Εξ' αναβολής κατάταξη

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
jmd2010
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από jmd2010 »

Περσι ειχα κατσει μια βδομαδα πριν παρω αναβολη και εκανα ολα τα εμβολια, τωρα που θα ξαναπαω τι πρεπει να κανω; Εχει περασει ενας χρονος.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 80

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τι εννοείς τι θα κάνεις; Ότι έκανες και όταν παρουσιάστηκες, ρούχα, εμβόλια κλπ
Άβαταρ μέλους
jmd2010
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από jmd2010 »

Δηλαδη δεν προκειται να παθω τιποτα αμα τα ξανακανω ε;(τα εμβολια)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εξ' αναβολής κατάταξη

Όχι τίποτα!
Τσαρος

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από Τσαρος »

Καλησπερα σας,

Παρουσιαστηκα στο ΚΕΤΘ Αυλωνα στις 16-5-2012 (Γ'ΕΣΣΟ) Διαβιβασεις

Ορκιστηκα και ειχα ηδη επιλεξει να παω για ΥΕΑ

Μετα την ορκομωσια και την αδεια ορκομωσιας εμεις οι ΥΕΑ φυγαμε την ιδια μερα απο το ΚΕΤΘ και πηγαμε στην ΣΕΑΠ στο Ηρακλειο οπου απο εκει, μετα απο 2μισι βδομαδες περιπου, πηρα αναβολη λογω υγειας 1 χρονου η οποια ληγει στις 11/7/2013

Σε ποιο κεντρο θα παρουσιαστω εγω εφοσον λετε οτι οι εν λογω αναβολης παρουσιαζονται στο ιδιο κεντρο που παρουσιαστηκαν εξ'αρχης; Η ΣΕΑΠ δεν πιστευω να θεωρειται Κεντρο

Ευχαριστω

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εξ' αναβολής κατάταξη

Έχει κάποια σημασία; Μπορεί να μπεις στο ΚΕΤΘ μπορεί στο ΚΕΠΒ μπορεί και σε άλλο.
Τσαρος

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από Τσαρος »

Δεν εχει και τοσο σημασια αλλα καλο θα ηταν να ηξερα... Παντως θεωρουμαι οτι εχω κανει την βασικη εκπαιδευση;58 μερες απο την μερα καταταξης μεχρι την μερα που πηρα την αναβολη

Και παλι ευχαριστω

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δεν μπορείς να ξέρεις και κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει σε κάτι τέτοιο, τα κέντρα που σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα παίρνουν εξ'αναβολής, τώρα ποια άλλα θα πάρουν θα το μάθουμε όταν βγει η εγκύκλιος.

Ναι θα κάτσεις 2-3 ημέρες στο κέντρο και θα φύγεις για μονάδα.
Ανδρέας

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
Πριν μερικά χρόνια είχα φοιτήσει στη ΣΣΑΣ (στρατιωτική σχολή). Έκανα εκεί τη βασική εκπαίδευση και μετά τη βασική ορκίστηκα και έκατασα εκεί για 3 μήνες και 20 μέρες. Τώρα θα μπω στη ΕΣΣΟ Γενάρη 2013. Γνωρίζω (σίγουρα) ότι αυτοί οι 3 μήνες και 20 μέρες θα αφαιρεθούν, δηλαδή θα κάνω περίπου 5 μήνες και 10 μέρες.
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι για τη βασική εκπαίδευση: Θα τους πω (όταν καταταγώ) ότι την έχω κάνει και έχω προυπηρεσία και θα πάρω μετάθεση μετά από 2-3 μέρες ή πρέπει να ξανακάνω τη βασική; Ένας γνωστός από στρατολογία μου είπε ότι δεν πρέπει να την ξαναπάρω και ότι θα πάρω μετάθεση αλλά δεν ήταν και πολύ σίγουρος.
Ευχαριστώ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από dn24 »

Ανδρέας έγραψε: Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
Πριν μερικά χρόνια είχα φοιτήσει στη ΣΣΑΣ (στρατιωτική σχολή). Έκανα εκεί τη βασική εκπαίδευση και μετά τη βασική ορκίστηκα και έκατασα εκεί για 3 μήνες και 20 μέρες. Τώρα θα μπω στη ΕΣΣΟ Γενάρη 2013. Γνωρίζω (σίγουρα) ότι αυτοί οι 3 μήνες και 20 μέρες θα αφαιρεθούν, δηλαδή θα κάνω περίπου 5 μήνες και 10 μέρες.
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι για τη βασική εκπαίδευση: Θα τους πω (όταν καταταγώ) ότι την έχω κάνει και έχω προυπηρεσία και θα πάρω μετάθεση μετά από 2-3 μέρες ή πρέπει να ξανακάνω τη βασική; Ένας γνωστός από στρατολογία μου είπε ότι δεν πρέπει να την ξαναπάρω και ότι θα πάρω μετάθεση αλλά δεν ήταν και πολύ σίγουρος.
Ευχαριστώ

Αν ολοκλήρωσες την βασική στην σχολή δεν θα την επαναλάβεις. Θα παρουσιαστείς 1 εβδομάδα νωρίτερα Από Τις προκαθορισμένες ημερομηνίες κατάταξης της ΕΣΣΟ, και θα κάτσεις 2-3 μέρες μέχρι να Βγει Η μετάθεση σου. Σωστά σου είπαν λοιπόν στην στρατολογία. Αν δεν την είχες ολοκληρώσει τότε θα μετατεθείς κανονικά με τους νεοσύλλεκτους.

Άβαταρ μέλους
elitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από elitis »

dn24 έγραψε:
Ευχαριστώ

Αν ολοκλήρωσες την βασική στην σχολή δεν θα την επαναλάβεις. Θα παρουσιαστείς 1 εβδομάδα νωρίτερα Από Τις προκαθορισμένες ημερομηνίες κατάταξης της ΕΣΣΟ, και θα κάτσεις 2-3 μέρες μέχρι να Βγει Η μετάθεση σου. Σωστά σου είπαν λοιπόν στην στρατολογία. Αν δεν την είχες ολοκληρώσει τότε θα μετατεθείς κανονικά με τους νεοσύλλεκτους.

Ναι, αλλά στο ίντερνετ, στο site της στρατολογίας το σημείωμά μου λέει να παρουσιαστώ στις 21/1/2012, δηλαδή όπως όλοι οι υπόλοιποι της ΕΣΣΟ ΓΕΝΑΡΗ 2013. Δεν μου έχει πει κανείς να πάω μια βδομάδα νωρίτερα... Επίσης και κάτι τέτοιο να ισχύει (ότι πρέπει να μπω μια βδομάδα νωρίτερα) δεν μπορώ γιατί θα είμαι στο εξωτερικό μέχρι 18 Γενάρη.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από dn24 »

elitis έγραψε:Ναι, αλλά στο ίντερνετ, στο site της στρατολογίας το σημείωμά μου λέει να παρουσιαστώ στις 21/1/2012, δηλαδή όπως όλοι οι υπόλοιποι της ΕΣΣΟ ΓΕΝΑΡΗ 2013. Δεν μου έχει πει κανείς να πάω μια βδομάδα νωρίτερα... Επίσης και κάτι τέτοιο να ισχύει (ότι πρέπει να μπω μια βδομάδα νωρίτερα) δεν μπορώ γιατί θα είμαι στο εξωτερικό μέχρι 18 Γενάρη.

Εγώ σου είπα τον γενικό κανόνα όπως έχουμε επαναλάβει στο συγκεκριμένο topic. Αυτό ισχύει για τους εξ'αναβολής κατάταξης. Στην δική σου περίπτωση θα σου σύστηνα 2 πράγματα. Επειδή στη στρατολογία που ρώτησες μάλλον δεν σου έδωσαν πολύ σημασία, θα πρέπει να ξαναπάς κ στην ανάγκη αν δεν σε καλύψει η απάντηση να πας στον Δκτή της αρμόδιας στρατολογικής υπηρεσίας για να πάρεις την απάντηση που θές απο αρμόδια χείλη για να είσαι καλυμμένος.όταν θα παρουσιαστείς αμμέσως θα ρωτήσεις στο κέντρο αν χρειάζεται να ενημερώσεις. Εγώ δεν ξέρω αν στην ΣΣΑΣ ολοκλήρωσες την βασική και τι διάρκειας ήταν αυτή. Όμως κινήσου έτσι για να είσαι τυπικά κατοχυρωμένος. Έχω ευθύνη απέναντι σας, δεν μπορώ να σου πώ "πήγαινε χαλαρά στο κέντρο". Πάντως θεωρώ πως ισχύει ότι σου είπε ο στρατολόγος πως τελικά θα κάτσεις 2-3 μέρες. Απλά κινήσου άμμεσα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εξ' αναβολής κατάταξη

Μάλλον κάπου έχετε μπερδευτεί, ο φίλος δεν θεωρείται εξ'αναβολής αφού δεν έχει πάρει αναβολή κατά την διάρκειας της θητείας, το ότι έφυγε από στρατιωτική σχολή δεν σημαίνει τίποτα, θα μπει κανονικά στις 21 του μήνα και θα τα κάνει όλα από την αρχή.

Αυτό από που το γνωρίζεις;
Άβαταρ μέλους
elitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από elitis »

Greek_Army έγραψε:Μάλλον κάπου έχετε μπερδευτεί, ο φίλος δεν θεωρείται εξ'αναβολής αφού δεν έχει πάρει αναβολή κατά την διάρκειας της θητείας, το ότι έφυγε από στρατιωτική σχολή δεν σημαίνει τίποτα, θα μπει κανονικά στις 21 του μήνα και θα τα κάνει όλα από την αρχή.

Αυτό από που το γνωρίζεις;

Με Βάση νόμο/διάταγμα (δεν ξέρω ποιο ακριβώς) αν φύγεις απο στρατιωτική σχολή, όσο έκατσες μετράει σα θητεία από τη μέρα της ορκωμοσίας μέχρι την μέρα της διαγραφής. Σε μένα αυτό το διάστημα είναι 3 μήνες και 20 μέρες. Αυτό το ήξερα από όταν έφυγα από τη ΣΣΑς, ότι μετά θα κάνω την υπόλοιπη θητεία και όχι ολόκληρη και μάλιστα αν καθόμουν όλο τον πρώτο χρόνο θα είχα εκπληρώσει και εντελώς τη θητεία και δεν θα έκανα καθόλου τώρα. Ακόμα και στο χαρτί διαγραφής της ΣΣΑΣ λέει στο τέλος "μπλα μπλα. Όταν έρθει η ώρα θα εκπληρώσει το υπόλοιπό του". Αλλά για σιγουριά πήγα και πριν λίγο καιρό και στο ΡΟΥΦ και το ρώτησα και μου είπαν ότι ισχύει και το ίδιο μου είπαν και από τη Στρατολογία Ηρακλείου.
Αυτό που δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα τότε είναι το αν πρέπει να κάνω ξανά βασική. Και όχι δεν πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή όπως λες. Στη ΣΣΑΣ είχα κάνει κανονικότατα βασική και μη σου πω και πιο σκληροπυρηνική από ότι είναι τώρα με βολές, τραγουδάκια-καψονάκια για Μακεδονίες ξακουστές, κάμψεις, όλο το πακέτο και αυτά για έναν μήνα σχεδόν. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα ξανακάνω όλα από την αρχή. Και αφού και όσο έκατσα εκεί λογίζεται ως στρατιωτική θητεία δεν καταλαβαίνω και γιατί η βασική στη ΣΣΑΣ θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση. Αυτό που δεν ξέρω είναι για το θέμα της βασικής αν καλύπτομαι "στρατολογικά" ότι δεν πρέπει να την ξανακάνω. Γιατί ηθικά νιώθω ότι ΔΕΝ πρέπει να την ξανακάνω.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Εξ' αναβολής κατάταξη

Δημοσίευση από dn24 »

elitis έγραψε:

Με Βάση νόμο/διάταγμα[... ]

Κινήσου όπως σου ανάφερα αγαπητέ στο παραπάνω post μου για να είσαι τυπικά κατοχυρωμένος, και να κινηθείς Άμεσα. Αυτό που λέει ο κ.moderator έχει λογική φυσικά, όντως δεν είναι εξ'αναβολής κατάταξη, όμως προσωπικά γνωρίζω αυτό που αναφέρεις εσύ. Σε κάθε περίπτωση, σου επαναλαμβάνω να κινηθείς Κατά Τις προτροπές μου, να κινηθείς δηλαδή Άμμεσα. Απλά Αν μπορείς να ψάξεις τον νόμο αυτό κ να μας τον Πεις, ή όταν ενημερωθείς να μας ενημερώσεις, ώστε να γνωρίζουμε -έγκυρα- τι ακριβώς γίνεται σε αυτή την όχι κ τόσο καθημερινή περίπτωση. Ευχαριστώ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες