Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Στριμ έγραψε:

Αδερφέ μην αγχώνεσαι. Γνωρίζω περιπτώσεις δόκιμων οι οποίοι μη σου πω ότι και ηλικιακά ήταν μεγαλύτεροι απο σένα. Απλώς φιλική συμβουλή δική μου είναι να βάλεις μια σειρά γιατί κακά τα ψέμματα, τα χρόνια περνάνε.

Άβαταρ μέλους
lena
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lena »

Καλησπερα σας. Γκρεκο μας εχεις βοηθησει παρα πολυ με αυτα Που γραφεις. Να ρωτησω κατι επειδη ομως διαβαζα μηνυματα απο το 2009 και δεν υπαρχει κατι προσφατο, θελω να δωσω φετος με το 10% για αεν, τα μορια τα πιανω αλλα ολοι μου λενε οτι οταν τελειωσω την σχολη δεν θα βρω πλοιο ή αν θα βρω θα ειναι με 400 ευρω τον μηνα. Μπορειτε να με βοηθησετε καθολου?
Άβαταρ μέλους
Kalodrei
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Kalodrei »

Δεν θα τελιωσεις την σχολη το πιθανοτερο επειδη δεν θα βρησκεις πλοιο, το να βρεις ως δοκιμος ειναι παρα πολυ δυσκολο πλεον (υπαρχει τεραστια προσφορα και μικρη ζητηση), δες τι ρυθμισεις βγαλαν για τους προηγουμενους και θα καταλαβεις...400 ατομα δεν βρικαν συμφωνα με το ΠΕΜΕΝ Και αλλοι ποσοι κανανε 3 μηνα ταξιδια.

εφοσον καταφερεις να την τελιωσεις θα εχεις μεγαλητερες πιθανοτητες να βρεις απο σαν δοκιμος, βεβαια ο ελληνας μηχανικος-πλοιαρχος ειναι ακριβος και οι εταιριες παιρνουν ξενους...

ακομα μαλλον θα γινουν ιδιωτικες σχολες με οτι συνεπαγεται (δεν θα παιρνουν δοκιμους απο τις δημοσιες προφανως γιατι αυτες οι σχολες θα ανηκουν σε καποιους εφοπλιστες).

στην ελλαδα τα παντα γινονται με μεσον αν εχεις μεσον πανε αν οχι θα δυσκολευτεις και θα τα παρατησεις μαλλον.

απο οτι ειδα απο το username εισαι και κοπελα ακομα χειροτερα ειναι για σενα.

τα μορια ειναι λιγα για καποιον λογο, οι ΑΕΝ ειναι σκατα ετσι τις καταντησαν με χρονια δουλειας Εικόνα (ειμαι σε ΑΕΝ Εικόνα Προς το παρον)

η καλητερη λυση αμα θες για μηχανικος θα ηταν να πας σε καποιο ΑΕΙ -ΑΤΕΙ και οταν τελιωσεις μπορεις Να κανεις την 12 μηνη θαλλασια υπηρησεια, τουλαχιστον θα μπορεις να τελιωσεις δεν θα μενεις σταστιμη επειδη δεν θα βρισκεις οπως στην ΑΕΝ και θα μπορεσεις να δουλευεις και αλλου το πτυχιο των ΑΕΝ δεν ειναι ισαξιο με ΑΕΙ-ΑΤΕΙ (ακομα τουλαχιστον).

Blade with whom I have lived,blade with whom I now die,serve right and justice one last time,seek one last heart of evil,still one last life of pain,cut well old friend,and then farewell
Μελινα

Δημοσίευση από Μελινα »

Πόσο δίκιο έχεις σε αυτό που λες. Ότι δηλαδή οι αξιωματικοί φταίνε που τα παιδιά τα παρατάνε. Ο γιός μου είναι δόκιμος σε Κοντέινερ στο εξωτερικό. Είχε μεγάλη λαχτάρα να μπει στη σχολή. Πέρασε σε όλα μαθήματα του εξαμήνου και ένας θεός ξέρει με πόση δυσκολία βρήκε το καράβι. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους βρήκε το δρόμο του. Αυτή τη στιγμή που γράφω είναι ένα μήνα μέσα. Το τι έχει περάσει αυτό το διάστημα από κάτι πως να τους χαρακτηρίσω; Δεν τους αξίζει και να τους βρίσεις γιατί λερώνεις το στόμα σου. Ποιός ξέρει τι κόμπλεξ κουβαλάνε επάνω τους. Δεν τον πείραξε ούτε η δουλειά ούτε η κλεισούρα στο καράβι. Αυτά τα περίμενε και τα ήξερε. Πρέπει να μην έχεις το γνώθι σαυτόν για να μην καταλάβεις πως δεν θα είναι όλα ρόδινα. Φυσικά και κάποιος θα ξεκινήσει από πολύ χαμηλά για να φτάσει κάπου. Αλλά όχι ρε παιδιά και τέτοιος ψυχολογικός πόλεμος. Έλεος δηλαδή. Ένας θεός ξέρει πόση ψυχολογική υποστήριξη του δίνω μέσω μαιλ η όταν με παίρνει από το δορυφορικό του πλοίου για να μην τα βροντήξει και να φύγει. Μέχρι που του είπαν τη δεύτερη μέρα που πήγε πως δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά. Άκουσον άκουσον. Πως κατάλαβαν μέσα σε μια μέρα αν κάνει η δεν κάνει; Αυτούς μάλλον πρέπει να τους έχει χτυπήσει η λαμαρίνα στο κεφάλι. Χε χε χε! Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα να μην αφήσουν κανέναν αλήτη να τους τσαλαπατήσει τα όνειρα. Αυτή η δουλειά σε βοηθάει και φτιάχνεις μια αξιοπρεπή ζωή. Καλές θάλασσες να έχετε.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μελινα έγραψε:Πόσο δίκιο έχεις σε αυτό που λες. Ότι δηλαδή οι αξιωματικοί φταίνε που τα παιδιά τα παρατάνε. Ο γιός μου είναι δόκιμος σε Κοντέινερ στο εξωτερικό. Είχε μεγάλη λαχτάρα να μπει στη σχολή. Πέρασε σε όλα μαθήματα του εξαμήνου και ένας θεός ξέρει με πόση δυσκολία βρήκε το καράβι. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους βρήκε το δρόμο του. Αυτή τη στιγμή που γράφω είναι ένα μήνα μέσα. Το τι έχει περάσει αυτό το διάστημα από κάτι πως να τους χαρακτηρίσω; Δεν τους αξίζει και να τους βρίσεις γιατί λερώνεις το στόμα σου. Ποιός ξέρει τι κόμπλεξ κουβαλάνε επάνω τους. Δεν τον πείραξε ούτε η δουλειά ούτε η κλεισούρα στο καράβι. Αυτά τα περίμενε και τα ήξερε. Πρέπει να μην έχεις το γνώθι σαυτόν για να μην καταλάβεις πως δεν θα είναι όλα ρόδινα. Φυσικά και κάποιος θα ξεκινήσει από πολύ χαμηλά για να φτάσει κάπου. Αλλά όχι ρε παιδιά και τέτοιος ψυχολογικός πόλεμος. Έλεος δηλαδή. Ένας θεός ξέρει πόση ψυχολογική υποστήριξη του δίνω μέσω μαιλ η όταν με παίρνει από το δορυφορικό του πλοίου για να μην τα βροντήξει και να φύγει. Μέχρι που του είπαν τη δεύτερη μέρα που πήγε πως δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά. Άκουσον άκουσον. Πως κατάλαβαν μέσα σε μια μέρα αν κάνει η δεν κάνει; Αυτούς μάλλον πρέπει να τους έχει χτυπήσει η λαμαρίνα στο κεφάλι. Χε χε χε! Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα να μην αφήσουν κανέναν αλήτη να τους τσαλαπατήσει τα όνειρα. Αυτή η δουλειά σε βοηθάει και φτιάχνεις μια αξιοπρεπή ζωή. Καλές θάλασσες να έχετε.

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι αλλά να είστε σίγουρη πως το παιδί ακόμη και μέσα από αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο θα μάθει πολλά και να είστε επίσης σίγουρη ότι θα φτιάξει (προσέξτε τι γράφω "φτιάξει όχι στρώσει) χαρακτήρα! Φυσικά δεν προσπαθώ να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, κάθε άλλο! Το λέω καλοπροαίρετα σαν πρώην σπουδαστής της Σχολής αλλά και δόκιμος (καθώς έχω περάσει αντίστοιχη κατάσταση) ! Απολογισμός; Έμαθα πολλά, πάρα πολλά και πραγματικά έχω ακόμη επαφές με τους πρώην προϊστάμενους μου και άριστες σχέσεις! Πείτε στο παιδί σας να κάνει υπομονή, να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να του δίνετε κουράγιο! Καλές θάλασσες να έχει και να τον καμαρώσετε όπως εσείς επιθυμείτε! Να είστε καλά!

mastixas
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από mastixas »

Καλησπέρα, είμαι πτυχιουχος ΤΕΙ Πληροφορικης, με μεταπτυχιακό στην Αγγλία και τελειωμενο το στρατό. Σκέφτομαι να κανω τα χαρτια μου φετος για ΑΕΝ αλλα διαβαζοντας την προκηρυξη δεν βλέπω κάπου να με βοηθάει το ΤΕΙ αλλα θα πρεπει να παρω μέρος με βαση το Ενιαίο Λύκειο που τέλειωσα τότε. Θα ήθελα να με διορθωσετε εαν εχω καταλαβει κατι λάθος στα όσα γραφω παραπάνω και να μου προτείνατε εάν υπαρχει άλλος τρόπος να ασχοληθώ με τη Ναυτιλία με όσα χαρτιά εχω.

Σας ευχαριστώ!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

mastixas έγραψε:Καλησπέρα, είμαι πτυχιουχος ΤΕΙ Πληροφορικης, με μεταπτυχιακό στην Αγγλία και τελειωμενο το στρατό. Σκέφτομαι να κανω τα χαρτια μου φετος για ΑΕΝ αλλα διαβαζοντας την προκηρυξη δεν βλέπω κάπου να με βοηθάει το ΤΕΙ αλλα θα πρεπει να παρω μέρος με βαση το Ενιαίο Λύκειο που τέλειωσα τότε. Θα ήθελα να με διορθωσετε εαν εχω καταλαβει κατι λάθος στα όσα γραφω παραπάνω και να μου προτείνατε εάν υπαρχει άλλος τρόπος να ασχοληθώ με τη Ναυτιλία με όσα χαρτιά εχω.

Σας ευχαριστώ!

Το πτυχίο σου δεν σου δίνει επιπλέον μόρια ούτε και κάποιο αβαντάζ έναντι των υπολοίπων για την εισαγωγή σου στις ΑΕΝ! Απολυτήριο λυκείου, πτυχίο Αγγλικών και θαλάσσια υπηρεσία (εφόσον υπάρχει) δίνουν έξτρα μόρια σε αυτή την περίπτωση!

-Καλή επιτυχία να έχεις εφόσον κάνεις τα χαρτιά σου φέτος! Εικόνα

Άβαταρ μέλους
VALLGOX
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από VALLGOX »

Περα απο τους δοκιμους http://www.tovima.gr/society/article/?aid=485233
ειναι ευκολο τωρα πια και οσο βαθαινει η κριση να βρει καποιος δουλεια ως ανθυποπλοιαρχος; Ποσο τις εκατο πιθανοτητες εχεις χωρις μεσον να βρισκεις 1-2 φορες το χρονο να παρκαρεις;
Η διαφορα ειναι τεραστια σε συγκριση με τους μηχανικους;
Οι μισθοι ποσο εχουν πεσει περιπου; Πχ απο 4000ε πρωτος μισθος ανθυποπλοιαρχου σε γκαζαδικο, ποσο εχει παει τωρα και ποσο ακομα μπορει να πεσει;

Άβαταρ μέλους
johnkrassas
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από johnkrassas »

Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αμα το πτυχίο του Γ πλοιάρχου απο ΕΠΑΛ με σχέσει την ΑΕΝ ειναι ισοδήναμο ;

Ευχαριστώ!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

johnkrassas έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αμα το πτυχίο του Γ πλοιάρχου απο ΕΠΑΛ με σχέσει την ΑΕΝ ειναι ισοδήναμο ;

Ευχαριστώ!

Τι εννοείς αδερφέ;

κωστας76

Δημοσίευση από κωστας76 »

Καλησπέρα είμαι μαθητής 3ης λυκείου και ενδιαφέρομαι για τη σχολή του ε. Ν.. Έχω ενημερωθεί πάνω σε θέματα που αφορούν αυτήν αλλά έχω μία απορία. Θα μπορούσατε να μου πείτε μετά από πόσο περίπου χρονικό διάστημα εργασίας στη θάλασσα Μπορεί κάποιος να εργαστεί στη στεριά ... Ευχαριστώ
ΠαναΓής

Δημοσίευση από ΠαναΓής »

Γεια σας,

Αν κάποιος δουλέψει σε εταιρία ξένης σημαίας μη συμβεβλημένης με το ΝΑΤ, χάνει τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα για πάντα (δηλαδή αποκλείεται) ή μόνο από την θαλάσσια υπηρεσία που έκανε σε αυτή την εταιρία που δεν είναι συμβεβλημένη με το ΝΑΤ;

Άβαταρ μέλους
Panos011
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Panos011 »

Επίσης:

1) Το 12μηνο (6+6/5+7) μπάρκο μετράει ως θαλάσσια υπηρεσία για Β' Πλοίαρχος;

2) Η 12μηνη θητεία στο Π. Ν. Μετράει ως θαλάσσια υπηρεσία για Β' Πλοίαρχος;

tasosmhxanikosaen
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από tasosmhxanikosaen »

Παιδιά θέλω να δηλώσω 1 επιλογή την αέν μηχανικών κατά προτίμηση... Θα ήθελα να μου πείτε διάφορα για αυτούς τους 6 μηνες πως ειναι μεσα και την δουλεια αυτα που κανεις... Γενικα αν χανεσε απο φιλους και δικους σ ανθρωπουσ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης