Συμφωνία ΥΠΕΘΑ - Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Εκπαίδευση, μισθοί, βαθμολογική εξέλιξη, μέριμνα για το προσωπικό
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Συμφωνία ΥΠΕΘΑ - Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δημοσίευση από yandr »

Μέτρα για να ανακουφίσει το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του από τα οικονομικά μέτρα παίρνει το υπουργείο Αμυνας. Μετά από συνεννόηση του υπουργού Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής των δανείων (στεγαστικών και άλλων), συμφωνήθηκαν οι παρακάτω εθελοντικές για το προσωπικό ρυθμίσεις:
  • Παράταση του χρόνου διαρκείας έως 15 έτη από την ημερομηνία εκταμίευσης για τα προεγκεκριμένα δάνεια και έως 40 για τα στεγαστικά.
  • Περίοδος χάριτος από 1 έως 4 μήνες χωρίς καμία καταβολή, με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.
  • Περίοδος χάριτος από 1 έως 24 μήνες με καταβολή μόνο των τόκων για όλο αυτό το χρονικό διάστημα με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.
πηγή
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Συμφωνία ΥΠΕΘΑ - Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δημοσίευση από yandr »

Το τελικό πρόγραμμα...

Σε ρύθμιση-ανάσα για 44.000 δανειολήπτες που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις προχώρησε χθες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το πρόγραμμα προβλέπει επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου μέχρι και 20 χρόνια, με την προϋπόθεση ότι η ηλικία του δανειολήπτη στη λήξη του δανείου δεν θα υπερβαίνει τα 80 χρόνια.

Οι ρυθμίσεις αφορούν τα καταναλωτικά δάνεια και τα στεγαστικά, οι δόσεις των οποίων παρακρατούνται απευθείας από τη μισθοδοσία των δανειοληπτών. Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα ρύθμισης, το οποίο αφορά το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των τριών επιτελείων (ΓΕΝ, ΓΕς, ΓΕΑ), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, προβλέπει κατ' αρχήν επιμήκυνση έως 20 χρόνια από την ημερομηνία αρχικής εκταμίευσης, παρέχει, ακόμη, περίοδο χάριτος έως και 6 μήνες χωρίς καμία καταβολή τόκων, με κεφαλαιοποίηση των τόκων. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα για περίοδο χάριτος έως και 24 μήνες με καταβολή τόκων.
Μειώνεται η δόση

Για παράδειγμα, ένα καταναλωτικό δάνειο 13.000 ευρώ που χορηγήθηκε το 2007 με μηνιαία δόση 187,13 ευρώ, μετά την επιμήκυνση η δόση του μειώνεται σημαντικά και διαμορφώνεται σε 59,16 ευρώ.

Επίσης, στα στεγαστικά δάνεια προβλέπεται επιμήκυνση της αρχικής διάρκειας κατά 5 χρόνια και περίοδος χάριτος έως 24 μήνες.
Ωστόσο, στη λήξη της περιόδου χάριτος θα γίνεται νέος υπολογισμός της τοκοχρεολυτικής απόσβεσης του δανείου και θα παρακρατείται από την τράπεζα η νέα δόση.

...

Προγράμματα ρυθμίσεων έχουν σε ισχύ όλες οι τράπεζες, ενώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι μηνιαίες δόσεις δεν ξεπερνούν το 30% των μηνιαίων αποδοχών των δανειοληπτών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

πηγή
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες