ΟΒΑ: Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SKY DIVER »

D.Y.K έγραψε:Θα πρέπει να διαβάσεις το τι ορίζει η φετινή εγκύκλιος σχετικά με την ελάχιστη παραμονή αλλά και την παραίτηση πριν την διεκπεραίωση αυτής.

Πάντως αν ισχύει ότι και με το παλιό καθεστώς των ΟΒΑ μπορείς να παραμένεις από 1 (το ελάχιστο) έως και 3 χρόνια (το πολύ).

Δεν ξέρω ούτε εγώ τι ισχύει πλέον με τον θεσμό των ΟΒΑ, αλλά αν ισχύει ότι και παλαιότερα, παραμένεις απο 1 (το ελάχιστο) έως και 3 χρόνια (το μέγιστο) όπως λέει ο φίλος παραπάνω. Εγώ θέλω να επισημάνω όμως πως το 1 έτος ως ελάχιστο όριο ήταν καθαρά τυπικό. Φεύγεις όποτε θες. Ακόμα και την επόμενη ημέρα μπορούσες να δηλώσεις παραίτηση. Όλα αυτά όμως με ότι ίσχυε παλαιότερα. Δεν ξέρω τώρα τι παίζει.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από D.Y.K »

SKY DIVER έγραψε:

Εγώ θέλω να επισημάνω όμως πως το 1 έτος ως ελάχιστο όριο ήταν καθαρά τυπικό. Φεύγεις όποτε θες. Ακόμα και την επόμενη ημέρα μπορούσες να δηλώσεις παραίτηση. Όλα αυτά όμως με ότι ίσχυε παλαιότερα. Δεν ξέρω τώρα τι παίζει.

Έχεις δίκιο. Παρέλειψα να το επισημάνω αυτό και καλά έκανες και το διευκρίνισες Εικόνα

Dhmhtrhs_91
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Dhmhtrhs_91 »

Καλησπερα παιδια να ρωτησω, ολοκληρωσα την θητεια μου ως ναυτης το 2011 του φλεβαρη,μπορω να μπω χωρις προκυρηξη στους ΟΒΑ;

διοτι στην επισημη σελιδα του ναυτικου δεν αναφερει κατι η υπαρξη καποιας προκυρηξης αλλα αίτησης

τι ακριβως ισχυει;

Επεξεργασία μηνύματος από συντονιστή ενότητας : Για τους ΕΕΦΟΠ υπάρχει ξεχωριστό θέμα.

Σοφοκλης

Δημοσίευση από Σοφοκλης »

Παιδια θα βγει καμια προκυρηξη οβα εχετε ακουσει τιπτοα?
Άβαταρ μέλους
george777
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από george777 »

Δέν υπάρχει κάτι νεότερο φίλε μου...
Άβαταρ μέλους
Razorakos15
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Razorakos15 »

απο το κεεδ πειραν 5 νομιζω ατομα και τους πηγαν σκαρ μαγκα οπου μεσα στα 3 χρονια οποιοι αντεξουν θα παρουν ειδικότητα ουκ πν.
Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Razorakos15 έγραψε:απο το κεεδ πειραν 5 νομιζω ατομα και τους πηγαν σκαρ μαγκα οπου μεσα στα 3 χρονια οποιοι αντεξουν θα παρουν ειδικότητα ουκ πν.

Πότε πήραν 5 άτομα;

Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από greenalexyo »

Απο την 2015 Α εσσο πηραν οντως μερικα ατομα για ΟΒΑ Ουκ
Ο.Β.Α

Δημοσίευση από Ο.Β.Α »

Καλησπερα, προκειται να μπω στο στρατο με την ΕΣΣΟ που ακολουθει και να δηλωσω Ε. Δ. Εψαξα για μονιμους αλλα βρηκα οτι πλεον δεν προσλαμβανουν ΕΠ. ΟΠ μονο Ο. Β. Α και απο προκυρηξη. Εαν μεσα στη μοναδα κανω τα χαρτια για Ο. Β. Α Ειδικων Δυναμεων μου ζητανε απολυτηριο λυκειου; Ειμαι 21 χρονων, πηρα αναβολη το 13' για σχολικους λογους και την εκοψα φετος, ομως για οικονομικους-εργασιακους λογους δεν καταφερα να τελιωσω το λυκειο. Εψαξα επισης για τα νυχτερινα και ειδα οτι δινουν ενα μεγαλο οριο απουσιων σε στρατευσιμους, οποτε σαν Ο. Β. Α και τελιωνοντας τις καθημερινες υπηρεσιες, εστω και αν καποιες μερες τη βδομαδα δεν μπορω να παρακολουθησω τα μαθηματα, και παλι παιρναω την ταξη τσιμα τσιμα. Εαν ισχυουν ολα τα παραπανω -λογω της συχνης αλλαγης των νομων- και μπω στο Σωμα Καταδρομεων, μπορω αργοτερα και εχοντας βγαλει το λυκειο να δηλωσω για Π. Ν ή εστω να βγαλω το Σχολειο Υ/ΚΤ του Π. Ν; Ξερω πως βασικη προυπεθεση για το Σχολειο Υποβρυχειων Καταστροφων ειναι το λυκειο οπως και το οριο ηλικιας στα 28. Εγω τελιωνοντας τη θητεια, με την ανακαταταξη + το σχολειο θα ειμαι στα 26 τοτε, οποτε προλαβαινω δε προλαβαινω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Προσλήψεις 1000 οπλιτών ανακοίνωσε ο Καμμένος

Πρόκειται για οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) από όσους υπηρετούν σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις - 600 προσλήψεις στο Στρατό,200 στο Ναυτικό και 200 στην Αεροπορία

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς,200 Πολεμικό Ναυτικό,200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από DaMon »

AΝαμενομενο. Αφου το ειχαν ξεκαθαρισει πως θελουν αυτο το μοντελο και οχι το παλιο της μονιμοτητας. Εμεις δε θα βολευτουμε, αλλα επειδη τις ποναω καποιες μοναδες και ειδα τον τροπο που υπεφεραν λογο ελειψης στελεχων, μακαρι να δουλεψει.
Άβαταρ μέλους
george777
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

DaMon έγραψε:AΝαμενομενο. Αφου το ειχαν ξεκαθαρισει πως θελουν αυτο το μοντελο και οχι το παλιο της μονιμοτητας. Εμεις δε θα βολευτουμε, αλλα επειδη τις ποναω καποιες μοναδες και ειδα τον τροπο που υπεφεραν λογο ελειψης στελεχων, μακαρι να δουλεψει.

Για να κάνουμε κουβέντα...

Παντού στο δημόσιο μπορούνε να το κάνουνε αυτό που λές άνετα, γιατί θα πάρουνε σε ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, ΔΟΥ 1000δες μόνιμους φέτος δε το καταλαβαίνω αυτό, έχει κανείς απάντηση; Μήπως σε αυτές τις δουλειές μόνο τυχαίνει να θέλουν να κάνουν οικογένεια και στον στρατό όχι;

*Εγώ ξέρω ότι και παλιά τις χρυσές εποχές παίρνανε και συμβασιούχους (ΟΒΑ) αλλά και ΕΠΟΠ... Τι σημαίνει ότι δεν είχαν λεφτά τότε και παίρνανε και ΟΒΑ;

εκτός και αν ανακοίνωσε επίσημα ότι θα λειτουργεί ο στρατός μόνο με συμβασιούχους απο εδώ και πέρα... Μόνο τότε μπορούμε να λέμε ότι ο στρατός θα λειτουργεί μόνο με συμβάσεις στην πορεία... Τώρα αυτά τα συμπεράσματα δε καταλαβαίνω απο πού βγαίνουν... Περί νέου μοντέλου αποκλειστικά απο συμβασιούχους...
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από DaMon »

Βγαινουν απο κατι που ειχα διαβασει πριν κατι μηνες σχετικα με τον Καμμενο που μονο για συμβασεις μιλαγε και για το πως θελει να κραταει μεσα στρατευμενους με παραταση ετων και μισθο για να καλυψει καποιες αναγκες μοναδων και "τρυπες" οπου υπηρχαν. Ποτε για εποπ μονιμους κτλ. Και για τη μομα που θα παρει ιδιο μοντελο θα ναι οχι μονιμοι.

Τωρα αν ξαφνικα βρει λεφτα τα ξαναλεμε.

Και ουτε κατα των εποπ ειμαι ουτε ευχομαι να μη ξαναπαρει, θα εμπαινα και γω ευχαριστως απλα προσπαθω να ειμαι ρεαλιστης. Σε τετοια εποχη να παρει και εποπ μετα απο τοσους οβα δυσκολο.

Άβαταρ μέλους
george777
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου και δεν σου λέω ότι αυτά που λές είναι άκυρα απλά λέω πώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα όμως...

Σημειώνω... Αυτοί οι όβα θα γίνουν πρώτοι πρώτοι εποπ αν βγάλει για εποπ κάποια στιγμή οπότε δε θα τους έχει όλους και τους οβα και τους εποπ...

Προφανώς είναι άμεσες προσλήψεις στο στράτευμα λόγο απαράδεκτης κατάστασης τών κενών αυτές οι προσλήψεις ΟΒΑ... Διότι ακόμα και να μπορούσε πάρει τώρα εποπ θα είναι ενεργοί για τις μονάδες μετά απο πολύ καιρό...
αβ

Δημοσίευση από αβ »

Ο υπουργός Έθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε προσλήψεις για οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) από όσους υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις - 600 προσλήψεις στο Στρατό,200 στο Ναυτικό και 200 στην Αεροπορία

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς,200 Πολεμικό Ναυτικό,200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης