Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

Μια ερώτηση σχετικά με τις ΑΕΝ, μιας και υπάρχουν αρκετοί γνώστες. Οι ΑΕΝ είναι εσωτερικής φοίτησης ή όχι, κάπου είχα διαβάσει ότι οι περισσότερες έγιναν εξωτερικής αλλά όχι όλες λόγο κρίσης, θα ήθελα να μάθω κατά πόσο αυτό ισχύει και αν ισχύει ποιες είναι εσωτερικής φοίτησης.

Εσωτερικής φοίτησης δηλαδή φαγητό, ύπνο μέσα στην σχολή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σύμφωνα με την προκήρυξη του 2014

Η φοίτηση στις Α. Ε. Ν. Είναι δωρεάν.

Η φοίτηση στις Α. Ε. Ν. Είναι δωρεάν και παρέχεται η δυνατότητα ενδιαίτησης σε όλες τις ΑΕΝ εκτός των ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας.

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες από την εισαγωγή τους στις σχολές τηρούν τον Εσωτερικό Κανονισμό και τον Κανονισμό Σπουδών των Α. Ε. Ν. Όπως ισχύουν κάθε φορά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να μείνεις εσώκλειστος σε όλες τις Σχολές πλην των Ασπροπύργου και Μηχανιώνας που εκεί πρέπει να νοικιάσεις οπωσδήποτε έξω.

Φαγητό πλέον ΔΕΝ παρέχουν οι σχολές οπότε θα πρέπει να τρως κάτι απ'έξω με κάποιο αντίτιμο φυσικά.

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που κάνουν καλύτερες τιμές στους σπουδαστές των ΑΕΝ.

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

D.Y.K έγραψε:
Σύμφωνα με την προκήρυξη του 2014

Η φοίτηση στις Α. Ε. Ν. Είναι δωρεάν.

Η φοίτηση στις Α. Ε. Ν. Είναι δωρεάν και παρέχεται η δυνατότητα ενδιαίτησης σε όλες τις ΑΕΝ εκτός των ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας.

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες από την εισαγωγή τους στις σχολές τηρούν τον Εσωτερικό Κανονισμό και τον Κανονισμό Σπουδών των Α. Ε. Ν. Όπως ισχύουν κάθε φορά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να μείνεις εσώκλειστος σε όλες τις Σχολές πλην των Ασπροπύργου και Μηχανιώνας που εκεί πρέπει να νοικιάσεις οπωσδήποτε έξω.

Φαγητό πλέον ΔΕΝ παρέχουν οι σχολές οπότε θα πρέπει να τρως κάτι απ'έξω με κάποιο αντίτιμο φυσικά.

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που κάνουν καλύτερες τιμές στους σπουδαστές των ΑΕΝ.

Ωραίος, δηλαδή ύπνο μέσα, φαγητό έξω, καιρός για δίαιτα δηλαδή μέχρι το πρώτο ταξίδι. Μιας που είπα ταξίδι, υπάρχει περίπτωση να μην βρεις καράβι να πας το εκπαιδευτικό ή σου βρίσκει η σχολή;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ακριβώς. Κάνεις το μάθημα σου, διαβάζεις και κοιμάσαι σε εστίες κανονικά αλλά το φαγητό σου το κανονίζεις μόνος σου.

Έχω την εντύπωση ότι μόνο η Σχολή των Οινουσσών παρέχει σίτιση αλλά και πάλι με ένα ελάχιστο αντίτιμο λόγω του ότι χρηματοδοτείται από την ένωση εφοπλιστών η Σχολή.

Καλό είναι όμως να μας το επιβεβαιώσει κάποιος σπουδαστής αυτό για σίγουρα.

Αιτήσεις σε εταιρείες κάνεις μόνος σου άρα και μόνος σου βρίσκεις καράβι για να μπαρκάρεις και να κάνεις το εκπαιδευτικό σου.

Οι πλοίαρχοι πλέον βρίσκουν πιο δύσκολα εταιρεία σε αντίθεση με τους μηχανικούς που τα πράγματα εκεί είναι ακόμη σχετικά καλά.

Εν ολίγοις η σχολή δεν αναλαμβάνει να σου βρει εταιρεία όχι.

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

D.Y.K έγραψε:Ακριβώς.Κάνεις το μάθημα σου, διαβάζεις και κοιμάσαι σε εστίες κανονικά αλλά το φαγητό σου το κανονίζεις μόνος σου.

Έχω την εντύπωση ότι μόνο η Σχολή των Οινουσσών παρέχει σίτιση αλλά και πάλι με ένα ελάχιστο αντίτιμο λόγω του ότι χρηματοδοτείται από την ένωση εφοπλιστών η Σχολή.

Καλό είναι όμως να μας το επιβεβαιώσει κάποιος σπουδαστής αυτό για σίγουρα.

Αιτήσεις σε εταιρείες κάνεις μόνος σου άρα και μόνος σου βρίσκεις καράβι για να μπαρκάρεις και να κάνεις το εκπαιδευτικό σου.

Οι πλοίαρχοι πλέον βρίσκουν πιο δύσκολα εταιρεία σε αντίθεση με τους μηχανικούς που τα πράγματα εκεί είναι ακόμη σχετικά καλά.

Εν ολίγοις η σχολή δεν αναλαμβάνει να σου βρει εταιρεία όχι.

Για την Σχολή των Οινουσσών θα σε ρωτούσα τώρα αν ξέρεις κάτι, μιας και μου την ανέφερε ένας γνωστός και απο τα μασημένα λόγια του κατάλαβα ότι κάτι παίζει εκεί, με την έννοια ότι είναι η βυσματική ΑΕΝ ή καλύτερα αυτή που θέλουν όλοι να μπουν λόγο των εφοπλιστών. Σε περίπτωση που δεν βρεις καράβι, τέλος η σχολή;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ξέρω ότι παρέχεται πρωινό δωρεάν σίγουρα αλλά όχι μεσημεριανό με την έννοια του "τσάμπα". Με ένα αντίτιμο του 1 ευρώ αν δεν κάνω λάθος μπορείς να τρως και μεσημεριανό (τίποτα δηλαδή). Από εκεί και πέρα αν δεν βρεις εταιρεία απλά χάνεις το εξάμηνο το εκπαιδευτικό και το χρωστάς για το τέλος.

Φυσικά αυτό αν δεν κάνω λάθος και πάλι δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Υπάρχει όριο νομίζω ως προς το πόσες φορές ΔΕΝ θα βρεις εταιρεία για να μπαρκάρεις.

Ωστόσο φίλε αν πραγματικά θες να ασχοληθείς κατά την γνώμη μου αν κάνεις αιτήσεις παντού εταιρεία βρίσκεις ακόμη και αν είναι τρόπος του λέγειν της κακιάς συμφοράς.

Το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου και να ξεμπερδεύεις με τα δοκιμιλίκια και την Σχολή σου.

Αν να έχεις υπόψη σου ότι οι βάσεις μέσω απολυτηρίου πλέον έχουν ανέβει πολύ.

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

D.Y.K έγραψε:Ξέρω ότι παρέχεται πρωινό δωρεάν σίγουρα αλλά όχι μεσημεριανό με την έννοια του "τσάμπα". Με ένα αντίτιμο του 1 ευρώ αν δεν κάνω λάθος μπορείς να τρως και μεσημεριανό (τίποτα δηλαδή).Από εκεί και πέρα αν δεν βρεις εταιρεία απλά χάνεις το εξάμηνο το εκπαιδευτικό και το χρωστάς για το τέλος.

Φυσικά αυτό αν δεν κάνω λάθος και πάλι δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Υπάρχει όριο νομίζω ως προς το πόσες φορές ΔΕΝ θα βρεις εταιρεία για να μπαρκάρεις.

Ωστόσο φίλε αν πραγματικά θες να ασχοληθείς κατά την γνώμη μου αν κάνεις αιτήσεις παντού εταιρεία βρίσκεις ακόμη και αν είναι τρόπος του λέγειν της κακιάς συμφοράς.

Το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου και να ξεμπερδεύεις με τα δοκιμιλίκια και την Σχολή σου.

Αν να έχεις υπόψη σου ότι οι βάσεις μέσω απολυτηρίου πλέον έχουν ανέβει πολύ.

Να είσαι καλά για τις απαντήσεις, το σκέφτομαι σοβαρά να μπω γιατί στην στεριά δεν... Τελείωσες κάποια ΑΕΝ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι, αλλά υπήρξα κάποτε σπουδαστής σε ΑΕΝ, παρακολουθώ τις εξελίξεις και φυσικά έχω και πολλούς συγγενείς / φίλους οπότε τα μαθαίνω από πρώτο χέρι.

Είναι μία καλή επιλογή αν σε ενδιαφέρει το επάγγελμα και φυσικά το να μην πεινάσεις (κυρίως).

Σκέφτεσαι να δώσεις με το απολυτήριο ή πανελλήνιες; Πόσο χρονών είσαι;

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Πανελλήνιες απο εσπερινό ΕΠΑΛ, τον άλλο μήνα 26.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Καλή επιτυχία Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Να σε καλά!
GIORGOS

Δημοσίευση από GIORGOS »

Τί χρείαζεται γιά να γίνω εμπορόπλοιαρχος ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

GIORGOS έγραψε:Τί χρείαζεται γιά να γίνω εμπορόπλοιαρχος ;

Ψυχική αντοχή, Υπομονή και Αγάπη ή τουλάχιστον προσπάθεια για να αγαπήσεις το Επάγγελμα.

Κατά τα άλλα για να περάσεις στην Σχολή θα πρέπει να δώσεις Πανελλήνιες ή να δώσεις με την κατηγορία του απολυτηρίου (ή και τα δύο).

el_eng

Δημοσίευση από el_eng »

Γεια σας! Σπουδαζω ηλεκτρονικος αλλα παρολ'αυτα η αγαπη μου για την θαλασσα με οδηγει στο να κανω τα χαρτια μου για το 10%. Θελω να ρωτησω λοιπον. Αφου μπω σε οποιαδηποτε ΑΕΝ πρεπει να διαγραφω απο την τωρινη σχολη ετσι; Και κατι δευτερο. Η διαμονη σε εστιες ειναι σιγουρη η πρεπει να καλυπτεις κριτηρια?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

el_eng έγραψε:Γεια σας! Σπουδαζω ηλεκτρονικος αλλα παρολ'αυτα η αγαπη μου για την θαλασσα με οδηγει στο να κανω τα χαρτια μου για το 10%. Θελω να ρωτησω λοιπον. Αφου μπω σε οποιαδηποτε ΑΕΝ πρεπει να διαγραφω απο την τωρινη σχολη ετσι; Και κατι δευτερο. Η διαμονη σε εστιες ειναι σιγουρη η πρεπει να καλυπτεις κριτηρια;

1) Ναι θα πρέπει να κάνεις διαγραφή από την προηγούμενη Σχολή σου.

2) Υπάρχει η δυνατότητα εσωτερικής διαμονής ναι, αλλά στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη ζήτηση και καλυφθούν οι θέσεις τότε μπαίνουν στην μέση κοινωνικά κριτήρια. Να ξέρεις ότι έχει να κάνει και με το πόσο γρήγορα θα αιτηθείς ότι επιθυμείς να μείνεις μέσα.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης