ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
vampirial
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από vampirial »

Χαιρετω, ειμαι με αδεια ορκωμοσιας και ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα, διαβασα οσο μπορουσα απο το τοπικ αλλα μερικες απαντησεις ειναι παλιες...

Την πρωτη μερα που μπηκα δηλωσα ΕΛΔΥΚ...
Αργοτερα με την επιτροπη για ΕΛΔΥΚ εμαθα, οτι (τουλαχιστον εκει που ειμαι ΚΕΥΠ) δεν εχει νοημα εαν δηλωσει ΕΛΔΥΚ, αυτο μας ειπε ενας αντισυνταγματαρχης της επιτροπης "αυτα εχουν βγει πολυ πριν παρουσιαστητε"... Η αληθεια ειναι οτι μονον καμια 8 στου 500-560 ειχαμε δηλωσει και η επιτροπη φωναξε καμια 40αρια... (αλλα ακομη πιστευω, οτι ειναι ραδιο αρβυλα και αυτοι που δηλωσαν την πρωτη μερα για ΕΛΔΥΚ (οπως εγω) μπηκαν απλα στην λιστα εξτρα, εκτος εαν ηταν οντως μεσα... )
Δηλωνω στην επιτροπη οτι θελω να παω και οτι εχω δηλωσει δυο φορες για ΕΛΔΥΚ οποτε... Δηλωνω και μια τριτη σε αυτους...
Στην επιτροπη μου λενε οτι με πηραν και για ειδικες δυναμεις επιδη περασα τα αθληματα...

Ερωτησεις τωρα:
1ον. Θα παω σιγουρα ΕΛΔΥΚ η τζαμπα ολα αυτα τα χαρτια (δηλωσα ναι σε οτι ηταν για ΕΛΔΥΚ) ;
2ον. Ειδικες Δυναμεις με πηραν ΜΑΚ τωρα πως θα γηνει θα παω Κω θα παω Αυλωνα (κατι τετοια ακουσα) η κατευθιαν Κυπρο στην 35ΜΚ;(ενας μου ειπε και Μεγαλο Πευκο)
3ον. Εαν πρεπει να περασω εκπαιδευση ΕΔ πριν παω ΕΛΔΥΚ και αφου ορκιστικα και πρεπει να παρω ειδικοτητα τι θα κανω πρωτα απο τα δυο;
4ον. Ο Συνταγματαρχης του κεντρου μας ειπε οτι στην ΕΛΔΥΚ το 80-90% των στρατιωτων γινονται δεκανεας καπου στους 4 μηνες αυτο ειναι αληθεια και εαν ναι τοτε πως γηνετε να γηνεις;
5ον. Τι ειναι ΔΥΛ-ΔΥΛ;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

vampirial έγραψε:Χαιρετω, ειμαι με αδεια ορκωμοσιας και ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα, διαβασα οσο μπορουσα απο το τοπικ αλλα μερικες απαντησεις ειναι παλιες...

Την πρωτη μερα που μπηκα δηλωσα ΕΛΔΥΚ...
Αργοτερα με την επιτροπη για ΕΛΔΥΚ εμαθα, οτι (τουλαχιστον εκει που ειμαι ΚΕΥΠ) δεν εχει νοημα εαν δηλωσει ΕΛΔΥΚ, αυτο μας ειπε ενας αντισυνταγματαρχης της επιτροπης "αυτα εχουν βγει πολυ πριν παρουσιαστητε"... Η αληθεια ειναι οτι μονον καμια 8 στου 500-560 ειχαμε δηλωσει και η επιτροπη φωναξε καμια 40αρια... (αλλα ακομη πιστευω, οτι ειναι ραδιο αρβυλα και αυτοι που δηλωσαν την πρωτη μερα για ΕΛΔΥΚ (οπως εγω) μπηκαν απλα στην λιστα εξτρα, εκτος εαν ηταν οντως μεσα... )
Δηλωνω στην επιτροπη οτι θελω να παω και οτι εχω δηλωσει δυο φορες για ΕΛΔΥΚ οποτε... Δηλωνω και μια τριτη σε αυτους...
Στην επιτροπη μου λενε οτι με πηραν και για ειδικες δυναμεις επιδη περασα τα αθληματα...

Ερωτησεις τωρα:
1ον. Θα παω σιγουρα ΕΛΔΥΚ η τζαμπα ολα αυτα τα χαρτια (δηλωσα ναι σε οτι ηταν για ΕΛΔΥΚ) ;
2ον. Ειδικες Δυναμεις με πηραν ΜΑΚ τωρα πως θα γηνει θα παω Κω θα παω Αυλωνα (κατι τετοια ακουσα) η κατευθιαν Κυπρο στην 35ΜΚ;(ενας μου ειπε και Μεγαλο Πευκο)
3ον. Εαν πρεπει να περασω εκπαιδευση ΕΔ πριν παω ΕΛΔΥΚ και αφου ορκιστικα και πρεπει να παρω ειδικοτητα τι θα κανω πρωτα απο τα δυο;
4ον. Ο Συνταγματαρχης του κεντρου μας ειπε οτι στην ΕΛΔΥΚ το 80-90% των στρατιωτων γινονται δεκανεας καπου στους 4 μηνες αυτο ειναι αληθεια και εαν ναι τοτε πως γηνετε να γηνεις;
5ον. Τι ειναι ΔΥΛ-ΔΥΛ;

1-3/ Δυστυχως δεν ξερω ακριβως που θα περασεις εκπαιδευση, μαντευω ομως πως κατα πασα πιθανοτητα θα πας κατευθειαν 35ΜΚ.
4/ Οσο για το ποιος και εαν γινεται δεκανενας, αυτο εξαρταται ΣΥΝΗΘΩΣ απο την ενδειξη στο φυλλαδιο καταταξης (ΥΠ. ΑΞ). Ψευτιες ειπε για το οτι το 90% γινονται δεκανεις. Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα ακομα και εαν δεν εχεις ενδειξη ΥΠ. ΑΞ, να γινεις δεκανεας, αλλα αυτο γινεται χωρις να μπορεις να κανεις εσυ τιποτα. Δηλαδη ολα εξαρτονται απο το ΓΕΣ και την αναγκη που εχει το εκαστοτε στρατοπεδο για βοηθους διμοιριτων, εκπαιδευτες σε ειδικοτητες ή ακομα και απλως για συνοδηγους για κινησεις.

Εαν εισαι "υποδειγμα στρατιωτη" ΜΠΟΡΕΙ, εαν σε προτεινει ο λοχαγος σου, να γινεις υποδεκανεας (τιμητικος τιτλος) ή οι οποιοι δεκανεις, θα γινουν εφεδροι λοχιες. Αλλα αυτο και παλι ειναι θεωρητικο.

5/ ΔΥΛ=Δεκανεας Υπηρεσιας Λοχου, ΛΥΛ= Λοχιας Υπηρεσιας Λοχου. Υπηρεσιες του στρατοπεδου, γινονται απο στρατιωτες (που σημαινει πως δεν ειναι αναγκαστικο να εισαι δεκανεας για να κανεις ΔΥΛ, μπορει να εισαι και απλος στρατιωτης και αντιστοιχα για να κανεις ΛΥΛ, μπορεις να εισαι απλως, δεκανεας.)

Άβαταρ μέλους
vampirial
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καλα εγω δηλωσα ΕΛΔΥΚ χωρις να ηξερα διαφορα πραγματα οποτε νταξ απλα δεν θα με χαλαγε να παω για Δεκανεας...

Εχει διαφορα το ΥΠ. ΑΞ και ειδικοτητα ή η ειδικοτητα πρεπει να ειναι ΥΠ. ΑΞ;
Δηλαδη λογικα θα παω κατευθιαν 35ΜΚ και ειδικοτητα απο εκει θα παρω;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

vampirial έγραψε:Καλα εγω δηλωσα ΕΛΔΥΚ χωρις να ηξερα διαφορα πραγματα οποτε νταξ απλα δεν θα με χαλαγε να παω για Δεκανεας...

Εχει διαφορα το ΥΠ. ΑΞ και ειδικοτητα ή η ειδικοτητα πρεπει να ειναι ΥΠ. ΑΞ;
Δηλαδη λογικα θα παω κατευθιαν 35ΜΚ και ειδικοτητα απο εκει θα παρω;

Δεν ειναι ειδικοτητα ειναι ενδειξη υπαξιωματικου. Η ειδικοτητα (οτι και να σου αναγραφει στο χαρτι καταταξης) 80% θα αλλαξει οταν πας κατω.

Τωρα μενει να μπει κανενα παλικαρι που υπηρετησε 35ΜΚ να μας πει λεπτομερειες για την ερωτηση σου.

Λοχίας ελδυκ 318.

Δημοσίευση από Λοχίας ελδυκ 318. »

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εσύ πρέπει να ήσουν 316! Παίζει να σε ξέρω αν ήσουν πρώτο τάγμα.

γιώργος

Δημοσίευση από γιώργος »

Καταδρομείς και λοιπές ειδικές δυνάμεις δεν υπάρχουν στην ελδυκ. Στην περίπτωση που υπήρχαν όμως θα ακολουθούσαν την ίδια διαδεκασία με τους υπόλοιπους ελδυκάριους. Δηλαδή κλιμάκιο ελδυκ και όλη η εκπαίδευση στο νησί (με εξαίρεση ίσως κάποιες ειδικότητες τα αντικείμενα των οποίων θά 'περπε Να περάσουν στο πεύκο).

Αφού όμως λες ότι σε πήραν σε ΜΑΚ θα πάς Κω και θα κάνεις εκεί όλη τη θητεία σου.

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Avatar »

γιώργος έγραψε:Καταδρομείς και λοιπές ειδικές δυνάμεις δεν υπάρχουν στην ελδυκ

Και η 35ΜΚ τι είναι μεταφορών ή μήπως μονάδα της πολεμικής αεροπορίας ;Εικόνα
γιώργος

Δημοσίευση από γιώργος »

Μόνο πεζικό έχει στην ελδύκ Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

vampirial έγραψε:

Tσάμπα τα δήλωσες, η Κύπρος έχει την 35ΜΚ αλλά είναι μονάδα ΛΟΚ και όχι ΜΑΚ, άρα από το κέντρο θα φύγεις για ΚΩ, ούτε Αυλώνα θα πας ούτε Κύπρο, εκτός και αν μπερδεύτηκαν και σου είπανε ότι η 35μκ είναι μονάδα αμφίβιων που δεν το νομίζω.
Άβαταρ μέλους
ane85
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ane85 »

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω 2 ερωτήσεις.

1) Είμαι διαβιβάσεις και έχω επιλεγεί για Κύπρο με ειδικότητα Χειριστής ψηφιακών τερματικών συσκευών και κρυπτομηχανών. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η ειδικότητά μου εκεί και να κάνω κάτι άλλο ανάλογα με τις ανάγκες εκεί;

και

2) Που μπορεί να πάω; Παντού; Έμαθα ότι έχει 2 τάγματα και 1 σύνταγμα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

ane85 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.

Έχω 2 ερωτήσεις.

1) Είμαι διαβιβάσεις και έχω επιλεγεί για Κύπρο με ειδικότητα Χειριστής ψηφιακών τερματικών συσκευών και κρυπτομηχανών. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η ειδικότητά μου εκεί και να κάνω κάτι άλλο ανάλογα με τις ανάγκες εκεί;

και

2) Που μπορεί να πάω; Παντού; Έμαθα ότι έχει 2 τάγματα και 1 σύνταγμα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με αυτη την ειδικοτητα κατα πασα πιθανοτητα θα πας στο Συνταγμα. Θα σας μοιρασουνε σε Ταγματα οταν φτασετε κατω.
Το να αλλαξει ειναι πολυ δυσκολο. Πιο πιθανο ειναι να σου προσθεσουν και αλλη ειδικοτητα.

325 Διαβιβάσεις

Δημοσίευση από 325 Διαβιβάσεις »

Παιδιά με τη βαλίτσα τι ακριβώς παίζει. Βρήκα τα προηγούμενα post αλλα δε με κατατόπισαν πλήρως.Εκτός απο το λουκάνικο έχω και τη κλασσική βαλίτσα "ΕΣ" που έδιναν παλαιότερα.

Εαν έχω το λουκάνικο και αυτήν (μέχρι 8 κιλά) θα υπάρχει πρόβλημα;

Άβαταρ μέλους
vampirial
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Greek_Army έγραψε:
Tσάμπα τα δήλωσες, η Κύπρος έχει την 35ΜΚ αλλά είναι μονάδα ΛΟΚ και όχι ΜΑΚ, άρα από το κέντρο θα φύγεις για ΚΩ, ούτε Αυλώνα θα πας ούτε Κύπρο, εκτός και αν μπερδεύτηκαν και σου είπανε ότι η 35μκ είναι μονάδα αμφίβιων που δεν το νομίζω.

Ναι αλλα εγω ειμαι με αδεια Κυπρου απο το κλημακιο της ΕΛΔΥΚ στον Αυλωνα αρα τι να πω μηπως θα με στειλουν 35ΜΚ σαν ΛΟΚ γιατι Κυπρο παω κανονικα! Εαν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας μου πει αλλωστε τωρα μαθαινουμε εμεις...

Αλλη μια απορια ειναι τωρα θα μας στειλουν Κυπρο αμεσα η θα περιμενουμε την αδεια Πασχα (που εαν ειναι σωστα αυτα που βρηκα στο ιντερνετ ειναι 29 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2013 και 8 Μαΐου Έως 15 Μαΐου 2013) ;
Εμενα ο κολλητος μου ειναι σπιτι με αδεια πασχα 9ημερων +2 δικες του πως γηνετε αυτο;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

vampirial έγραψε:
Greek_Army έγραψε:

Ναι αλλα εγω ειμαι με αδεια Κυπρου απο το κλημακιο της ΕΛΔΥΚ στον Αυλωνα αρα τι να πω μηπως θα με στειλουν 35ΜΚ σαν ΛΟΚ γιατι Κυπρο παω κανονικα! Εαν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας μου πει αλλωστε τωρα μαθαινουμε εμεις...

Αλλη μια απορια ειναι τωρα θα μας στειλουν Κυπρο αμεσα η θα περιμενουμε την αδεια Πασχα (που εαν ειναι σωστα αυτα που βρηκα στο ιντερνετ ειναι 29 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2013 και 8 Μαΐου Έως 15 Μαΐου 2013) ;
Εμενα ο κολλητος μου ειναι σπιτι με αδεια πασχα 9ημερων +2 δικες του πως γηνετε αυτο;

Αμα εισαι με αδεια χρεωμενη ως πενθημερη τιμητικη της ΕΛΔΥΚ, τοτε 100% θα πας 35ΜΚ.
Οσον αφορα την αδεια, ειναι γα***ετα η οργανωση τους, οποτε θα μαθεις τελευταια στιγμη για το εαν θα παρεις την αδεια ΤΩΡΑ ή για το εαν θα πας κατω, θα περασεις εβδομαδα προσαρμογης και "αγαπης" κατω και μετα θα παρεις λογικα το 2ο γκρουπακι αδειας.

Άβαταρ μέλους
vampirial
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

vectorone έγραψε:Αμα εισαι με αδεια χρεωμενη ως πενθημερη τιμητικη της ΕΛΔΥΚ, τοτε 100% θα πας 35ΜΚ.
Οσον αφορα την αδεια, ειναι γα***ετα η οργανωση τους, οποτε θα μαθεις τελευταια στιγμη για το εαν θα παρεις την αδεια ΤΩΡΑ ή για το εαν θα πας κατω, θα περασεις εβδομαδα προσαρμογης και "αγαπης" κατω και μετα θα παρεις λογικα το 2ο γκρουπακι αδειας.

Καταλαβα τι εννοεις δηλαδη επιστρεφω αυριο και -λογικα παντα- παω Κυπρο περναω εβδομαδα "αγαπης" και με στελνουν με αδεια και οταν παω κατω να ξεκινησουν τα "οργανα" κανονικα για την σειρα μου να ηρεμησουν και οι παλαιοτεροι...

Σωστα;Εικόνα
Και κατι ακομη:
Το C-130 πηγαινει Θεσσαλονικη;
Οι συγγενεις α' βαθμου εχουν την δωρεαν διαμονη η παει και αυτο;

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης