ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
SAVVAS 00
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SAVVAS 00 »

Παιδια ειπαρχει μηχανοκινητο πεζικο η οχι
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Υπάρχουν 2 μηχανοκίνητα τάγματα Πεζικού της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.
Άβαταρ μέλους
Λεονάρντο
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Λεονάρντο »

Νοέμβριο μπαίνω να κάνω το πρώτο μήνα παιδιά και θα δηλώσω για ΕΛΔΥΚ. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με την όραση όμως, υπάρχει περίπτωση να μην πάω λόγο αυτού; Και άμα υπάρχουν και αλλά τέτοια "μικροπροβλήματα" μπορεί κάποιος να μου πει μερικούς λόγους που σε κόβουν;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lephleg »

Nassos έγραψε:Καλύτερα έβρο παρά ελδυκ.

ήμουν και εγώ τεθωρακισμένα και ξέρω γιατί στο λέω.

Nasso ημουν ετοιμος να δηλωσω εθελοντης και με σκαλωσες!

Γιατι καλυτερα Εβρο παρα ΕΛΔΥΚ οι ΤΘ; ! Εικόνα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

lephleg έγραψε:
Nassos έγραψε:Καλύτερα έβρο παρά ελδυκ.

ήμουν και εγώ τεθωρακισμένα και ξέρω γιατί στο λέω.

Nasso ημουν ετοιμος να δηλωσω εθελοντης και με σκαλωσες!

Γιατι καλυτερα Εβρο παρα ΕΛΔΥΚ οι ΤΘ; Εικόνα

Τωρα πια οι μαυροι "πετανε χαρταετο" στην Κυπρο. Ειχα φιλο και στην 5η ΕΜΑ (που απολυθηκε πριν κατι μηνες) αλλα και στην 355ΕΜΑ, ο οποιος ηταν σειρα μου (πριν 2 χρονια βεβαια). Και οι 2 λεγανε τα ιδια πανω κατω, λιγο εμπλοκη ειχε στην 355ΕΜΑ, κατα τα αλλα χαλαρουιτα ηταν (σε περιπολο εν ωρα βροχης, ο εποπτης του ειπε να καβατζωθουνε σε κανενα φυλακιο μεχρι να σταματησει... ). Μπορει βεβαια τωρα να εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα, αλλα ενταξει, ανεκαθεν η ΕΛΔΥΚ (3/1) ηταν πιο παλουκι απο την θητεια στην Ελλαδα.

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

vectorone έγραψε:Τωρα πια οι μαυροι "πετανε χαρταετο" στην Κυπρο. Ειχα φιλο και στην 5η ΕΜΑ (που απολυθηκε πριν κατι μηνες) αλλα και στην 355ΕΜΑ, ο οποιος ηταν σειρα μου (πριν 2 χρονια βεβαια). Και οι 2 λεγανε τα ιδια πανω κατω, λιγο εμπλοκη ειχε στην 355ΕΜΑ, κατα τα αλλα χαλαρουιτα ηταν (σε περιπολο εν ωρα βροχης, ο εποπτης του ειπε να καβατζωθουνε σε κανενα φυλακιο μεχρι να σταματησει... ). Μπορει βεβαια τωρα να εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα, αλλα ενταξει, ανεκαθεν η ΕΛΔΥΚ (3/1) ηταν πιο παλουκι απο την θητεια στην Ελλαδα.

Οι μαυροι πανε μονο σε μεικτες μοναδες (ΕΛΔΥΚ 3/1) μαζι με Κυπριους,vectorone;

Ποιες ειναι οι αμιγως ελληνικες;

και επειδη ο Nassos το ξαναγραφει μετα απο μερικες σελιδες (διαβαζω το thread λαου-λαου Εικόνα) :

Nassos έγραψε:Οι "Μαύροι" περνάνε χειρότερα, ακόμη και από τους Καταδρομείς...

Πως ειναι τα πραγματα σε σχεση με τους καταδρομεις στην 35 ΜΚ; Παραμενει η πιο ζορικη μοναδα απο ολες;

Σ'ευχαριστω για το χρονο σου! Εικόνα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

lephleg έγραψε:
vectorone έγραψε:Τωρα πια οι μαυροι "πετανε χαρταετο" στην Κυπρο. Ειχα φιλο και στην 5η ΕΜΑ (που απολυθηκε πριν κατι μηνες) αλλα και στην 355ΕΜΑ, ο οποιος ηταν σειρα μου (πριν 2 χρονια βεβαια). Και οι 2 λεγανε τα ιδια πανω κατω, λιγο εμπλοκη ειχε στην 355ΕΜΑ, κατα τα αλλα χαλαρουιτα ηταν (σε περιπολο εν ωρα βροχης, ο εποπτης του ειπε να καβατζωθουνε σε κανενα φυλακιο μεχρι να σταματησει... ). Μπορει βεβαια τωρα να εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα, αλλα ενταξει, ανεκαθεν η ΕΛΔΥΚ (3/1) ηταν πιο παλουκι απο την θητεια στην Ελλαδα.

Οι μαυροι πανε μονο σε μεικτες μοναδες (ΕΛΔΥΚ 3/1) μαζι με Κυπριους,vectorone;

Ποιες ειναι οι αμιγως ελληνικες;

και επειδη ο Nassos το ξαναγραφει μετα απο μερικες σελιδες (διαβαζω το thread λαου-λαου Εικόνα) :

Nassos έγραψε:Οι "Μαύροι" περνάνε χειρότερα, ακόμη και από τους Καταδρομείς...

Πως ειναι τα πραγματα σε σχεση με τους καταδρομεις στην 35 ΜΚ; Παραμενει η πιο ζορικη μοναδα απο ολες;

Σ'ευχαριστω για το χρονο σου!Εικόνα

Καταρχας μπραβο που διαβαζεις το thread απο τις πρωτες σελιδες. Θα σου λυθουν αποριες αλλα σιγουρα θα δημιουργηθουν και αλλες (οπως τωρα)

α) Ναι, μονο σε μεικτες πανε. Οι Ελληνικες ειναι τα ταγματα πεζικου και οι καταδρομεις (1ο,2ο Μ/Κ ΤΠ και Συνταγμα). Με το πυροβολικο δεν ξερω τι γινεται, νομιζω πως ειναι και αυτοι μεικτοι.

β) Βλεπε τις ημερομηνιες των μυνηματων. Πιο παλια ητανε ζορια. Η θητεια στη Κυπρο σε συγκριση με παλια εχει χαλαρωσει αρκετα, αλλα φυσικα οι καταδρομεις, περνανε ελαφρως πιο δυσκολα απο τους υπολοιπους (μεχρι να παλιωσουν, γιατι μετα ξυνονται). Συνηθως ειναι αναλογα με τον διοικητη του στρατοπεδου. Δηλαδη αμα ο διοικητης ειναι χωστης και ετυχε να πεσει στο πεζικο, εκει θα περνανε πιο σκατα απο τους αλλους. Αντιστοιχα αυτο ισχυει και στις αλλες μοναδες. Εγω δεν ειμαι ο ειδικος να σου πω, καλυτερα να εγραφε καποιο παιδι που ηταν/ειναι τωρα και ξερει την διοικηση του στρατοπεδου του.

Άβαταρ μέλους
andreas4
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από andreas4 »

KΑλησπερα καταρχην ειμαι σιγουρος πως μου εχουν τονισει οτι μονο η 355 ειναι μεικτη και οχι η 5η εμα, ας μας το επιβεβαιωσει καποιος. Θα ηθελα να ρωτησω με δεδομενο οτι οι μαυροσκουφηδες πανε σε μια εκ των 2 που εχουν εξοδο; Λαρνακα η Λευκωσια; Η μια στο ενα μια στο αλλο οπως η 35; Ευχαριστω
Donkey
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Donkey »

Λοιπόν παιδιά εγώ είμαι με άδεια από Κύπρο κάνω την θητεία μου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο λοχο διοικισεως ( Σύνταγμα) είμαι ήδη 3 μήνες εκεί και ξέρω τι γίνεται μέχρι στιγμής πέρασα μια θητεία που όλοι θα ήθελαν πολύ χαλαρά αν και τώρα αλλάζει ο διοικητής και μπορεί να είναι πιο τεντα τα πράγματα με τον παλιό όλα ήταν χαλαρά και πληρωνεσαι 273 ? κάθε μήνα και εξόδους έχεις στην λευκωσια και σε παει 1:1 στην χειρότερη 3:1 όλα Οκ... Αξίζει η θητεία στην κυπρο πολύ καλές εγκαταστάσεις και αν σε κολοιοσουν σε γραφείο είσαι τζαμη δεν σε πιάνει τίποτα αλλά αν είσαι τυχερός και σε διαλέξουν στο αεροδρόμιο για το Σύνταγμα... !!! Γιατί ακούω από φίλους ότι στα τάγματα είναι αγγουρι με πολύ εκπαιδεύσει Εικόνα!!!

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

vectorone έγραψε:Καταρχας μπραβο που διαβαζεις το thread απο τις πρωτες σελιδες. Θα σου λυθουν αποριες αλλα σιγουρα θα δημιουργηθουν και αλλες (οπως τωρα) α) Ναι, μονο σε μεικτες πανε. Οι Ελληνικες ειναι τα ταγματα πεζικου και οι καταδρομεις (1ο,2ο Μ/Κ ΤΠ και Συνταγμα). Με το πυροβολικο δεν ξερω τι γινεται, νομιζω πως ειναι και αυτοι μεικτοι.

β) Βλεπε τις ημερομηνιες των μυνηματων. Πιο παλια ητανε ζορια. Η θητεια στη Κυπρο σε συγκριση με παλια εχει χαλαρωσει αρκετα, αλλα φυσικα οι καταδρομεις, περνανε ελαφρως πιο δυσκολα απο τους υπολοιπους (μεχρι να παλιωσουν, γιατι μετα ξυνονται). Συνηθως ειναι αναλογα με τον διοικητη του στρατοπεδου. Δηλαδη αμα ο διοικητης ειναι χωστης και ετυχε να πεσει στο πεζικο, εκει θα περνανε πιο σκατα απο τους αλλους. Αντιστοιχα αυτο ισχυει και στις αλλες μοναδες. Εγω δεν ειμαι ο ειδικος να σου πω, καλυτερα να εγραφε καποιο παιδι που ηταν/ειναι τωρα και ξερει την διοικηση του στρατοπεδου του.

Δεν γινεται αλλιως,vect. Οι αποριες ηταν πολλες και δεν ηξερα τι ειχε απαντηθει και τι οχι. Ειδικα τα δικα σου posts (ακομη και αυτα απο 2ετιας) ηταν τα πιο ξεκαθαρα και αναλυτικα.Σ'ευχαριστω πολυ, χαρας το κουραγιο σου!

Εχοντας λοιπον μια πρωτη γενικη εικονα και δεδομενου οτι παρουσιαζομαι Αυλωνα Τεθωρακισμενα σε 20 μερες μπορω να πω πως με ψηνει η ΕΛΔΥΚ.

Το κυριοτερο κολλημα μου ειναι η μεικτη μοναδα που μπορει να βρεθω ως τέθωρας. Απο προσωπικη εμπειρια οποιον Κυπριο εχει τυχει να γνωρισω (ειτε σε erasmus, ειτε σε σχολη κτλ) αποδειχτηκε μεγαλος π@παρας (για να μην πω τπτ αλλο). Σε καμια περιπτωση δεν θελω να το γενικευσω αλλα εχοντας υποψιν το αναμενομενο πρηξιμο που τρως σαν ψαρι απο τους παλιους σε συνδυασμο με το να ειναι Κυπριοι 18αρηδες που θα υπηρετουν κοντα 2 χρονια θητεια, μου σηκωνεται η τριχα. Ηδη πετυχα 1-2 posts στο thread που γραφουν οτι περασαν πολυ μετρια θητεια (σε σχεση με αλλους) αποκλειστικα λογω αυτου του παραγοντα. Θα θελα λοιπον καποιες επιπλεον γνωμες αν τυχαινει να μας διαβαζει κανεις που υπηρετει σε μοναδα της ΕΛΔΥΚ 3/1.

Σε περιπτωση που θελησω να το αποφυγω, ο μονος τροπος που βλεπω αυτη τη στιγμη ειναι να δηλωσω εθελοντης για ΕΛΔΥΚ τη πρωτη μερα στο ΚΕΤΘ, στη συνεχεια να περασω απο κλιμακιο ΕΔ τη δευτερη βδομαδα και αν με παρουν ΛΟΚ να φυγω στην 35 ΜΚ. Το σκεφτομαι σωστα;

Κατα τ'αλλα απο τη στιγμη που και η Ryanair δεχεται πλεον στρατιωτικες ταυτοτητες δεν νομιζω οτι θα παιξει θεμα με τα φραγκα ακομη και με κομμενα τα δωρεαν αεροπορικα. Αρκει να μπορεις να γνωριζεις ποτε φευγεις ακριβως ωστε να κλεισεις με χαμηλη τιμη (40e δυο βδομαδες πριν).

Το κινητο ισως να ειναι το μονο ζορι οικονομικα. Σκεφτομαι να παρω ενα Νοκια 101 της πλακας με δυο καρτες (μια κυπριακη και τη δικη μου) ωστε να τις χρησιμοποιω αναλογα τη περισταση.Smartphone δεν θα ρισκαρα σε καμια περιπτωση να παρω μαζι μου στη Κυπρο, κυριως λογω καμπανας αλλα και ψειρισματος (οι περισσοτερες μοναδες διαβαζω ειναι μεγαλες, χαμος απο ατομα κτλ).

Αυτα σε γενικες γραμμες. Να ευχαριστησω και παλι εκ των προτερων οποιον μπει στο κοπο να μου απαντησει ή να σχολιασει τα οσα εγραψα, μιας κ δεν εχω αλλη πηγη πληροφορησης εκτος αυτου του forum. Να'στε καλα!Εικόνα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Απο οσο ξερω, ναι μεν ειναι μεικτο το στρατοπεδο, αλλα λιγη ουσιαστικη επαφη εχεις με Κυπριους φανταρους (ποσο μαλλον να στο παιξουνε παλιοι).

Ναι, αμα θελησεις να αποφυγεις την 3/1, πρεπει να δηλωσεις ΕΔ. Ωραια εμπειρια, εχω ακουσει και αυτη.

Η Ryanair οταν ειμασταν εμεις κατω δεν δεχοταν στρατιωτικες ταυτοτητες. Ειναι τεραστιο συν αμα δεχεται σημερα, στρατιωτες της ΕΛΔΥΚ.(και νομιζω τωρα ερχονται και Αθηνα αν δε κανω λαθος). Το ποτε θα φυγεις με αδεια, θα το ξερεις κανα μηνα πριν στο περιπου και 2-3 βδομαδες σιγουρα, οποτε σε παιρνει συνηθως να κλεισεις σωστα εισητηρια.

Κινητακι, παρε μια μπακατελια για αρχη και αμα εχεις καλο, δες αν σε παιρνει με βαση την αυστηροτητα του στρατοπεδου, να φερεις το καλο σε αδεια. Φυσικα οχι μονο το κινητο, αλλα ολα τα πραγματα σου, να τα προσεχεις και να μην τα αφηνεις εξω, γιατι κυκλοφορουν ατομα που ψειριζουν μεχρι και ξυριστικα.

ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ »

Καλησπέρα,

Αν σε έχουν προεπιλέξει για ΕΛΔΥΚ μπορείς να αρνηθείς; Είναι υποχρεωτική η θητεία στην Κύπρο χωρίς την θελησή σου ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΚΩΣΤΑΣ έγραψε:Καλησπέρα,

Αν σε έχουν προεπιλέξει για ΕΛΔΥΚ μπορείς να αρνηθείς; Είναι υποχρεωτική η θητεία στην Κύπρο χωρίς την θελησή σου ;

ΕΛΔΥΚ: Εθελοντική ή Υποχρεωτική κατάταξη;

ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ »

Από ότι κατάλαβα από εθελοντική μετάθεση έχει γίνει υποχρεωτική. Υπάρχει κάποιο Αποφυγής της εν λόγο μετάθεσης;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης