Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
Καλησπέρα παιδιά.
περιοδεύων είχα δηλώσει στρατό ξηράς και ειδικές δυνάμεις: Πεζοναύτες.
τώρα μπήκα στην στρατολογία και μου γράφει ότι έχω κατανεμηθεί στον Στρατό Ξηράς.
Αν με έστελναν Πεζοναύτες θα έγραφε Πεζοναύτες, ή,
Στρατό ξηράς (αφού εκεί ανήκουν) ;
κάτι τελευταίο, σήμερα πήγα και δήλωσα εθελοντής και δήλωσα ξανά Ειδικές Δυνάμεις: Πεζοναύτες.
μου φάνηκε λίγο περίεργο γιατί στο χαρτί έγραφε:
Επιθυμώ να καταταγώ στις Ειδικές Δυνάμεις, το τσέκαρα
και ακριβώς δίπλα, Επιθυμώ να καταταγώ στους Πεζοναύτες και το τσέκαρα ξανά.
Γιατί ξεχωρίζει τους Πεζοναύτες; Ενώ πχ δεν είχε κάτι αντίστοιχο για Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές
συγγνώμη για το πρήξιμο αλλά εδώ διαβάζω συχνά πως θα πάω ειδικές δυνάμεις γιατί έχει ελλείψεις, ενώ στην στρατολογία μου είπε πως πολλές φορές είναι πλήρεις.
Με ΕΣΣΟ Ιανουαρίου τι παίζει; Έχει "κίνηση" ή είναι πιο ήρεμα.
Ευχαριστώ (παρακαλώ greek_army αν το μετακινήσεις ενημέρωσε, γιατί τα μετακινείς και μετά δεν τα βρίσκω :) )
περιοδεύων είχα δηλώσει στρατό ξηράς και ειδικές δυνάμεις: Πεζοναύτες.
τώρα μπήκα στην στρατολογία και μου γράφει ότι έχω κατανεμηθεί στον Στρατό Ξηράς.
Αν με έστελναν Πεζοναύτες θα έγραφε Πεζοναύτες, ή,
Στρατό ξηράς (αφού εκεί ανήκουν) ;
κάτι τελευταίο, σήμερα πήγα και δήλωσα εθελοντής και δήλωσα ξανά Ειδικές Δυνάμεις: Πεζοναύτες.
μου φάνηκε λίγο περίεργο γιατί στο χαρτί έγραφε:
Επιθυμώ να καταταγώ στις Ειδικές Δυνάμεις, το τσέκαρα
και ακριβώς δίπλα, Επιθυμώ να καταταγώ στους Πεζοναύτες και το τσέκαρα ξανά.
Γιατί ξεχωρίζει τους Πεζοναύτες; Ενώ πχ δεν είχε κάτι αντίστοιχο για Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές
συγγνώμη για το πρήξιμο αλλά εδώ διαβάζω συχνά πως θα πάω ειδικές δυνάμεις γιατί έχει ελλείψεις, ενώ στην στρατολογία μου είπε πως πολλές φορές είναι πλήρεις.
Με ΕΣΣΟ Ιανουαρίου τι παίζει; Έχει "κίνηση" ή είναι πιο ήρεμα.
Ευχαριστώ (παρακαλώ greek_army αν το μετακινήσεις ενημέρωσε, γιατί τα μετακινείς και μετά δεν τα βρίσκω :) )
Τυπε, μην ανησυχεις.
Το οτι κατανεμηθηκες στο στρατο ξηρας ειναι καλο, ο, τι και να γινει, θα εχεις την ευκαιρια σου να δωσεις αθληματα και να περασεις εκει που θες. Αν σε ειχαν στειλει Πολεμικη Αεροπορια ή Πολεμικο Ναυτικο δεν μπορουσες να κανεις κατι.
Anyway, το τι εγραφε το χαρτι μη το παιρνεις τοσο σοβαρα, και το δικο μου εγραφε Πεζοναυτες και Ειδικες Δυναμεις, σε αλλους που πηγαν στο ακριβως διπλα στρατολογικο γραφειο, δεν τα ξεχωριζε.
Στην ουσια ΚΕΕΔ παρουσιαζονται οι καταδρομεις και Αυλωνα οι Πεζοναυτες, αλλα δεν ειναι δεσμευτικο, μετα μπορεις να αλλαξεις προτιμηση ή και να βγεις εκτος Ειδικων Δυναμεων.
Ισχυει οτι καποιες ΕΣΣΟ δεν παιρνουν ατομα, πχ 2011Δ2 δεν πηρε ατομα Κυπρο και Αλεξιπτωτα απο οσο ξερω. Τωρα για την δικια σου κανεις δεν ξερει.
Το οτι κατανεμηθηκες στο στρατο ξηρας ειναι καλο, ο, τι και να γινει, θα εχεις την ευκαιρια σου να δωσεις αθληματα και να περασεις εκει που θες. Αν σε ειχαν στειλει Πολεμικη Αεροπορια ή Πολεμικο Ναυτικο δεν μπορουσες να κανεις κατι.
Anyway, το τι εγραφε το χαρτι μη το παιρνεις τοσο σοβαρα, και το δικο μου εγραφε Πεζοναυτες και Ειδικες Δυναμεις, σε αλλους που πηγαν στο ακριβως διπλα στρατολογικο γραφειο, δεν τα ξεχωριζε.
Στην ουσια ΚΕΕΔ παρουσιαζονται οι καταδρομεις και Αυλωνα οι Πεζοναυτες, αλλα δεν ειναι δεσμευτικο, μετα μπορεις να αλλαξεις προτιμηση ή και να βγεις εκτος Ειδικων Δυναμεων.
Ισχυει οτι καποιες ΕΣΣΟ δεν παιρνουν ατομα, πχ 2011Δ2 δεν πηρε ατομα Κυπρο και Αλεξιπτωτα απο οσο ξερω. Τωρα για την δικια σου κανεις δεν ξερει.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Παιδια εχω μια απορια! Η θητεια στο στρατο ξηρας ειναι 9 μηνες ετσι, αν ομως κανω την θητεια μου σε καποιο τμημα των ε. Δ συνεχιζει να ειναι 9 μηνες; Αν οχι ποσους μηνες Παραπανω Θα κανω... ; 

-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 86
20 μήνες...
20 μήνες θητεία δικαιούτε 30 μέρες κανονικής άδειας, τυχερος... 

Θελω και μπορώ !
typos έγραψε:Τυπε, μην ανησυχεις.
ευχαριστώ!
Έχω την εντυπωση οτι πλεον δε παει κανεις Πεζοναυτης Αυλώνα για κατάταξη και πανε ολοι ΚΕΕΔ. Καποιος που του ρθε χαρτι για Πεζοναυτης Αυλώνα αυτή την ΕΣΣΟ, ας με διαψευσει.
Γεια σας,θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Είμαι γιατρός και το Γενάρη μπαίνω στο στρατό.
Ζήτησα, και μάλιστα στη στρατολογία συμπλήρωσα "ΝΑΙ" στο αντίστοιχο πεδίο, να καταταγώ στις ειδικές δυνάμεις. Παρουσιάζομαι στην Αυλώνα όπως μου είπαν και με ενημέρωσαν ότι ανεξάρτητα από αυτά που συμπλήρωσα, εκεί θα με ρωτήσουν για το αν θέλω να πάω στις ειδικές δυνάμεις.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να πληρώ για να με πάρουν;
Ισχύει κάτι διαφορετικό για όσους είναι γιατροί στις ειδικές δυνάμεις γενικότερα;
Είμαι γιατρός και το Γενάρη μπαίνω στο στρατό.
Ζήτησα, και μάλιστα στη στρατολογία συμπλήρωσα "ΝΑΙ" στο αντίστοιχο πεδίο, να καταταγώ στις ειδικές δυνάμεις. Παρουσιάζομαι στην Αυλώνα όπως μου είπαν και με ενημέρωσαν ότι ανεξάρτητα από αυτά που συμπλήρωσα, εκεί θα με ρωτήσουν για το αν θέλω να πάω στις ειδικές δυνάμεις.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να πληρώ για να με πάρουν;
Ισχύει κάτι διαφορετικό για όσους είναι γιατροί στις ειδικές δυνάμεις γενικότερα;
Τα κριτηρια ειναι να εισαι ικανος Ι1 και να περασεις τις αθλητικες δοκιμασιες (μη ρωτησεις ποιες, ψαξε!)
Λογικα εκει που θα πας μετα θα κανεις υπηρεσιες στο Ιατρειο της μοναδας, δεν εχω δει ποτε να γινεται κατι διαφορετικο
Γιατρός στις Ειδικές Δυνάμεις
Λογικα εκει που θα πας μετα θα κανεις υπηρεσιες στο Ιατρειο της μοναδας, δεν εχω δει ποτε να γινεται κατι διαφορετικο
Γιατρός στις Ειδικές Δυνάμεις
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 86
Φίλε Νίκο ρωτάς πολλά πράγματα για τα οποία έχουμε ξεχωριστά θέμα, όπως πχ για τις μεταθέσεις.
Όπως καταλαβαίνεις το μήνυμα σου δεν θα δημοσιευτεί, αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στο φόρουμ για την διάσπαση διαφόρων θεμάτων ώστε να γίνεται η χρήση και η αναζήτηση ποιο εύκολη.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Όπως καταλαβαίνεις το μήνυμα σου δεν θα δημοσιευτεί, αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στο φόρουμ για την διάσπαση διαφόρων θεμάτων ώστε να γίνεται η χρήση και η αναζήτηση ποιο εύκολη.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Καλησπέρα στην παρέα... Λοιπόν θα ήθελα να μου λύσει κάποιος μια απορία. Εάν μπορεί εννοείται. Παρουσιάστηκα Νοέμβριο Μεσολόγγι και όταν πέρασε η επιτροπή για Ειδικές Δυνάμεις έδωσα τα αθλήματα και τα πέρασα κατα πολύ απο το όριο.(17 έλξεις,50 κάμψεις και το χιλιόμετρο το έκανα σε 3'20") Σαν επιλογές δήλωσα αλεξίπτωτα και 35ΜΚ και τελικά 1 εβδομάδα μετά μου έρχεται ένδειξη για ΕΛΔΥΚ αλλα όχι στην 35ΜΚ, καταδρομέας δηλαδή, αλλά για πεζικό... Πως γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, πόσο μπουρδέλο είναι δηλαδή πλέον ο ελληνικός στρατός; Να καταλάβω οτι κόπηκα απο αλεξίπτωτα γιατι δεν είχα βάλει βύσμα αλλα να μην με στείλουν καν σε μια άλλη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων;
tweeeety έγραψε: Σαν επιλογές δήλωσα αλεξίπτωτα και 35ΜΚ και τελικά 1 εβδομάδα μετά μου έρχεται ένδειξη για ΕΛΔΥΚ αλλα όχι στην 35ΜΚ, καταδρομέας δηλαδή, αλλά για πεζικό... Πως γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, πόσο μπουρδέλο είναι δηλαδή πλέον ο ελληνικός στρατός; Να καταλάβω οτι κόπηκα απο αλεξίπτωτα γιατι δεν είχα βάλει βύσμα αλλα να μην με στείλουν καν σε μια άλλη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων;
Φίλε μου οι Ειδικές Δυνάμεις ανήκουν στο Πεζικό. Μην ξενερώνεις διότι και η 35ΜΚ ανήκει στην ΕΛΔΥΚ. Συνεπώς πας 35.
Όσο για τα Αλεξίπτωτα δυστυχώς και μόνο το ότι δήλωσες 35 (έστω και σαν 2η επιλογή) θα σε έπαιρναν εκεί. Χρειάζονται άτομα και "τσιμπάνε" αρκετούς σε κάθε ΕΣΣΟ. Μην ξενερώνεις. Θα νοιώθεις περήφανος όταν με το καλό απολυθείς και θα έχεις υπηρετήσει στην ένδοξη ΕΛΔΥΚ.
D.Y.K μακάρι να πήγαινα στην 35 αλλά το θέμα είναι οτι δεν παω 35 αλλα πεζικό στην Κύπρο... Ρώτησα για την ειδικότητα μου τον στρατολόγο που μας μίλαγε, και δεν ήταν καταδρομέας όπως σε ενα άλλο παιδί απο το θάλαμο μου αλλά ΠΖ... Οπότε μου είπε οτι δεν πάω 35... Γι'αυτό έχω ξενερώσει...D.Y.K έγραψε:tweeeety έγραψε: Σαν επιλογές δήλωσα αλεξίπτωτα και 35ΜΚ και τελικά 1 εβδομάδα μετά μου έρχεται ένδειξη για ΕΛΔΥΚ αλλα όχι στην 35ΜΚ, καταδρομέας δηλαδή, αλλά για πεζικό... Πως γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, πόσο μπουρδέλο είναι δηλαδή πλέον ο ελληνικός στρατός; Να καταλάβω οτι κόπηκα απο αλεξίπτωτα γιατι δεν είχα βάλει βύσμα αλλα να μην με στείλουν καν σε μια άλλη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων;
Φίλε μου οι Ειδικές Δυνάμεις ανήκουν στο Πεζικό. Μην ξενερώνεις διότι και η 35ΜΚ ανήκει στην ΕΛΔΥΚ. Συνεπώς πας 35.
Όσο για τα Αλεξίπτωτα δυστυχώς και μόνο το ότι δήλωσες 35 (έστω και σαν 2η επιλογή) θα σε έπαιρναν εκεί. Χρειάζονται άτομα και "τσιμπάνε" αρκετούς σε κάθε ΕΣΣΟ. Μην ξενερώνεις. Θα νοιώθεις περήφανος όταν με το καλό απολυθείς και θα έχεις υπηρετήσει στην ένδοξη ΕΛΔΥΚ.
Καλησπέρα σε όλους, παρουσιάστηκα 12/11 στο ΚΕΕΔ. Περιμένω τη μετάθεσή μου την Τετάρτη. Πολλοί από εμάς δεν είχαν δηλώσει Ειδικές Δυνάμεις και τους επέλεξαν τυχαία εκεί. Η μόνη άσκηση που κάναμε αυτές τις εβδομάδες ήταν λίγη έρπυση στο γήπεδο, τη γάτα, το φάντασμα, μία πορεία μέχρι το Κανδήλι για βολή (περίπου 16 χλμ.) και ελάχιστες κάμψεις. Από καψόνι ελάχιστο, και μόνο από εκπαιδευτές. Από υπηρεσίες ήταν μια χαρά, ελάχιστα άτομα χώθηκαν μαγειρεία ή θαλαμοφυλίκι πάνω από μία φορά. Πέρασε ένας (λοχαγός νομίζω) από την ΕΛΔΥΚ πριν 2 εβδομάδες, και κλαίγαν όλοι... Από ότι άκουσα όμως από μη εθελοντές παίρνουν μόνο αν δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις από εθελοντές.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες