Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ψυχίατρο.
User
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από User »

Καλησπερα.

Τελικα δεν μου εδωσαν την απαλλαγη. Την πεμπτη πρεπει να παρουσιαστω. Το χαρτι θα το παρω αυριο στα χερια μου απο ενα ψυχιατρο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν την πεμπτη που θα παω να παρουσιαστω αν εχω Συνοδο οπως ειχα σημερα θα με αφησουν να φυγω και να παω με τον συνοδο στην επιτροπη η θα πρεπει να καθησω μεσα και θα με στειλουν εκεινοι την επομενη μερα για επανεξεταση;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν παρουσιαστείς με συνοδό θα σε αφήσουν να πας με τον συνοδό στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να διανυκτερεύσεις εκτός στρατοπέδου.
kostasJ
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kostasJ »

Έχω κόψει την φοιτιτική μου αναβολή και παρουσιάζομαι στις 13 νοέμβρη αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα αγοροφοβίας και θα πάρω χαρτί γιατρού, αλλά δεν ξέρω την διαδικασία τι πρέπει να κάνω?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μπορείς να διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα, όπως επίσης να δείς το παρακάτω θέμα

Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
welcome
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από welcome »

Μου είχαν δώσει απαλλαγή για Ι5 παλαιότερα λόγω καταθλίψεως. Έπαιρνα αγωγή για 11 χρόνια περίπου τώρα έχω σταματήσει από το Σεπτέμβριο. Ειδοποιώ κάνω κάποια ενέργεια; Το απαλλακτήριο που μου έδωσαν δεν γράφει κάτι. Είναι μόνιμη η απαλλαγή δηλαδή ανεξαρτήτως αλλαγής σε κατάσταση υγείας;
guest

Δημοσίευση από guest »

Φίλε από όσα έχω ακούσει και διαβάσει στα φορουμ που ψάχνω δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα εκτός και αν σε καλέσουν για επανεξέταση του Ι5 σου (που είναι σπάνιο).
Έχω κι εγώ μία ερώτηση : Έκανα πρόσφατα τη διαδικασία για να πάρω απαλλαγή με σοβαρό βευρολογικό πρόβλημα και μετά πολλά η στρατιωτική γιατρός που με εξέτασε μου έγραψε απευθείας Ι5 χωρίς τη διετή αναβολή που προβλέπεται από το ΦΕΚ. Υπάρχει περίπτωση στην επιτροπή απαλλαγών να μου το αλλάξουν σε διετή αναβολή; Και αν γίνει κάτι τέτοιο μπορώ να κάνω κάποια καταγγελία ή κάποια άλλη ενέργεια ώστε να κυνηγήσω την απευθείας απαλλαγή που είχε εισηγηθεί η γιατρός που με εξέτασε; Ευχαριστώ πολύ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Η επιτροπή δεν αλλάζει την απόφαση του γιατρού, η διαδικασία είναι τυπική.
mirallas1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από mirallas1 »

Γεια σε όλους πριν 2 χρονια στην μονάδα που ήμουν μου έδωσαν 2 χρόνια αναβολή χωρίς εγω να έχω πάει κάποιο χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο που να λέει οτι εχω ψυχολογικό πρόβλημα μόνο ο στρατιωτικός γιατρός στο κέντρο με έβγαλε Ι4 επίσης στη μόναδα μια ανέφερε τη λέξη απολυτήριο αυτό σημαίνει οτι οταν ξαναπαραουσιαστώ θα μου δώσουν Ι5;
teoaleb
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από teoaleb »

Καλησπερα... Εχω υπηρετησει 3 μηνες κοντα... Πιστευα οτι θα προσαρμοζομουν και με το που περνουσε ο πρωτος καιρος θα ημουν ενταξει αλλα συνεχισα να εχω προβλημα και αγχωδης διαταραχη. Πηρα σημερα εξαμηνη αναβολη. Δεν μπορω να το ξαναζησω ολο αυτο με την παρουσιαση και το κεντρο. Απλα δεν μπορω. Οταν θα με φωναξουν τον γεναρη ποια θα ειναι η διαδικασια; Θα περασω απο ψυχολογο; Μπορω να κανω διενεργειες απο νωριτερα για τα χαρτια μου και να περασω γιατρους πριν με καλεσουν?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

teoaleb
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από teoaleb »

Την αναβολη την παιρνω αυριο. Την διαδικασια αυτην μεσω του φρουραρχειου μπορω να την κανω και απο τωρα δλδ και αιτουμαι για απαλλαγη κατευθειαν η κανενα μηνα πριν με ξανακαλεσουν να το κανω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κάτσε και διάβασε το θέμα, δεν απαντάω σε ερωτήσεις που έχουνε ήδη ειπωθεί.
ΒΚ

Δημοσίευση από ΒΚ »

Παιδιά καλησπέρα.

Είμαι συνολικά 3 μήνες στρατιώτης και 2 μήνες σε νησί. Το θέμα είναι ότι δεν την παλεύω καθόλου. Έχω φτάσει στο αμήν και δεν μπορώ με τίποτα να προσαρμοστώ στο στρατιωτικό περιβάλλον. Με τίποτα όμως. Για να καταλάβετε, εδώ και ένα μήνα τρώω ελάχιστα, κοιμάμαι επίσης ελάχιστα και με διαλείμματα (στον ενάμιση μήνα κοιμόμουν υπερβολικά) , δεν μιλάω σε κανένα ούτε θέλω να μου μιλάει κανείς, ξεσπάω σε λυγμούς συνέχεια, έχω γενικότερη μελαγχολία και το χειρότερο απ' όλα έχω τάσεις αυτοκτονίας καθημερινά σε συνεχή βάση. Χτες μάλιστα έκανα χαρακιές με το κλειδί πάνω στις φλέβες μου. Μια ετήσια ή διετής αναβολή δεν πρόκειται να με βοηθήσει. Θα έχω πάντα το αίσθημα ότι ασφυκτιώ και πνίγομαι εκεί μέσα. Δεν θα είμαι ποτέ έτοιμος να κάνω τους υπόλοιπους 6 μήνες, δεν θα το αντέξω. Και λυπάμαι και την οικογένειά μου. Υπάρχει περίπτωση να πάρω απευθείας Ι5 ψυχολογικό; Σας παρακαλώ, απαντήστε μου όσο το δυνατό γρηγορότερα. Είναι μεγάλη ανάγκη. Ευχαριστώ!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

I5 απευθείας δεν πρόκειται να πάρεις.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες