει αυτή την φορά. Πάντως αν γίνει 6ο πεδίο, πρέπει να καθοριστούν και τα απαιτούμενα μαθήματα, πράγμα που ακόμη δεν έχει γίνει και ελπίζω να μην γίνει τελευταία στιγμή, για να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές.
Amat victoria curam
Άβαταρ μέλους
christos78
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από christos78 »

Ειναι καλο πιστευω αυτο το νεο πεδιο αλλα δεν νομιζω ουτε να ριξει τη ζητηση στις σχολες ουτε να προβληματισει ιδιεταιρα αυτους που δεν θελουν μονο στρατο καθως μπορουν να δηλωσουν 2 πεδια. Αν για παραδειγμα ελεγαν οτι οποιος δηλωσει το 6ο πεδιο τοτε υποχρεωτικα πρεπει ολες οι στρατιωτικες/αστυνομικες σχολες που εχει δηλωσει να βρισκονται πανω απο ολες τις αλλες, τοτε θα ηταν πολυ καλυτερο. Ετσι θα αποφευγονταν μηχανογραφικα του τυπου "πρωτες επιλογες τα υψηλοβαθμα πολυτεχνια της αθηνας ή οι ιατρικες και μετα οι στρατιωτικες" οπου ανηκουν σε ατομα που δεν αγαπανε πραγματικα αυτο το επαγγλεμα...
δημητρης

Δημοσίευση από δημητρης »

Γινεται να μπει καποιος στη ΣΜΥΝ απο το 5ο πεδιο?
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από anaktas »

δημητρης έγραψε:Γινεται να μπει καποιος στη ΣΜΥΝ απο το 5ο πεδιο;

η ΣΜΥΝ ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, οπότε προφανέστατα όχι
Amat victoria curam
Αγγελική

Δημοσίευση από Αγγελική »

Το ίδιο πρόβλημα Έχω και εγώ Βλέπεις Πάω Β λυκείου και θέλω και εγώ Να δώσω ΣΑΝ Αλλά Είμαι θεωρητική κατεύθυνση και έχω πρόβλημα Τι θα κάνω;ΕικόναΕικόναΕικόνα

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Παιδια να ρωτησω κατι... Θα δημιουργηθει λενε νεο πεδιο το 6ο που θα περιλαμβανει ολες τις διασκορπισμενες στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες των πεδιων με το προηγουμενο εξεταστικο συστημα... Με το προηγουμενο λοιπον μπορουσε καποιος απο θεωρητικη να δηλωσει για παραδειγμα αστυνομια παιρνοντας μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης και αρχες οικονομικης θεωριας για να ανοιξει το 5ο πεδιο... Τωρα εγω θελω να διαλεξω το πεδιο ανθρωπιστικων και νομικων σπουδων με μαθηματα αρχαια ιστορια και λατινικα και φυσικα εκθεση που θα δωσω το 2016 ... Θα μπορω ομως ταυτοχρονα να ανοιξω το 6ο πεδιο για να δηλωσω αστυνομια για την οποια ενδιαφερομαι; Το νεο συστημα λεει μπορεις να δηλωσεις μονο ενα πεδιο και οχι αλλο... Αυτο θα ισχυει και για το 6ο πεδιο; Δε θα μπορεσω δηλαδη να παρω και πεδιο ανθρωπιστικων σπουδων και το 6ο πεδιο; Οποιος μπορει ας βοηθησει... Ευχαριστω πολυ
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 141

Δημοσίευση από Terminator »

Νικος έγραψε:Παιδια να ρωτησω κατι... Θα δημιουργηθει λενε νεο πεδιο το 6ο που θα περιλαμβανει ολες τις διασκορπισμενες στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες των πεδιων με το προηγουμενο εξεταστικο συστημα... Με το προηγουμενο λοιπον μπορουσε καποιος απο θεωρητικη να δηλωσει για παραδειγμα αστυνομια παιρνοντας μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης και αρχες οικονομικης θεωριας για να ανοιξει το 5ο πεδιο... Τωρα εγω θελω να διαλεξω το πεδιο ανθρωπιστικων και νομικων σπουδων με μαθηματα αρχαια ιστορια και λατινικα και φυσικα εκθεση που θα δωσω το 2016 ... Θα μπορω ομως ταυτοχρονα να ανοιξω το 6ο πεδιο για να δηλωσω αστυνομια για την οποια ενδιαφερομαι; Το νεο συστημα λεει μπορεις να δηλωσεις μονο ενα πεδιο και οχι αλλο... Αυτο θα ισχυει και για το 6ο πεδιο; Δε θα μπορεσω δηλαδη να παρω και πεδιο ανθρωπιστικων σπουδων και το 6ο πεδιο; Οποιος μπορει ας βοηθησει... Ευχαριστω πολυ

Ποιο 6ο πεδίο ρε μεγάλε τελευταία είδηση για την δημιουργία 6 πεδίου έγινε το 2012. Αφου έχει υπάρξει και ανακοίνωση (5-9-14) του Υπουργού Παιδείας οτι δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή στο ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα (4186-2013 (Α 193) . Λοιπον οι ομάδες προσανατολισμού είναι 3 και πιο συγκεκριμένα ανθρωπιστικές σχολές (αρχαία ελληνικη και γραμματεία, λατινικά και ιστορία) θετικές τεχνολογικές και επιστήμες υγείας (μαθηματικά ή βιολογία (επιστημες υγείας) φυσική και χημεία) και τέλος οικονομικές-πολιτικές-κοινωνικές και παιδαγωγικές σπουδές (μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Αρχές οικονομικής επιστήμης ή αρχές φυσικών επιστημών (οσοι επιλέξουν παιδαγωγικά) και τέλος στοιχεία πολιτικών κοινωνικών και πολιτικων επιστημών ή ιστορία)
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Άλλο ρωτησα εγω μεγαλε... Εγω που θελω να παω αστυνομια... Μπορω να το κανω ακομα και αν διαλεξω το πεδιο των ανθρωπιστικων και νομικων σπουδων; Νομιζω ημουν αρκετα σαφης... Εφοσον ομως λες οτι υπαρχει ανακοινωση πως δεν θα προχωρησει σε καμια αλλαγη θα θεωρησω πως ναι μπορω να παω...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Καταρχάς για να ξεκαθαρίσω Οτι η σχολές τις ΕΛ. ΑΣ (αξιωματικών/αστυφυλάκων) ανήκουν στο 5ο πεδίο και είναι προσβάσιμες στην Γ λυκείου απο την ομάδα προσανατολισμού οικονομικών-πολιτικών-κοινωνικών και παιδαγωγικών σπουδών. Τώρα στη Β λυκείου δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός γιατι είτε απο τι μία είτε απο την αλλη ομάδα προσανατολισμου (ανθρωπιστικές-θετικές σπουδες) θα έχεις προσβαση στην προαναφερθέντα ομάδα προσανατολισμου στην Γ λυκείου. Το οτι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) μπορείς ξεκάθαρα να το διαβάσεις στο link που παράθεσα στο προηγούμενο ποστ μου το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα οτι στη μοναδική αλλαγή που θα προχωρήσει θα είναι η αναβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Με το καινουριο συστημα αν εγω ειμαι τριτη λυκειου στις ανθρωπιστικες σπουδες θα μπορω να ξεκλειδωσω το 5ο πεδιο; Γιατι μεχρι τωρα αυτο γινοταν με τα μαθηματικα και ΑΟΘ... Αυτο ηθελα να ξεκαθαρισω...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Καμιά σχέση στη Γ λυκείου θα ζητήσουν Ποιοί απο τις 2 κατευθύνσεις (θετικές/ανθρωπιστικές) θέλουν να πάνε στην 3 ομάδα προσανατολισμού που περιέχει τα εξής μαθήματα (μαθηματικά-στοιχεία στατιστικής, οικονομία&Διοίκηση, στοιχεία κοινωνικών και πολιτικών επιστημών)
Μαρια Κ.
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Μαρια Κ. »

Γεια σας, πηγαινω 2α λυκειου και ειμαι με το νεο συστημα, εχω επιλεξει θεωρητικη με την προοπτικη οτι στην 3η λυκειου θα παω στην 3η κατευθυνση Οικονομικων-πολιτικων-κοινωνικων-παιδαγωγικων σπουδων για το 4ο πεδιο στις στρατιωτικες σχολες αλλα ακομα το υπουργειο δεν εχει ανακοικωσει σε ποια πεδια θα ανηκουν, μηπως ξερετε εσεις κατι; Εικόνα

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης