Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Καλησπέρα και καλώς ήλθες, αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις και προηγούμενα μηνύματα, όπως Επίσης να δείς και τα αντίστοιχα θέματα περί Αλεξιπτωτιστών στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ειδικές Δυνάμεις
Robocop

Δημοσίευση από Robocop »

Διάβασα τα αθλήματα πια είναι αλλά πιο είναι το χρονικό όριο για τις ασκήσεις πέρα από το τρέξιμο;(2 λεπτά για κάμψεις και κοιλιακούς;) Μπορώ να κάνω 25-30 κάμψεις συνεχόμενα αλλά πάνω από 50 σε 2 λεπτά, περνάω σε αυτόν τον τομέα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

Robocop έγραψε:Διάβασα τα αθλήματα πια είναι αλλά πιο είναι το χρονικό όριο για τις ασκήσεις πέρα από το τρέξιμο;(2 λεπτά για κάμψεις και κοιλιακούς;) Μπορώ να κάνω 25-30 κάμψεις συνεχόμενα αλλά πάνω από 50 σε 2 λεπτά, περνάω σε αυτόν τον τομέα;

Ναι κομάντο μην αγχώνεσαι είναι της πλάκας.

Robcop

Δημοσίευση από Robcop »

Και πως γινεται να μην περναει ο κοσμος; Τοσο αγυμναστοι ειμαστε οι ελληναρες;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Robcop έγραψε:Και πως γινεται να μην περναει ο κοσμος; Τοσο αγυμναστοι ειμαστε οι ελληναρες;

Προφανώς Εικόνα

NT8

Δημοσίευση από NT8 »

Παίδες χαίρετε και απο μένα! Παρουσιάζομαι τώρα στην Άρτα (παρόλο που είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις) και θέλω να πάω στα Αλεξίπτωτα. Μου είπαν οτι περνάει κλιμάκιο και μπορώ να το ζητήσω αλλά υπάρχει περίπτωση να με κόψουν λόγω βάρους; Τα αθλήματα τα βγάζω πανεύκολα... Είμαι 1.86 και 92 κιλά. Κάνω κάπου στις 15 έλξεις,45 κάμψεις και βγάζω το μίλι σε 6:30. Υπάρχει περίπτωση να κοπώ παρόλο που περνάω στα αθλήματα?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

NT8 έγραψε: Είμαι 1.86 και 92 κιλά. Κάνω κάπου στις 15 έλξεις,45 κάμψεις και βγάζω το μίλι σε 6:30. Υπάρχει περίπτωση να κοπώ παρόλο που περνάω στα αθλήματα;

Δεν θα έχεις πρόβλημα φίλε μου.

ΝΤ8

Δημοσίευση από ΝΤ8 »

D.Y.K έγραψε:
NT8 έγραψε: Είμαι 1.86 και 92 κιλά. Κάνω κάπου στις 15 έλξεις,45 κάμψεις και βγάζω το μίλι σε 6:30. Υπάρχει περίπτωση να κοπώ παρόλο που περνάω στα αθλήματα;

Δεν θα έχεις πρόβλημα φίλε μου.

Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση :) ! Δεν φαντάζεσαι πόσο άγχος μου έφυγε!
Μαρκος

Δημοσίευση από Μαρκος »

Ειμαι 17 χρονων και σημερα δηλωσα αλεξιπτωτα. Δυστιχως απο αυτα που εχω διαβασει λογο βυσματων θα ειναι δυσκολο να καταφερω να γινω αλεξιπτωτιστης. Οι επιδωσεις μου ειναι αρκετα καλες γυρω στα 80 πους απς,24 ελξεις και τρεξιμο γυρω στα 6 λεπτα το μιλι. Τι θα πρεπει να κανω και τι θα πρεπει να αποφυγω για να τα καταφερω. Σωματικα και ψυχικα ειμαι πληρης προετοιμασμενος και σιγουρος για αυτο που θελω. Για ενα ανυσηχω. Διωτι αν θελουν να βρουν κατι να στηριχτουν για να με δειωξουν θα το βρουν σιγουρα.(παρεμπιπτοντως εχω 1.75 μυωπια αλλα δεν εχω καποια θεμα βλεπω καλα για αυτο που χρειαζεσαι να βλεπεις σαν αλεξιπτωτιστης) Ευχαριστω εκ των προτερων!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν είπε κανείς ότι και χωρίς βύσμα δεν συγκεντρώνεις πιθανότητες για να σε πάρουν στους Αλεξιπτωτιστές.

Εφόσον τα έχεις τα αθλήματα μια χαρά είσαι.

Μαρκος

Δημοσίευση από Μαρκος »

Ναι αλλα σχετικα με την μυωπια επειδη συνεχως διαβαζω διαφορετικες γνωμες θα ηθελα καποιος με βεβαιοτητα να μου πει τι γινετε με την μυωπια; Δεν πολυ καταλαβαινω αυτο με το 8/10 οξυτητα. Αν εχω παραπανω απο οσο πρεπει μπορω να κανω λαζερ για να την αφαιρεσω και να με δεχτουν; Ευχαριστω για την γρηγορη απαντησηΕικόνα
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Μαρκος έγραψε:Ναι αλλα σχετικα με την μυωπια επειδη συνεχως διαβαζω διαφορετικες γνωμες θα ηθελα καποιος με βεβαιοτητα να μου πει τι γινετε με την μυωπια; Δεν πολυ καταλαβαινω αυτο με το 8/10 οξυτητα. Αν εχω παραπανω απο οσο πρεπει μπορω να κανω λαζερ για να την αφαιρεσω και να με δεχτουν; Ευχαριστω για την γρηγορη απαντησηΕικόνα

Αυτό το αστείο "διαβάζω συνεχώς διαφορετικές γνώμες" σταματήστε να το λέτε, είναι γραμμένο σε διαταγή αυτό το πράγμa, όποιος έχει συνολικά πάνω από 2,5 βαθμούς μυωπία δεν γίνεται δεκτός στα αλεξίπτωτα, έχεις 1,5 στο ένα μάτι και 1,5 στο άλλο κόβεσαι, πιο απλό παράδειγμα δεν υπάρχει.

Για laser θα πρέπει να είσαι πάνω από 21 ετών και η μυωπία σου θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία 2 χρόνια και ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σου κάνει ο χειρουργός και τα μάτια σου μπορούν να δεχτούν μια τέτοια επέμβαση τότε θα μπορέσεις να κάνεις, τώρα αν πας σε κάποιον χειρουργό και δεν σου πει τα παραπάνω τα λεφτά θα θέλει να σου πάρει και τίποτα άλλο.

Άσε τις πουλάδες και τις ιστορίες για αγρίους δεν θα σου επιφέρουν τίποτα, θα φτάσεις 30 χρονών και αυτή η θητεία θα σου έχει δημιουργήσει προβλήματα στην μέση και εσύ δεν θα έχεις κανένα κέρδος.

Μαρκος

Δημοσίευση από Μαρκος »

Ευχαριστω για την κατατοπιστικη απαντηση. Τωρα το τι θα κερδισω ειναι καθαρα δικο μου θεμα αφου η ψυχικη ικανοποιηση αρκει αλλα και αν βαλουμε και την εμπειρια που θα ειναι μοναδικη δεν θελω τιποτα αλλο. Και γιατι οπωςδηποτε θα πρεπει να δημιουργησει θεμα; Υπαρχουν πιθανοτητες ειναι ομως μικρες και δεν με νοιαζει αν παθω κατι επιλογη μου. Αν σκεφτομασταν για ολα ετσι δεν θα καναμε τιποτα. Η περιπτωση να παω με φακους επαφης κρυβοντας τους το οταν με ελενξουν παιζει;

Υ. Γ. Δεν θελω να κοροιδεψω καποιον αλλα το θελω οσο τιποτα και οσο σκεφτομαι οτι δεν μπορω να γινω πιλοτος της πολεμικης αεροποριας επειδη εχω μυωπια δεν θελω να χασω και αυτο. Εικόνα

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Να το κρύψεις και αν τυχόν πάθεις κάτι πτώση με το αλεξίπτωτο επειδή τα μάτια σου λόγω μυωπίας δεν θα αντέχουν την πίεση μην ζητάς από τον στρατό αποζημίωση επειδή εσύ είσαι ονειροπόλος και θέλεις να κάνεις του κεφαλιού σου και κρύβεις προβλήματα υγείας που σε κρίνουν ακατάλληλο να υπηρετήσεις στα αλεξίπτωτα.

Για 3 πτώσεις με αλεξίπτωτο ρίσκαρε την όραση σου εσύ, δεν πειράζει.

Μαρκος

Δημοσίευση από Μαρκος »

Τα ματια σου επειδη εχεις μυωπια δεν μπορουν να παθουν κατι απο την πιεση. Με αλλα πραγματα κινδυνευεις αν ας πουμε κανεις λαιζερ και δεχτεις μεγαλη πιεση ισως υπαρξει προβλημα. Και μιλαμε για πιεση που δημιουργειται στα πολεμικα αεροσκαφη οχι στις πτωσεις με αλεξιπτωτα. Πιστευω οτι το οριο ειναι καθαρα για αλλους λογους οπως για παραδειγμα το που θα προσγειωθεις ειδηκα να ειναι νυχτα. Τωρα μπορει να ειμαι και λαθος αλλα ποσο σιγουρος εισαι για αυτα που λες;(δεν θελω να δημιουργισω ενταση συζητηση θελω να γινει)
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες