ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lionslaw »

Μετά το σκηνικό του 2012 που ανακοινώθηκε η αποτυχία (28) Δ. Ε. Α τέσσερις ώρες πριν την ορκωμοσία για να πάρουν τον πράσινο μπερέ έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο; Θέλω να πάω για ΔΕΑ ΕΔ αλλά κοντεύουν να με πέσουν τα μαλλιά. Να το διακινδυνεύσω ή όχι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

lionslaw έγραψε:Μετά το σκηνικό του 2012 που ανακοινώθηκε η αποτυχία (28) Δ. Ε. Α τέσσερις ώρες πριν την ορκωμοσία για να πάρουν τον πράσινο μπερέ έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο; Θέλω να πάω για ΔΕΑ ΕΔ αλλά κοντεύουν να με πέσουν τα μαλλιά. Να το διακινδυνεύσω ή όχι;

Ναι έχει ξανασυμβεί και τους έστειλαν ΠΖ.

Εγώ στην θέση σου αν το ήθελα πολύ θα το ρίσκαρα.

Αν δεν το ρισκάρεις το πολύ πολύ να σου μείνει απωθημένο.

Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από DaMon »

lionslaw έγραψε:Μετά το σκηνικό του 2012 που ανακοινώθηκε η αποτυχία (28) Δ. Ε. Α τέσσερις ώρες πριν την ορκωμοσία για να πάρουν τον πράσινο μπερέ έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο; Θέλω να πάω για ΔΕΑ ΕΔ αλλά κοντεύουν να με πέσουν τα μαλλιά. Να το διακινδυνεύσω ή όχι;

E και τι θα χασεις; Αν σε κοψουν θα πας στο Πεζικο δε θα σε διωξουν απο ΔΕΑ αρα κανενα προβλημα. Και να μη δωσεις για ΕΔ ειναι το ιδιο πραγμα παλι Πεζικο απλο θα εισαι.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Να το διακινδυνευσεις και να το επιδιωξεις! Δε μπορω να ξερω τι οδηγησε στην αποτυχια τους 28 το 2012, αλλα και στο δικο μου ΣΒΕΚ, την προηγουμενη της ορκομωσιας, ο αξυπ φωναξε 4 εκ των 16 και τους ανακοινωσε πως δε περαιωσαν επιτυχως. Κλαματα, ιστοριες κλπ. Να προσπαθησεις να εισαι αποδοτικος σε ολες τις δραστηριοτητες γιατι ολα αξιολογουνται και ΚΥΡΙΩΣ στην γραπτη εξεταση που εχετε κανα δυο μερες πριν την αποφοιτηση. Οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται πολυ και το παρακαμπτουν διεκπαιρεωτικα ενω δε πρεπει, για το λογο αυτο να δινεις μεγαλη βαση σαυτα που θα σας λενε στο κομματι της θεωρητικης εκπαιδευσης. Πολλοι την πατανε γιατι ειναι γκλιτσες και δε γραφουν ουτε το ονομα τους χωρις ορθογραφικα. Καποτε για να γινεις ΔΕΑ επρεπε να εισαι τουλαχιστον 22 και με πτυχιο ΑΕΙ. Συγκεντρωμενα και καλη επιτυχια. Επισης μην ακουσετε ποτε τον καγκουρα φωτογραφο που σπερνει αγχος. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Να το διακινδυνευσεις και να το επιδιωξεις! Δε μπορω να ξερω τι οδηγησε στην αποτυχια τους 28 το 2012, αλλα και στο δικο μου ΣΒΕΚ, την προηγουμενη της ορκομωσιας, ο αξυπ φωναξε 4 εκ των 16 και τους ανακοινωσε πως δε περαιωσαν επιτυχως. Κλαματα, ιστοριες κλπ. Να προσπαθησεις να εισαι αποδοτικος σε ολες τις δραστηριοτητες γιατι ολα αξιολογουνται και ΚΥΡΙΩΣ στην γραπτη εξεταση που εχετε κανα δυο μερες πριν την αποφοιτηση. Οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται πολυ και το παρακαμπτουν διεκπαιρεωτικα ενω δε πρεπει, για το λογο αυτο να δινεις μεγαλη βαση σαυτα που θα σας λενε στο κομματι της θεωρητικης εκπαιδευσης. Πολλοι την πατανε γιατι ειναι γκλιτσες και δε γραφουν ουτε το ονομα τους χωρις ορθογραφικα. Καποτε για να γινεις ΔΕΑ επρεπε να εισαι τουλαχιστον 22 και με πτυχιο ΑΕΙ. Συγκεντρωμενα και καλη επιτυχια. Επισης μην ακουσετε ποτε τον καγκουρα φωτογραφο που σπερνει αγχος. Φιλικα
Το "δύσκολο" είναι να περάσω από την ΣΕΑΠ. Πάρα πολλοί λένε πως και να τα περάσεις τα αθλήματα μπορεί να μην σε πάρουν στις Ειδικές Δυνάμεις και να καταλήξεις δόκιμος στο πεζικό, κάτι που δεν θέλω. Είναι μεγάλο ρίσκο και επειδή δεν είμαι και κανένας φουσκωτός με κάνει να αγχώνομαι ακόμα πιο πολύ

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Καλά αυτό με τους φουσκωτούς όποιος στο είπε ζει στα μαύρα μεσάνυχτα, πάντως βλέπω και υποτιμάς πάρα πολύ τον θεσμό των ΔΕΑ για αυτό και άστο, τι πάει να πει θέλεις μόνο να γίνεις δόκιμος στις ειδικές; Οι άλλοι δόκιμοι δεν κάνουν εκπαίδευση;Yπηρέτησα Δόκιμος (ΠΒ) και σε πληροφορώ έμαθα πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Avatar »

Γιατί τόσο πολύ θες τον πράσινο μπερέ ; Αν είναι έτσι πήγαινε στρατιώτης ειδικές δυνάμεις.
Αλλά πίστεψε με τίποτα δεν συγκρίνεται με τις δάφνες του αξιωματικού συν τις γνώσεις που είναι στο χέρι σου τι θα μάθεις και την όλη ζωή που κάνεις αργότερα. Γενικά η σεαπ είναι μια ωραία ξεχωριστή εμπειρία είτε μείνεις πεζικό είτε πας ρεντίνα αργότερα, ενώ με το άλλο είσαι ένας απλός φαντάρος για 9 μήνες
Δες μόνος σου πως πας με τα αθλήματα κι κρίνε εσύ.
Εγώ σου λέω ρίσκαρε το αξίζει ακόμα και αν δεν πας ειδικές δυνάμεις, αν θέλεις όμως πράσινο μπέρε όπωσδηποτε τότε ο στρατιώτης είναι η πιο σίγουρη λύση
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DaMon »

EΝνοειται οτι μπορει να μη σε παρουν αλλα αν τα πας τελεια λιγο δυσκολο. Αν το σκεφτεις τα αθληματα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.50 καμψεις,50 κοιλιακοι (σε 2 λεπτα αυτα) και τρεξιμο 3 χιλιομετρα κατω απο 20 λεπτα (με παραλλαγη και αρβυλο).

Νταξ για καποιον που γυμναζεται οχι και κατι τρελο, αλλα ειναι οι συνθηκες εκει μεσα που θα σε κουρασουν. Περνανε 2 μηνες μεχρι να δωσεις και μεσα σε αυτους τους 2 μηνες εχεις φαει πολυ αυπνια και πολυ κουραση, εγω προσωπικα προτιμουσα οταν ειχα λιγο ελευθερο χρονο να κοιμηθω ακομα και στο πατωμα η οπου εβρισκα παρα να κανω 2-3 σετ καμψεις που θα με βοηθουσαν καταλαβες;

Αν ομως εξ αρχης εχεις στο νου σου οτι μπηκες με σκοπο τις ειδικες δυναμεις και τιποτα αλλο, τοτε εχεις 2 μηνες μπροστα σου να ετοιμαστεις και να αξιοποιησεις το χρονο σου σωστα οπως μπορεις καλυτερα εσυ.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Η ΣΕΑΠ ειναι ισως απ τα μεγαλυτερα σχολεια που μπορει να περασει ενας κληρωτος. Το πηξιμο των τεσσαρων μηνων σε συνδυασμο με το προγραμμα της σχολης, τις δυο ταχυτητες υπο τις οποιες θα τελεσεις (ως εκπαιδευμενος και ως εκπαιδευτης) και το ολο σετακι με τους κανονες των οποιων η λογικη δε φαινεται με την πρωτη ματια, θα σε ζυμωσουν. Θα δεις και την απογοητευση, γιατι η οδοντωση στο φιλτρο της ΣΕΑΠ ειναι υπερβολικα φαρδια-θα δεις πολλους ακαταλληλους που κανουν χρηση του "φας, πιεις, δοκεμον θα βγεις". Τα αθληματα για τις ειδικες οπως θα ειδες δεν ειναι κατι αξιολογο για οποιον εχει στοιχειωδη επαφη με τον αθλητισμο. Το αν θα επιτυχεις να σε στειλουν ειδικες ειναι συναρτηση των επιδοσεων σου και των αναγκων της υπηρεσιας. Παρενθετικα να σου πω, οι φουσκωτοι δε πανε πουθενα. Η Ρεντινα παλι, ειναι μια εντελως διαφορετικη εμπειρια, ειδικα το χειμωνα! Ομιχλη και κορακια, Κυριακη 7 Γεναρη παρουσιαστηκα. Οπου και αν πας παντως, χωρις αγχος-με ηρεμια, και οπως κατσει. Τελος, επειδη ολοι το εχουν στο μυαλο τους, αλλοι λιγο αλλοι πολυ, εαν προσβλεπεις στο οτι οι δαφνες, και δη σε πρασινο υφασμα, προσελκυουν "κοινωνικα οφελη" [;) ], κρατα πολυ μικρο καλαθι! Επαγγελματικα οφελη, ακομα μικροτερο γιατι οπως θα ξερεις ο θεσμος των Ε. Φ παει για φουντο. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Φίλε CUERVO. Δν κατάλαβα για ποιον λόγο λες πως υποτιμώ τον θεσμό των ΔΕΑ. Επίσης δεν λέω πως οι δόκιμοι του πεζικού δεν κάνουν εκπαίδευση και δεν μαθαίνουν σημαντικά πράγματα. Απλώς είναι επιλογή μου να θέλω να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις και αν γίνεται να συνδυάσω και τα δύο. ΔΕΝ θα κρύψω, πως και τα μόρια που προσφέρονται είναι ένα κίνητρο και ίσως τα Χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά δεν είναι και ο απώτερος σκοπός μου αφού έχω ήδη μια δουλειά από πίσω. Τώρα φίλε AVATAR, ς' αυτά που λες έχεις απόλυτο δίκαιο. Έχω ακόμη έναν μήνα μπροστά μου, οπότε λίγο πριν φύγω θα πάρω την τελική μου απόφαση. Τα αθλήματα DAMON τα δουλεύω. Αυτή την στιγμή βγάζω 40 κάμψεις,8 έλξεις,55 κοιλιακούς και το τρέξιμο το δουλεύω ακόμα. Έχω βάλει στόχο και ελπίζω, αν τελικά αποφασίσω να το ρισκάρω, να τα καταφέρω. Οι κουβέντες του ΔΕΑ_2αμαλ μου θυμίζουν τον πατέρα μου που λέει κάθε εμπόδιο για καλό. Επίσης, δεν το κόβω για ΕΦ αλλά πιο πολύ με τραβάει το λιμενικό. Όπως είπα, έχω μια δουλεία από πίσω την οποία δύσκολα αφήνω αλλά έχει και αυτή την κρίση της, Οι δουλειές πιάνουν πάτο όπως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και μη οπότε μια προκήρυξη σε κλάδους που με ενδιαφέρουν φαντάζουν σαν μια πολύ καλή εναλλακτική. Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Δεν το είπες ξεκάθαρα αλλά από τα λόγια σου τον υποτιμάς, δηλαδή αν δεν γίνεις δόκιμος στις ειδικές και γίνεις δόκιμος πχ μηχανικού θα προτιμούσες να πας σαν απλός στρατιώτης στις ειδικές δυνάμεις, συγκριτικά αυτά τα δύο απέχουν πάρα πολύ ακόμα και αν πας στα αλεξίπτωτα και πάρεις την πουλάδα, άλλο η πουλάδα και άλλο να μπει το αστέρι στον γιακά σου, εγώ θα σου προτείνω να το σκεφτείς καλύτερα γιατί οι πιθανότητες να γίνεις ΔΕΑ ΕΔ είναι εξαρχής δύσκολες, τώρα για τα μόρια την σημερινή εποχή δεν θα το έλεγα πως είναι κίνητρο, αλλά αυτά είναι στο μυαλό του καθενός.
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DaMon »

Δε χανεις τιποτα να πας ΣΕΑΠ. Αλλωστε πρωτα δηλωνεις στο κεντρο για ΔΕΑ, πας στη ΣΕΑΠ και εκει μεσα δηλωνεις αν θες η δεν θες ΕΔ. Απο κει και περα και να μη σε παρουν στις ΕΔ και να τερματισεις τη θητεια σου σαν ΔΕΑ Πεζικου απλος παλι καποια μορια τα παιρνεις οποτε παλι κερδος εχεις.

Γενικοτερα κατα την αποψη μου σαν δοκιμος μονο κερδισμενος μπορει να βγει καποιος καθως αποκτας καλες εμπειριες, για πολλους ειναι η πρωτη δουλεια καθως εργαζεσαι σαν στελεχος και πληρωνεσαι και οπως προειπα υπαρχουν και καποια μορια κτλ. Το μονο που βλεπω σαν αρνητικο ειναι οι εξτρα μηνες για οσους εχουν δουλεια εξω που τους περιμενει. Αν και στις μερες μας δυσκολο αυτο. Ισως αυτο και να εξηγει την αυξηση της ζητησης για ΥΕΑ στα κεντρα απο οτι εμαθα απο νεοτερες σειρες.

HydroLife
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από HydroLife »

Καλησπερα! Θα ηθελα να μπω Δοκιμος Ειδικων Δυναμεων. Ξερω μερικα πραγματα αλλα θα ηθελα να βεβαιωθω

1.) Θα μπορω να κοιμαμαι στο στρατοπεδο η αναγκαστικα πρεπει να νοικιασω σπιτι

2.) Τα λεφτα που θα μου δινουν θα φτανουν για να μπορεσω να νοικιασω σπιτι;

3.) Τα μορια ειναι 1000;

4.) Εχει καποιο οριο στην μυωπία π. Χ εχω 2, κατι μπορουν να με κοψουν;

5.) Ακουσα πως εξεταζομαστε σε γραπτα, υπαρχει πιθανοτητα να κοπω; Ευχαριστω για τον χρονο σας!
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Avatar »

1) μέχρι τον 6 μήνα (για την ακρίβεια στο κεαπ το σκ έχεις ΔΝ επομένως μπορείς να πας σε ξενοδοχείο σπίτι σου οπουδήποτε) κοιμάσαι μέσα στο στρατόπεδο, από εκεί και πέρα όταν πας στην μονάδα ο διοιηκητής αποφασίζει συνήθως μπορεί να σου δώσει λίγες μέρες προθεσμία μέχρι να βρεις σπίτι

2) φτάνουν κι περισσεύουν αν κάνεις καλή διαχείρηση

3) ανάλογα την προκήρυξη

4) έχει αλλά δεν σε επιρεάζει είναι στο 4.5 σελίδα 21

5) γραπτά που ; Στην επιλογή ΥΕΑ, στη ΣΕΑΠ ή στο ΚΕΑΠ ; Παντού έχεις με άλλο σκοπό κάθε φορά. Πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα για να κοπείς στα πρώτα γραπτά, όσο για τα δεύτερα θα πρέπει να μην έχεις πάρει χαμπάρι τι κάνετε 4 μήνες στη ΣΕΑΠ. Για το ΚΕΑΠ η βαθμολογία σου βγαίνει από πολλούς παράγοντες +τα γραπτά
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Ίσως να βγω λίγο εκτός του topic

Γίνεται ένας Στρατιώτης (ΚΔ) να περάσει ΚΕΑΠ;
Έχω δει μερικούς που φοράνε το καταδρομόσημο του ΣΒΕΚ.

Μόνο οι Δόκιμοι δεν περνάνε;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες