Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
mindtrapper
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από mindtrapper »

Greek_Army έγραψε:Για τις αναβολές έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις τι παίζει, διάβασε και θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες, για τα άλλα που ρωτάς έχουμε ξεχωριστά θέματα και άρθρα στο φόρουμ.

Ανυπότακτοι
Λιποτάκτης και λιποταξία
Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού
Εξαγορά θητείας

Ευχαριστώ.

Τα διάβασα αλλά δεν απαντήθηκαν όλες μου οι απορίες. Κατάλαβα ότι μάλλον θα θεωρούμαι ανυπότακτος και όχι λιποτάκτης, ακόμα και αν έχω παραμείνει 2-3 μέρες στο στρατόπεδο μέχρι να πάρω αναβολή. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Επίσης δεν διάβασα πουθενά να παραγράφεται το πρόστιμο των 6.000?, οπότε μάλλον παραμένει ακόμα και αν κάποιος αποκτήσει ιδιότητα ΜΚΕ.

Τέλος δεν κατάλαβα αν θα μετρήσουν καθόλου υπέρ μου τα έγγραφα που ανέφερα (χαρτιά από την εγχείρηση του πατέρα μου, φορολογική δήλωση κτλ.) ή αν δεν έχουν σημασία για τον στρατό.

Αν γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα κάτι παραπάνω ή αν κάνω λάθος στις διαπιστώσεις μου ας μου πει.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 100

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τελευταία φορά που ξεφεύγουμε από το θέμα, ότι απορίες έχεις να τις ρωτάς στα ξεχωριστά θέματα.

1. Από την στιγμή που παίρνεις αναβολή, αν δεν παρουσιαστείς όταν σου έρθει το χαρτί κατάταξης θα βγεις ανυπότακτος.
2. Το πρόστιμο παραγράφεται όταν βγεις ΜΚΕ, έχει αναφερθεί σε μήνυμα στο θέμα που σου έδωσα.
3. Με το ζόρι δεν έχει υπηρετήσει κανείς, όποτε και χωρίς έγγραφα θα πάρεις αναβολή.

Αυτά.
mindtrapper
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από mindtrapper »

Ευχαριστώ.

Θα ήταν ίσως μια ιδέα να ενημερωθούν τα άρθρα της ανυποταξίας και των ΜΚΕ με την λεπτομέρεια ότι παραγράφεται και το πρόστιμο των 6.000?. Έτσι όπως είναι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο και καμιά φορά στα thread πολλών σελίδων είναι δύσκολο να βρεις ένα συγκεκριμένο μήνυμα με συγκεκριμένη πληροφορία.

Ευχαριστώ και πάλι./offtopic
salonica

Δημοσίευση από salonica »

Παιδιά καλησπέρα... Πριν από έξι μήνες ολοκλήρωσα τη θεραπεία για τις "φοβικές κρίσεις" που πάθαινα, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός γίνονται λιγότερες... Αλλά πρέπει να παίρνω ένα χάπι για την ταχυπαλμία, η οποία μου φέρνει τις κρίσεις!

Μπορώ να το πάρω αυτό το χάπι μαζί μου;

Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες... Δεν θέλω να πάρω τρελόχαρτο, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξω μία κρίση μέσα στον στρατό...

Και κάτι ακόμα...

Να πω στους γιατρούς του κέντρου αυτό που μου συνέβη πριν πολύ καιρό σε μεγάλο βαθμό; Ή να πω ότι δεν έχω τίποτα.

Υ. Γ: Για τους μη γνώστες... Δεν είμαι τρελλός, ούτε ψυχάκιας! Απλά ανεβάζω πολλούς παλμούς για κάποια ώρα, όταν αγχώνομαι!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φαρμακευτική αγωγή κατά την διάρκεια της θητείας

Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να σου δώσουν 6μηνη αναβολή αν κρίνουν ότι μέχρι εκείνο το διάστημα θα έχεις ξεπεράσει πλήρως τις κρίσεις.
T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από T.N.T. »

Θα ειμαι πολυ σαφης κ συγκεκριμμενος: Εχω διαβασει αυτην την ενοτητα και την ενοτητα αναβολων λογω σπουδων, αλλα αυτο ακριβως που ψαχνω δεν το βρηκα.
Ληγει η αναβολη μου 31-12-2013. Για το επιπεδο σπουδων που παρακολουθω τωρα, δεν εχω αλλη αναβολη (γι αυτο το γραφω εδω).

Ερωτηση: Το χαρτι θα ερθει για Μαρτη 2014. Εγω θελω να μπω με την Εσσο σεπτεμβριου 2014. Με ποιον τροπο μπορω να το κανω; Ποτε και ποσους μηνες να ζητησω τι αναβολη;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

T.N.T. έγραψε:Θα ειμαι πολυ σαφης κ συγκεκριμμενος: Εχω διαβασει αυτην την ενοτητα και την ενοτητα αναβολων λογω σπουδων, αλλα αυτο ακριβως που ψαχνω δεν το βρηκα.
Ληγει η αναβολη μου 31-12-2013. Για το επιπεδο σπουδων που παρακολουθω τωρα, δεν εχω αλλη αναβολη (γι αυτο το γραφω εδω).

Ερωτηση: Το χαρτι θα ερθει για Μαρτη 2014.Εγω θελω να μπω με την Εσσο σεπτεμβριου 2014. Με ποιον τροπο μπορω να το κανω; Ποτε και ποσους μηνες να ζητησω τι αναβολη;

Δεν γίνεται, η μικρότερη αναβολή που μπορείς να πάρεις έχει διάρκεια 6 μήνες και δεν μπορείς να την διακόψεις, οπότε αν πάρεις αναβολή τον Μάρτιο διάρκειας 6 μηνών θα παρουσιαστείς τον Νοέμβριο του 2014.

Οι τρόποι για να πάρεις τέτοια αναβολή είναι δύο και έχουνε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις.
T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από T.N.T. »

Αν παω πριν το Μαρτιο γινεται;
Το γεναρη για παραδειγμα, πριν ερθει το χαρτι, και ζητησω 6μηνη, που να ληγει ιουλιο-αυγουστο, ωστε να μπω με την Εσσο ΣΕπτεμβριου;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θα πρέπει να κόψεις την αναβολή σου ( Πότε να κόψω την αναβολή; ) σου έρχεται το χαρτί παίρνεις αναβολή για 6 μήνες και παρουσιάζεσαι τον Σεπτέμβριο.
T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από T.N.T. »

Δηλαδη η ημερομηνια ληξης της αναβολης για να μπεις Σεπτεμβρη πρεπει να ειναι μεχρι 30 ιουνιου. Αρα πρεπει να εχεις παρει εξαμηνη αναβολη, το πολυ μεχρι 30-12. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να την κοψω μεχρι 31-8 για να μπω νοεμβρη και τοτε να παω να παρω την εξαμηνη... Σωστα;
Πολυ δυσκολο φαινεται.

1) Αλλος τροπος δεν υπαρχει για να πας στο φρουραρχειο και να παρεις 6-μηνη απο τη στιγμη που ληγει η αναβολη σου (η την κοβεις) μεχρι να ερθει το χαρτι (το οποιο φανταζομαι ερχεται καμια βδομαδα πριν την παρουσιαση)

2) Αλλη αναβολη για 3 ΕΣΣΟ δεν υπαρχει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

T.N.T. έγραψε:Δηλαδη η ημερομηνια ληξης της αναβολης για να μπεις Σεπτεμβρη πρεπει να ειναι μεχρι 30 ιουνιου. Αρα πρεπει να εχεις παρει εξαμηνη αναβολη, το πολυ μεχρι 30-12. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να την κοψω μεχρι 31-8 για να μπω νοεμβρη και τοτε να παω να παρω την εξαμηνη... Σωστα;
Πολυ δυσκολο φαινεται.

Ναι έτσι είναι.

T.N.T. έγραψε:1) Αλλος τροπος δεν υπαρχει για να πας στο φρουραρχειο και να παρεις 6-μηνη απο τη στιγμη που ληγει η αναβολη σου (η την κοβεις) μεχρι να ερθει το χαρτι (το οποιο φανταζομαι ερχεται καμια βδομαδα πριν την παρουσιαση)

2. Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου διαβάζεις και μαθαίνεις.

T.N.T. έγραψε: 2) Αλλη αναβολη για 3 ΕΣΣΟ δεν υπαρχει;

Όχι.
T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από T.N.T. »

1)
Greek_Army έγραψε:

Δεν γίνεται, η μικρότερη αναβολή που μπορείς να πάρεις έχει διάρκεια 6 μήνες και δεν μπορείς να την διακόψεις, οπότε αν πάρεις αναβολή τον Μάρτιο διάρκειας 6 μηνών θα παρουσιαστείς τον Νοέμβριο του 2014.

Συμφωνα με τις ημερομηνιες που παρεθεσες ομως, αν ληξει Μαρτη + εξαμηνο = Σεπτεμβρη η αναβολη, δεν μπαινεις Νοεμβρη αλλα γεναρη του επομενου ετους. Σωστα;

2) Καποιος αλλος τροπος δεν υπαρχει για να παρεις ειτε μια μικροτερη αναβολη απο εξαμηνο, η να κανεις μετατοπιση καταταξης;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Αν παρουσιαστείς τον Μάρτιο και πάρεις 6 μήνες αναβολή για λόγους υγείας θα σου έρθει το χαρτί τον Νοέμβρη.
2. Αν παρουσιαστείς τον Ιανουάριο και πάρεις 6 μήνες αναβολή για λόγους υγείας θα σου έρθει το χαρτί τον Σεπτέμβριο.

Αυτά ισχύουν για όσους παίρνουν αναβολές για λόγους υγείας, είναι άλλες διατάξεις, καμία σχέση με τις αναβολές των σπουδών.

Καθυστερημένη κατάταξη εκεί θα βρεις το σχετικό άρθρο που αναφέρεται σε μετατόπιση κατάταξης.

Ο άλλος τρόπος είναι να σπάσεις κάνα χέρι και να σου δώσουν για 3 μήνες, αν ψήνεσαι κάνε το.

T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από T.N.T. »

Η αναβολη για ψυχολογικους λογους εχει καποια επιπτωση στο αν θα μπεις σε συγκεκριμμενη μοναδα βασει του πτυχιου σου;
Θελω να πω οτι μετα την αναβολη για ψυχολογικους ξαναπαρουσιαζεσαι στην ιδια μοναδα με την ιδια ενδειξη;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες