ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
DEA (PB)
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από DEA (PB) »

Φιλε μου, εγω υπηρετησα ως ΔΕΑ(ΠΒ), και για να ειμαι απολυτως ειλικρινης περασα παρα πολυ καλα. Οι πρωτοι 4 μηνες στη ΣΠΒ (Σχολη Πυροβολικου) στη Νεα Περαμο ειναι λιγο δυσκολοι (μπολικη αγγαρεια, σκοπια, εκπαιδευση κ αυπνιαΕικόνα ) αλλα δεν ειναι κατι που δεν μπορει ο καθενας να καταφερει! Μετα, με το που πηγα στη μοναδα (αναλογως που θα πας, βεβαια) αρχισε το ξυσιμο. Ολη μερα Pro και μετα εξω για καφε κ ποτακιαΕικόνα ...

Οπως κ να το δεις παντως, το γεγονος οτι 14:00-14:30 εισαι εκτος στρατοπεδου και στο σπιτι σου και να ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ειναι πολυ καλυτερο απο το να κανεις 5 μηνες λιγοτερη θητεια κ να εισαι ολη μερα μεσα στο στρατοπεδο και να ζητας λεφτα απο τους γονειςΕικόνα

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Για σας παιδια. Να σας κανω μια ερωτηση. Μου ηρθε χαρτι για ΥΕΑ πυροβολικο δραμασ Το σκεφτομαι να παω αλλα πριν κανενα χρονο μετα απο ατυχημα μου βγικαν 2 δισκοκιλες στον αυχενα θα έχω καποιο προβλημα αν θελησω να παω;
Anonymous

Η περίοδος που είσαι ΥΕΑ δεν είναι ότι ευκολότερο υπάρχει στον στρατό. Όταν γίνεις Δόκιμος όμως όλα αλλάζουν και είναι πολύ καλύτερα. Ζωάρα οι δόκιμοι ή όπως αλλιώς μας λένε: στρατιώτες πολιτελείας... τώρα αν έχεις πρόβλημα υγείας μην το επιχειρήσεις όχι γιατί είναι τόσο δύσκολα αλλά γιατί θα σε κόψουν οι γιατροί. αν πάντως βλέπεις ότι αντέχεις και δεν σε ενοχλεί μην το πεις στο γιατρό... υπόψη ότι έχει πολλά αγήματα, παρελάσεις (25η Μαρτίου στην Αθήνα) και ορθοστασία...
Anonymous

Είμαι ΔΕΑ ΠΒ και ανεξάρτητα υπηρεσιών και κούρασης στην σχολή πυροβολικού, όσο ήμουν ΥΕΑ, έχω να σας πω ότι η θητεία με την μορφή αυτή είναι πολύ καλύτερη από την ζωή του μέσου στρατιώτη.
Ειδικά αν είσαι 12μηνήτης και δεν έχεις βύσμα.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα... Πολύ καλή εμπειρία, πολύ λιγότεροι άνθρωποι να σε ζαλίζουν από πάνω σου (είσαι ανώτερος όλων των ΕΠΟΠ, ΕΜΘ και λοιπόν περίεργων καραβανάδων), πληρώνεσαι, είναι συντάξημα τα χρόνια, παίρνεις μόρια για διαγωνισμούς του δημοσίου και κάθε απόγευμα που δεν έχεις υπηρεσία πας σπίτι σου (ή εκεί που νοικιάζεις), και παρότι που κάνουμε κάποιους μήνες παραπάνω ούτε που θα το καταλάβεις... το πρωί στρατόπεδο, το βράδυ μπαράκια.7 μήνες στον έβρο και όταν τελείωσα μου φάνηκε σαν λίγες βδομάδες... ούτε που το καταλαβαίνεις πότε τελειώνει ο καιρός... και έκανα 8-9 υπηρεσίες το μήνα...
Ανεξαρτήτως σώματος αν γίνει κάποιος ΥΕΑ θα περάσει καλά όταν γίνει ΔΕΑ και όσο περισσότεροι από την σειρά του το επιλέξουν τόσο το καλύτερο, από εμπειρία το λέω...
Anonymous

Κοιτα δεν με ενοχλει το προβλημα αλλα θα το βρουνε ρε γαμοτο ειναι σιγουρο αυτο. Αν τους πο οτι θελω να γινο δοκιμος και δεν με ενοχλει παλι λες να με κοπσουν;
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Γιώργο πολύ ενδιαφέρουσα η κατάθεση της εμπειρίας σου.

tigionapas
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tigionapas »

Ολα ειναι σχετικα ρε παιδια! Και εγω δοκιμος ημουν και μαλιστα την εποχη που ηταν 23 μηνες! Πρωτον εχουν διαφορες οι σχολες των δοκιμων. Αλλο σεαπ, αλλο πβ , αλλο μηχανικο κτλ! Δεν λεω πιο ειναι πιο δυσκολο αλλα γενικα υπαρχουν διαφορες! Δευτερον αναλογα το σωμα παει και η πορεια του δεα μετα την ορκομοσια του! σε αλλες μοναδες θα πας σαν δεα πζ και σε αλλες σαν δεα υγ ! Αλλα φυλακια θα κανεις σαν δεα πζ και αλλα σαν δεα υπ! Αλλες ασκησεις σαν δεα εδ και αλλες σαν δεα οικονομικο!

Ειναι δυνατων να τα γενικευουμε ολα;

Απο εκει και περα εξαρταται σε τι δοιηκιτη θα πεσεις , και σε τι περιοδο θα πας!

Ο φιλος ο γιωργος τα παρουσιασε ολα οραια και καλα και δεν διαφωνω, ετσι θα ειναι αφου τα λεει ο ανθρωπος, αλλα εγω που ημουν δοκιμος πζ , ειχα αλλη πορεια! Στην σεαπ ειχα βηταδες κυπριους και μας ελιωσαν! Πηγα στην λημνο που εκανα αμετρητα σκοινακια. Περασα 4 επιθεωρισεις ,3 στρατηγικες μια ταξιαρχικη, και μετα πηγα σε φυλακιο αγιο ευστρατιο 1 μηνα και μετα πηγα σε ελληνοβουλγαρικα συνορα σε μοναδα προκαληψης και εκανα 3 μηνες σε φυλακιο στα συνορα με μειον 15 βαθμους κρυο χειμωνα και αλλα τετοια!

Οποτε ολα ειναι σχετικα!

Οσο για τα λεφτα με 530 ευρα οταν θες 200 για ενοικιο (τοσο ηταν στην λημνο)μην περιμενεις να βαλεις και στην ακρη.

Τωρα για το ωραριο οκ εαν δεν εχεις υπηρεσεια , φυλακιο και χωσιμο στην αποθηκη για απογραφη συμφωνω πως ειναι ετσι!

Ολα ειναι σχετικα! Δεν υπαρχει ειναι καλο ή κακο! Αξιζει ή οχι!

Ολα ειναι σχετικα!

argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

Βάλε βίσμαΕικόνα
Anonymous

Ρε λεσ... Ρε παιδια τι γινετε με τα λευτα που θα περνουμε φτανουν; Μπορεις να μινεις μεσα στο στρατοπαιδο; Τι γινετε με αυτο το θεμα;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από yandr »

Σου φτάνουν μόνο αν κάνεις λιτή ζωή και αν τοποθετηθείς στην επαρχία που τα ενοίκια είναι χαμηλά (αρκεί να μην έχει φοιτητές η πόλη).

Κανονικά στο στρατόπεδο δεν επιτρέπεται να μένεις, δνε ξέρω όμως αν έχει αλλάξει κάτι.
Anonymous

Ρε παιδια εβαλα βισμα για να μπω ναυτικο και μου ηρθε το χαρτι για να παω ως ΥΕΑ πυροβολικου... Τι να κανω; και επισης δεν λεει σε ποια περιοχη θα καταταγω
Anonymous

Χαίρεται! Μπαίνω 11/2 Θήβα ΥΕΑπβ, μπορείτε να μου πείτε πόσες πιθανότητες έχω να παραμείνω ΥΕΑ πβ και να μην με αλλάξουν και επίσης πόσο σκληρή είναι η εκπέδευση των ΥΕΑπβ απο τους άλλους. Ευχαριστω.
Anonymous

Να ρωτησω κατι... που βρισκεται η σχολη δοκιμων πυροβολικου;
Anonymous

Νεα περαμος αττικης...
Η εκπαιδευση 8ελει αντοχη και υπομονη... Πολυ αγγαρια, ελαχιστος υπνος, σκοπια, διαβασμα...
Anonymous

Έχω φάει όλο το forum αλλά δυστυχώς δεν μου έχουν λυθεί κάποιες απορίες... Μπαίνω στο πυροβολικό αυτό το μήνα κ έχω εκλεχθεί ως ΥΕΑ. Πόσο θα διαρκέσει η θυτεία μου μιάς και κάνω 9μηνο; Κάπου διάβασα πιο πάνω οτι τους 9μηνους δεν τους παίρνουν. Επίσης το γεγονός οτι έχω μυωπία,4,75 περίπου, είναι λόγος να μην γίνω δεκτός;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης