Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Δ.Α-arrow
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Δ.Α-arrow »

Καλημέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω καθώς βλέπω ότι γνωρίζεται αρκετά πράγματα σε σχέση με το θέμα. Τι μπορώ να κάνω με το απολυτήριο ναυτικού λυκείου εκτός από το να ακολουθήσω τον δρόμο της Α. Ε. Ν. Άκουσα από έναν γνωστό ότι με το απολυτήριο ναυτικού λυκείου μπορώ να φτάσω μέχρι τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου παρακαλώ απαντήστε μου κατά πόσο αυτό ισχύει. Να πω ακόμα ότι έχω το lower του cambridge και έχω και το ecdl. Παρακαλώ βοηθήστε γιατί αγαπάω πάρα πολύ αυτό το επάγγελμα αλλά δεν είμαι του διαβάσματος όπως λέει και ο πατέρας μου είμαι λίγο κουμπούρας με τα γράμματα Εικόνα Και με την Α. Ε. Ν. Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Τέλος θα ήθελα να πω ότι έχω και κάποιους γνωστούς στο επάγγελμα που ίσως μπορέσουν να με βοηθήσουν με την σταδιοδρομία μου σας ευχαριστώ για τον χρόνω σας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δ. Α-arrow έγραψε:Καλημέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω καθώς βλέπω ότι γνωρίζεται αρκετά πράγματα σε σχέση με το θέμα. Τι μπορώ να κάνω με το απολυτήριο ναυτικού λυκείου εκτός από το να ακολουθήσω τον δρόμο της Α. Ε. Ν. Άκουσα από έναν γνωστό ότι με το απολυτήριο ναυτικού λυκείου μπορώ να φτάσω μέχρι τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου παρακαλώ απαντήστε μου κατά πόσο αυτό ισχύει. Να πω ακόμα ότι έχω το lower του cambridge και έχω και το ecdl. Παρακαλώ βοηθήστε γιατί αγαπάω πάρα πολύ αυτό το επάγγελμα αλλά δεν είμαι του διαβάσματος όπως λέει και ο πατέρας μου είμαι λίγο κουμπούρας με τα γράμματα Εικόνα Και με την Α. Ε. Ν. Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Τέλος θα ήθελα να πω ότι έχω και κάποιους γνωστούς στο επάγγελμα που ίσως μπορέσουν να με βοηθήσουν με την σταδιοδρομία μου σας ευχαριστώ για τον χρόνω σας

Καταρχήν το ότι έχεις τελειώσει λύκειο με ειδικότητα στα ναυτιλιακά σε υπάγει απευθείας σε ειδική κατηγορία και μπορείς να περάσεις στις ΑΕΝ μέσω του απολυτηρίου λυκείου με αρκετά χαμηλότερη βάση. Τσέκαρε το.

Τώρα όσον αφορά το ερώτημα σου μπορείς σαν πρακτικός να φτάσεις μέχρι και τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου ναι μετά την σχετική αλλαγή του νόμου.

Άβαταρ μέλους
Δ.Α-arrow
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δ.Α-arrow
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Στο πρώτο μου ταξίδι σαν τι θα με προσλάβουν δηλαδή θα πάω στην εταιρία και ως τι θα ζητήσω να Προσληφθώ; Και μετά πόσο καιρό θα κάνω να πάρω τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

- Στην εταιρεία θα ζητήσεις να προσληφθείς ως πρακτικός Δόκιμος και αν είσαι τυχερός και φυσικά έχεις τις απαραίτητες συστάσεις (αν με καταλαβαίνεις) θα σε πάρουν.

Από εκεί και πέρα λεπτομέρειες και το υπό ποίες προϋποθέσεις σε προσλαμβάνει η κάθε εταιρεία δεν μπορώ να τις γνωρίζω καθότι δεν είμαι του επαγγέλματος.

- Αν διαβάσεις τον σχετικό νόμο αναφέρει τα πάντα σχετικά με την πρακτική υπηρεσία, την ανέλιξη στην ιεραρχία κλπ.

Λος

Δημοσίευση από Λος »

Ολοι γυρω μ ομως με αποτρεπουν (γονεις, φιλοι, φροντηστηριο). Δεν ξερω πραγματικα τι να σκεφτω. Θελω ακομη να ρωτησω καποια πραγματα:
1) μπορεις να διαλεξεις εσυ σε πια δρομολογια θα δουλευεις. Δλδ (Ευρωπη-Ασια). Ωστε να μην μπαινω καν ειρηνικο.
2) θελω ποιο λεπτομερη απαντηση για το ιντερνετ γτ ειναι πολυ σημαντικο για εμενα
3) στο πλοιο οι συνθηκες υγιηνης και γενικως συμβιωσης ειναι καλη;
4) πρεπει αναγκαστηκα να δουλεψω σε πλοιο με ελληνικη σημαια γτ αλλιως δεν μετρανε τα χρονια υπηρεσιας μ... Και τι γινετε αν ζησω στο εξωτερικο
5) μπορω να φυγω οποτε θελω (πχ. Στα 40 μ;)
6) Πειτε μ σας παρακαλω ποια πλοια θεωρειτε γενικως τα καλυτερα για ενα νεο παιδι που θελει να ασχοληθει με το επαγγελπμα;(τανκερ,LNG,cargo... )
7) πειτε αποψεις του επαγγελματος. Αγαπαω τα καραβια δεν εχω πολυ εμπειρια με θαλασσα... Ολοι με αποτρεπουν πειτε για οταν ησασταν εσεις στην θεση μ

Ευχατιστω εκ των προτερων ολους σας.:D
Άβαταρ μέλους
giorgosmc
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από giorgosmc »

Καλησπερα σας και καλη χρονια, δε θα σας κουρασω, μια ερωτηση μονο θα κανω, τι χρειαζετε για να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο, σε πιο κτηριο και πια περιοχη πρεπει να παω και τι διαδικασιες πρεπει να κανω περιλιπτικα, να τονισω πως ειχα επιχειρησει να περασω σε σχολη εμπορικου ναυτικου μεσω απολυτηριου λυκειου προσφατως στον προηγουμενο διαγωνισμο και κοπηκα λογο χαμηλου βαθμου αλλα μου ειπαν πως μπορω να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο και μιας και εχω καποια γνωριμια το αποφασισα να το κανω πραξη και να δωσω και για τα σωστικα, οποτε μενει η διαδικασια, τι πρεπει να κανω, μου ειχανε πει πως πρεπει να παρω απο καπου τα εγγραφα που ειχα καταθεσει τη πρωτη φορα οταν επιχειρησα να περασω με απολυτηριο και να τα παω καπου αλλου κατι τετοιο αλλα παει καιρος που εχω να ασχοληθω με το θεμα και εχω ξεχασει τελιως, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα να με βοηθουσε καποιος σχετικα με το που πρεπει να παω για να βγαλω αυτο το ναυτικο φυλλαδιο και τι εγγραφα πρεπει να εχω μαζι μου για να μην εχω πολλα πηγενε ελα, σας ρωταω διοτι δε τα παω καθολου καλα με τα γραφειοκρατικα, ευχαριστω εκ των προτερων.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

giorgosmc έγραψε:Καλησπερα σας και καλη χρονια, δε θα σας κουρασω, μια ερωτηση μονο θα κανω, τι χρειαζετε για να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο, σε πιο κτηριο και πια περιοχη πρεπει να παω και τι διαδικασιες πρεπει να κανω περιλιπτικα, να τονισω πως ειχα επιχειρησει να περασω σε σχολη εμπορικου ναυτικου μεσω απολυτηριου λυκειου προσφατως στον προηγουμενο διαγωνισμο και κοπηκα λογο χαμηλου βαθμου αλλα μου ειπαν πως μπορω να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο και μιας και εχω καποια γνωριμια το αποφασισα να το κανω πραξη και να δωσω και για τα σωστικα, οποτε μενει η διαδικασια, τι πρεπει να κανω, μου ειχανε πει πως πρεπει να παρω απο καπου τα εγγραφα που ειχα καταθεσει τη πρωτη φορα οταν επιχειρησα να περασω με απολυτηριο και να τα παω καπου αλλου κατι τετοιο αλλα παει καιρος που εχω να ασχοληθω με το θεμα και εχω ξεχασει τελιως, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα να με βοηθουσε καποιος σχετικα με το που πρεπει να παω για να βγαλω αυτο το ναυτικο φυλλαδιο και τι εγγραφα πρεπει να εχω μαζι μου για να μην εχω πολλα πηγενε ελα, σας ρωταω διοτι δε τα παω καθολου καλα με τα γραφειοκρατικα, ευχαριστω εκ των προτερων.

Πληροφορίες για έκδοση ναυτικού φυλλαδίου

Άβαταρ μέλους
giorgosmc
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από giorgosmc »

Εγω ολα αυτα που αναγραφει περι ιατρικων εξετασεων τα εχω περασει πριν λιγο καιρο που εκανα την αιτηση και κοπηκα στον τελευταιο διαγωνισμο, θυμαμε ηταν μια πολυωρη και ιδιαιτερα κουραστικη διαδικασια, περασα απο ολους τους γιατρους, πρεπει να τα ξαναπερασω παλι απο την αρχη ολα αυτα με τους γιατρους και να βγαλω καινουριο παραβολο και ακτινογραφιες ή απλα θα παρω τα ηδη υπαρχοντα εγγραφα που ειχα καταθεσει τη πρωτη φορα οπου και θα τα παραδωσω για να βγαλω το ναυτικο φυλλαδιο?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Παράβολο χρειάζεται σίγουρα να βγάλεις άλλο.

Όσο για τις ιατρικές εξετάσεις να ξέρεις ότι έχουν εξάμηνη ισχύ οπότε αν δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο από τότε που τις έβγαλες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βγάλεις καινούριες.

giwrgos

Δημοσίευση από giwrgos »

Δε χρειαζεται αλλο παραβολο. Το λεω με 100% σιγουρια

για τις εξετασεις εχεις δικιο. Εκτος απο καρδιογραφημα που θελει μεχρι 2 εβδομαδων. Πηρα τηλ και ρωτησα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αυτό που σου είπαν για το παράβολο είναι πρωτάκουστο πάντως.

Συνήθως ζητάνε καινούριο για να τ'αρπάξουν από παντού.

Ίσως δεν σου ζήτησαν νέο λόγω προεκλογικής περιόδου.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Παναγιώτης έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Φέτος πέρασα στο Εμπορικο Ναυτικό στην ΑΕΝ Υδρας (Πλοιάρχων) και τον τελευταιο μηνα σκεφτομαι σε τι βαπορι θα ηταν καλο για μενα (εμπειρια, μαθηση κτλπ) να κανω το πρώτο μου μπάρκο φορτηγό, δεξαμενόπλοιο, γκαζάδικο,container ship,LPG/LNG,Bulk Carrier κτλπ. Υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά πλην τον τύπο πλοίου και το φορτίο που κουβαλάει;

Υ. Γ. Ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα

Κάτσε και συζήτα πολύ, και με πολλούς ανθρώπους εκεί έξω που έχουν φάει τη ζωή τους στα πλοία. Έπειτα πάρε την απόφαση της καρδιάς σου, παντού μαθαίνεις, αρκεί να συζητήσεις όπως είπαμε, κ μην επηρεαστείς απο κανέναν, εσυ απλά γνώμες θα παίρνεις. Δεν υπάρχει όπως λες ιδανικός τύπος πλοίου. Υπάρχουν τύποι πλοίων ανάλογα με τις ψυχοσωματικές δυνατότητες του καθενός.

eleni1402
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από eleni1402 »

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι 25 ετών και έχω σκοπό να δώσω πανελλήνιες φέτος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δηλώσω αεν πλοιάρχων αλλά προβληματίζομαι ιδιαίτερα για την επαγγελματική αποκατάσταση μιας γυναίκας σε ένα τέτοιο επάγγελμα. Θα με ενδιέφερε και θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη όσων έχουν εμπειρία στον κλάδο. Ευχαριστώ!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

eleni1402 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Είμαι 25 ετών και έχω σκοπό να δώσω πανελλήνιες φέτος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δηλώσω αεν πλοιάρχων αλλά προβληματίζομαι ιδιαίτερα για την επαγγελματική αποκατάσταση μιας γυναίκας σε ένα τέτοιο επάγγελμα. Θα με ενδιέφερε και θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη όσων έχουν εμπειρία στον κλάδο. Ευχαριστώ!

Αν διαβάσεις το Εμπορικό Ναυτικό για Γυναίκες είμαι σίγουρος ότι θα καλυφθείς πλήρως.

Καλή ανάγνωση Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης