Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
mimis000

Δημοσίευση από mimis000 »

Καλησπέρα. Έχω πάρει αναβολές 2χρ. Για αγχώδεις διαταραχές και τώρα πρέπει ν παρουσιαστώ. Δεν θέλω να υπηρετήσω σε καμιά περίπτωση. Αν του ξηγήσω του γιατρού στο ΓΝΑ (αεροπορία είμαι) πως δεν μπορω να υπηρετήσω και πιθανών να κάνω κακό στον εαυτό μου θα μου δώσει απαλλαγή ή Πρέπει να έχω γνωμάτευση;
Την μέρα της κατάταξης θα πάω χωρίς πράγματα, με συνοδό και αξύριστος για να τους δείξω ότι πάω για να φύγω.
Stratigos__
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Stratigos__ »

Πολύ πολύ πρόσφατα, πήρα διετή αναβολή για ψυχολογικούς (μανιοκατάθλιψη) και ενώ ήμουν σχεδόν 2 μήνες μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τα βρήκα ζόρικα, αλλά δεν ήθελα αναβολή. Με θεραπεία και μια μικρή άδεια πίστευα ότι θα μπορούσα να γυρίσω στη μονάδα. Φυσικά κανείς δε νοιάστηκε για τη γνώμη μου και προέκυψε η ΔΑ. Το θέμα είναι ότι αφού παρά τα προβλήματα μου είπα θα προσπαθήσω, και στους 2 μήνες με πετάξανε, δεν έχω καμία διάθεση σε 2 χρόνια να επιστρέψω στο στρατό. Πρέπει να παλέψω για τη ζωή μου τώρα. Το θέμα είναι ότι μου έχει δημιουργηθεί μια τρομερή καχυποψία. Ενώ πήρα την αναβολή χωρίς να προσπαθήσω καν, νιώθω ότι όταν θα πάω σε 2 χρόνια να ζητήσω την οριστική απαλλαγή (πλέον αυτό είναι το σωστό), δε θα μου τη δίνουν. Τι γνώμη έχετε; Υ. Γ Σε κάποια φάση ο ευγενέστατος κύριος της επιτροπής, ρώτησε έναν άλλον μήπως η περίπτωση μου δικαιούται άμεσης απαλλαγής, αλλά η απάντηση ήταν ότι επειδή δεν έχω νοσηλευθεί ποτέ σε νοσοκομείο, όχι.
John

Δημοσίευση από John »

Εχω πάρει αναβολή 2 ετών για ψυχολογικούς λόγους. Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου. Πόσο καιρό θα μου πάρει για να πάρω την απαλλαγή αν με καλέσουν τον Μάρτη του 2015; Μπορεί αυτή η απαλλαγή να δοθεί μέσω φρουραρχείου. Είμαι καταχρεωμένος. Δεν θελω να χάσω τη δουλειά μου.
Leonidas

Δημοσίευση από Leonidas »

Η διαδικασία John είναι απλή. Σου έρχεται σημείωμα κατάταξης, εντός 5 ημερών , στο ρεπό που θα έχεις εκείνες τις μέρες, πας κατά τις 8 στο φρουραρχειο, παίρνεις παραπεμπτικό για νοσοκομείο. Δίνεις γνωμάτευση ψυχίατρου ότι έχεις πρόβλημα, αντιγράφουν πάνω στο παραπεμπτικό το περιεχόμενο της γνωμάτευσης και επιστρέφεις το χαρτί στο φρουραρχειο. Μετά σου δίνουν αυτοί χαρτιά που πρέπει να πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και να καταθέσεις αυτά με μια αίτηση που θα συμπληρώσεις. Όταν καταθέσεις τα έγγραφα πας σπίτι σου και περιμένεις εντός 20 ημερών να σου έρθει ταχυδρομικά το χαρτί που θα σου λέει να περάσεις από την Επιτροπή απαλλαγών. Πας εκεί απροειδοποίητα 5 μέρες πριν την ημερομηνία που γραφείο το χαρτί εκεί. Στην Επιτροπή εκεί θα δώσεις μαζί με όλα τα χαρτιά που θα σου δώσουν, και την γνωμάτευση γιατρου που έχεις.

Στην ουσία είναι 2 μέρες υπόθεση σε περιθώριο 45 ημερών. Έχε υπόψη ότι στο κίτρινο χαρτάκι του παραπεμπτικου ο γιατρός θα γράψει τι γιώτα θα εισαι και δε χρειάζεται να περιμένεις την επιτροπή για να μάθεις. Θα σου δοθεί στο φρουραρχειο έγγραφο με την αναλυτική ένδειξη του γιατρού του νοσοκομείου.

Εμένα πχ έλεγε "ένδειξη Ι5".

Μην αγχώνεσαι και κουράγιο.

Stratigos__
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Stratigos__ »

Πως ήταν η εμπειρία σου από την επιτροπή John όταν πήγες πλέον για την οριστική απαλλαγή; Προηγουμένως είχες πάρει 2ετή αναβολή; Την πήρες τόσο εύκολα όσο φαντάζομαι θα είχες πάρει την αναβολή (τις αναβολές) ; Πες μας πως πήγε πάνω κάτω η στιχομυθία...
Leonidas

Stratigos__ έγραψε:Πως ήταν η εμπειρία σου από την επιτροπή John όταν πήγες πλέον για την οριστική απαλλαγή; Προηγουμένως είχες πάρει 2ετή αναβολή; Την πήρες τόσο εύκολα όσο φαντάζομαι θα είχες πάρει την αναβολή (τις αναβολές) ; Πες μας πως πήγε πάνω κάτω η στιχομυθία...
Μα λέει πως τον Μάρτη του 15 αναμένει να τον καλέσουν, δύσκολο να σου πει...
Άβαταρ μέλους
aris 1943
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες

Δημοσίευση από aris 1943 »

John έγραψε:Εχω πάρει αναβολή 2 ετών για ψυχολογικούς λόγους. Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου. Πόσο καιρό θα μου πάρει για να πάρω την απαλλαγή αν με καλέσουν τον Μάρτη του 2015; Μπορεί αυτή η απαλλαγή να δοθεί μέσω φρουραρχείου. Είμαι καταχρεωμένος. Δεν θελω να χάσω τη δουλειά μου.
δε θες να χασεις τη δουλεια σου η το λες σα δικαιολογια; Δικαιωμα σου παντως δεν ειναι καλο να παρεις τρελοαρτο αν εισαι καλα γτ εγω ηξερα παιδια που ηταν καλα με Ι5 το παιζαν τρελοι αυτοι δυστηχως δεν ειναι αξιοι γ τιποτα και θα τα βρουν δυσκολα στη ζωη!
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Leonidas

aris 1943 έγραψε:
John έγραψε:Εχω πάρει αναβολή 2 ετών για ψυχολογικούς λόγους. Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου. Πόσο καιρό θα μου πάρει για να πάρω την απαλλαγή αν με καλέσουν τον Μάρτη του 2015; Μπορεί αυτή η απαλλαγή να δοθεί μέσω φρουραρχείου. Είμαι καταχρεωμένος. Δεν θελω να χάσω τη δουλειά μου.
δε θες να χασεις τη δουλεια σου η το λες σα δικαιολογια; Δικαιωμα σου παντως δεν ειναι καλο να παρεις τρελοαρτο αν εισαι καλα γτ εγω ηξερα παιδια που ηταν καλα με Ι5 το παιζαν τρελοι αυτοι δυστηχως δεν ειναι αξιοι γ τιποτα και θα τα βρουν δυσκολα στη ζωη!
δεν ξέρω πώς ήταν παλιά, ααλλά το χαρτί που δίνουν πλεον λεει μόνο ότι απαλλάσσεται ο τάδε της υποχρέωσης στρατιωτικής θητείας. Προσκομίσει αυτό το έγγραφο και στην δουλειά που έπιασα πριν από 1 μήνα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πέρα από όσα λέγονται , και στο Δημόσιο μπορείς διοριστείς και όπου αλλού. Μόνο σε σώματα ασφαλείας ζητάνε στράτευση.
Άβαταρ μέλους
KS91
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KS91 »

Καλησπέρα παιδιά!

Πριν πω ότιδήποτε να πω πως δεν έχω και δεν είχα ποτέ κανένα θέμα με τον στρατό. Από μικρός το πήρα χαλαρά και ότι είναι μια υποχρέωση του κάθε άντρα έλληνα πολίτη. Ίσα ίσα μου αρέσει να ακούω ιστορίες από παλιούς (όπου ο στρατός είχε και ουσιαστική σημασία) και από νέους.
Τον τελευταίο χρόνο έχω σοβαρά προβλήματα οικογενειακά. Ο πατέρας μου έμινε ανάπυρος εγώ και οικογενειακά είχα κάποια προβλήματα οικονομικά όλα περνάνε στο σπίτι από το χέρι μου και γενικά πολλά σοβαρά προβλήματα.
Το τελευταίο δύμινο είχα αρχήσει να φορτόνομαι ακόμα ποιο πολλά και λόγο θυροειδή μαζί με το πολύ άγχος ανέβασα πίεση.
Από τότε κάθε βράδυ είχα πρόβλημα στο να κοιμηθώ. Δεν ξέρω γιατί το πήρα από φόβο. Νομίζω πως κάτι παθαίνω (ότι βουήζουν τα αφτιά μου κ. Α) και μένω ξύπνιος μέχρι αργά. Από την αρχή επειδή και η κοπέλα μου είχε το ίδιο πρόβλημα κάποια στιγμή κατάλαβα ότι είναι κρίσεις πανικού. Προσπάθησα να το ξεπεράσω μόνος μου και δεν πήγα σε ψυχολόγο. Ο μόνος που το ξέρει ακόμα και τώρα είναι η κοπέλα μου. Στην αρχή το ξεπέρα λίγο. Υπήρχαν μέρες που ήμουν τελείως καλά. Μέσα σε όλο αυτό ήρθε και το χαρτί κατάταξής μου. Παρουσιάζομαι την Δευτέρα στην Τρίπολη. Αυτή την εβδομάδα έτρεχα Στρατολογία για Κατάσταση Μετακίνησης να κλείσω εισητίριο στα ΚΤΕΛ (Θεσσαλονίκη) και να πάω στο 424 ΓΣΝΕ για την ακτινογραφία. Από το χωριό μου είναι μία ώρα με το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη και εκεί που νόμιζα ότι είμαι καλά έπαθα το ίδιο πράγμα και μέσα στο ΚΤΕΛ και τις δύο φορές (η τελευταία χθες που γύριζα από το 424). Τώρα δεν ξέρω αυτό αν πρέπει να το αναφέρω όταν παρουσιαστώ. Βλέπω ότι θέλει γνωμάτευση από Ιδιωτικό ή γιατρό του δημοσίου κάτι που δεν έχω. Από την μία δεν με πηράζει να μην το αναφέρω καθόλου αλλά από την άλλη ένα άγχος επιπλέον το έχω (πως θα αφήσω την οικογένεια μου κτλπ για έναν χρόνο που θα με έχουν ανάγκη) αν με πιάσει ξανά την ώρα μιας υπηρεσίας ή το βράδυ;
Αν εξεταστώ θα πρέπει απαραίτητα να έχω χαρτί από γιατρό που με παρακολουθεί ή θα με εξετάσει ειδικός γιατρός εκεί και θα βγάλει σωστή διάγνωση και χωρίς να έχω κάποια γνωμάτευση.
Σορρυ που σας κούρασα με τα όσα έγραψα απλά ήθελα να γράψω τους λόγους που δεν έχω κάποιο χαρτί από γιατρό που με παρακολουθεί χωρίς να φανεί πως απλά ψάχνω δικαιολογία για απαλλαγή.
John

Δημοσίευση από John »

Η ΕΣΣΟ μου τελικά είναι τον ΜΑΙΟ. Απο έγκυρη πηγή έμαθα οτι η απαλλαγή μέσω φρουραρχείου είναι δυσκολη υπόθεση γιατί πρέπει να έχεις αποδεδειγμένη νοσηλεία και διάγνωση σχιζοφρένειας ή αποδεδειγμένα να είσαι χρήστης ουσιών. Η γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού η και δημόσιου γιατρού δεν επικυρώνεται με τυπική διαδικασία απο την επιτροπή απαλλαγών σε περίπτωση απαλλαγής μετα απο 2χρόνια αναβολής. Οπότε η μόνη λύση είναι η απαλλαγή μέσω στρατοπέδου.

Υπάρχει κανείς που να πηρε απο φρουραρχείο απαλλαγή; Η γνωμάτευση του γιατρού αντιγράφεται απο τον στρατιωτικό γιατρό μόνο σε περιπτώσεις αναβολών. Τις απαλλαγές δεν τις δίνουν τόσο εύκολα απο το φρουραρχείο για ψυχολογικούς λόγους. Το θέμα είναι οτι αν χάσω τη δουλειά μου δεν πρόκειται να ξαναβρώ μετα τίποτα.

Θέλω απλά να ξέρω αν υπήρξε ποτε κάποιος που να πήρε απαλλαγή μέσω φρουραρχείου για ψυχολογικούς λόγους μονο με τη γνωμάτευση του δημόσιου γιατρού

stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από stefa191 »

Εχω διαβασει αρκετες περιπτωσεις οτι δινουν, αλλα παντα υπαρχει η πιθανοτητα να σε κανουν Ι4 ή να προτεινουν νοσηλεια μεσω στρατοπεδου.
Εγω παντως φοβαμαι απο την επιτροπη ακομα και για την 1η 6μηνη αναβολη που προτεινε ο ιατρος και σημερα μου ηρθε χαρτι για να κλεισω ραντεβου.
John

Δημοσίευση από John »

Leonidas έγραψε:Η διαδικασία John είναι απλή. Σου έρχεται σημείωμα κατάταξης, εντός 5 ημερών, στο ρεπό που θα έχεις εκείνες τις μέρες, πας κατά τις 8 στο φρουραρχειο, παίρνεις παραπεμπτικό για νοσοκομείο. Δίνεις γνωμάτευση ψυχίατρου ότι έχεις πρόβλημα, αντιγράφουν πάνω στο παραπεμπτικό το περιεχόμενο της γνωμάτευσης και επιστρέφεις το χαρτί στο φρουραρχειο. Μετά σου δίνουν αυτοί χαρτιά που πρέπει να πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και να καταθέσεις αυτά με μια αίτηση που θα συμπληρώσεις. Όταν καταθέσεις τα έγγραφα πας σπίτι σου και περιμένεις εντός 20 ημερών να σου έρθει ταχυδρομικά το χαρτί που θα σου λέει να περάσεις από την Επιτροπή απαλλαγών. Πας εκεί απροειδοποίητα 5 μέρες πριν την ημερομηνία που γραφείο το χαρτί εκεί. Στην Επιτροπή εκεί θα δώσεις μαζί με όλα τα χαρτιά που θα σου δώσουν, και την γνωμάτευση γιατρου που έχεις.

Στην ουσία είναι 2 μέρες υπόθεση σε περιθώριο 45 ημερών. Έχε υπόψη ότι στο κίτρινο χαρτάκι του παραπεμπτικου ο γιατρός θα γράψει τι γιώτα θα εισαι και δε χρειάζεται να περιμένεις την επιτροπή για να μάθεις. Θα σου δοθεί στο φρουραρχειο έγγραφο με την αναλυτική ένδειξη του γιατρού του νοσοκομείου.

Είναι σίγουρη η απαλλαγή; Η θα με καλέσουν στο στρατόπεδο και θα γίνει απο κει; Θελω να ξέρω. Έχει δοθεί η εντύπωση οτι δίνεται δύσκολα η απαλλαγή. Η αναβολή γίνεται πανεύκολα.

Μπορείς να κάνεις ένσταση αν σε βγάλει Ι4 και να γίνει επανεξέταση μέσω φρουραρχείου

stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Leonidas έγραψε:Η διαδικασία John είναι απλή. Σου έρχεται σημείωμα κατάταξης, εντός 5 ημερών, στο ρεπό που θα έχεις εκείνες τις μέρες, πας κατά τις 8 στο φρουραρχειο, παίρνεις παραπεμπτικό για νοσοκομείο. Δίνεις γνωμάτευση ψυχίατρου ότι έχεις πρόβλημα, αντιγράφουν πάνω στο παραπεμπτικό το περιεχόμενο της γνωμάτευσης και επιστρέφεις το χαρτί στο φρουραρχειο. Μετά σου δίνουν αυτοί χαρτιά που πρέπει να πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και να καταθέσεις αυτά με μια αίτηση που θα συμπληρώσεις. Όταν καταθέσεις τα έγγραφα πας σπίτι σου και περιμένεις εντός 20 ημερών να σου έρθει ταχυδρομικά το χαρτί που θα σου λέει να περάσεις από την Επιτροπή απαλλαγών. Πας εκεί απροειδοποίητα 5 μέρες πριν την ημερομηνία που γραφείο το χαρτί εκεί. Στην Επιτροπή εκεί θα δώσεις μαζί με όλα τα χαρτιά που θα σου δώσουν, και την γνωμάτευση γιατρου που έχεις.

Επειδη διαβασα οτι ολοι πανε 5 μερες πριν την ληξη οσον αφορα την επιτροπη, απ οτι καταλαβα παιζει να ειμαι ο μονος που καταφερα και εκλεισα ραντεβου για την επιτροπη τηλεφωνικως. Μου εκλεισαν ομως 11 μερες πριν την ημερομηνια ληξης. Υπαρχει περιπτωση να παω εκει και να μην εχουν φτασει τα χαρτια;
John

Δημοσίευση από John »

stefa191 έγραψε:Επειδη διαβασα οτι ολοι πανε 5 μερες πριν την ληξη οσον αφορα την επιτροπη, απ οτι καταλαβα παιζει να ειμαι ο μονος που καταφερα
και εκλεισα ραντεβου για την επιτροπη τηλεφωνικως.
Μου εκλεισαν ομως 11 μερες πριν την ημερομηνια ληξης. Υπαρχει περιπτωση να παω εκει και να μην εχουν φτασει τα χαρτια;

Για αναβολή παίρνεις πανεύκολα μέσω φρουραρχείου. Για απαλλαγή τα πράγματα ειναι πιο περίπλοκα.
Δεν δίνουν απαλλαγές εύκολα μέσω φρουραρχείου μετα απο διετή αναβολή η και γενικά.
Εγώ δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου και θα με αναγκάσουν να πάω μέσω στρατοπέδου να την πάρω την απαλλαγή,
το οποίο σημαίνει οτι μπαίνει σε κίνδυνο η δουλειά μου αφού ένας εργοδότης δεν μπορεί να έχει ασφαλισμένο,
ούτε σε πρόσληψη κανέναν φαντάρο ουτε για μία μέρα πράγμα που σημαίνει οτι ενδέχεται να βάλω την εταιρία σε κίνδυνο να φάει πρόστιμο.
Ειμαι στην εταιρία χρόνια και με τη κίνηση να παραιτηθώ χάνω αυτομάτως όλα τα δικαιωματά μου και όταν ξαναπροσληφθώ
θα προσληφθώ με πολυ χαμηλότερο μισθό.

Μακάρι να μπορέσω να πάρω την απαλλαγή μέσω φρουραρχείου γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει στην άλλη περίπτωση.
Πρέπει να υπάρξουν πολλές τροπολογίες στις στρατολογικές νομοθεσίες.
Δεν μπορούν να ζητάνε απο έναν καταχρεωμένο οικογενειάρχη να πάει στο στρατό με το έτσι θέλω
και να τον αφήνουν χωρίς επίδομα ανεργείας και χωρίς δικαιώματα.
Τόσες κρατήσεις και τόσοι φόροι τόσα χρόνια είναι πολυ ξετσίπωτο απο το κράτος να είναι απόλυτο σε τέτοιες περιπτώσεις

stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Μην το ψαχνεις φιλε μου, θεσπισαν και τον κανονα να εχεις 3 παιδια για να παρεις απαλλαγη. Ουτε 1 ουτε 2, αλλα 3! Το πως θα τα βγαλει περα η οικογενεια σου δεν τους νοιαζει, ευχομαι να ξεμπερδεψεις μεσω φρουραρχειου, εαν δεν βλεπεις φως και σε ρωτανε διαφορα στο φρουραρχειο πες οτι εχεις τοσο σοβαρα ψυχολογικα προβληματα που θα βλαψεις τον εαυτο σου ή καποιον αλλον απο το στρατοπεδο, ισως συγκινηθουν μ'αυτο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες