Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά θέματα, βαλκάνια, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Λεων
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 20, 2011 8:39 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Λεων »

Τμημα των επιχειρησεων Βαριοπουλα
Προσεξτε την διαμορφωση του εδαφους. Δεν ξερω εαν ειναι ακριβεις οι κινησεις των τουρκων μοναδων. Αφορα περιοχη μεταξύ Σουφλί και το Διδυμότειχο και περιοχή ευθύνης της 50ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας

καντε κλικ στις φωτογραφιες Εικόνα

Εικόνα
Τουρκικη διεισδυση νοτια της Ελληνικης 50ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας

Εικόνα
Τουρκικη διεισδυση βορεια της Ελληνικης 50ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας

πηγη κλικ εδω

Για καλυτερη μελετη:Ενας καλος πολιτικος χαρτης της θρακης (κλικ στο κατω λινκ)

http://www.patridamou.gr/wp-content/uploads/2008/10/map_evros1.jpg
Λεων
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 20, 2011 8:39 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Λεων »


Ας γνωριζουμε αυτα:

◆ Η Άγκυρα προμηθεύτηκε 36 γερανοφόρα οχήματα από τη Γερμανία. Για την ακρίβεια οι Τούρκοι πήραν έξι από τους Γερμανούς και τα υπόλοιπα 30 τα έφτιαξαν μόνοι τους στην Τουρκία. Τι μπορούν να κάνουν μ' αυτά τα οχήματα; Μέσα σε 15 λεπτά να «ενώσουν» τις δύο όχθες του Έβρου. Και σε άλλα 7 λεπτά να περάσουν στο ελληνικό έδαφος δύο ίλες αρμάτων μάχης!

◆ Το καλοκαίρι η 3η Τεθωρακισμένη Τουρκική Ταξιαρχία, η οποία σταθμεύει σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα, έκανε με μεγάλη επιτυχία σχετική άσκηση, δημιουργώντας προβληματισμό στο Πεντάγωνο.

◆ Εκτός από τα γερανοφόρα οχήματα, οι Τούρκοι έχουν ήδη στη διάθεσή τους 56 άρματα «διάσπασης» ναρκοπεδίων.

◆ Απέναντι από τον Έβρο έχουν ανεπτυγμένη την 1η Στρατιά με τρία Σώματα Στρατού. Το ένα είναι ανεπτυγμένο στο Κάραγατς, το δεύτερο στο Τερκιπλάκ, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, και το τρίτο πιο πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

◆ Πρόσφατα οι Τούρκοι μετακίνησαν την 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία από τα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης προς τα δυτικά, που σημαίνει ότι προώθησαν προς τον Έβρο άρματα μάχης Leopard και Μ-60.

◆ Όλο και πιο συχνά το 533 Σύνταγμα Πυροβολικού μετασταθμεύει από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται η έδρα του, πλησίον του Έβρου. Στο οπλοστάσιό του το συγκεκριμένο σύνταγμα έχει τους πυραύλους Yildirim, πύραυλοι κινεζικής τεχνολογίας με βεληνεκές 150 χλμ. Το οποίο η Τουρκία φιλοδοξεί να αυξήσει με δικές της «πατέντες» στα 250 ή και στα 350 χλμ.

πηγη http://topontiki.gr/article/11232
DAVKYNIGOS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 28, 2011 2:31 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από DAVKYNIGOS »

Και εσεις πιστευεται οτι σε 15 λεπτα θα περασει ολοκληρη υλη αρματων το ποταμι προς εμας και δεν θα παρει χαμπαρι κανενας δικος μας; Τι ειναι τα αρματα προβατα; Και με πια αρματα θα περασουν οι τουρκαλαδες με τα Μ60 που οταν κανουν 1000 μετρα κοβουν ερπυστρια; Ας ερθουν και τοτε τα λεμε. Υπηρετησα στον εβρο οταν ειχε γινει το 1998 το σκηνικο με τον οτσαλαν που τον παραδωσαν στους τουρκους ο γουρουνοπαγκαλος. Ενα θα σας πω 2 μηνες ειμαστε σε επιφυλακη τα αρματα τα πυροβολα οι αποθηκες τα οχηματα ολα πανετοιμα γιατι μας ειχαν πει οτι παμε για πολεμο ολοι στην τσιτα αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωσει ο κοσμος του εβρου Απλοι πολιτες και αυτοι Πανετοιμοι και μαλιστα ελεγαν ηρθε η ωρα. Μην μασατε οσα σχεδια και να κανουν τι βαριοπουλες τι σφυρια τι σκατα παντα κοτες ηταν και παντα θαναι.

Λεων
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 20, 2011 8:39 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Λεων »

"Θερμά" σενάρια - Παίγνια πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας

H ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου 1987 (που παρά τη φιλολογία περί επιτυχούς αντιμετώπισης, η Τουρκία πέτυχε τον αντικειμενικό της σκοπό, να σταματήσει τις ελληνικές πετρελαϊκές έρευνες) έφερε το Νταβός του 1988, η κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 έφερε τη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 1997 και την αναγνώριση των τουρκικών ζωτικών συμφερόντων. Αυτό είναι πλέον ευρέως παραδεκτό ακόμα και από τις δυνάμεις που είχαν υπερασπιστεί τότε Νταβός και Μαδρίτη

Δυστυχώς δεν έγινε άμεσα αντιληπτό στην Αθήνα ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να βελτιώσει δραματικά την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και «θερμών» επεισοδίων, η οποία, πλέον θεωρείται από την Άγκυρα ως συστημική αδυναμία μας. Αυτή ακριβώς την ελληνική αδυναμία -ανικανότητα (;) , φόβο (;) - η Άγκυρα επιδιώκει τα τελευταία 40 περίπου χρόνια να εκμεταλλεύεται συστηματικά προωθώντας την υλοποίηση των πολιτικών της σκοπών μέσω σειράς «θερμών» ή μη επεισοδίων και επαπει - Λούμενων κρίσεων στο Αιγαίο.

Πάντως, και οι δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις, ασχέτως με την κατάληξη (στη πρώτη περίπτωση του 1987 κατά γενική ομολογία η τουρκική πλευρά αναγκάστηκε σε στρατιωτικό επίπεδο να οπισθοχωρήσει, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η χώρα μας υπέστη ήττα καθώς ακόμη και σήμερα μέρος της ελληνικής επικράτειας έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε «γκρίζα» ζώνη), τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα ήταν ταυτόσημα. Στρατηγικά, η Ελλάδα οπισθοχώρησε αναγνωρίζοντας, εμμέσως ή αμέσως στον ανταγωνιστή της, συμφέροντα στο Αιγαίο.

Σενάρια προετοιμασίας

Προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει με επιτυχία την οποιαδήποτε εκδήλωση της τουρκικής επιθετικότητας εξετάζονται συστηματικά τόσο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) , πιθανά σενάρια δράσης των τουρκικών δυνάμεων. Σημασία βέβαια έχει το να τεθούν σε εφαρμογή την κρίσιμη στιγμή, διότι και στα Ίμια υπήρχε ως ενέργεια προδιαγραφόμενη στους Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής, καθώς και οι προσφερόμενοι τρόποι αντίδρασης... Γιατί, παρότι στα Ίμια είχε καταληφθεί για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος, η ελληνική πολιτική ηγεσία, εγκλωβισμένη στο ψευδεπίγραφο δίλημμα «ειρήνη ή πόλεμος», καταστρατήγησε όσα σχέδια είχαν εκπονηθεί με απόλυτη ψυχραιμία και ορθολογισμό, τον καιρό της ειρήνης...

Στο ΥΠΕΞ, εξάλλου, αποδίδουν καλά πληροφορημένες πηγές και την πατρότητα του σεναρίου που αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» (το υπογράφει η δημοσιογράφος Α. Σπανού, που καλύπτει το υπουργείο Εξωτερικών), και το οποίο μελετούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για «θερμό επεισόδιο με κατάληψη ελληνικού κατοικημένου νησιού και πιθανή εν συνεχεία έναρξη διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο σενάριο περιλαμβάνεται η κατάληψη ελληνικού κατοικημένου νησιού «μη κατονομαζόμενο ευθέως από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάνης, Παρισίων» (είναι προφανές ότι, έστω και έμμεσα, το σενάριο υπονοεί το Αγαθονήσι), η αιχμαλώτιση της φρουράς και εν συνέχεια η διεξαγωγή ενός είδους επιχείρησης «εθνοκάθαρσης», όπου οι κάτοικοι και οι αιχμάλωτοι μεταφέρονται σε διπλανό νησί που κατονομάζεται από τις συνθήκες. Ακολουθεί, σε πολιτικό επίπεδο, η αίτηση για έναρξη διαπραγματεύσεων. Ακόμη όπως πιο ενδιαφέρουσα είναι η εξέλιξη του σεναρίου κατά την εφημερίδα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ (Αρχείο PDF)

Πηγή: Defencenet.gr

Αξιζει να διαβαστει!
Λεων
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 20, 2011 8:39 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Λεων »

Οποιος φροντισε το προηγουμενο μηνυμα μου τον ευχαριστω. Το ανεβασα με μερικες παραγραφους και τα λινκ του pdf και του ιστοχωρου. Αλλα διαπιστωσα οτι δεν χωρουσε ολο και οταν πηγα να αφαιρεσω παραγραφους για να φαινονται τα λινκ, το φορουμ κολλησε, δεν ανοιγε και ετσι δεν ξερω τι εγινε

DAVKYNIGOS έγραψε:Και εσεις πιστευεται οτι σε 15 λεπτα θα περασει ολοκληρη υλη αρματων το ποταμι προς εμας και δεν θα παρει χαμπαρι κανενας δικος μας; Τι ειναι τα αρματα προβατα; Και με πια αρματα θα περασουν οι τουρκαλαδες με τα Μ60 που οταν κανουν 1000 μετρα κοβουν ερπυστρια; Ας ερθουν και τοτε τα λεμε. Υπηρετησα στον εβρο οταν ειχε γινει το 1998 το σκηνικο με τον οτσαλαν που τον παραδωσαν στους τουρκους ο γουρουνοπαγκαλος. Ενα θα σας πω 2 μηνες ειμαστε σε επιφυλακη τα αρματα τα πυροβολα οι αποθηκες τα οχηματα ολα πανετοιμα γιατι μας ειχαν πει οτι παμε για πολεμο ολοι στην τσιτα αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωσει ο κοσμος του εβρου Απλοι πολιτες και αυτοι Πανετοιμοι και μαλιστα ελεγαν ηρθε η ωρα. Μην μασατε οσα σχεδια και να κανουν τι βαριοπουλες τι σφυρια τι σκατα παντα κοτες ηταν και παντα θαναι.


Θα τους εχουμε παρει ειδηση. Ισως απο ωρες ή και μερες πριν. Αλλα θα σου κανω μια πονηρη ερωτηση. Ηλιο και ουρανο θα βλεπεις;Εικόνα (εκεινες τις ωρες)

DAVKYNIGOS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 28, 2011 2:31 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από DAVKYNIGOS »

Αν εννοεις οτι θα με εχουν φαει λαχανο μαζι με τους αλλους και εγω αρκει να εχω ξεκοιλιασει 5-6 βρωμοτουρκαλαδες ωστε να εχω παω χορτατος και ευτυχισμενος. Ο ΚΑΙΡΟς ΓΑΡ ΕΓΓΥς.ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Λεων
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 20, 2011 8:39 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Λεων »

DAVKYNIGOS έγραψε:Αν εννοεις οτι θα με εχουν φαει λαχανο μαζι με τους αλλους και εγω αρκει να εχω ξεκοιλιασει 5-6 βρωμοτουρκαλαδες ωστε να εχω παω χορτατος και ευτυχισμενος. Ο ΚΑΙΡΟς ΓΑΡ ΕΓΓΥς.


Οχι. Εννοω οτι η δυναμη και η συγκεντρωση πυρος θα ειναι τετοια που θα σηκωθει αρκετη σκονη και καπνος. Θα σκοτεινιασει, εκει! Δεν θα βλεπουν τα παροντα ατομα (ελληνες ή τουρκοι) ουτε ηλιο ουτε ουρανο για αρκετη ωρα! Σκεψου τι θα αναπνεουν! Καπου εχω ενα βιντεο απο πραγματικο πολεμο και μαρτυριες των πρωτων ωρων. Ισως να τα ανεβασω Εικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Nassos »

Φιάσκο σε τουρκική άσκηση για κατάληψη ελληνικού νησιού

Λάμπρος Καλαρρύτης, "Ελεύθερος Τύπος"Σε τραγέλαφο κατέληξε άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες. Συγκεκριμένα, αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα απ' όπου οι Τούρκοι επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Πέρα από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από το περιστατικό, καθώς το να πληγεί η εξέδρα των επισήμων αντί του στόχου οπωσδήποτε δεν είναι συνηθισμένο ατύχημα, ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της άσκησης, διότι απ' ό, τι φαίνεται επρόκειτο για σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού.

Η επιχείρηση προέβλεπε συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT) με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (αυτοί που έπληξαν την εξέδρα των επισήμων), με στόχο την αναγνώριση/εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν έχουν βάση στη Φώκαια, στην περιοχή της Σμύρνης, και το αξιοσημείωτο είναι ότι εκλήθησαν να υλοποιήσουν την άσκηση με χρονική προειδοποίηση μόλις μιάμισης ώρας (σύμφωνα με το defencenet.gr), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι τουρκικές Ε. Δ. Ήθελαν να δοκιμάσουν την ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο κρίσης.

Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί προβληματισμό, καθώς συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και τα υπονοούμενα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για ανάληψη ακόμα και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία δεν παίρνουν αψήφιστα τις απειλές της γείτονος, καθώς δεν αποκλείουν να κινηθεί τυχοδιωκτικά ερμηνεύοντας υπό το δικό της πρίσμα την αρνητική οικονομική συγκυρία σε Ελλάδα και Κύπρο ως εθνική αδυναμία, και γι' αυτό λαμβάνουν όλα τα μέτρα σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, διότι, από ό, τι λένε τουλάχιστον, δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις.

Συνέχεια: Antinews.gr
Άβαταρ μέλους
mixanikara
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 23, 2011 11:05 pm
Τοποθεσία: Σουηδία
Ενδιαφέροντα: UAV
Επάγγελμα: Μηχανικος
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από mixanikara »

Η Τουρκία άν μας επιτεθεί αιφνιδιαστικα θα είναι επίθεση απο ΠΑΝΤΟΥ! Αυτα για τις Βαριοπούλες είναι αστεία. Εχει αεροσκάφη εναεριου ανεφοδιασμου, ιπτάμενο κέντρο ελέγχου μάχης,AWACS, πληθώρα μεταγωγικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Σύντομα θα έχει ενα LPD η καλύτερα μινι αεροπλανοφόρο, υποβρύχια με υποβρυχιως εκτοξευομενους πυραυλους, στελθ βορβαδιστικά. Θα μας κάνει πόλεμο 360 μοιρών για να μην ξέρουμε απο πού μας έρχεται και πού να πρωτοστείλουμε δυνάμεις. Θα αναγκαστουμε έτσι να αποσπάσουμε τις δυνάμεις χωρίς να αμυνθούμε αποτελεσματικα πουθενά. Περιττο να θυμηθούμε ότι έχει χημικά και βιολογικά όπλα που θα αλλάξουν τα φώτα στην άμυνα μας σε Εβρο και νησιά Αιγαιου. Χωρια που τα πυροβόλα των 155 ανετα φτάνουν τα νησιά μας απο τα παράλια της Μ. Ασίας. Ακομα και η Λήμνος μπορεί να βορβαδιστει στη Λιθική εποχή με τα κινέζικα ρουκετοβόλα που έχει βάλει στην Ιμβρο. Αμα στο ΓΕΕΘΑ περιμένουν να αντιμετωπίσουν Βαριοπούλες τοτε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί.
Υπεράνω όλων η Ελλαδα!
s

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από s »

Εννοειτε οτι αν η Τουρκια επιτεθει θα ειναι μια αιφνιδιαστικη επιθεση σιγα μην το βαλει και στις μικρες αγγελειες. Σε ολα τα μετωπα Εβρο, Αιγαιο και Κυπρο. Και θα χτυπησει κυριως στα σημεια που θα θεωρουν πιο Ευαλωτα (δεν χρειαζεται να αναφερω μερη).
Signaller
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3182
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Signaller »

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος αυτήν την περίοδο για θερμό επεισόδιο με τους τούρκους
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Nassos »

Τα δεδομένα δείχνουν το εντελώς αντίθετο, ιδίως με τη τάση μερικών ειδικών και μη να ανακινούν θέμα καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο.
Άβαταρ μέλους
papakis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τρί Απρ 24, 2012 3:33 pm
Τοποθεσία: α
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από papakis »

Ηρεμήστε!

Αν περάσουν τούρκικα άρματα από τον Έβρο, η ΠΑ θα απαντήσει σε μόλις 3 λεπτά με JDAM και όχι μόνο!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Τουρκικά σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Nassos »

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη «Βαριοπούλα» στην ΤουρκίαΣε μία αρκετά θεαματική κίνηση, δικαστήριο της Τουρκίας αθώωσε περισσότερους από 200 στρατιωτικούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση «Βαριοπούλα».

Οι στρατιωτικοί κατηγορούνταν ότι το 2003 είχαν συνωμοτήσει, για να ανατρέψουν την τότε κυβέρνηση Ερντογάν. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε την ομαδική αθώωση, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι, οι αποδείξεις που επικαλείται η κατηγορούσα αρχή δεν ευσταθούν, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk.

Η δίκη διακόπηκε για πολλές ώρες, μετά την πρόταση του εισαγγελέα. Οταν στη συνέχεια επαναλήφθηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση, έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το ακροατήριο, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς των κατηγορουμένων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ντογκάν.

Η πρώτη δίκη για την υπόθεση «Βαριοπούλα», με κατηγορούμενα 236 άτομα, έγινε το Σεπτέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε με βαριές καταδίκες φυλάκισης, για μερικούς άλλοτε υψηλά ιστάμενους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ομως οι καταδίκες ακυρώθηκαν λόγω Έλλειψης αποδείξεων και το Νοέμβριο άρχισε νέα δίκη. Ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της συνωμοσίας, ο στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, είχε καταδικαστεί σε 26 χρόνια φυλακή.

Οι αξιωματικοί δεν είχαν πάψει ούτε στιγμή να επιμένουν ότι είναι αθώοι στην πρώτη δίκη. Οι επικριτές του Ερντογάν τότε κατηγορούσαν τη δικαιοσύνη για έλλειψη αντικειμενικότητας, ακόμα και ότι οι αποδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων ήταν κατασκευασμένες, έλεγαν. Πάντως ο Ερντογάν είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για εκείνες τις αποφάσεις.

Enetpress



Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες