ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΑΚΡΙΤΑΣ 20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ΑΚΡΙΤΑΣ 20 »

Χαίρεται θέλω να ρωτήσω το εξής μπορώ μόνο με το πτυχίο από Ε. Π. Α. Λ Ναυτικού τομέα να εισαχθώ για Σπουδές στις Α. Ε. Ν. Και ρωτώ γιατί με το απολυτήριο που έχω δεν το βλέπω να περνάω οπότε σκέφτομαι Να ξαναφοιτήσω Ξανά άλλα δυο χρονια στην ειδικότητα του πλοιάρχου για να βελτιώσω τον Βαθμό του πτυχίου Μου Και τελικά να Το καταθέσω για την εισαγωγή μου στις Α. Ε. Ν.Συνεπικουρούμενα και με το PROFICIEN Στα Αγγλικά Που Είδη έχω απόκτηση .Δηλαδή Το ερώτημα είναι μπορώ Με τον βαθμό Του ΠΤΥΧΙΟΥ πλοιάρχου Να εισαχθώ Στην Α. Ε. Ν.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΑΚΡΙΤΑΣ 20 έγραψε:Χαίρεται θέλω να ρωτήσω το εξής μπορώ μόνο με το πτυχίο από Ε. by eDeals"> ΠΕικόνα . Α. Λ Ναυτικού τομέα να εισαχθώ για Σπουδές στις Α. Ε. Ν. Και ρωτώ γιατί με το απολυτήριο που έχω δεν το βλέπω να περνάω οπότε σκέφτομαι Να ξαναφοιτήσω Ξανά άλλα δυο χρονια στην ειδικότητα του πλοιάρχου για να βελτιώσω τον Βαθμό του πτυχίου Μου Και τελικά να Το καταθέσω για την εισαγωγή μου στις Α. Ε. Ν.Συνεπικουρούμενα και με το PROFICIEN Στα Αγγλικά Που Είδη έχω απόκτηση.Δηλαδή Το ερώτημα είναι μπορώ Με τον βαθμό Του ΠΤΥΧΙΟΥ πλοιάρχου Να εισαχθώ Στην Α. Ε. Ν.

Ναι μπορείς να εισαχθείς και μάλιστα αφού θα έχεις τελειώσει ΕΠΑΛ ναυτιλιακού τομέα υπάγεσαι στην κατηγορία των ΕΠΑΛ / ΤΕΕ Β' κύκλου του ναυτικού ναυτιλιακού τομέα. Συγκεκριμένα φέτος το 8% των σπουδαστών θα εισαχθεί από αυτή την κατηγορία. Τα προηγούμενα χρόνια οι βάσεις για τους απόφοιτους του τομέα Πλοιάρχων / Μηχανικών ήταν πιο "βατές" αλλά από φέτος με την μείωση των εισαχθέντων συνολικά προβλέπεται εκτόξευση των βάσεων και εκεί μέσω απολυτηρίου οπότε μάλλον -εφόσον γίνεται- θα πρέπει να ανεβάσεις τον βαθμό σου γιατί έχεις χαμηλό απολυτήριο. Ένα θετικό στοιχείο για την μοριοδότηση σου πάντως είναι το Proficiency Εικόνα

ΑΚΡΙΤΑΣ 20
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση πάντως έχει δημοσιευθεί προς το παρόν μόνο το φεκ όσων αφορά των αρ των εισακτέων στις ΑΕΝ όπου αναφέρεται στο άρθρο 2 του παρόντος, με την υπογραφή σχετικής κοινής Απόφασης των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, δύναται να αποφασίζεται αύξηση του αριθμού των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α. Ε. Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών. Στην περίπτωση αυτή, οι σπουδαστές/− στριες θα επιλέγονται από υποψηφίους/− ιες της ΔΕΥΤΕΡΗΣ Γενικής Κατηγορίας. Οπότε αν κατάλαβα σωστά δεν αποκλείεται όταν θα βγει η προκήρυξη να έχουμε αύξηση των σπουδαστών από την δεύτερη γενική κατηγόρια
ΑΚΡΙΤΑΣ 20
Στρατιώτης
Στρατιώτης

OK τώρα την είδα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
ΑΚΡΙΤΑΣ 20
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Καλησπέρα κατάγομαι από τρίτεκνη οικογένεια από ότι διαπίστωσα στην προκήρυξη για την εισαγωγή Σπουδαστών στις ΑΕΝ στην δεύτερη γενική κατηγορία από ΕΠΑΛ Ναυτιλιακού τομέα και την ειδικότητα του Μηχανικού που με ενδιαφέρει δεν εισάγονται στον Ασπρόπυργο ούτε ένας από τρίτεκνη οικογενεια Ενώ εισάγονται 5 γενικής επιλογής η απορια μου είναι μήπως να μην δηλώσω ότι κατάγομαι Από τρίτεκνη οικογενεια και να συμμετάσχω μόνο στην γενική επιλογή για να παραμείνω Ασπρόπυργο και τελικά πως γίνεται η κατανομή στις σχόλες;
Άβαταρ μέλους
BakoBos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από BakoBos »

Η κατανομή γίνεται σύμφωνα με την ζήτηση και τα μόρια, δηλώνεις όλες της σχολές κατά σειρά προτίμησης και σε βάζουν όπου θέλουν σύμφωνα με τα μόρια σου απο τις πανελλήνιες, όπου και να σε στείλουν μην αγχώνεσαι τα τελευταία χρόνια παίρνει όποιος θέλει μεταγραφή
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΑΚΡΙΤΑΣ 20 έγραψε: Ενώ εισάγονται 5 γενικής επιλογής η απορια μου είναι μήπως να μην δηλώσω ότι κατάγομαι Από τρίτεκνη οικογενεια και να συμμετάσχω μόνο στην γενική επιλογή για να παραμείνω Ασπρόπυργο και τελικά πως γίνεται η κατανομή στις σχόλες;

Αν θες οπωσδήποτε Ασπρόπυργο και εφόσον δεν δίνουν θέσεις για τρίτεκνους εννοείται πως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τα κάνεις στην γενική κατηγορία.

Νικος παρ.

Δημοσίευση από Νικος παρ. »

Καλημέρα, καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω Για τις ενημερώσεις που διαθέτει το site μιας και με έχει βοηθήσει Πολύ να έχω μια γενική εικόνα για την ναυτιλία. Στο θέμα μας. Έχω μια απορία η οποία η απαντησή της θα με αποθαρύνει ή θα με ενθαρύνει ανάλογα με το περιεχόμενό της. Είμαι 17 χρονών και αγαπώ πολύ την θάλασσα, το κολύμπι και γενικά το οτιδηποτε έχει σχέση με αυτά. Ξοδεύω πολύ χρόνο εκεί και είναι στόχος ζωής για μένα να αφιερώσω την ζωή μου για αυτή την αγάπη. Μου αρέσουν Τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη οπότε έχω μια προτίμηση στις ΑΕΝ μηχανικών. Αλλά δεν θα έχω οικονομική υποστήριξη απο τους δικούς μου μιας και οι ίδιοι δεν εχουν για αυτους. Ο οικονομικός παράγωντας παίζει σημαντικο ρόλο εκεί; Επίσης σκεφτόμουνα και την αναβολή της σχολής για λογους στράτευσης ώστε να ξεμπερδεύω με αυτά για να έχω ελευθερία μόλις τελειώσω την σχολή. Θα ήταν καλή επιλογή;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να λάβετε στα σοβαρά τις απορίες που έχω.
Captain

Δημοσίευση από Captain »

ΑΚΡΙΤΑΣ 20 έγραψε:Καλησπέρα κατάγομαι από τρίτεκνη οικογένεια από ότι διαπίστωσα στην προκήρυξη για την εισαγωγή Σπουδαστών στις ΑΕΝ στην δεύτερη γενική κατηγορία από ΕΠΑΛ Ναυτιλιακού τομέα και την ειδικότητα του Μηχανικού που με ενδιαφέρει δεν εισάγονται στον Ασπρόπυργο ούτε ένας από τρίτεκνη οικογενεια Ενώ εισάγονται 5 γενικής επιλογής η απορια μου είναι μήπως να μην δηλώσω ότι κατάγομαι Από τρίτεκνη οικογενεια και να συμμετάσχω μόνο στην γενική επιλογή για να παραμείνω Ασπρόπυργο και τελικά πως γίνεται η κατανομή στις σχόλες;

Φιλε μην ανυσηχεις πλεον μεσα σε 15 μερες μπορεις να απρεις μεταγραφη απο οποια σχολη και να εχεις περασει σε οποια εσυ επιθυμεις. Με αιτο ξερω γω προσωπικους ή οικονομικους λογυς. Οι μεταγραφες πλεον ειναι θεμα χρονου και ο καθενας μπορει να πετυχει το παραπανω. Τωρ αυτο μιλαμε 99% αφηνω ενα 1%
Captain

Δημοσίευση από Captain »

Νικος παρ. έγραψε:Καλημέρα, καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω Για τις ενημερώσεις που διαθέτει το site μιας και με έχει βοηθήσει Πολύ να έχω μια γενική εικόνα για την ναυτιλία. Στο θέμα μας. Έχω μια απορία η οποία η απαντησή της θα με αποθαρύνει ή θα με ενθαρύνει ανάλογα με το περιεχόμενό της. Είμαι 17 χρονών και αγαπώ πολύ την θάλασσα, το κολύμπι και γενικά το οτιδηποτε έχει σχέση με αυτά. Ξοδεύω πολύ χρόνο εκεί και είναι στόχος ζωής για μένα να αφιερώσω την ζωή μου για αυτή την αγάπη. Μου αρέσουν Τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη οπότε έχω μια προτίμηση στις ΑΕΝ μηχανικών. Αλλά δεν θα έχω οικονομική υποστήριξη απο τους δικούς μου μιας και οι ίδιοι δεν εχουν για αυτους. Ο οικονομικός παράγωντας παίζει σημαντικο ρόλο εκεί; Επίσης σκεφτόμουνα και την αναβολή της σχολής για λογους στράτευσης ώστε να ξεμπερδεύω με αυτά για να έχω ελευθερία μόλις τελειώσω την σχολή. Θα ήταν καλή επιλογή;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να λάβετε στα σοβαρά τις απορίες που έχω.

φιλε νικο καλησπερα... Καταρχας για το θεμα του μηχανικου προσωπικη μου αποψη. Δεν θα την χαρεις πολυ την θαλασσα μιας και θα εισαι την μιση μερα μεσα στην μηχανη... Αλλα φυσικα αυτο ειναι επιλογη σου. Τωρα ο οικονομικος παραγοντας παιζει ρολο καθαρα σε πια σχολη θα περασεις. Πχ στον ασπροπυργο αν μενεις αθηνα. Θα μενεις σπιτι σου θα τρως σπιτι σ αρα μονο τα μεταφορικα... Αν μενεις σε καποια αλλη σχολη παλι θα εχεις δικαιωμα εσωτερικης φοιτησης αρα δεν θα πληρωνεις ξερω γω καποιο ενοικιο. Μονο το φαγητο σου και τις προσωπικες σου επιθυμειες... Βεβαια στην σχολη οιννουσων το φαγητο ειναι δωρεαν (με ενα αντιτημο 1ευρω) ... Αρα υπολογισε τα εξοδα σου οταν θα σπουδαζει γυρω στα 100 ευρω το μηνα. Βεβαια εδω παιζει ρολο πως θα τα ξοδευεις.

τωρα στην μετεπιτα καρριερα σου απο το πρωτο ταξιδι σου θα εχεις δικα σου εσοδα. Αρα το επομενο εξαμηνο θα μπορεσεις να το ζησεις και με δικα σου λεφτα... Γενικως οπως ξερεις το ναυτικο επαγγελμα εχει οικονομικη ευχερια αρα δεν θα εχεις καποιο προβλημα...

και τελος για το στρατιωτικο σου τα πραγματα ειναι διχασμενα. Αλλοι λενε πριν την σχολη αλλοι λενε μετα. Καταρχας να σε πληροφορησω οτι αν πας πριν μπορεις να πας οπου θες (στρατο, αεροπορια, ναυτικο), αν πας μετα πας αναγκαστικα στο πολεμικο ναυτικο και σε μεγαλυτερο βαθμο απο εναν απλο φανταρο...
προσωπικη μου γνωμη να πας μετα... Θα χασεις το ρυθμο σου στα μαθηματα και στο διαβασμα και θα δυσκολευτεις μετα. Μιας και η ΑΕΝ ειναι απαιτητικη σχολη απο διαβασμα...

Ελπιζω να σε βοηθησα καλη σου συνεχεια!

el_eng

Δημοσίευση από el_eng »

Παιδια οσον αφορα την εσωτερικη φοιτηση ειναι σιγουρο οτι θα με δεχτουν η παιζει και να μεινω απ'εξω και να αναγκαστω να νοικιασω?
Captain

Δημοσίευση από Captain »

el_eng έγραψε:Παιδια οσον αφορα την εσωτερικη φοιτηση ειναι σιγουρο οτι θα με δεχτουν η παιζει και να μεινω απ'εξω και να αναγκαστω να νοικιασω;

αναλογα. Παιζουν πολλα ρολο. Πχ αν ειναι αντρας η γυναικα. Και αν υπαρχουν περιορισμενες θεσεις πραγμα πολυ σπανιο

ΑΕΝτζης

Δημοσίευση από ΑΕΝτζης »

KΑλησπερα παιδια θελω να ρωτησω κατι για τις μεταγραφες στις ΑΕΝ.Μπορω να φοιτησω το 1ο εξαμηνο στον Ασπροπυργο, στο 2ο να μπαρκαρω και μετα στο 3ο να ζητησω μεταγραφη σε καποια αλλη ΑΕΝ;

Η οι μεταγραφες γινονται μονο στην αρχη πριν ξεκινησει η φοιτηση;

Άβαταρ μέλους
BakoBos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από BakoBos »

ΑΕΝτζης έγραψε:KΑλησπερα παιδια θελω να ρωτησω κατι για τις μεταγραφες στις ΑΕΝ.Μπορω να φοιτησω το 1ο εξαμηνο στον Ασπροπυργο, στο 2ο να μπαρκαρω και μετα στο 3ο να ζητησω μεταγραφη σε καποια αλλη ΑΕΝ;

Η οι μεταγραφες γινονται μονο στην αρχη πριν ξεκινησει η φοιτηση;

Μπορείς να φύγεις σε όποιο εξάμηνο θες

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης