Αλλαγή σωματικής ικανότητας (επανεξέταση)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Greek_Army »

Θα χρεωθείς όπλο και με την μια για σκοπέτο, δεν υπάρχει άλλη διαδικασία.
Αρης

Δημοσίευση από Αρης »

Καλησπέρα σας,

Θέλω να ρωτησω κάτι σοβαρά, γιατί πολλά είδαν τα μάτια μου στις 7 σελίδες... Παρουσιάστηκα το 2004, με την Α ΕΣΣΟ εξ αναβολής (286 από 257) λόγω σπουδών. Λίγο καιρό μετά που είχα παρουσιαστεί, παρατήρησα κάποια προβλήματα με τη μέση μου σε παρατεταμένη ορθοστασία, και από το ΣΤΕΠ με έστειλαν 424, έβγαλαν ακτινογραφίες, διέγνωσαν 3 (!) δισκοκήλες, και στην επιτροπή που με πέρασαν θέλησαν να μου δώσουν απαλλαγή! Εγώ τους είπα βέβαια πως θέλω να κάνω τη θητεία μου, και πως δε θα είχα θέμα και με Ι3 ένοπλο, όμως εν τέλει έκριναν πως θα υπηρετήσω με ΣΙ4, και βέβαια άοπλο...

Το καλό της υπόθεσης είναι πως έγινε ΚΑΙ μετάταξη (είχα ειδικότητα χειριστής Α/Τ όλμων - ΠΖ, και με πήγαν Αναλυτής Προγραμματιστής Η/Υ - Ερευνας Πληροφορικής), με όλα τα καλά που συνεπάγεται αυτό και χωρίς βύσματα και βλακείες.

Το θέμα είναι πως κατά τη διάρκεια της θητείας αλλά και μετά την απόλυσή μου το Φεβ.2005, έκανα 2 αξονικές που έδειξαν πως είχα απλά ΜΙΑ διαπλάτυνση δίσκου, και ούτε κανονική δισκοκήλη (που το είδαν οι άλλοι με ακτινογραφία!) ... Στην απόλυση πήρα λευκό ΦΠ (και λόγω ειδικότητας και λόγω ΣΙ), και έκτοτε τα άλλα 5 που μου έχουν στείλει ήταν πράσινα. Δεν περιμένω πως θα με καλέσουν ποτέ για εκπαίδευση στα νέα πληροφοριακά συστήματα, όμως ποτέ δεν ξέρεις!

Το θέμα τώρα, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα δεν ήμουν Ι4 και άοπλο και ήταν λάθος κρίση ΣΙ, μπορώ να το αλλάξω και να γυρίσω σε Ι1/Ι2, ή έστω και Ι3 ένοπλο; Είμαι 34, δε με πιάνουν πλέον ούτε ΕΠΟΠ ούτε ΟΒΑ, δεν πρόκειται να πάω για Σώματα Ασφαλείας ή για security, όμως δε θα ήθελα για προσωπικούς λόγους να έχω αυτό το Ι4. Ποτέ δεν ξέρεις αν χρειαστεί να υπηρετήσεις ξανά την πατρίδα σου, και δε θα ήθελα να με κυνηγάει μια λάθος κρίση...

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αρης
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Η διαδικασία για αλλαγής την Σωματικής Ικανότητας έχει αναφερθεί εδώ , τώρα αν θα γίνει ή όχι η αλλαγή σε ένοπλο δεν μπορώ να το γνωρίζω, δεν είμαι αρμόδιος.

cobra

Δημοσίευση από cobra »

Καλημέρα!

Κατατάχθηκα στην τελευταία Εσσό (νοεμβρίου). Οι γιατροί μου έδωσαν Ι5 παθολογικό. Αυτή την στιγμή έχω προσωρινό απολυτήριο και πρέπει να πάω στο κέντρο που παρουσιάστηκα για να τελειώσω με τις διαδικασίες. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω το Ι5;

Η ασθένεια που έχω θεωρείται από το νόμο Ι5 αλλά στην περίπτωση μου δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε σωματικό ούτε νοητικό ούτε ψυχιατρικό. Είναι κάτι δερματικό το οποίο όμως δεν πρόκειται να επιδεινωθεί στο στρατό αλλά ούτε και να βελτιωθεί. Αφού δεν πρόκειται να βελτιωθεί κάτι φαντάζομαι πως και να ζητήσω επανεξέταση δεν θα γίνει κάτι. Σωστά;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σωστά.
cobra

Δημοσίευση από cobra »

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω ώστε να αλλάξει το Ι;

Συγγνώμη που επιμένω αλλά δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή. Χωρίς να έχω κάποια ανικανότητα να θέλουν να μου δώσουν Ι5 και να μου δημιουργήσουν πρόβλημα για το μέλλον.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όχι δεν γίνεται, είσαι ακατάλληλος για στράτευση βάσει του προεδρικού διατάγματος.

Τώρα για τις επιπτώσεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω θέμα.

Σωματική ικανότητα και εργασία

μηχανικαριος 284-145

Δημοσίευση από μηχανικαριος 284-145 »

Καλησπερα, το 2003 μπηκα στους πεζοναυτες τους οποιους αφησα και μεταταχτικα μετα απο λιγο καιρο (3μηνες) στις ταξεις του μχ (στην λημνο) ! Εδω και 9χρονια εχω απολυθει αλλα οταν εφυγα απο τους πεζοναυτες με γυρισαν σε ι3αοπλο! Στην λημνο μου ειπαν οτι μου το ξαναγυρισαν σε ι1... Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι που μπορω να μαθω αν οντως το γυρισαν σε ι1 και αν οχι αν γινετε και πως μπορω να το γυρισω απο ι3 σε ι1;Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α
2. Έχει ξανά ειπωθεί κάτι τέτοιο για αλλαγή από άοπλο σε ένοπλο σε προηγούμενες αναρτήσεις, δεν θα γράφουμε τα ίδια.
Μαριος

Δημοσίευση από Μαριος »

Καλημερα σας Εχω μια απορια ειχα υπηρετησει στην κυπρο ελδυκ και επειδη μας ζωριζαν και δεν επερνα και πολυ εγω επρεπε να φυγω πασει θυσια γιατι αλλιως θα ειχα κανα χρονο φυλακες... Λοιπον εκατσα 60 μερες (μαζεψα και 30μερες φυλακα) μετα εφυγα πηγα και εβγαλα ι3 αοπλο ψυχολογικο για να παρω αναγκαστικη μεταθεση (αοπλους δεν εχει η κυπρος). Εγω εκανα το λαθος και πηγα για επανεξεταση μια μερα πριν απολυθω και μου ειπε ο γιατρος επειδη απολυεσαι αυριο δεν γινετε λογο γραφειοκρατειας και μ ειπε να ζητησω επανεξεταση παλι απο την στρατονομια τις περιοχης μου να βγαλο παραπεμπτικο και να ξαναερθω 414 για να το αλλαξει. Εχουν περασει 4 χρονια και δεν εχω παει γιατι δεν μου χρειαστηκε πουθενα. Εαν θελησω να το αλλαξω στο μελλον γινεται με την παραπανω διαδικασια?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα θα καταλάβεις, δεν γίνεται να απαντάμε στον καθένα ξεχωριστά.
Μαριος

Δημοσίευση από Μαριος »

Οκ δηλαδη γινεται. Απλα επειδη εχοθν περασει καποια χρονια το ειπα. Συγγνωμη για την επαναληψη παιδες :)
villis

Δημοσίευση από villis »

Καλησπέρα... Λόγω ενός κατάγματος στο κέντρο ειδικών δυνάμεων που είχα παρουσιαστεί με βγάλανε από Ι1-> Ι4, δηλαδή άοπλο. Όπλα γνωρίζω από συγγενείς μου ένστολους... Θα ήθελα να είμαι Ι1. Το επιδίωξα πριν απολυθώ, αλλά δε μ αφηναν οι γιατροί. Τώρα πλέον είμαι τελείως καλά και δικαιούμαι να θεωρούμαι Ι1. Αλλά μπορούν να με βγάλουν ένοπλο τώρα, χωρίς να έχω περάσει εντός στρατού εκπαίδευση με όπλα;

Ξέρω ότι έχει ξανασυζητηθεί το ερωτημα αυτό στο υπάρχον thread και δεν έχει δοθεί σαφής απάντηση. Απλώς το θέτω δημόσια κι εγώ μήπως κανείς αναγνώστης έχει κάνει κάποια ανάλογη αλλαγή (Ι4-> Ι1) και γνωρίζει.

ΥΓ: Σε περίπτωση πολέμου, βρέξει χιονίσει, εγώ θα πολεμήσω 1η γραμμή...

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Aris25 »

Greek_Army έγραψε:Το απολυτήριο δεν γράφει σωματική ικανότητα, αυτό αναγράφεται στο πιστοποιητικό τύπου Α και από την στιγμή που υπηρετείς σαν Ι2 το πιστοποιητικό θα αναγράφει Ι2.
Greek Army ήμουν Ι2 στο στρατό λόγω ενός μικρού προβλήματος που έχει ξεπεραστεί πλέον. Άμα κάνω αίτηση για επανεξέταση και το αλλάξω τώρα πια που έχω απολυθεί εδώ και 1,5 χρόνο, στο πιστοποιητικό που λες, θα λέει Ι1; Ή θα γράφει ότι υπηρέτησα σαν Ι2 και την τάδε του μηνός το άλλαξα σε Ι1 με επανεξέταση;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Aris25 έγραψε:
Greek_Army έγραψε:Το απολυτήριο δεν γράφει σωματική ικανότητα, αυτό αναγράφεται στο πιστοποιητικό τύπου Α και από την στιγμή που υπηρετείς σαν Ι2 το πιστοποιητικό θα αναγράφει Ι2.
Greek Army ήμουν Ι2 στο στρατό λόγω ενός μικρού προβλήματος που έχει ξεπεραστεί πλέον. Άμα κάνω αίτηση για επανεξέταση και το αλλάξω τώρα πια που έχω απολυθεί εδώ και 1,5 χρόνο, στο πιστοποιητικό που λες, θα λέει Ι1; Ή θα γράφει ότι υπηρέτησα σαν Ι2 και την τάδε του μηνός το άλλαξα σε Ι1 με επανεξέταση;

Αυτό θα γράφει.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες