ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
manos89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από manos89 »

Καλησπερα παιδες! Πεταω για κυπρο το σαββατο και θα υπηρετησω συγκεκριμενα στο στρατοπεδο στο τσερι! Ξερει κανεις πως ειναι εκει τα πραγματα; Ειναι καλα εκει; Καλη θητεια ευχομαι σε ολους!
Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Lumiel »

manos89 έγραψε:Καλησπερα παιδες! Πεταω για κυπρο το σαββατο και θα υπηρετησω συγκεκριμενα στο στρατοπεδο στο τσερι! Ξερει κανεις πως ειναι εκει τα πραγματα; Ειναι καλα εκει; Καλη θητεια ευχομαι σε ολους!

τώρα ειναι καλά σχετικά, σε σχέση με πριν κανα 6μηνο. Αλλα γενικά να ξέρεις το παρατσούκλι του ειναι ΤσερΟΥΚ :p η αρχική εκπαίδευση ειναι λίγο γ***σε τα... Αν αντέξεις αυτην μετά αντέχεις τα πάντα. Σκοπιές πολλές, περίπολα, φρουρές 2-3 φορές την μέρα, σκοινάκια,16 χιλιόμετρα πορεία με full εξάρτηση, κ. Α... Ειδικά στα ΣΠΕΝ είναι λίγο πακέτο, δεν θα χεις χρόνο για τίποτα και θα νομίζεις οτι όλη σου η θητεία θα περάσει έτσι... ! Ορθοστασία και κούραση απεριόριστη. Φυλακές πολλές :)

Το φαγητό είναι μερικές μέρες πολύ καλό και άλλες αδιάφορο, αλλα σχεδόν όλα τρώγονται. Προβλεπέ στρατόπεδο αλλα αν μάθεις τα κόλπα μπορείς και να λουφάρεις... Είστε τυχεροί που έρχεστε τώρα γιατι το καλοκαίρι η ζέστη δεν παλεύεται, ειδικά στην σκοπιά.

πυροβολικό είσαι έτσι; Απο πυροβολικό είναι το πιο δύσκολο στρατόπεδο της κύπρου τα αλλα ειναι πιο καλά. Τι ειδικότητα έχεις;
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Ρε παιδια άκουσα από μία γνωστή ότι ο δικός της που μπήκε ΕΛΔΥΚ απ'την πρώτη βδομάδα ήταν 2 μέρες πίεση,2 έξω και Π-Σ-Κ έξω. Ισχύει; Στρατό θα πάω ή διακοπές;
χρίστος

Δημοσίευση από χρίστος »

Παιδες σε λιγες μερες μπαινω στ εσσο, ειμαι 13 χρονια στην κυπρο οι γονεις μου εδω κυπρο εχουμε σπιτι και θελω να παω ελδυκ, αν δεν παω ελδυκ την εβαψα, θα ζητησω απο την πρωτη μερα να με στιλουν ελδυκ ομως ειναι 100%;
καλαματα2013
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από καλαματα2013 »

Καλησπερα παιδια, μια γρηγορη ερωτηση αλλα και μια γρηγορη απαντηση αν ειναι δυνατον. Μπαινω δευτερα καλαματα και θα ηθελα να ξερω αν επιλεξω να παω κυπρο ποτε θα με στειλουνε στο νησι; Καπακια μετα το κεντρο; Η θα περασω και σπεν στην ελλαδα και μετα κυπρο;
τι λεφτα παιζουν εκει τωρα;
μιχαλησ`

Δημοσίευση από μιχαλησ` »

Καλησπερα παιδια...5 δεκεβρη γινομαι 18 και απο την στρατολογια μου ειπαν στις 6 να κανω τα χαρτια μου για να υπηρετησω (εθελοντικα) ... Η ερωτηση μου τωρα. Προλβαινω να μπω με την Α ΕΣΣΟ 2014; Στο περιοδευον δηλωσα πεζοναυτης θα με στειλουν κεεδ; Αλλαξα την γνωμη εδω και 1 μηνα και θελω να παω ελδυκ; Μπορω; Σας ευχαριστω προκαταβολικα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

μιχαλησ` έγραψε:Καλησπερα παιδια...5 δεκεβρη γινομαι 18 και απο την στρατολογια μου ειπαν στις 6 να κανω τα χαρτια μου για να υπηρετησω (εθελοντικα) ... Η ερωτηση μου τωρα. Προλβαινω να μπω με την Α ΕΣΣΟ 2014; Στο περιοδευον δηλωσα πεζοναυτης θα με στειλουν κεεδ; Αλλαξα την γνωμη εδω και 1 μηνα και θελω να παω ελδυκ; Μπορω; Σας ευχαριστω προκαταβολικα

α) Δεν ξερω αν προλαβαινεις να μπεις.
β) Αμα σε παρουν πεζοναυτη, θα πας Αυλωνα και οχι ΚΕΕΔ.

γ) Αμα σε παρουν πεζοναυτη, ΔΕΝ θα μπορεσεις να πας ΕΛΔΥΚ. Αμα πηγαινες ΛΟΚ, θα μπορουσες, διοτι υπαρχει μοιρα καταδρομικη κατω (35ΜΚ, υπαρχει σχετικο θεμα). Πεζοναυτες δεν εχει.(εκτος αμα γινει καμια μοντιφιά και σε αλλαξουν σωμα, αν και ειναι σχεδον αδυνατο να γινει αυτο)

Καποιες παρατηρησεις δικες μου, για σενα και για αλλους που ενδεχομενως να διαβασουν το μηνυμα:

Μην νομιζετε οτι ειναι καλα κατω στο θεμα λεφτα τωρα πια. Πριν κανα-δυο χρονια ητανε καλα, τωρα δεν εχεις τα τσαμπε εισητηρια που ειχαμε εμεις οταν ειμασταν κατω. Βαζεις πολλα απο την τσεπη σου. Μπορει να αυξηθηκε λιγο ο μισθος, αλλα αμα δε ξερεις να κανει κουμαντα, ΔΕΝ θα βγεις. Επισης αμα πατε για μορια: Πεζικο, ΤΘ, Πυροβολικο, ξεχαστε τα. Μονο οι καταδρομεις παιρνουν μορια και εδω, αλλα και κατω.

πανος

Δημοσίευση από πανος »

Ξερει κανεις στα αντιστοιχα κψμ στις μοναδες ΕΛΔΥΚ τι τιμες παιζουν; Στο κεντρο εκπαιδευσης που ημουν ειχε το νερο μονο 20λεπτα, χαρτι υγειας 35λεπτα, κρουασαν 35λεπτα

δηλαδη καλες-λογικες τιμες σε ολα σχεδον Τα προιοντα

Άβαταρ μέλους
giorgaras
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από giorgaras »

Γεια σας Παιδια.20 γενναρη παρουσιαζομαι καλαματα πεζικο. Περνουν για ελδυκ; Γιατι θελω να δηλωσω.

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Avatar »

Φυσικά κι παίρνουν
GEORKA

Δημοσίευση από GEORKA »

Παιδια πηγαινω κυπρο κι αποτι μ ειπανε ενω εχω ειδικοτητα οδηγος αυτοκινητου με εχουν βαλει με ειδικοτητα μουσικου στο 2ο ταγμα στον λοχο διοικησεος. Τι ξερουμε για εκει καμια πληροφορια ειναι καλα η δυσκολα; Ευχαριστω
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

GEORKA έγραψε:Παιδια πηγαινω κυπρο κι αποτι μ ειπανε ενω εχω ειδικοτητα οδηγος αυτοκινητου με εχουν βαλει με ειδικοτητα μουσικου στο 2ο ταγμα στον λοχο διοικησεος. Τι ξερουμε για εκει καμια πληροφορια ειναι καλα η δυσκολα; Ευχαριστω

Τραβα 2 σελιδες πισω να διαβασεις τι εχω γραψει για την ειδικοτητα του οδηγου.

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Γεια σας μάγκες, θα ήθελα να ρωτήσω ποιές ημερομηνίες κατεβαίνει η 13 ΣΤ' στο νησί.

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
thess90
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από thess90 »

Απ'οτι άκουσα τις πρώτες ημέρες του '14.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες